10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2019

Posted on

היום לפני 3 שנים קם הבית הזה

מקום קטן שמאפשר לי לשפוך את המילים בלי שיערכו אותן. בלי שיגידו לי איך ומה לכתוב.

מקום בו אני יכולה לספר על החיים ועל המשפחה. על הדברים שאני עוברת. מקום בו אף אחד לא שואל “את מי זה מעניין”.

לקח לי זמן להבין שהאוכל, בזכותו אתם מכירים אותי, הוא אמצעי ולא מטרה. שאלוהים זיכה אותי במתנה מיוחדת, היכולת לספר ולדבר אוכל כדי שאתם תגיעו ותקשיבו. ואין מתנה גדולה מזו. אין זכות יותר גדולה מהזכות להשפיע, ולא רק בהכנת עוגה או באיך מבשלים פסטה.

העובדה שאתם כאן – בבלוג, בפייסבוק, באינסטגרם, ברחוב וביו-טיוב, מאפשרת לי להעביר הרבה מהדברים שאני מאמינה בהם ושיש מי שמקשיב. שיח על משקל ועל דימוי גוף והתמודדות יומיומית עם מה שנשקף מהמראה. שיח על נשיות ולא דרך אמרות גדולות אלא דרך דוגמה אישית שאני מקווה שמציגה לכם כמה תקרת זכוכית היא פיקציה. שיח על אנשים שונים, על פרגון, על קבלה של אנשים שעל פניו כנראה שלעולם לא הייתם מתחברים אליהם.

עד היום, כשאנשים באירוע לא מכירים אותי, אני בקושי מצליחה למצוא את מקומי. בקושי מצליחה למצוא עם מי לדבר ולא יודעת איך ניגשים ואיך צוחקים ככה ביחד אם מעולם לא חווינו משהו במשותף.

פעם זה היה שורט אותי. מכאיב לי. פעם הרגשתי שאני בחוץ ושלעולם לא אצליח להיות זאת שצוחקים איתה.

היום אני מודה לאלוהים על רגעים כאלה, שאני מגיעה למקום ואף אחד לא מכיר אותי. זה מאפס, זה מזכיר לי כמה קרובה הקרקע, זה גורם לי להתמודד ולהלחם על מקומי. להלחם שישמעו אותי.

אני תמיד אומרת – יש מתכונאים טובים ממני, יש אנשי קולינריה מופלאים בהרבה, יש פודיז שיכולים להביא לכם את כל ההיסטוריה של הבולונז ואת כל הנוסחאות ללחם מחמצת מושלם. אני לא שייכת לכל אלה. אני באה ממקום אחר, כזה שרוצה שיזיזו לו את הלב, שיגרמו לו לשמוח, לחשוב, להזכר ולזכור.

לא למדתי בישול ואפייה וגם לא צילום וכתיבה. באתי אליכם ככה, כמו שאני, עם כל החוסר שלמות. וגם עם כל ההשלמה שהגיעה בשנים האחרונות שלהיות אחר זאת ברכה.

והיום, 3 שנים אחרי, אני בעיקר מקווה שהצלחתי לגרום לכם לחייך. וגם להזיל דמעה של געגוע. שלפחות פעם אחת משהו בלב שלכם זז.

בזכות העוגה. בזכות המילים. בזכות התמונות. זה באמת לא משנה בזכות מה.

תודה שאתם כאן.

ועכשיו – קבלו באהבה גדולה את 10 המתכונים הכי נצפים של השנה. אלה שהפכו לדיירי קבע במטבחים שלכם בשנה האחרונה. חלקם מככבים פה כבר שנה שלישית ברציפות וחלקם התפרסמו רק בשנה האחרונה (מספר הצפיות מתייחס לשנה האחרונה ולא לכל הכניסות מאז עלה המתכון).

מאחלת לכם שנה מאושרת <3

ואל תשכחו לעקוב אחרי שאר הבתים שלי

תמונה שצולמה בדיוק לפני 3 שנים. כשסבתא עוד הייתה בחיים. קצת עייפה, קצת חולה אבל מפיצה כל כך הרבה השראה ואור סביבה. מאחלת לי את הכח והאופטימיות שלה.

-> שימו לב – כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על שם המתכון בכותרת

מקום 1: עוגיות שוקולד צ’יפס

כניסות השנה: 303,250

סוף סוף זה קרה – מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ’יפס. ויש גם בונוס: אפילו לא צריך מיקסר כדי להכין אותן ויש גם גרסת פרווה וגרסה טבעונית.

הכי טעימות שיש

מקום 2: פנקייקים כמו בבית הפנקייק

כניסות השנה: 232,943

כמו בבית הפנקייק – מתכון מושלם לפנקייקים שמנמנים וטעימים בטירוף שמכינים בקערה אחת. ויש גם גרסה לפנקייקים דקים.

שמנמנים וטעימים בטירוף

מקום 3: קציצות עוף אפויות

כניסות השנה: 194,241

הקציצות שאני הכי אוהבת בעולם. אפויות, רכות, זהובות, מלאות בטעם אבל עדינות וממש קלות להכנה. כי בנינו, אין כמו קציצות עוף.

קציצות עוף אפויות
יותר טעים מהגרסה המטוגנת

מקום 4: לחם טחינה

כניסות השנה: 176,819

לא תאמינו ממה מורכב הלחם הזה. ולא, אין בו קמח. גם לא קמח טפיוקה או חומוס או עדשים. ועזבו זה, הוא בריא בטירוף ומוכן תוך 35 דקות כולל זמן ההכנה. זהו, התאהבתי.

פשוט לא יאמן

מקום 5: עוגת מספרים

כניסות השנה: 154,107

העוגה ששברה את הרשת בביצוע אדיר של עדי כהן. עוגת מספרים לכבוד השנה החדשה עם בצק פריך, קרם עשיר והמון קישוטים צבעוניים וטעימים.

עוגת מספרים
העוגה הכי יפה וקוצרת מחמאות

מקום 6: עוגת רוגלך

כניסות השנה: 153,492

העוגה שתגנוב את ההצגה בכל פעם שתכינו אותה – עוגת רוגלך עם המון שכבות מלאות בשוקולד ונוטלה. פשוט מטורף כמה היא טעימה.

שכבות של אושר מתוק

מקום 7: עוגת טריקולד

כניסות השנה: 148,695

קלאסיקה מנצחת – עוגת טריקולד שקוצרת מלא מחמאות עם שכבת מוס שוקולד מריר, חלב ולבן, תחתית עוגיות אוראו ורוטב שוקולד מבריק מעל.

מסוג העוגות שאני יכולה לאכול עם כפית

מקום 8: ספגטי ברוטב עגבניות

כניסות השנה: 139,717

מתכון של עומר מילר לספגטי ברוטב עגבניות הכי טעים שאי פעם אכלתם. בלי לאזן עם סוכר ועם עגבניות טריות ומינימום עבודה. לא להאמין כמה מושלם זה יוצא.

המתכון שהכינו הכי הרבה השנה

מקום 9: קאפקייקס שוקולד שהולכים איתי לכל מקום

כניסות השנה: 118,387

אחרי אינספור בקשות קבלו את המתכון הכי אהוב עלי בעולם לקאפקייקס שוקולד אדירים שמכינים באמת ב-5 דקות וכמעט בלי כלים בכיור (פרווה בלי להתפשר).

קאפקייקס שוקולד
קאפקייקס שוקולד שאפשר להכין גם כעוגה

מקום 10: מג’דרה של סבתות

כניסות השנה: 111,569

מתכון שעובר מדור לדור – מג’דרה של סבתות עם המון בצל מקורמל. הכי טעים לאכול לצד סלט ירקות טריים.

הכי של סבתות

וכמעט כמעט נכנס לעשירייה: שניצל תירס

כניסות השנה: 104,777

במקום לקנות בחוץ מכינים בקלות בבית – שניצל תירס בציפוי פירורי לחם ושומשום שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד.

קראנצ’יות מושלמת
  • לשתף זה כיף

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend