קבלו אותה: עוגת מספרים ששברה את הרשת!

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (26 הצבעות, ממוצע: 2.92 מתוך 5)
Loading...
עוגת מספרים

מעל 15 שנים שאני עובדת בתחום העיתונות הקולינרית על שלל גווניה. חלפו מולי עשרות טרנדים, אלפי מתכונים ויראליים ומאות אלפי לייקים ותגובות על שלל מאכלים כאלה ואחרים. אבל מה שקרה פה בשנה האחרונה עם העוגה הכי פופולרית ברשת הצליח להפתיע בטירוף.

ועזבו זה – מה שקרה כאן ב-24 השעות האחרונות, מאז פרסום הכתבה על המתכון הזה בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות, הצליח להשאיר אותי ללא מילים.

אז לפני שאני שולחת אתכם לטקסט שכתבתי במדור, תרשו לי להוסיף כמה משפטים.

אחד הדברים הכי חשובים לי, ומי שמכיר אותי יעיד על כך, זה לפרגן לאחרים. זה בוער בי יותר מכל דבר אחר. אני באמת מאמינה שזה עושה טוב לנשמה וגם חוזר. זאת גם הסיבה שאני אוהבת לארח אנשים במדור בידיעות וגם באינסטגרם שם אני מקדמת כמעט בכל שבוע פודי אחר שמקבל מאות ואלפי עוקבים חדשים. לא, ממש לא צריכה מחיאות כפיים, רק מנסה להסביר פה רגע משהו קטן.

עוגת מספרים
אמאל’ה, איזה עוגה מטורפת! ולחשוב שהיא הייתה אצלי בבית.

כשעלה הרעיון לפרסם מתכון לעוגת מספרים כל מה שחשבתי זה מי יכול להכין עוגה הורסת כזאת ולמי אני רוצה לפרגן כדי שיקבל במה. לא התעסקתי במי המציא ולמה, בעיקר כי לא בזה עסקה הכתבה וגם כי יש לעוגה הזאת מלא אינטרפטציות (מעל 4 מיליון תוצאות חיפוש בגוגל!) וגם כמה קונדיטוריות מוכשרות שסיפרו שהן המציאו ולכי תהי שופטת. ובואו נודה על האמת – גם לא שמתי את דעתי על זה מספיק.

ביממה האחרונה, אחרי שיחות כאלה ואחרות, החלטתי ללכת אחרי הלב, וכן להכניס לפה פרגון גדול למי שהגתה ראשונה את הקונספט הזה (בחרתי צד :)). גם כי מגיע לה, אבל גם כי יש הבדל בין לא לחשוב על משהו ולכן לא להזכיר אותו, לבין לדעת עכשיו ועדיין לא להזכיר.

עוגת מספרים - מאחורי הקלעים
מאחורי הקלעים – רגע לפני כל הקישוטים. ואגב, היא טעימה בטירוף ולא רק יפה ומפונפנת

אז הנה אני מתקנת משהו חשוב ושולחת אתכם להכיר ולעקוב אחרי ליאור קוקה, שהגתה את הקונספט ובאמת מגיע לה הפרגון הזה. אז נכון, מאז שהיא פרסמה עוגת מספרים היו פה המון אנשים מוכשרים שלקחו את העוגה למקום מוקפד וצבעוני יותר, גרמו לעוגה להראות מטורפת כמו שהיא מוכרת לכם היום, אבל הקונספט נשאר דומה למקור.

ואתם יודעים מה, עזבו את העוגה, ליאור היא באמת הרבה מעבר לרעיון הזה ולמרות שהיא קצת התבאסה ממני, אני עדיין אוהבת ומעריכה אותה. גם על האמוציות והאמביציה ובעיקר על הנחישות להצליח. ואני לחלוטין חושבת שהתעסקות בדברים האלה לא מאוד נכונה, אבל זאת השקפת חיים אישית שלי. אם הייתי מוצאת את עצמי כל היום חושבת על מתכונים שלי שרצים ברשת בלי קרדיט כנראה שהייתי בן אדם כועס, ופחות בא לי. יש לי מספיק ממה להתרגז גם בלי זה 🙂

מאוד מאמינה שברגע שמתכון שלי יוצא לאויר הוא שייך לכולם, זאת המתנה שלי לעולם ולאנשים. לתת להם לייצר זכרונות חדשים בבית שלהם.

זהו, סגרתי פינה. ועכשיו – הנה המדור כפי שפורסם בזמנים מודרניים.

מה עושה פה קוסקוס אתם שואלים? חכו שתקראו למטה לאיזה מקום הוא הגיע בחיפושים השנה.

“שנה אזרחית חדשה היא תמיד סיבה למסיבה. הזדמנות להסתכל אחורה ולראות מה קרה ומה עדיין לא, וגם זמן מצוין לחלום על הדברים שאנחנו רוצים שיקרו ב-12 החודשים הקרובים.

בכל שנה, רגע לפני שהמספר מתחלף ואני צריכה להתרגל לכתוב 9 במקום 8, אני נוברת אחורה ובודקת מי היו הכוכבים שעשו את השנה הזאת למוצלחת – גם כדי לשמר אותם וגם כדי להבין איך לשדרג.

אז הפעם, ברוח המדור והמתכונים, הצצתי אחורה וביקשתי מהחברים בגוגל לספר לי מה היו המתכונים הכי פופולריים ומחופשים בישראל בשנת 2018.

כשהגיעו אלי התוצאות וגיליתי שלמקום הראשון הגיעה עוגת מספרים, מודה שהופתעתי, ידעתי שיש סביב העוגה הזאת טרפת ושהיא גורפת המון לייקים בכל רשת חברתית, אבל לא חשבתי שעד כדי כך. שיש לה כמעט 4 מיליון תוצאות חיפוש בגוגל (בעברית), שהמוני אנשים מכינים וקונים אותה ועזבו זה, שהיא תעקוף בסיבוב מתכונים כמו ג’חנון, חלה, קוסקוס ועראייס – עוד מתכון מדהים שנכנס למטבח שלנו בעיקר בשנתיים האחרונות.

אחרי שהפנמתי את התוצאה הכל כך מטורפת הזאת, הבנתי שאין ברירה – הגיע הזמן ללמוד איך להכין את העוגה שכבשה את העולם. מכיוון שאני וחיתוכים, דקויות וזילופים מדוקדקים לא הולכים ביחד, פניתי לעדי כהן – קונדיטורית אדירה שגם מכינה ומוכרת את העוגות האלה וגם מעבירה סדנאות אפייה בדגש על עוגות יפהפיות שקוצרות מחמאות, וביקשתי ממנה שתראה לי איך נוצר הקסם – רוצו לעקוב אחריה, היא פשוט מופלאה: https://www.instagram.com/adidicohen1990/

תראו איזה עוגות מדהימות היא מכינה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adi Cohen (@adidicohen1990) on

במשך כמה שעות צפיתי בה מניחה תותים ופטל, שוקולד ופרחים (אכילים כמובן). מזיזה אותם ימינה ושמאלה, ואז עוד קצת לצד. זה צריך להיות מושלם היא חזרה ואמרה לי בכל פעם כשניסיתי לשדל אותה להניח את הקישוטים הטעימים פשוט איפה שיש מקום.

כשהיא סיימה, מתבוננת מרחוק ב-4 העוגות שנוצרו על השולחן, וחייכה את החיוך המואר שלה, הבנתי שיש דברים שאסור להאיץ. שכמו בחיים גם כאן הסבלנות והרצון לעשות את הכי טוב, הם המפתח להכל.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adi Cohen (@adidicohen1990) on

אז רגע לפני שאשלח אתכם למטבח עם העיתון ביד אחת ותותים ביד השנייה, קבלו את רשימת 15 המתכונים הכי מחופשים בגוגל לשנת 2018 לפי סדר עולה – סלט קינואה, קוסקוס, חלה מתוקה, סושי שוקולד, ביף וולינגטון, מופלטה, אדממה, פרגיות, בצק פריך, גולש בשר, בננה לוטי, ג’חנון, עראייס, אוזני המן שוקולד וכמובן, גולת הכותרת של המדור – עוגת מספרים.

אם אתם תוהים לגבי הכניסה המפתיעה לרשימה של מתכונים כמו עראייס וביף וולינגטון, אז ככל הנראה מדובר במנות שכיכבו באחת מתכניות הריאלטי של האוכל ונכנסו בשנייה לתודעה ולמטבחים.

עוד כניסה מרשימה לרשימה התרחשה בגזרת הג’חנון שבשנתיים האחרונים נרשמה עלייה גדולה בחיפושים אחריו ומופלטה שזכתה הודות לפיק האדיר שהיא מקבלת בזמן המימונה”.

אור הבחורה הזאת, אור. עדי כהן ועוגת המספרים.

ואגב פרגון, הפרחים על העוגה הגיעו מירוקל’ה, שהם חבר’ה מדהימים שמגדלים פרחים אכילים וגם עלי מאכל מעולים. אפשר למצוא דוכן שלהם בשוק הנמל או להזמין בטלפון.

עוגת מספרים (של עדי כהן) שתגרום לכולם להרעיף עליכם מחמאות

הכמות במתכון מספיקה לעוגה של 2 מספרים שיש לה 2 שכבות של בצק. למשל עוגה עם הספרות 66. אם נשאר לכם בצק אפשר לשמור במקרר ולהכין עוגיות בצורות.

לבצק פריך שקדים:
560 גרם קמח לבן
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת סוכר
140 גרם שקדים טחונים דק
2 ביצים L
קורט מלח

לקרם מסקרפונה:
1 ליטר (4 מיכלים של 250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
6 כפות פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לביצים ומערבלים עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים ביצים ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב הוו.
– משטחים את הבצק עם הידיים למעיין פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
– מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים את הבצק הקר עד לעובי של 1/2 ס”מ.
– מדפיסים את האותיות או המספרים שרוצים להכין לפי גודל העוגה שתרצו (לרוב בגודל A4) וגוזרים מסביב.
–  מניחים את האות או הספרה על הבצק וחותכים עם סכין חדה מסביב. שימו לב שלכל מספר או אות צריך להכין 2 שכבות של בצק בדיוק באותו גודל.
– אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים היטב לפני שמזלפים מעל את הקרם.
– קרם מסקרפונה: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
– מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק (מספר 10-12) ומזלפים עיגולים על שכבת הבצק הראשונה. חשוב למלא את כל שכבת הבצק ולהתחיל בהיקף הבצק כי אלה עיגולי הקרם שיראו מהצדדים.
– מניחים מעל שכבת בצק נוספת ושוב מזלפים עיגולים על כל הבצק בצורה מסודרת.
– ועכשיו החלק הכייפי: מקשטים בממתקים, שוקולד, פירות, פרחים אכילים ושומרים במקרר עד להגשה.

עוגת מספרים
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | 26.12.2018

 

הכנתם? אל תשכחו לספר לי (ולעדי) איך יצא. מחכה לראות את התמונות שלכם <3 שנה טובה חברים!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

16 תגובות

  1. נופר says:

    נראה מעולה!! בכדי לייצר את 2019 צריך להכפיל את הכמות?

  2. ניר says:

    היי, במה ניתן להחליף את הקמח על מנת להפוך אותה ל״ללא גלוטן״?

  3. מיטל says:

    היי
    היכן אני יכולה לנקות פרחים אכילים?

  4. אדוה says:

    מה הכוונה בפודינג וניל? באבקה?

  5. עדי says:

    איך אפשר להמיר לבצק פרווה?

  6. צופיה says:

    רציתי להגיד שהכננתי את העוגה אתמול והיא יצאה מושלמת ברמות!
    המרתי את המסקרפונה בשמנת 15% ועדיין זה יצא מאוד מאוד טעים.
    למי שרוצה חלופה זולה יותר (כלכלית וקלורית)

    תודה ענקית על המתכון המפורט והמושקע

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף <3 ורעיון נהדר עם הגבינה.

  7. דפנה says:

    עוגה טעימה בטירוף ומתכון מדוייק!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. שמחה לשמוע שאהבת. ואין על עדי 🙂

  8. דינה says:

    אני רוצה להכין את העוגה בפסח ליומהולדת שנה של הבת שלי, מה צריך לשנות במתכון ועדיין להשאיר את העוגה מושלמת כמ ושהיא?

  9. טל says:

    היי רחלי, קודם כל אני מתה עלייך ונהנית לעקוב אחרייך!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המסקרפונה בשמנת חמוצה 27%?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      לצערי לא, אלה גבינות אחרות לגמרי. מסקרפונה מאוד יציבה ויבשה ושמנת חמוצה רכה ומימית ולא תחזיק את הקצפת פה.
      אפשר להמיר בגבינת שמנת בטעם טבעי (עם אחוזי שומן גבוהים).

  10. שרה says:

    כמה זה יוצא קמח בכוסות

  11. שגי says:

    אנימרוצה להכין את העוגה ליומולדת של אחותי שנחגוג בשבת, הבעיה שאנחנו חוגגים אחרי הארוחה הבשרית והייתי רוצה להפוך אותה לפרווה. השאלה אם זה אפשרי? ועדיין לשמור עליה טעימה כמו שהיא נשמעת עכשיו?

  12. ורדה פלדמן says:

    בוקר טוב וחג שמח.הכנתי בעבר את עוגת המספרים ויצא מושלם!!!! האם ניתן להכין אוזני המן מאותו בצק? תודה.

  13. דניאל says:

    היי, מה מקסימום הזמן שניתן להכין מראש את העוגה לפני אירוע? האם היא יכולה להחזיק יומיים במקרר ולהישאר יפה וטעימה? (אולי ניתן רק לקשט ביום האירוע?)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend