קוסקוס אמיתי ב-10 דקות (וגם: מרק ירקות לקוסקוס)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (17 votes, average: 3.65 out of 5)
Loading...

מצרכים לקוסקוס:
2 כוסות סולת
2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה)
2 כפיות מלח

למרק ירקות (עם או בלי עוף):
4 תפוחי אדמה
1 דלורית
מלבן דלעת (אלה שנמכרים בסופר בניילון נצמד)
2 קישואים או זוקיני
2 ענפי סלרי (ענף + עלים), שטופים היטב
3 גזרים
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או קפוא)
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל לבן
כפית שטוחה כורכום
1/2 כוס עגבניות מרוסקות או כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה)
1/2 כפית פפריקה חריפה (למי שאוהב את המרק מעט פיקנטי)
4 חלקי עוף (כרעיים או שוקיים) – למי שרוצה גרסה בשרית
2 כפות שמן

אופן הכנת הקוסקוס:
– בקערה רחבה שמתאימה למיקרו (תוודאו קודם שיש לקערה מכסה), מניחים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שהסולת סופגת את כל הנוזלים.
– מכניסים למיקרו למשך 4 דקות.
– מוציאים, מועכים ומערבבים עם מזלג כדי להפריד את הגרגרים במשך דקה ומכניסים שוב למיקרו ל-3 דקות.
– מוציאים, מערבבים היטב עם מזלג במשך דקה ומניחים לקוסקוס להתקרר מעט.
– מעבירים את הקוסקוס למסננת מיוחדת לקוסקוס (אפשר לקנות אותה בחנויות לכלי בית או בחנויות חד פעמי) מעל קערה גדולה ומערבבים עם הידיים תוך כדי לחיצה על הקוסקוס עד שהקוסקוס עובר דרך המסננת ונוצר קוסקוס אוורירי ודק. אם יש גושים שלא מוכנים לעבור דרך המסננת אפשר להפטר מהם.
– שומרים את הקוסקוס בקופסה סגורה אחרת הוא יתייבש לכם.

אופן הכנת המרק:
– חותכים תפוחי אדמה, גזר, דלורית, דלעת וקישואים לקוביות גדולות. את הגזר והקישואים חותכים לפרוסות עבות.
– בסיר גדול מאוד מחממים שמן וצורבים את חלקי העוף במשך 5 דקות משני הצדדים. מוסיפים מים רותחים עד גובה 3/4 סיר ומבשלים במשך רבע שעה. מדי פעם מכפים את הקצף והשומן שמצטבר למעלה.
– אם מכינים גרסה צמחונית, מתחילים בטיגון הגזר ולאחר 3 דקות מוסיפים תפוחי אדמה לטיגון של 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 3/4 סיר ומבשלים במשך 5 דקות.
– לאחר שהעוף התבשל חלקית או אחרי שטיגנתם את הגזר ותפוחי האדמה והוספתם מים, מוסיפים את שאר הירקות (כולל הסלרי) וגרגירי החומוס.
– מתבלים במלח, פלפל לבן, כורכום, עגבניות מרוסקות, אבקת מרק עוף ופפריקה וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים. בסביבות חצי שעה.
– מוציאים את הסלרי ומגישים מעל הקוסקוס.

קוסקוס

  • לשתף זה כיף

43 תגובות

  1. מורן says:

    אלופה שאת!
    כל כך כייף לקרוא את המתכונים להביט בתמונות אפילו סתם כדי ליירר.
    כייף לראות שאת עונה לכולם באינסטגרם
    חמה אישית ולבבית!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מקסימה שאת, ממש תודה.

  2. נופר says:

    היי!!! ראיתי את המתכון והייתי חייבת לנסות למרות שאני לא בשלנית מי יודע מה… יצא מושלם!! היה לי ממש חשוב הכמויות המדויקות של התיבול וכו’. והקוסקוס יצא רך ואוורירי 🙂 תודה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תענוג. שמחה מאוד לשמוע.
      תגובות כאלה לגמרי עושות לי את היום <3

  3. מירים מטיאס says:

    יש! מצאתי את המתכון למרק ירקות לקוסקוס!!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שהגעת ☺️

  4. ורד says:

    את מדהימה מאחלת לך בהצלחה ממי

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

  5. עלמה says:

    וואו זה נראה בול לטעמי. אני לא יודעת אם אצליח להשיג את המסננת המדוברת בניו יורק, אבל אם זה יעבוד לי זה יהיה שיחוק!

    1. אני says:

      אני מחכה שהקוסקוס יתקרר וטוחנת במעבד מזון במקום במסננת, יותר מהר ואותה תוצאה, רק חשוב שיתקרר כדי שלא יהפוך לבצק

      1. רחלי קרוט says:

        מגניב, תודה על הטיפ.

  6. דיקלה says:

    היי,
    שאלה קטנה בנוגע לחומוס ץ, יש לי חומוס באריזה כמו של של אורז האם צריל להשרות עם מים ? ואם כן לכמה זמן
    תודה רבה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כן, וגם צריך לבשל אותו קודם עד שהוא מתרכך.
      השרייה מומלץ 12 שעות (למשך הלילה) ובישול עד שהוא רך.

  7. מעיין says:

    אפשר עם פחות שמן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יעבוד גם עם חצי מהכמות אבל אז ממליצה לך לשים עוד קצת מים

  8. רעות says:

    תודה על המתכון
    יש לי שאלה
    בחימום במיקרו – הקערה צריכה להיות מכוסה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, וצודקת, אסביר את זה רק בשלבים.

  9. אנסטסיה says:

    אין לי מיקרו?
    יש עוד שיטה??

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר על אדים אבל אז צריך סיר מיוחד לקוסקוס

  10. אלי says:

    פעם ראשונה למדתי לעשות קוסקוס.
    ממש מדהים את אלופה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה! כיף לשמוע <3

  11. פיית העוגיות says:

    כזה, לכאן, עכשיו!
    נראה טעיםםםם אש

    1. רחלי קרוט says:

      קוסקוס תמורת שוקולד! 🙂

  12. גאולה says:

    הקוסקוס הזה יוצא ממש נהדר אני מכירה אותו מזמן – ויש לי טיפ במקום להשתמש במסננת אפשר להכניס למעבד מזון או לסליידר לא בבאת אחד, יוצא אחד אחד.

    1. רחלי קרוט says:

      מגניב, אני אנסה בקרוב 🙂 תודה!

  13. לימור says:

    הקוסקוס יצא נהדר אבל מרגע ששמתי עליו את המרק הוא הפך חזרה לעיסה. למה?

    1. רחלי קרוט says:

      מוזר, אולי לא בישלת את הסולת מספיק במיקרו?

  14. קרן says:

    איזה מתכון מעולה!!! הכנתי עם מעבד מזון ויצא מושלם. הבן הגדול אמר שזה הקוסקוס הכי טעים שאכל אי פעם. תודה רבה?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע. תודה רבה

  15. קניידלך במרקם של עננים – קרוטית – Krutit says:

    […] >> והנה גם מתכון מעולה למרק שהולך נהדר עם הקניידלך (תתעלמו הפעם מהקוסקוס) – מתכון למרק ירקות […]

  16. ליבי says:

    האם צריך להוריד לעוף את העור?

  17. רותי says:

    היי רחלי
    מה אפשר לשים במקום גרגירי חומוס?
    אנחנו ממש רגישים לחומוס. ..

  18. מירית says:

    הי:) מה הכמות של גרגירי החומוס אם אני שמה קפוא? תודה

  19. עליזה מזרחי says:

    נראה טוווב
    אני חייבת לנסות

  20. סו says:

    ואו פשוט נהנתי מכל ביס! מתכון חלום!!!! לא מאמינה שגרמת לי להכין קוסקוס בקלי קלות ועוד מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! ממש משמח <3

  21. אוריה says:

    הי
    כמה מנות יוצאות מ2 כוסות סולת?

  22. שירז says:

    אפשר להכין מסולת מלאה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט. רק צריך קצת יותר מים

  23. טל כרמל שקד says:

    נשמע מצוין. האם אפשר לדייק בכמויות המים והסולת בבקשה?

  24. גל says:

    נשמע מדליק

  25. אנדרו says:

    הכנתי היום ואשתי והילדים פשוט עפווווווווווו
    תודה רבה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend