טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים

Posted on
טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים

סיר חגיגי של בשר נימוח עם רוטב מתקתק של בצלים ופירות יבשים. ויש גם פינוק טעים במיוחד – מלא ערמונים שמנקדים את הסיר ביופי ובחגיגיות.

אל תפספסו: מאות מתכוני בשר מושלמים

טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים
טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים

טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים

מצרכים:
4 כפות שמן
1 ו-1/2 קילו קוביות גדולות בשר צוואר או שריר
4 בצלים, קלופים
15 שיני שום, קלופות
5 כפות סילאן קליית גת
1 כף מלח גס
1 כף פפריקה מתוקה
2 חבילות ערמונים קליית גת
12 משמשים מיובשים
4 תמרים מסוג מג’הול קליית גת
1/3 כוס חמוציות ברכז תפוחים
3 ענפי טימין – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לשמיניות או רבעים.
– בסיר סוטאז’ או רוסטר שמתאים לתנור שמים שמן ומטגנים את הבשר, הבצלים ושיני השום במשך 20 דקות. מדי פעם מערבבים.
– מוסיפים סילאן, מלח ופפריקה ומטגנים יחד במשך 5 דקות. מערבבים.
– מוסיפים מים עד כיסוי כל הבשר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מעבירים לאש נמוכה-בינונית, סוגרים את המכסה ומבשלים במשך שעתיים וחצי-שלוש או עד שהבשר רך לגמרי.
– מוציאים מחצית מהנוזלים כך שהם יגיעו עד ½ גובה הבשר ומוסיפים ערמונים, משמשים, חמוציות, תמרים (ללא הגלעין) וטימין. מערבבים.
– מעבירים את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם ל-190 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהבשר מקבל צבע שחום יפה. מדי פעם מומלץ להרטיב את הבשר.

טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים

הערות ושדרוגים
– במקום צוואר או שריר אפשר להשתמש באוסובוקו או אסאדו.
– תהיו סבלניים עם הבישול של הבשר. אל תוסיפו את הפירות היבשים והערמונים עד שהבשר לא רך לגמרי.
– ניתן להקפיא את התבשיל עם הבשר ולחמם כשרוצים להגיש.
– לא חובה להוסיף חמוציות.
– המתכון בשיתוף קליית גת.

6 תגובות

  1. אנונימית says:

    אפשר להשתמש בצלי כתף מספר 5?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה

  2. רבקה says:

    אפשר עם עוף.?

  3. יובל says:

    יצא מעולה. מתכון מנצח, שילוב אדיר.

  4. עירית says:

    הכנתי יצא מדהים רחלי תודה רבה רבה על המתכון. בכלל אני כבר שנים מאוד נהנית מהמתכונים שלך.

  5. עירית says:

    יצא מדהים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend