אצבעות גבינה מתוקה מבצק פילו

Posted on
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו

שילוב נפלא בין בצק מתפצפץ בפה שמתרכך בזכות סירופ מייפל ומילוי גבינתי עדין אבל עשיר. מסוג המאפים שאוכלים מהם עוד אצבע ועוד אצבע ורק עוד אצבע אחת ודי.

רוצים לשדרג את המילוי? כתבתי לכם למטה אופציות לשדרוגים אבל באמת שהגרסה הקלאסית מופלאה. תשאלו את המשפחה שלי שתוך דקות חיסלה את כל התבנית 🙂

אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו

אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו

מצרכים:
1 חבילה (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן
5 כפות גבינה לבנה 9% או 5%
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות קורנפלור
6-7 עלי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן או חמאה מומסת להברשה

להברשה לאחר האפייה:
1/3 כוס מים
1/3 כוס מייפל
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, אבקת סוכר, וניל וקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת קרם חלק.
– מעבירים את הקרם לשקית זילוף (אין צורך בצנתר) או לשקית סנדביצ’ים במידה ואין שקית זילוף. חותכים את השפיץ של השקית כך שיווצר חור בקוטר 2-3 ס”מ.
– פורשים עלה פילו על השיש ומתיזים תרסיס שמן בשכבה אחידה על כל העלה. אם לא משתמשים בתרסיס שמן פשוט מורחים את העלה בשכבה דקה של חמאה.
– חותכים את העלה ל-4 מלבנים שווים ומניחים פס מהמילוי בחלק התחתון. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה וסוגרים את הקצוות כמו שמכינים אגרול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מניחים את אצבעות הפילו על תבנית תנור ומתיזים מעל שמן. חשוב שכל הבצק יהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן כי עלי פילו נוטים להתייבש מהר כי אין בהם שומן.
– אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהאצבעות מוכנות וזהובות.
– בינתיים מחממים בסיר מים, מייפל ווניל במשך 2 דקות ומצננים.
– כשאצבעות האפילו מוכנות מברישים אותן בסירופ.
– אם רוצים ניתן לעטר את האצבעות בקוקוס, פיסטוקים קצוצים או שומשום.

אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו

הערות ושדרוגים
– שימו לב שמכל עליה פילו צריך לצאת לכם 4 אצבעות גבינה.
– ניתן להוסיף למילוי צימוקים, חמוציות, גרידת לימון או תפוז ואפילו שוקולד צ’יפס.
– במקום אבקת סוכר אפשר לשים כל תחליף סוכר שאתם אוהבים. ממייפל ועד ממתיקים מלאכותיים.
המתכון בשיתוף השף הלבן.

5 תגובות

  1. רוחמה says:

    אפשר להכין יום מראש?
    או לגלגל היום ולאפות מחר?תודה.

  2. ליאורה says:

    בוקר טוב, האם ניתן להשתמש בבצק אחר ? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      פילאס או עלים רק במקרה הזה שימי כפול מילוי. גם בצק שמרים יעבוד מושלם

  3. נאוה says:

    ניתן להקפיא?

  4. ניצן says:

    רחלי תודה! האם ניתן להכין יום מראש?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend