לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל

Posted on
30 votes, average: 3.63 out of 530 votes, average: 3.63 out of 530 votes, average: 3.63 out of 530 votes, average: 3.63 out of 530 votes, average: 3.63 out of 5 (30 הצבעות, ממוצע: 3.63 מתוך 5, דורג)
Loading...

תקשיבו רגע, לעיתים ממש רחוקות אני מתרגשת ממתכון. זה לא שאני לא מתרגשת מאוכל, להיפך, אני הכי, אבל ממתכון? זה קורה ממש לעיתים נדירות.

והנה הגיע רגע נדיר כזה.

כחלק ממחקר טרנדים ברשת, בנוגע למתכונים, חיפשתי מה היה הטרנד של 2016. המילה הראשונה שעלתה הייתה לחם טחינה. לחם טחינה? מה זה לחם טחינה ואיך הטרנד הזה לא הגיע אלי?!

בקיצור, לא התאפקתי וחיפשתי ברשת, בעיקר בבלוגים בארה"ב, על מה מדובר.

הפלא ופלא, מסתבר שמישהו גאון (עזרו לי למצוא מי זה המישהו הזה), הגה מתכון ללחם שיש בו, שימו לב, ועדיף שתשבו קודם – טחינה, קצת מייפל (ממש לא חובה), ביצים וסודה לשתייה. הממ זהו. בלי קמח, בלי מוצרי חלב, בלי מצרכים מוזרים.

כמובן שהייתי סקפטית, והאמת שגם ראיתי תמונות של הלחם שנראו לא הכי מוצלחות, ובכל זאת החלטתי לתת לו צ'אנס. כי סקרנית אנוכי.

אני אקצר לכם את הסיפור, שכלל 5 ניסיונות להכין את הלחם, כולם אגב יצאו אחלה אבל זה שלפניכם יצא הכי מוצלח ואת הגרסה שלו אני מביאה לכם כדי שלא רק אני אתלהב.

אני אומרת מראש, הלחם הזה מעולה כלחם שמורחים עליו משהו אבל הוא בעיקר מעולה בטוסטר, עם פסים של צריבה וריח של קלייה.

והוא גם בריא! תחשבו שתכלס אתם אוכלים כאן טחינה עם ביצה. זהו. ועוד רק 6 כפות טחינה לכל הכיכר לחם. יא. מה זה הדבר המוזר הזה.

רגע רגע, לא לרוץ למתכון, 3 דברים חשובים:

  1. >>> עדכון (05.11.17) –  הטחינה הזאת, שאני ממליצה עליה במשפט הבא, ירדה מהמדפים ואזלה. אז פשוט משתמשים בטחינה מלאה. עובד מושלם <<<
    בחיי שאין כאן תוכן מסחרי, נטו הטחינה שהייתה לי בבית, ובדרך כלל אני לא נוהגת להמליץ על מוצר ספציפי אלא אם יש לו רלוונטיות חזקה, וזאת הסיבה שאני ממליצה לכם להשתמש כאן בטחינה עם זרעי צ'יה של סבא חביב. קודם כל, כי היא כהה ומפיקה לחם כהה שמזכיר לחם מלא, ושנית, כי יש בה כבר מראש זרעי צ'יה טחונים שמוסיפים יציבות וסופחים נוזלים (וגם ערכים תזונתיים). ולמרות מה שכתבתי – כל טחינה תעבוד כאן, בעדיפות גדולה לטחינה מלאה, אבל זאת של סבא חביב היסטרית למתכון הזה אז תעשו טובה ולכו לקנות אותה.
  2. אל תוותרו בשום אופן על הגרעינים. נכון, הם לא חלק מהמתכון המקורי, וגם קצת שוברים את הקטע של לחם מ-4 מצרכים, אבל אם אתם רוצים לחם שמזכיר באמת לחם ולא עוגה, הם הכרחיים כאן ומוסיפים מלא מרקם. ועדיין, קחו בחשבון שהעדר הגלוטן מפיק לחם שהוא קצת עוגתי, לא מאוד, אבל כן חייבים להגיד את זה. הגרעינים בפנים ובחוץ הם אלה שמשפרים מאוד את העניין הזה, אז תכינו את המתכון עם הציפיות הנכונות :).
  3. ענייני קרדיט, מדובר פה על המצאה שהיא לא שלי, אני רק עשיתי את השינויים שנראו לי לנכון. אז למי הקרדיט? חברה סיפרה שהבלאגן עם המתכון הזה התחיל כשמישהי העלתה אותו לקבוצת אמהות מבשלות. ניסיתי להתחקות אחרי המקור ואני באמת לא מצליחה למצוא מי הגה אותו. אז בינתיים מביאה לכם לינק למתכון עליו אני התבססתי https://www.naturedoc.co.uk/recipe/grain-free-tahini-bread/
לחם טחינה
מאוהבת קלות בסדק שנוצר באמצע

לחם טחינה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש)
4 ביצים L
כפית סודה לשתייה

תוספות (אל תוותרו על אף אחת מהן):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)
1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר) או שקדים/אגוזים קצוצים
3 כפות זרעי פשתן
3 כפות שומשום

תוספות (אפשר להוסיף אבל ממש לא חובה):
כפית שטוחה אורגנו מיובש (או תערובת עשבי תיבול מיובשת)
כף פרג – לא טחון

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות. קריטי שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להכנס לתנור.
– מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
– אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.

לחם טחינה
מבט מקרוב

הערות ושדרוגים
– עופו על התוספות כאן. אפשר אגוזים קצוצים ואפשר עגבניות מיובשות, אפשר זיתים קצוצים ואפשר גרעיני דלעת. שחקו.
מומלץ מאוד להוציא את הלחם מהתבנית ולהעביר אותו לרשת לצינון כדי שהחום בפנים לא ייצור אדים וירטיב אותו למטה. עוד אופציה היא להוציא מהתבנית ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות, בלי התבנית, כדי לייבש את החלק התחתון במידה והוא קצת נרטב מהלחות.
– בבקשה אל תחכו עם הבלילה מחוץ לתנור הרבה זמן, סודה לשתייה מתחילה לעבוד ברגע שהיא מתערבבת עם המצרכים ולא כדאי שהיא תאבד את הכח שלה לפני הכניסה לתנור.
– באופן די מפתיע, אין ללחם טעם מאוד מודגש של טחינה, אז גם אם אתם לא אוהבים טחינה תנו לו צ'אנס.

190 תגובות

  1. אריאלה פיקסלר אלון says:

    לחם טחינה רחוק מהדבר הכל כך מגרה הזה שכאן.
    אני מיד מדפיסה וממגנטת למקרר ומחר הולכת לחפש את סבא חביב, כי אם אמרת- אמרת.
    טנקס המון !!
    מופלאה כתמיד.
    ❤️❤️❤️

    1. רחלי קרוט says:

      אהובה ומקסימה שאת <3

      1. מרטין שריקי says:

        מקסימה !! שיתפת כל כך יפה ומדוייק שאין סיבה לא לנסות כפי שכתבת…. את נהדרת!

        1. רחלי קרוט says:

          תודה רבה רבה!

    2. חן says:

      היי אני שוברת את הראש כמה זמן צריך לטרוף מצרכים. כל פעם שאני מכינה יוצא לי אחרת… אותו טעם אבל לא אותה נראות

      1. רחלי קרוט says:

        תאשימי את הסודה לשתייה 🙂 באמת, זה קטע, יש לו חיים משל עצמו והוא משתנה בהתאם למזג האויר, לכמה זמן הוא בילה עם המצרכים בחוץ, לזמן וסוג הטריפה. הכי מפונק.

        1. מרין says:

          היי רחלי, אפשר להחליף לסודה לשתיה במקום אבקת אפיה? למרות שבדרך כלל יש טעם לוואי לסודה לשתיה ולכן אני לא יודעת אם להחליף או לא, הבנתי שהסודה לשתיה מתפיחה יותר טוב. מה דעתך? תודה!

          1. רחלי קרוט says:

            אפשר. שניהם עובדים נהדר. אבקת האפייה מתפיחה קצת יותר לגובה

    3. יהודית says:

      הוספתי זרעי צ'יה בעצמי , ובגלל שלא היו לי זדעי פשתן – הוספתי מעט קצח. יצא מעולה. תודה על המתכון המשודרג שהוא ממש יותר טוב מהמקורי.

      ושאלה, אם אפשר: האם אפשר בלי הדבש/מייפל/סילאן? האם אפשר ממתיק מלאכותי במקום?

      1. אורנה נריה יוגב says:

        גם אני אשמח לתשובה בעניין ההמתקה. תודה

  2. תמר לייסט says:

    וואו. אלופה. ניראה יאמי וגם בריא.
    שבת שלום ואוטוטו… שבוע נפלא.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      שבוע מקסים <3

  3. נטע says:

    את עושה אותי רעבה!

    1. רחלי קרוט says:

      נטע, תעשי שגם אני אהיה רעבה מתישהו! 🙂

      1. שושנה says:

        לא ראיתי גירסת הדפסב
        תודה

  4. גל says:

    game changer

    1. רחלי קרוט says:

      יו גל, ממש. בוא נעשה סשן על הבסיס הזה ונעוף עם זה למלא מקומות. יש לי כבר מחשבות בראש.

  5. אילנית says:

    תודה רבה עבור המתכון, אין באפשרותי להשיג טחינה עם ציה, יש לי טחינה מלאה, האם כדאי להוסיף ציה ? במידה וכן האם לטחון אותה וכמה כדאי להוסיף ? מה מידת התבנית?
    תודה מראש?

    1. רחלי קרוט says:

      טחינה מלאה זה נהדר גם. אם יש לך צ'יה בבית (איזה כיף שיש אנשים שיש להם צ'יה בבית!) תוסיפי כפית. אפשר טחון ואפשר לא טחון, ספציפית כאן זה לא מאוד משנה.

    2. רחלי קרוט says:

      ותבנית אינגליש קייק 🙂

      1. איריס says:

        היי רחלי הלחם נראה טעים , אסור לי סוכר וכמובן גם לא סילאן ודבש, אם לא אשים ממתיק זה יפגע בטעם?

  6. שימי says:

    ואוו, נראה שונה לגמרי מהגירסאות שמופצות באינטרנט.
    איך הכל יוצא אצלך כזה מושלם? ?..

    איפה אפשר לקנות את הטחינה המדוברת?
    ויש לך מושג כמה זמן הוא נשמר טוב וטרי?

    1. רחלי קרוט says:

      זאת המצלמה 🙂 סתם, זאת באמת הטחינה והגרעינים שמרימים את זה למקום קצת אחר.
      אני ספציפית קניתי, אם אני לא טועה, בטיב טעם אבל בטח יש בעוד סופרים. מבטיחה לבדוק. וגם עלה ממש זול יחסית, משהו כמו 15 או 16 שקלים.

      לגבי השמירה, בואי נגיד ככה, הכנתי את זה בבוקר ובינתיים זה מעולה. משערת שכמו עוגה בחושה, יחזיק 3-4 ימים. ובכל מקרה עדיף לחמם בטוסטר או במכונת צנימים (יש לזה שם אחר נכון?) אחרי יום שזה בחוץ.

      1. מממ says:

        מצנם 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          טוב, עשיתי את הבושות שלי 🙂 הכי מצנם!

      2. יעל says:

        אני קניתי היום בלגעת באוכל בקניון רחובות בעקבות הרצון להכין את המתכון המהולל
        מקווה שיצא מוצלח:)
        רחלי עדיף אנגליש קייק חד פעמי או תבנית אלומיניום לכיכר רגילה?

      3. ענת says:

        מדהים! כמה טעים קל ונשמר 3 ימים כמו טרי

  7. אודליה בנאי says:

    נראה מצויין וגם פשוט וקל. אנסה בהקדם.

  8. טלי לוי says:

    היי, נראה מעולה. מנסיון קודם שלי עם לחם מהיר, נוצרת איזושהי תגובה כימית בין גרעיני החמניה לסודה לשתיה, שצובעת אותן בירוק.. לא קרה לך בשום נסיון?

    1. רחלי קרוט says:

      באמת? איזה הזוי, זה עוד לא קרה לי 🙂 אבל עם העין שפתחתי לעצמי כרגע בטח יקרה בפעם הבאה.

    2. סיוון says:

      עכשיו אני מבינה מה קרה! הכנתי את הלחם יצא מצוין אבל מלא נקודות ירוקות של גרעיני החמניה! ?

      1. רחלי קרוט says:

        כן, קטע הזוי העניין עם הגרעיני חמניה. הצבע לא משפיע אגב על הטעם או משהו, אבל אם זה מפריע אפשר להמיר בגרעיני דלעת, שקדים פרוסים או אגוזים

    3. לבנת says:

      איזה קטע.. הכנתי את הלחם ויצא ממש טעים ופתאום אני קולטת שכל הגרעינים הפכו להיות ירוקים וממש נבהלתי.. חשבתי שעשיתי משהו שקילקל את זה.

      1. רחלי קרוט says:

        לא לא, זה תגובה מוזרה של גרעיני החמנייה. זה לא עושה משהו לא טוב ללחם אבל בהחלט נראה מוזר. לי אגב זה לא קורה תמיד, קטע הזוי.
        אם זה מפריע לך אפשר להמיר בשקדים פרוסים, גרעיני חמניה, פקאנים טבעיים או כל אגוז אחר שאוהבים.

    4. ענת says:

      גם אצלנו קורה 🙁 טוב לדעת שזה מהגרעינים
      לא פוגע בטעם אבל

  9. טלי לוי says:

    *אותם

  10. עדי says:

    האם הוא יוצא מתקתק?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ממש, בעיקר אם תמליחי טיפה מעל לפני הכניסה לתנור. אם את לא אוהבת טעמים טיפל'ה מתקתקים תפחיתי לכף אחת.

  11. חופית שווץ יעקבי says:

    בתנור כרגע….מתרגשת מהתוצאה כבר!:)

  12. שוהם says:

    נשמע מתכון מעולה, ינוסה בפסח הקרוב.
    לאיזה גודל תבנית המתכון מתאים?

    1. רחלי קרוט says:

      אינגליש קייק אחת. עכשיו כשהבלוג עלה חזרה אני יכולה גם להוסיף את זה למתכון 🙂

  13. מירב says:

    מתכון מעניין.. תודה! מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן?

    1. רחלי קרוט says:

      עוד שומשום או פרג (לא טחון) או שקדים פרוסים או גרעיני דלעת.
      ובשמחה 🙂

  14. הגר says:

    שלום,
    אפשר להוריד את 2 הכפות של הדבש/סילאן/מייפל? או לשים רק כף אחת? או לשים במקום סוכר חום?
    אני מעדיפה לחם לא מתוק. אפשר אולי במקום להוסיף עוד טחינה?
    תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר כף אחת. היא לא תהפוך את הלחם למתוק, רק אל תשכחי מלח 🙂

      1. אריאל says:

        קטע מוזר, אני מאוד אוהב טחינה – מקבל צמרמורת מחלבה. האם יש תחליף להמתקה ? או שאלה אחרת, האם ההמתקה נחוצה לאיכות הבצק או רק משפרת את טעמו ?

  15. טלי says:

    מדובר בטחינה גולמית או שטחינה שכבר "מוכנה" למריחה?

    חוץ מזה נראה מעולה! תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! וגולמית 🙂

  16. מירב says:

    כיצד נוצר כזה גוף ללא קמח כלל?

    1. רחלי קרוט says:

      קראתי וקראתי לגבי זה וככל הנראה זאת הסיבה:
      טחינה היא בעצם שומשום קלוי (שהוא סוג של קמח משומשום – כמו שמכינים קמח עדשים למשל) + שומן שנוצר בתהליך הטחינה. אז בעקרון יש לך כאן סוג של קמח, שומן טבעי של השומשום, ביצים (שהם גם חומר מתפיח וגם נוזלים) וסודה לשתייה שמייצרת תפיחה ואווריריות.
      מקורות שניסו מדווחים שזה יוצאת מצוין גם עם חמאת בוטנים וחמאת שקדים, בדיוק מאותן סיבות. את המידע לגבי זה לקחתי מכאן: http://bit.ly/2nipp9s

      1. דורין says:

        ניסיתי ויצא ממש טעים! שאלה אחת שיש לי היא לגבי הגובה של הלחם. הוא יצא נמוך יותר בקצוות ועם בליטה גבוהה במרכז. יש לך מושג מדוע?

  17. רותי says:

    רחלי, במקום ביצים ניתן להשתמש בחומר שקונים בחנויות טבע שמתאים לטבעונים ולאלרגים לביצים. על השקית כתוב ההוראות.
    זה מידע כללי לא משימוש ,לכן איני יודעת את השם המדויק.

  18. יוסי says:

    אם מוסיפים ציה בנפרד, כמה ציה להוסיף לטחינה?

    1. רחלי קרוט says:

      בין 1/2 כפית לכפית

  19. יוני says:

    אני מקווה שאת זרעי הפשתן טוחנים לפני שמכניסים לבלילה

    1. לילך ליפל says:

      לאפייה משתמשים בזרעי פשתן שלמים בלבד.
      זרעי פשתן טחונים אסור לחמם – מאבדים בחימום כל מה שטוב בהם…. צריך לאכל אותם מיד לאחר שנטחנו או לפחות להחזיק במקפיא עד לשימוש.

    2. טובה says:

      זרעי פשתן טחונים יכולים בהחלט להחליף את הביצים! הם עושים את ההדבקה כמו ביצים. לי זה יותר מידי – 4 ביצים בלחם.

      1. רחלי קרוט says:

        הבעיה שלהם שהם לא מנפחים ומאווררים כמו ביצים. אפשר לנסות להחליף ביצה אחת אבל לא בטוחה שהחלפה של כל הביצים תעבוד

  20. אורית says:

    נראה מעולה וכבר שמרתי אצלי 🙂
    מה את חושבת על להקפיא את הלחם?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה להקפיא, רק עדיף מאוד שזה יהיה אחרי החיתוך לפרוסות.
      בדיוק הרגע חיממתי במצנם פרוסה קפואה ויצא נהדר.

  21. נטשה חיימוביץ' says:

    יצא מושלם! פשוט מושלם? הכנתי עם טחינה אורגנית מלאה של מלוא הטנא ליד כרמי יוסף. הוספתי גם גרעיני דלעת. עדכון המרקם יותר אורירי מלחם נלסון של לחמנינה שהוא דחוס מאוד. אבל אותו טעם ממש. אכלנו ככה טרי אחרי שהתקרר קצת, עם דבש, ריבה, חמאה ומלח, אבוקדו. וואו איזה טעים.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיףףףףף כמה שימחת!

  22. דנה says:

    הי, הכנתי בעבר לחמניות (בתבנית שקעים) עם מתכון דומה, והבצק תפח פי 3 בערך. הפעם הבצק תפח הרבה פחות, למרות שהוספתי את הסודה ממש ברגע האחרון. איפה יכולה להיות הטעות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הבצק אמור לתפוח בערך פי 3 באמת, יכול להיות שהסודה ישנה ופחות חזקה או ששמת קצת פחות. קשה לי לדעת.

  23. נאור says:

    החומרים מתאימים לתבנית אינגליש חד פעמית? נראה לך שאפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית לחם?

  24. רותם says:

    הכנתי עכשיו, זה בתנור. מה שיפה, זה שבקופסה של הטחינה הגולמית שלי (היונה) היו *רק* 6 כפות טחינה. תחושה של גורל. שמתי בפנים גרעיני דלעת, זרעי צ'יה וקצת פקאנים ושקדים קצוצים, פשוט כי זה מה שהיה בבית.

    1. רחלי קרוט says:

      באמת? איזה קטעים. הכי מן אללה 🙂
      מחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא, תבדקי כבר אחרי 20 דקות אם זה מוכן.

  25. hadare says:

    שלום קרוטית
    תודה רבה על המתכון ועל השמחה (:
    האם ניתן להשתמש בטחינה גולמית *לא* מלאה?

    תודות!

    1. אילנית חזן says:

      טיפ מומלץ, לפעמים אני ממירה את חלק מכמות הטחינה בממרח שקים (חצי חצי) ויוצא גם מעולה.

      1. רחלי קרוט says:

        רעיון מקסים, אני אנסה. תודה 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      כיף שהשמחה עוברת 🙂

      אפשר, בעיני קצת פחות טעים כי הטעם יותר שטוח כזה, אבל לגמרי אפשרי.

      1. hadare says:

        תודה רבה!
        בהחלט עוברת (:

  26. עדנה says:

    זרעי הפשתן – טחונים או שלמים?

    1. רחלי קרוט says:

      שלמים

  27. שולמית says:

    הי, נראה מעולה.
    למי שלא אוכל קטניות בפסח, אפשר להחליף את הטחינה בממרח שקדים לדעתך?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, כמה גולשים הכינו ואמרו שיצא מצוין.

  28. אורית ולד says:

    אפשר לוותר על הסודה לשתיה? אם כבר בריאות…

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לו, היא זאת שמתפיחה את המצרכים והופכת אותם ללחם 🙂

  29. שי says:

    נראה מושלם!
    נראה לך יעבוד עם תוספת חמוציות? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד (אבל לא במקום הגרעינים, בנוסף)

    2. שי says:

      נראה מושלם!
      נראה לך יעבוד עם תוספת חמוציות? תודה!

  30. הילה says:

    הי רחלי, תודה על המתכון!

    שאלה לגבי התוצר הסופי: הכנתי את הלחם והייתי רוצה לדעת אם יש דרך ליצור את הגבעה במרכז (כמו בתמונה), או שזה נוצר באופן טבעי.
    אני יודעת שלעיתים חורצים עם קלף משומן במרכז הלחם לאורך התבנית.

    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      זה נוצר באופן טבעי 🙂

  31. ליאורה שטיינר says:

    מה לגבי טבעונים….יש תחליף לביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      מקווה מאוד שבקרוב אצליח למצוא את הנוסחה שעובדת הכי טוב 🙂

  32. אלינה says:

    אוף טחנתי את זרעי הפשתן לפני שקראתי תגובות…
    אפשר להשתמש בטחונים באופן חד פעמי או שזה ממש משמעותי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר

  33. אלינור says:

    היי!
    קודם כל תודה על שיתוף המתכון.
    הכנתי את הלחם ורציתי לעדכן אותך לגבי התוצאות(:
    אציין שבטיב טעם (בשאר הסופרים בכלל לא היה) היתה רק הטחינה של סבא חביב עם קצח ופשתן, אז קניתי את זו עם הקצח כי היא באמת כהה מאוד. מעבר לכך כל המצרכים זהים לשלך.
    אז בגדול התוצאה הסופית ממש אחלה, יש מצב שהוא היה לי טעים יותר למחרת.
    קראתי באחת התגובות כאן שלמישהי גרעיני החמניה הפכו ירוקים כנראה מריאקציה עם הסודה, ובאמת כעבור כמה זמן מחוץ לתנור הגרעינים (שבפנים הלחם) הפכו ירוקים. מגיגול קצר הבנתי שבגרעיני חמניה יש חומצה כלורוגנית שבריאקציה עם א. אפיה/סודה לשתייה וחום הם אכן הופכים ירוקים, ואין בעיה לאכול את זה כך.

    מצרפת לך כאן קישורים לתמונה של התוצאה הסופית, ועוד תמונה עם הגרעינים הירוקים..
    ואם יורשה לי, הערה אחת בקשר למתכון – לדעתי המלח צריך להיות רשום תחת מצרכי הבלילה כי בקערה של התוספות הוא פשוט שוקע למטה ובסוף קורה מצב שהוא נשאר רק לפיזור מלמעלה ולא מצטרף לבלילה עצמה.

    בכל מקרה המון תודה והמשך שבוע נעים(:

    ‏http://www.up2me.co.il/images/1731819.jpg

    ‏http://www.up2me.co.il/images/5882133.jpg

  34. מימי says:

    הי 'נתקעתי' בלי סודה לשתיייה. אפשר עם אבקת אפייה? כמה אם כן?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אותה כמות.

  35. רותי שמיר says:

    שבת שלום, חיפשתי וחיפשתי ומצאתי את מתכון הלחם הזה. אפיתי עכשיו לנסיון. יצא נפלא. תודה.
    אפשרי להפיץ את המתכון לחברותי ???

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. בוודאי, השכר שלי הוא ההצלחה של אחרים 🙂
      סופ"ש מקסים

  36. איתן says:

    היי, המתכון נראה מעולה!
    הכנתי בעבר לחם טחינה והוא יצא עם טעם חזק של ביצים.. האם הביצים מורגשות במתכון הזה? אני מת לנסות.

    1. רחלי קרוט says:

      המממ שאלה טובה, אני לא מרגישה טעם חזק של ביצים, אבל זה נורא אינדיבידואלי. אם זה מאוד מפריע לך נסה עם ביצה אחת פחות.

  37. אורית שפיר says:

    אין מילה מעבר ללחם מעולה. מחכה למתכון ללחם ללא ביצים.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת. ואני עדיין בטסטים על גרסה טבעונית. בסוף זה יצליח 🙂

  38. מורן says:

    היי, רציתי לשאול לגבי התבנית אינגלישקייק, האם מדובר בתבנית חד פעמית? או בתבנית האלומניום? יש הבדל בגודל..

  39. איריס says:

    היי הכנתי את הלחם, הוא טעים באמת כמו שהוא נראה, רק בעיה אחת מפריעה לי וזה הטעם של הביצים, אם אפחית ל 2 ביצים זה ישפיע על הנפח שלה?

    1. רחלי קרוט says:

      תפחיתי ביצה אחת, 2 זה ריסקי מדי.
      ואשמח לשמוע איך יצא 🙂

  40. עינת כהן says:

    נראה מדהים! נהנית מהבלוג שלך.
    יש פתרון לטבעונות?

    1. עינת כהן says:

      לטבעונים
      תחליף לביצים
      תודה!

  41. מתכונים | Pearltrees says:

    […] לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל – קרוטית – Krutit. תקשיבו רגע, לעיתים ממש רחוקות אני מתרגשת ממתכון. זה לא שאני לא מתרגשת מאוכל, להיפך, אני הכי, אבל ממתכון? זה קורה ממש לעיתים נדירות. והנה הגיע רגע נדיר כזה. כחלק ממחקר טרנדים ברשת, בנוגע למתכונים, חיפשתי מה היה הטרנד של 2016. המילה הראשונה שעלתה הייתה לחם טחינה. לחם טחינה? […]

  42. אפרת says:

    שלום. לא ענית לשאלה של איריס..מחכה לתשובה לפני הכנת הלחם..איזה גודל תבנית אינגליש קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      או הרגילה (ארוכה וצרה) או אלה שטיפה יותר קצרות אבל גם יותר שמנמנות. מקסימום יצא לך קצת יותר נמוך אם התבנית גדולה יותר, אבל תבנית סטנדרטית של אינגליש קייק מתאימה למתכון בול.

  43. אנה says:

    נראה מדהים!! האם יעבוד בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? האם צריך שתיים?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד, תבנית אינגליש אחת.

  44. נעמי says:

    אוייייי כמה מקורי ונפלא, ומתאים לא רק לפסח אלא לגל נטול הגלוטן בעולם, בייחוד כאן בהולנד איפה שאני גרה כרגע, אופה ומצלמת….
    אז הכנתי את הלחם ויצא טעים מאוד, לצערי ללא סדק מקסים כמו שלך :(…
    אבל גרעיני החמניה הפכו לי לירוקים. אולי כבר שמעת על זה, האם יכול להיות שזה בגלל השילוב עם הסודה, או אבקת האפייה שהוספתי (כי לא היה לי מספיק סודה)?….
    מתה לפרסם בבלוג שלי (בהולנדית…), אציין את הבלוג המקסים שלך בפוסט, כמובן.

    חג שמח ותודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת! כן, יש ראקציה מוזרה מבחינת הצבע בין גרעיני חמנייה לסודה לשתייה, בדקתי וזה בסדר מבחינת אכילה אבל הצבע אכן מוזר.
      אם זה מפריע אפשר להמיר בשקדים פרוסים, גרעיני דלעת, פקאנים טבעיים וכל אגוז/גרעין אחר שאוהבים.

      <3 חג שמח מוכשרת

  45. שני says:

    הכנתי היום ויצא מדהים! משהו בין עוגה ללחם . אי אפשר להפסיק לאכול בייחוד עם הטעם הממכר של הפיצוחים. תודה רבה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף וחג שמח

  46. מיכל says:

    הכנתי לסדר פסח (בדיוק לפי המתכון – כולל הטחינת צ'יה של סבא חביב) עם תוספת של אגוזים לבלילה וגרעיני דלעת לציפוי.
    נרשמה התרשמות 🙂 אף אחד לא האמין שזה בלי קמח, ממש מרגיש כמו לחם… וטעים בטירוף!
    לדעתי זה שוס! כל מי שהיה ביקש כמובן את המתכון…

    תודה 🙂

  47. חנה says:

    מתכון ממש ממש מעולה!
    כמה הערות ושידרוגים מנסיון שלי –
    – המרירות של הלחם תלויה בסוג הטחינה שמשתמשים. בפעם הראשונה השתמשתי בטחינה בארכה ויצא טעם דומיננטי של טחינה ומעט מריר. בפעמים האחרונות השתמשתי בטחינה היונה והטעם של הטחינה ממש לא מורגש ואין מרירות.
    – בעיני המתקה בדבש עדיפה על סילאן. מייפל לא ניסיתי.
    – תוספת של כ-2 כפות שקדים טחונים ממש משדרג ונותן תחושה ממש של לחם
    – במקום חצי כוס של תוספות שמתי כוס שלמה – יוצא עשיר יותר וממש מוצלח. שמתי כל פעם תערובת מגוונת של אגוזים ושקדים קצוצים, צ'יה, גרעינים שונים, סומסום והשוס ההיסטרי – חמוציות / אוכמניות מיובשות או צימוקים.
    – לא לאפות יותר מחצי שעה, זה ממש מייבש

    1. רחלי קרוט says:

      איזה הערות מעולות וחשובות. אני בהחלט אנסה גם להוסיף שקדים טחונים, זה אחלה רעיון.
      תודה וחג שמח!

  48. לורה says:

    הי רחלי,

    רק רציתי להגיד תודה רבה. הכנתי היום עם טחינה מלאה של בארכה ויצא טעים מאוד.

    חג שמח,
    לורה

  49. צמרת says:

    תודה! תודה! תודה! עשיתי עם טחינה שהיתה בבית (מלאה + היונה), עם אגוזי מלך וגרעיני חמניה, יצא אליפות העולם! מתה על הטיפים שלך!

  50. יובל says:

    יצא מושלםםםםםםםםםםםםם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  51. עירית says:

    היי
    גיליתי את האתר המקסים שלך ומאז כל פעם מנסה מתכון אחר.
    הפעם לחם טחינה 🙂 בדיוק יצא מהתנור אבל מאוד השחים אז נראה פחות מזמין משלך 🙂 חצי שעה לא הספיקה וראיתי את הטחינה מבעבעת. בנוסף צד אחד של הלחם יצא נמוך יותר, יש הסבר? ראה יותר כמו עוגה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה לרוב בגלל ערבוב לא אחיד או סודה לשתייה שאולי איבדה קצת את כוחה. ממליצה לך בחום לנסות שוב 🙂

  52. ערן אונגר says:

    אני מעין את הלחם הזה שנים. אחרי נסיונות שונים, אני מעדיף את ה"מנה וחצי" –

    9 כפות טחינה (והכי טוב, 6 כפות טחינה ושלוש כפות קצח טחון מייצר לחם כהה עם ניחוח נפלא)
    6 ביצים
    2 כפות – מייפל/דבש/סילאן.
    כפית גדושה סודה לשתיה
    כפית שטוחה מלח
    מכאן – תבלינים זרעים וכד' לפי הבנתכם.

    הכל לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה ולתנור 180 – 25-30 דקות.

    1. רחלי קרוט says:

      נשמע נהדר, אנסה בהזדמנות

  53. רוחמה says:

    המתכון נהדר. היום ניסיתי ללכת על גרסה מתוקה והוספתי 3 תפוחים מגורדים ומיעטתי במלח. יצא נהדר! טעם עם הקפה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מקסים. שמחה שיצא מוצלח <3

  54. אסנת says:

    הי, הכנתי כל כך הרבה פעמים את המתכון המוצלח הזה, תענוג! עשיתי גם ללא שום המתקה ויצא נהדר

    1. רחלי קרוט says:

      איזה יופי. שמחה לשמוע <3

  55. כוכי says:

    הכנתי ביום שישי מתכון מעולה!!!
    שכחתי לאחסן במקרר ואתמול עדיין היה טרי כמו שיצא מהתנור.

    תודה רבה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  56. אמ says:

    יצא טוב מאוד ונראה טוב כמו שלך אבל לא אהבתי את הטעם 🙁
    אני כרגע בנסיון של בדיקת רגישות לגלוטן וממש קיויתי לתחליף של הלחם האהוב עלי!
    יש עוד מרמים ללא גלוטן?

    1. רחלי קרוט says:

      מה בטעם לא אהבת? אולי אפשר לשנות לך קצת כדי שיהיה לטעמך ואז גם תמצאי חולפה שהיא בריאה ולא רק נטולת גלוטן

  57. כדורי אנרגיה שמשמחים את הנפש – קרוטית – Krutit says:

    […] בכל פעם שיוצא לי להכין משהו בריא, או משהו שדומה למשהו בריא, אני מתלבטת מאוד איך להציג לכם אותו. למרות שבשנים האחרונות עניין הבריאות נכנס מאוד חזק למטבחים, רוב האנשים עדיין מעדיפים להכנס למתכונים מושחתים. להוציא לחם הטחינה. […]

  58. הדר says:

    אמא'לה איזה טעים. מתכון מושלם. תודה 🙂

  59. יעל says:

    היי
    למה הלחם נופל בקגע שהוא יוצא מהתנור?

  60. ירון says:

    תודה רחלי, נשמע מתכון משגע 🙂

    בגדול מדובר על גרסה מיוחדת של לחם סודה אירי. חשבתי שאם יהיה ניתן להוסיף קמח כוסמין למתכון זה יהפוך את הלחם לפחות עוגתי.

    אני מצרף כאן מתכון שמצאתי בשטיבל ובו ניתן בלי בעיה להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין. יש לי הרגשה שאם ניתן לשלב בין שני המתכונים כך שהטחינה תחליף את הרוויון זה ישדרג את הלחם פלאים.

    אשמח לטיפים בעיקר לגבי הכמויות.

    http://www.stybel.co.il/recipe_full.php?id=452

  61. ערבה says:

    טעים בטירוף !!! אפילו הילדים אהבו…
    ממש קל להכין, התאהבתי במתכון לגמרי, תודה : )

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  62. ווס says:

    הי אפשר להכין אותו באופה לחם של ריצ'רדסון
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שאין לי מושג, לא מכירה את המכשיר הזה ובכל מקרה קשה לי להאמין שזה יעבוד במכשירים האלה

      1. ווס says:

        תודה רבה ?

  63. ציונה says:

    מתכון מוצלח מאד. אפיתי פעם ראשונה ויצא מעולה. תפח מאד.
    האם ניתן להקפיא וכיצד ישמר טוב?

    1. רחלי קרוט says:

      עובר מעולה הקפאה ואני בד"כ פורסת קודם ומקפיאה פרוס ואז מכניסה לטוסטר של הצנימים ויוצא נהדר

  64. נתנאל בן שמעון says:

    נראה מעולה!!
    יש ערכים תזונתיים?☝

    1. רחלי קרוט says:

      מבטיחה לבדוק בקרוב 🙂

  65. הקרקרים שישנו לכם את החיים (בלי טיפת קמח ובלי שמן) – קרוטית – Krutit says:

    […] חודשיים וחצי העלתי לכאן מתכון ללחם טחינה. הטירוף שהיה סביב המתכון הדהים ועדיין […]

  66. אור כהן says:

    רחלי היקרה, המתכון שלך נראה מקסים ואני לא יכולה לחכות להכין אותו! יש לי די הרבה בננות בשלות וחשבתי להוסיף אותן לבלילה של הלחם טחינה שלך וליצור לחם בננות משודרג וטעים. האם זה יכול לעבוד? אם כן איזו כמות של בננות מעוכות להוסיף (נגיד חצי כוס או שאפשר יותר)? יש צורך להפחית ממרכיב אחר אם אני מוסיפה בננות לתערובת?
    תודה רבה ויום מקסים!

  67. מיקה says:

    היי! הכנתי את הלחם אבל הוא מאוד מהר נשרף מלמעלה.. הנמכתי קצת את המעלות של התנור והמשכתי לאפות חצי שעה. הוצאתי ונתתי לו להתקרר וכשפרסתי אותו גיליתי שבאמצע יש פשוט חור ושהבפנים לא אפוי… 🙁 מה יכולה להיות הסיבה?

  68. שחר says:

    היי! קודם כל אני ממש אוהבת את האתר שלך! את האסטטיות וכמובן את המתכונים! משתדלת להכין ממנו משהו מידי פעם ;)…
    כמה זמן הלחם נשאר טריא\טעים אחרי ההכנה? והאם אפשר להקפיא אותו?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. אפשר בהחלט להקפיא והוא נשאר מוצלח עד 3 ימים

  69. י הלי מוסביאן says:

    היי, מה הממלצה לאחסון הלחם ? ולכמה זמן הוא מחזיק טרי?
    אני רוצה להכין כמות ולהקפיא האם זה אפשרי או שישנה את הטעם?

  70. יהודית says:

    מתכון מעולה. האם אפשר בלי דבש/מייפל/סילאן? אפשר ממתיק מלאכותי? האם זה לא יפגע במרקם של הלחם?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר בלי, אפשר עם ממתיק, לא יפגע במרקם 🙂

      1. יהודית says:

        תודה. את מקסימה ונדיבה. שמחה שגיליתי אותך.

        1. רחלי קרוט says:

          תודה רבה רבה! <3 חג שמח

  71. ענת says:

    האמת , הפתעה
    התוצאת נראית אליפות
    עכשיו נשטר לטעום ולראות אם באמת טעים
    כל הכבוד

  72. ישראל says:

    היי רחלי,
    יש לי 2 סוגי תבניות אינגליש קייק האחת קטנה והשנייה גדולה. באיזו להשתמש כדי שלא יצא שטוח מידי?
    תודה

  73. שני says:

    היי רחלי!
    האם נמצא פתרון לטבעונים?
    ידוע לך אם מישהו ניסה להחליף בזרעי פשתן / צ׳יה טחונים?
    קראתי שצריך לבחון מה תפקיד הביצים במתכון (הדבקה והתפחה / אווריריות / הסמכה / לחות) וכך לבחור את התחליף המתאים – תוכלי לומר לחסרת ניסיון שכמותי מה תפקיד הביצים במקרה שלנו?
    תודה מראש 🙂

  74. סיון says:

    הי,

    נראה מעולה – אני רוצה לנסות.
    אפשר להשתמש בטחינה לא מלאה? זה משנה משהו מבחינת הכמויות שצריך לשים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר עם כל סוג של טחינה 🙂

  75. רחל ישראלי says:

    שלום וחג שמח !

    אפשר לדעת מה הערך הקלורי של פרוסת לחם טחינה (על פי המרשם המצורף)

    בתודה

  76. גילי says:

    היי רחלי,
    המתכון מדהים, תודה!!
    האם יעבוד לדעתך עם טחינה שמכילה זרעי פשתן?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, אפילו טוב יותר

  77. רונית says:

    מפתיע ומרענן! כל כבוד!

  78. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] לחם טחינה […]

  79. ענת says:

    היי רחלי, האם מדובר באינגליש קייק רגילה?נראה שיותר גדולה אינגליש רגילה יוצאות פרוסות ממש קטנות..כמו טוסטונים.עימך הסליחה אם ענית כבר על השאלה..יש המון תגובות לקרוא

  80. יעל says:

    היי,

    מתכון מעולה תודה!
    העניין הוא שיצא איזשהו טעם לוואי שקשה לי להסביר.
    יש מצב שזה מהסודה לשתיה?
    הטחינה הייתה חדשה, מייפל טבעי ,ביצים טריות וזהו…

  81. דורון says:

    הי רחלי,
    הכנתי את לחם הטחינה, אבל יצא גם מלוח וגם רטוב-שומני, במרקם שלא נעים לאכול. אציין שהוספתי פקאנים כאגוזים (את הסודה לשתייה רגע לפני האפייה כפי שציינת). מוכר לך? ממש רוצה שיצליח. נראה מתכון נהדר!
    תודה,
    דורון

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שלא ממש מוכר אבל הכל יכול להיות 🙂 עם איזה טחינה השתמשת?

      1. דורון says:

        טחינה של בארכה (הקופסא האדומה- לא מלאה)

  82. מכון כושר גוף ראשון says:

    יש אפשרות לטבען את המתכון? מה יעבוד במקום ביצים?

  83. ענת says:

    יצא נפלא ! כבר "נפלתי" בניסיון אחר עם לחם טחינה וזרקתי הכל. לא היה בכלל לטעמי. המתכון הזה מושלם ! ת ו ד ה

  84. יהודה says:

    עשיתי לפי המתכון בדיוק . חממתי את התנור על 180 והכנסתי את הלחם ל 30 דקות. בבדיקה נמצא הלחם בפנים עדיין רטוב ומבחוץ אפילו התחיל להשרף . למה ?
    יהודה.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אולי התנור שלך חזק מאוד? בכל מקרה, פשוט פעם הבאה לאפות על 170 ולהקפיד שהלחם באמצע התנור ולא למעלה מדי. אם מתחיל לקבל צבע זהוב מהר מדי אפשר להניח מעל רדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות אבל זה באמת לא אמור לקרות.

  85. נטלי says:

    סודה לשתייה הכוונה לאבקה ? או סודה ששותים?

  86. עדנה says:

    הי,

    הכנתי הבוקר ויצא מושלם!!! ממש טעים! וקל להכנה:)
    השתמשתי בטחינה רגילה(מה שהיה בבית),כפית זרעי צ׳יה ,2 כפות שקדים טחונים. ובמקום מייפל- כף של סילאן וכף דבש .
    שמתי גם אגוזי מלך קצוצים…

    יצא מעולה – גם לאכול עם גבינה וגם עם ריבה:)

    המון תודות!!

    עדנה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה יופי. שמחה מאוד לשמוע. ויופי של שדרוגים

  87. עדנה פורת says:

    טעים מאד אבל האמצע שקע לי למרות שהוא נראה לי אפוי מספיק.
    למה?.

  88. איב says:

    קצת התבאסתי הכנתי ועלה יפה אבל אחרח שעה נהיה קווצ מה אפשר לעשות?

    1. רחלי קרוט says:

      לרוב זאת בעיה של האבקת אפייה. תקני חדשה ונסי שוב, אני מבטיחה לך שיצליח 🙂

      1. סיון says:

        (אבל במתכון אין אבקת אפיה… התכוונת לסודה לשתיה?)

        1. רחלי קרוט says:

          כן 🙂 ואפשר אגב גם אבקת אפייה במקום

  89. דניאל לוי says:

    אחרי מס לחמי טחינה לא מוצלחים, כמעט נכנעתי ואז גיליתי את הלחם הזה שפשוט מעולה אבל יש לי מחלה של הנסיון השני שבו אני חייב להוסיף דברים. הייתי חייב לשתף מכוון שמדובר על שיפור משמעותי. הוספת כף (או יותר) של "תערובת השף" של אהרוני שהוא עשבי תיבול ושום לתיבולים שונים כולל מאפים. את התערובת אפשר למצוא בכל סופר והוא כולל : פפריקה מתוקה, כמון, שום, מלח, רוזמרין, אורגנו ושמן. מומלץ בחום. תודה על המתכון.

  90. יובל says:

    יצא מעולה
    תודה
    יובל

  91. אוריאל says:

    הכנתי ויצא ממש טוב וטעים..מתכון מוצלח מאוד!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  92. ד says:

    היי,
    תודה על השיתוף במתכון!!
    רקע – אני משתמשת בטחינה שהיא נטו סומסום קלוי במטחנה (היא יוצאת נהדר, גם כגולמית "קלאסית" – שמעורבבת בלימון מלח ושום)ף באבקת אפייה (כלומר כמות כפולה מזו שצויינה ל סודה לשתיה). המרקם יוצא מאוד לח, קצת כמו קיש.
    שאלונת –
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות אותו שייצא קצת פחות לח מבפנים? יותר זמן בתנור? על אש חום יותר נמוך? ביצה אחת פחות מהבמתכון? יותר אבקת אפייה?
    תודות!

    1. רחלי קרוט says:

      האופציה היחידה היא להוסיף עוד מרכיב יבש כמו שומשום/גרעינים מסוגים שונים או לעבות את הבלילה בקצת קמח נטול גלוטן כמו קמח אורז חום.

  93. תות says:

    מתכון מעולההה
    פעם הבא חייבת להכין בקטנים
    תודה רבה🌸

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה מאוד שאהבת

  94. סיון says:

    וואו!! יצא מעולה ממש טעים ואוורירי .
    תודה
    יש לך עוד מתכונים נטולי פחמימה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend