לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל

Posted on

תקשיבו רגע, לעיתים ממש רחוקות אני מתרגשת ממתכון. זה לא שאני לא מתרגשת מאוכל, להיפך, אני הכי, אבל ממתכון? זה קורה ממש לעיתים נדירות.

והנה הגיע רגע נדיר כזה.

כחלק ממחקר טרנדים ברשת, בנוגע למתכונים, חיפשתי מה היה הטרנד של 2016. המילה הראשונה שעלתה הייתה לחם טחינה. לחם טחינה? מה זה לחם טחינה ואיך הטרנד הזה לא הגיע אלי?!

בקיצור, לא התאפקתי וחיפשתי ברשת, בעיקר בבלוגים בארה"ב, על מה מדובר.

הפלא ופלא, מסתבר שמישהו גאון (עזרו לי למצוא מי זה המישהו הזה), הגה מתכון ללחם שיש בו, שימו לב, ועדיף שתשבו קודם – טחינה, קצת מייפל, ביצים וסודה לשתייה. הממ זהו. בלי קמח, בלי מוצרי חלב, בלי מצרכים מוזרים.

כמובן שהייתי סקפטית, והאמת שגם ראיתי תמונות של הלחם שנראו לא הכי מוצלחות, ובכל זאת החלטתי לתת לו צ'אנס. כי סקרנית אנוכי.

אני אקצר לכם את הסיפור, שכלל 5 ניסיונות להכין את הלחם, כולם אגב יצאו אחלה אבל זה שלפניכם יצא הכי מוצלח ואת הגרסה שלו אני מביאה לכם כדי שלא רק אני אתלהב.

אני אומרת מראש, הלחם הזה מעולה כלחם שמורחים עליו משהו אבל הוא בעיקר מעולה בטוסטר, עם פסים של צריבה וריח של קלייה.

והוא גם בריא! תחשבו שתכלס אתם אוכלים כאן טחינה עם ביצה. זהו. ועוד רק 6 כפות טחינה לכל הכיכר לחם. יא. מה זה הדבר המוזר הזה.

רגע רגע, לא לרוץ למתכון, 3 דברים חשובים:

  1. בחיי שאין כאן תוכן מסחרי, נטו הטחינה שהייתה לי בבית, ובדרך כלל אני לא נוהגת להמליץ על מוצר ספציפי אלא אם יש לו רלוונטיות חזקה, וזאת הסיבה שאני ממליצה לכם להשתמש כאן בטחינה עם זרעי צ'יה של סבא חביב. קודם כל, כי היא כהה ומפיקה לחם כהה שמזכיר לחם מלא, ושנית, כי יש בה כבר מראש זרעי צ'יה טחונים שמוסיפים יציבות וסופחים נוזלים (וגם ערכים תזונתיים). ולמרות מה שכתבתי – כל טחינה תעבוד כאן, בעדיפות גדולה לטחינה מלאה, אבל זאת של סבא חביב היסטרית למתכון הזה אז תעשו טובה ולכו לקנות אותה.
  2. אל תוותרו בשום אופן על הגרעינים. נכון, הם לא חלק מהמתכון המקורי, וגם קצת שוברים את הקטע של לחם מ-4 מצרכים, אבל אם אתם רוצים לחם שמזכיר באמת לחם ולא עוגה, הם הכרחיים כאן ומוסיפים מלא מרקם. ועדיין, קחו בחשבון שהעדר הגלוטן מפיק לחם שהוא קצת עוגתי, לא מאוד, אבל כן חייבים להגיד את זה. הגרעינים בפנים ובחוץ הם אלה שמשפרים מאוד את העניין הזה, אז תכינו את המתכון עם הציפיות הנכונות :).
  3. ענייני קרדיט, מדובר פה על המצאה שהיא לא שלי, אני רק עשיתי את השינויים שנראו לי לנכון. אז למי הקרדיט? חברה סיפרה שהבלאגן עם המתכון הזה התחיל כשמישהי העלתה אותו לקבוצת אמהות מבשלות. ניסיתי להתחקות אחרי המקור ואני באמת לא מצליחה למצוא מי הגה אותו. אז בינתיים מביאה לכם לינק למתכון עליו אני התבססתי https://www.naturedoc.co.uk/recipe/grain-free-tahini-bread/
לחם טחינה
מאוהבת קלות בסדק שנוצר באמצע

לחם טחינה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש)
4 ביצים L
כפית סודה לשתייה

תוספות (אל תוותרו על אף אחת מהן):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)
1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר)
3 כפות זרעי פשתן
3 כפות שומשום

תוספות (אפשר להוסיף אבל ממש לא חובה):
כפית שטוחה אורגנו מיובש (או תערובת עשבי תיבול מיובשת)
כף פרג – לא טחון

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות. קריטי שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להכנס לתנור.
– מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
– אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.

לחם טחינה
מבט מקרוב

הערות ושדרוגים
– תעופו עם התוספות כאן. אפשר אגוזים קצוצים ואפשר עגבניות מיובשות, אפשר זיתים קצוצים ואפשר גרעיני דלעת. תשחקו.
– מומלץ להוציא את הלחם מהתבנית ולהעביר אותו לרשת לצינון כדי שהחום בפנים לא ייצור אדים וירטיב אותו למטה.
– בבקשה אל תחכו עם הבלילה מחוץ לתנור הרבה זמן, סודה לשתייה מתחילה לעבוד ברגע שהיא מתערבבת עם המצרכים ולא כדאי שהיא תאבד את הכח שלה לפני הכניסה לתנור.
– באופן די מפתיע, אין ללחם טעם מאוד מודגש של טחינה, אז גם אם אתם לא אוהבים טחינה תנו לו צ'אנס.

114 תגובות

  1. אריאלה פיקסלר אלון says:

    לחם טחינה רחוק מהדבר הכל כך מגרה הזה שכאן.
    אני מיד מדפיסה וממגנטת למקרר ומחר הולכת לחפש את סבא חביב, כי אם אמרת- אמרת.
    טנקס המון !!
    מופלאה כתמיד.
    ❤️❤️❤️

    1. רחלי קרוט says:

      אהובה ומקסימה שאת <3

      1. מרטין שריקי says:

        מקסימה !! שיתפת כל כך יפה ומדוייק שאין סיבה לא לנסות כפי שכתבת…. את נהדרת!

        1. רחלי קרוט says:

          תודה רבה רבה!

    2. חן says:

      היי אני שוברת את הראש כמה זמן צריך לטרוף מצרכים. כל פעם שאני מכינה יוצא לי אחרת… אותו טעם אבל לא אותה נראות

      1. רחלי קרוט says:

        תאשימי את הסודה לשתייה 🙂 באמת, זה קטע, יש לו חיים משל עצמו והוא משתנה בהתאם למזג האויר, לכמה זמן הוא בילה עם המצרכים בחוץ, לזמן וסוג הטריפה. הכי מפונק.

  2. תמר לייסט says:

    וואו. אלופה. ניראה יאמי וגם בריא.
    שבת שלום ואוטוטו… שבוע נפלא.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      שבוע מקסים <3

  3. נטע says:

    את עושה אותי רעבה!

    1. רחלי קרוט says:

      נטע, תעשי שגם אני אהיה רעבה מתישהו! 🙂

      1. שושנה says:

        לא ראיתי גירסת הדפסב
        תודה

  4. גל says:

    game changer

    1. רחלי קרוט says:

      יו גל, ממש. בוא נעשה סשן על הבסיס הזה ונעוף עם זה למלא מקומות. יש לי כבר מחשבות בראש.

  5. אילנית says:

    תודה רבה עבור המתכון, אין באפשרותי להשיג טחינה עם ציה, יש לי טחינה מלאה, האם כדאי להוסיף ציה ? במידה וכן האם לטחון אותה וכמה כדאי להוסיף ? מה מידת התבנית?
    תודה מראש?

    1. רחלי קרוט says:

      טחינה מלאה זה נהדר גם. אם יש לך צ'יה בבית (איזה כיף שיש אנשים שיש להם צ'יה בבית!) תוסיפי כפית. אפשר טחון ואפשר לא טחון, ספציפית כאן זה לא מאוד משנה.

    2. רחלי קרוט says:

      ותבנית אינגליש קייק 🙂

      1. איריס says:

        היי רחלי הלחם נראה טעים , אסור לי סוכר וכמובן גם לא סילאן ודבש, אם לא אשים ממתיק זה יפגע בטעם?

  6. שימי says:

    ואוו, נראה שונה לגמרי מהגירסאות שמופצות באינטרנט.
    איך הכל יוצא אצלך כזה מושלם? ?..

    איפה אפשר לקנות את הטחינה המדוברת?
    ויש לך מושג כמה זמן הוא נשמר טוב וטרי?

    1. רחלי קרוט says:

      זאת המצלמה 🙂 סתם, זאת באמת הטחינה והגרעינים שמרימים את זה למקום קצת אחר.
      אני ספציפית קניתי, אם אני לא טועה, בטיב טעם אבל בטח יש בעוד סופרים. מבטיחה לבדוק. וגם עלה ממש זול יחסית, משהו כמו 15 או 16 שקלים.

      לגבי השמירה, בואי נגיד ככה, הכנתי את זה בבוקר ובינתיים זה מעולה. משערת שכמו עוגה בחושה, יחזיק 3-4 ימים. ובכל מקרה עדיף לחמם בטוסטר או במכונת צנימים (יש לזה שם אחר נכון?) אחרי יום שזה בחוץ.

      1. מממ says:

        מצנם 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          טוב, עשיתי את הבושות שלי 🙂 הכי מצנם!

  7. אודליה בנאי says:

    נראה מצויין וגם פשוט וקל. אנסה בהקדם.

  8. טלי לוי says:

    היי, נראה מעולה. מנסיון קודם שלי עם לחם מהיר, נוצרת איזושהי תגובה כימית בין גרעיני החמניה לסודה לשתיה, שצובעת אותן בירוק.. לא קרה לך בשום נסיון?

    1. רחלי קרוט says:

      באמת? איזה הזוי, זה עוד לא קרה לי 🙂 אבל עם העין שפתחתי לעצמי כרגע בטח יקרה בפעם הבאה.

    2. סיוון says:

      עכשיו אני מבינה מה קרה! הכנתי את הלחם יצא מצוין אבל מלא נקודות ירוקות של גרעיני החמניה! ?

      1. רחלי קרוט says:

        כן, קטע הזוי העניין עם הגרעיני חמניה. הצבע לא משפיע אגב על הטעם או משהו, אבל אם זה מפריע אפשר להמיר בגרעיני דלעת, שקדים פרוסים או אגוזים

    3. לבנת says:

      איזה קטע.. הכנתי את הלחם ויצא ממש טעים ופתאום אני קולטת שכל הגרעינים הפכו להיות ירוקים וממש נבהלתי.. חשבתי שעשיתי משהו שקילקל את זה.

      1. רחלי קרוט says:

        לא לא, זה תגובה מוזרה של גרעיני החמנייה. זה לא עושה משהו לא טוב ללחם אבל בהחלט נראה מוזר. לי אגב זה לא קורה תמיד, קטע הזוי.
        אם זה מפריע לך אפשר להמיר בשקדים פרוסים, גרעיני חמניה, פקאנים טבעיים או כל אגוז אחר שאוהבים.

  9. טלי לוי says:

    *אותם

  10. עדי says:

    האם הוא יוצא מתקתק?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ממש, בעיקר אם תמליחי טיפה מעל לפני הכניסה לתנור. אם את לא אוהבת טעמים טיפל'ה מתקתקים תפחיתי לכף אחת.

  11. חופית שווץ יעקבי says:

    בתנור כרגע….מתרגשת מהתוצאה כבר!:)

  12. שוהם says:

    נשמע מתכון מעולה, ינוסה בפסח הקרוב.
    לאיזה גודל תבנית המתכון מתאים?

    1. רחלי קרוט says:

      אינגליש קייק אחת. עכשיו כשהבלוג עלה חזרה אני יכולה גם להוסיף את זה למתכון 🙂

  13. מירב says:

    מתכון מעניין.. תודה! מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן?

    1. רחלי קרוט says:

      עוד שומשום או פרג (לא טחון) או שקדים פרוסים או גרעיני דלעת.
      ובשמחה 🙂

  14. הגר says:

    שלום,
    אפשר להוריד את 2 הכפות של הדבש/סילאן/מייפל? או לשים רק כף אחת? או לשים במקום סוכר חום?
    אני מעדיפה לחם לא מתוק. אפשר אולי במקום להוסיף עוד טחינה?
    תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר כף אחת. היא לא תהפוך את הלחם למתוק, רק אל תשכחי מלח 🙂

  15. טלי says:

    מדובר בטחינה גולמית או שטחינה שכבר "מוכנה" למריחה?

    חוץ מזה נראה מעולה! תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! וגולמית 🙂

  16. מירב says:

    כיצד נוצר כזה גוף ללא קמח כלל?

    1. רחלי קרוט says:

      קראתי וקראתי לגבי זה וככל הנראה זאת הסיבה:
      טחינה היא בעצם שומשום קלוי (שהוא סוג של קמח משומשום – כמו שמכינים קמח עדשים למשל) + שומן שנוצר בתהליך הטחינה. אז בעקרון יש לך כאן סוג של קמח, שומן טבעי של השומשום, ביצים (שהם גם חומר מתפיח וגם נוזלים) וסודה לשתייה שמייצרת תפיחה ואווריריות.
      מקורות שניסו מדווחים שזה יוצאת מצוין גם עם חמאת בוטנים וחמאת שקדים, בדיוק מאותן סיבות. את המידע לגבי זה לקחתי מכאן: http://bit.ly/2nipp9s

      1. דורין says:

        ניסיתי ויצא ממש טעים! שאלה אחת שיש לי היא לגבי הגובה של הלחם. הוא יצא נמוך יותר בקצוות ועם בליטה גבוהה במרכז. יש לך מושג מדוע?

  17. רותי says:

    רחלי, במקום ביצים ניתן להשתמש בחומר שקונים בחנויות טבע שמתאים לטבעונים ולאלרגים לביצים. על השקית כתוב ההוראות.
    זה מידע כללי לא משימוש ,לכן איני יודעת את השם המדויק.

  18. יוסי says:

    אם מוסיפים ציה בנפרד, כמה ציה להוסיף לטחינה?

    1. רחלי קרוט says:

      בין 1/2 כפית לכפית

  19. יוני says:

    אני מקווה שאת זרעי הפשתן טוחנים לפני שמכניסים לבלילה

    1. לילך ליפל says:

      לאפייה משתמשים בזרעי פשתן שלמים בלבד.
      זרעי פשתן טחונים אסור לחמם – מאבדים בחימום כל מה שטוב בהם…. צריך לאכל אותם מיד לאחר שנטחנו או לפחות להחזיק במקפיא עד לשימוש.

  20. אורית says:

    נראה מעולה וכבר שמרתי אצלי 🙂
    מה את חושבת על להקפיא את הלחם?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה להקפיא, רק עדיף מאוד שזה יהיה אחרי החיתוך לפרוסות.
      בדיוק הרגע חיממתי במצנם פרוסה קפואה ויצא נהדר.

  21. נטשה חיימוביץ' says:

    יצא מושלם! פשוט מושלם? הכנתי עם טחינה אורגנית מלאה של מלוא הטנא ליד כרמי יוסף. הוספתי גם גרעיני דלעת. עדכון המרקם יותר אורירי מלחם נלסון של לחמנינה שהוא דחוס מאוד. אבל אותו טעם ממש. אכלנו ככה טרי אחרי שהתקרר קצת, עם דבש, ריבה, חמאה ומלח, אבוקדו. וואו איזה טעים.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיףףףףף כמה שימחת!

  22. דנה says:

    הי, הכנתי בעבר לחמניות (בתבנית שקעים) עם מתכון דומה, והבצק תפח פי 3 בערך. הפעם הבצק תפח הרבה פחות, למרות שהוספתי את הסודה ממש ברגע האחרון. איפה יכולה להיות הטעות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הבצק אמור לתפוח בערך פי 3 באמת, יכול להיות שהסודה ישנה ופחות חזקה או ששמת קצת פחות. קשה לי לדעת.

  23. נאור says:

    החומרים מתאימים לתבנית אינגליש חד פעמית? נראה לך שאפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית לחם?

  24. רותם says:

    הכנתי עכשיו, זה בתנור. מה שיפה, זה שבקופסה של הטחינה הגולמית שלי (היונה) היו *רק* 6 כפות טחינה. תחושה של גורל. שמתי בפנים גרעיני דלעת, זרעי צ'יה וקצת פקאנים ושקדים קצוצים, פשוט כי זה מה שהיה בבית.

    1. רחלי קרוט says:

      באמת? איזה קטעים. הכי מן אללה 🙂
      מחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא, תבדקי כבר אחרי 20 דקות אם זה מוכן.

  25. hadare says:

    שלום קרוטית
    תודה רבה על המתכון ועל השמחה (:
    האם ניתן להשתמש בטחינה גולמית *לא* מלאה?

    תודות!

    1. אילנית חזן says:

      טיפ מומלץ, לפעמים אני ממירה את חלק מכמות הטחינה בממרח שקים (חצי חצי) ויוצא גם מעולה.

      1. רחלי קרוט says:

        רעיון מקסים, אני אנסה. תודה 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      כיף שהשמחה עוברת 🙂

      אפשר, בעיני קצת פחות טעים כי הטעם יותר שטוח כזה, אבל לגמרי אפשרי.

      1. hadare says:

        תודה רבה!
        בהחלט עוברת (:

  26. עדנה says:

    זרעי הפשתן – טחונים או שלמים?

    1. רחלי קרוט says:

      שלמים

  27. שולמית says:

    הי, נראה מעולה.
    למי שלא אוכל קטניות בפסח, אפשר להחליף את הטחינה בממרח שקדים לדעתך?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, כמה גולשים הכינו ואמרו שיצא מצוין.

  28. אורית ולד says:

    אפשר לוותר על הסודה לשתיה? אם כבר בריאות…

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לו, היא זאת שמתפיחה את המצרכים והופכת אותם ללחם 🙂

  29. שי says:

    נראה מושלם!
    נראה לך יעבוד עם תוספת חמוציות? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד (אבל לא במקום הגרעינים, בנוסף)

    2. שי says:

      נראה מושלם!
      נראה לך יעבוד עם תוספת חמוציות? תודה!

  30. הילה says:

    הי רחלי, תודה על המתכון!

    שאלה לגבי התוצר הסופי: הכנתי את הלחם והייתי רוצה לדעת אם יש דרך ליצור את הגבעה במרכז (כמו בתמונה), או שזה נוצר באופן טבעי.
    אני יודעת שלעיתים חורצים עם קלף משומן במרכז הלחם לאורך התבנית.

    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      זה נוצר באופן טבעי 🙂

  31. ליאורה שטיינר says:

    מה לגבי טבעונים….יש תחליף לביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      מקווה מאוד שבקרוב אצליח למצוא את הנוסחה שעובדת הכי טוב 🙂

  32. אלינה says:

    אוף טחנתי את זרעי הפשתן לפני שקראתי תגובות…
    אפשר להשתמש בטחונים באופן חד פעמי או שזה ממש משמעותי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר

  33. אלינור says:

    היי!
    קודם כל תודה על שיתוף המתכון.
    הכנתי את הלחם ורציתי לעדכן אותך לגבי התוצאות(:
    אציין שבטיב טעם (בשאר הסופרים בכלל לא היה) היתה רק הטחינה של סבא חביב עם קצח ופשתן, אז קניתי את זו עם הקצח כי היא באמת כהה מאוד. מעבר לכך כל המצרכים זהים לשלך.
    אז בגדול התוצאה הסופית ממש אחלה, יש מצב שהוא היה לי טעים יותר למחרת.
    קראתי באחת התגובות כאן שלמישהי גרעיני החמניה הפכו ירוקים כנראה מריאקציה עם הסודה, ובאמת כעבור כמה זמן מחוץ לתנור הגרעינים (שבפנים הלחם) הפכו ירוקים. מגיגול קצר הבנתי שבגרעיני חמניה יש חומצה כלורוגנית שבריאקציה עם א. אפיה/סודה לשתייה וחום הם אכן הופכים ירוקים, ואין בעיה לאכול את זה כך.

    מצרפת לך כאן קישורים לתמונה של התוצאה הסופית, ועוד תמונה עם הגרעינים הירוקים..
    ואם יורשה לי, הערה אחת בקשר למתכון – לדעתי המלח צריך להיות רשום תחת מצרכי הבלילה כי בקערה של התוספות הוא פשוט שוקע למטה ובסוף קורה מצב שהוא נשאר רק לפיזור מלמעלה ולא מצטרף לבלילה עצמה.

    בכל מקרה המון תודה והמשך שבוע נעים(:

    ‏http://www.up2me.co.il/images/1731819.jpg

    ‏http://www.up2me.co.il/images/5882133.jpg

  34. מימי says:

    הי 'נתקעתי' בלי סודה לשתיייה. אפשר עם אבקת אפייה? כמה אם כן?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אותה כמות.

  35. רותי שמיר says:

    שבת שלום, חיפשתי וחיפשתי ומצאתי את מתכון הלחם הזה. אפיתי עכשיו לנסיון. יצא נפלא. תודה.
    אפשרי להפיץ את המתכון לחברותי ???

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. בוודאי, השכר שלי הוא ההצלחה של אחרים 🙂
      סופ"ש מקסים

  36. איתן says:

    היי, המתכון נראה מעולה!
    הכנתי בעבר לחם טחינה והוא יצא עם טעם חזק של ביצים.. האם הביצים מורגשות במתכון הזה? אני מת לנסות.

    1. רחלי קרוט says:

      המממ שאלה טובה, אני לא מרגישה טעם חזק של ביצים, אבל זה נורא אינדיבידואלי. אם זה מאוד מפריע לך נסה עם ביצה אחת פחות.

  37. אורית שפיר says:

    אין מילה מעבר ללחם מעולה. מחכה למתכון ללחם ללא ביצים.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת. ואני עדיין בטסטים על גרסה טבעונית. בסוף זה יצליח 🙂

  38. מורן says:

    היי, רציתי לשאול לגבי התבנית אינגלישקייק, האם מדובר בתבנית חד פעמית? או בתבנית האלומניום? יש הבדל בגודל..

  39. איריס says:

    היי הכנתי את הלחם, הוא טעים באמת כמו שהוא נראה, רק בעיה אחת מפריעה לי וזה הטעם של הביצים, אם אפחית ל 2 ביצים זה ישפיע על הנפח שלה?

    1. רחלי קרוט says:

      תפחיתי ביצה אחת, 2 זה ריסקי מדי.
      ואשמח לשמוע איך יצא 🙂

  40. עינת כהן says:

    נראה מדהים! נהנית מהבלוג שלך.
    יש פתרון לטבעונות?

    1. עינת כהן says:

      לטבעונים
      תחליף לביצים
      תודה!

  41. מתכונים | Pearltrees says:

    […] לחם טחינה משוגע בלי קמח בכלל – קרוטית – Krutit. תקשיבו רגע, לעיתים ממש רחוקות אני מתרגשת ממתכון. זה לא שאני לא מתרגשת מאוכל, להיפך, אני הכי, אבל ממתכון? זה קורה ממש לעיתים נדירות. והנה הגיע רגע נדיר כזה. כחלק ממחקר טרנדים ברשת, בנוגע למתכונים, חיפשתי מה היה הטרנד של 2016. המילה הראשונה שעלתה הייתה לחם טחינה. לחם טחינה? […]

  42. אפרת says:

    שלום. לא ענית לשאלה של איריס..מחכה לתשובה לפני הכנת הלחם..איזה גודל תבנית אינגליש קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      או הרגילה (ארוכה וצרה) או אלה שטיפה יותר קצרות אבל גם יותר שמנמנות. מקסימום יצא לך קצת יותר נמוך אם התבנית גדולה יותר, אבל תבנית סטנדרטית של אינגליש קייק מתאימה למתכון בול.

  43. אנה says:

    נראה מדהים!! האם יעבוד בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? האם צריך שתיים?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד, תבנית אינגליש אחת.

  44. נעמי says:

    אוייייי כמה מקורי ונפלא, ומתאים לא רק לפסח אלא לגל נטול הגלוטן בעולם, בייחוד כאן בהולנד איפה שאני גרה כרגע, אופה ומצלמת….
    אז הכנתי את הלחם ויצא טעים מאוד, לצערי ללא סדק מקסים כמו שלך :(…
    אבל גרעיני החמניה הפכו לי לירוקים. אולי כבר שמעת על זה, האם יכול להיות שזה בגלל השילוב עם הסודה, או אבקת האפייה שהוספתי (כי לא היה לי מספיק סודה)?….
    מתה לפרסם בבלוג שלי (בהולנדית…), אציין את הבלוג המקסים שלך בפוסט, כמובן.

    חג שמח ותודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת! כן, יש ראקציה מוזרה מבחינת הצבע בין גרעיני חמנייה לסודה לשתייה, בדקתי וזה בסדר מבחינת אכילה אבל הצבע אכן מוזר.
      אם זה מפריע אפשר להמיר בשקדים פרוסים, גרעיני דלעת, פקאנים טבעיים וכל אגוז/גרעין אחר שאוהבים.

      <3 חג שמח מוכשרת

  45. שני says:

    הכנתי היום ויצא מדהים! משהו בין עוגה ללחם . אי אפשר להפסיק לאכול בייחוד עם הטעם הממכר של הפיצוחים. תודה רבה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף וחג שמח

  46. מיכל says:

    הכנתי לסדר פסח (בדיוק לפי המתכון – כולל הטחינת צ'יה של סבא חביב) עם תוספת של אגוזים לבלילה וגרעיני דלעת לציפוי.
    נרשמה התרשמות 🙂 אף אחד לא האמין שזה בלי קמח, ממש מרגיש כמו לחם… וטעים בטירוף!
    לדעתי זה שוס! כל מי שהיה ביקש כמובן את המתכון…

    תודה 🙂

  47. חנה says:

    מתכון ממש ממש מעולה!
    כמה הערות ושידרוגים מנסיון שלי –
    – המרירות של הלחם תלויה בסוג הטחינה שמשתמשים. בפעם הראשונה השתמשתי בטחינה בארכה ויצא טעם דומיננטי של טחינה ומעט מריר. בפעמים האחרונות השתמשתי בטחינה היונה והטעם של הטחינה ממש לא מורגש ואין מרירות.
    – בעיני המתקה בדבש עדיפה על סילאן. מייפל לא ניסיתי.
    – תוספת של כ-2 כפות שקדים טחונים ממש משדרג ונותן תחושה ממש של לחם
    – במקום חצי כוס של תוספות שמתי כוס שלמה – יוצא עשיר יותר וממש מוצלח. שמתי כל פעם תערובת מגוונת של אגוזים ושקדים קצוצים, צ'יה, גרעינים שונים, סומסום והשוס ההיסטרי – חמוציות / אוכמניות מיובשות או צימוקים.
    – לא לאפות יותר מחצי שעה, זה ממש מייבש

    1. רחלי קרוט says:

      איזה הערות מעולות וחשובות. אני בהחלט אנסה גם להוסיף שקדים טחונים, זה אחלה רעיון.
      תודה וחג שמח!

  48. לורה says:

    הי רחלי,

    רק רציתי להגיד תודה רבה. הכנתי היום עם טחינה מלאה של בארכה ויצא טעים מאוד.

    חג שמח,
    לורה

  49. צמרת says:

    תודה! תודה! תודה! עשיתי עם טחינה שהיתה בבית (מלאה + היונה), עם אגוזי מלך וגרעיני חמניה, יצא אליפות העולם! מתה על הטיפים שלך!

  50. יובל says:

    יצא מושלםםםםםםםםםםםםם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  51. עירית says:

    היי
    גיליתי את האתר המקסים שלך ומאז כל פעם מנסה מתכון אחר.
    הפעם לחם טחינה 🙂 בדיוק יצא מהתנור אבל מאוד השחים אז נראה פחות מזמין משלך 🙂 חצי שעה לא הספיקה וראיתי את הטחינה מבעבעת. בנוסף צד אחד של הלחם יצא נמוך יותר, יש הסבר? ראה יותר כמו עוגה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה לרוב בגלל ערבוב לא אחיד או סודה לשתייה שאולי איבדה קצת את כוחה. ממליצה לך בחום לנסות שוב 🙂

  52. ערן אונגר says:

    אני מעין את הלחם הזה שנים. אחרי נסיונות שונים, אני מעדיף את ה"מנה וחצי" –

    9 כפות טחינה (והכי טוב, 6 כפות טחינה ושלוש כפות קצח טחון מייצר לחם כהה עם ניחוח נפלא)
    6 ביצים
    2 כפות – מייפל/דבש/סילאן.
    כפית גדושה סודה לשתיה
    כפית שטוחה מלח
    מכאן – תבלינים זרעים וכד' לפי הבנתכם.

    הכל לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה ולתנור 180 – 25-30 דקות.

    1. רחלי קרוט says:

      נשמע נהדר, אנסה בהזדמנות

  53. רוחמה says:

    המתכון נהדר. היום ניסיתי ללכת על גרסה מתוקה והוספתי 3 תפוחים מגורדים ומיעטתי במלח. יצא נהדר! טעם עם הקפה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מקסים. שמחה שיצא מוצלח <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Translate

Send this to a friend