מג'דרה של סבתות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (22 הצבעות, ממוצע: 3.41 מתוך 5)
Loading...

את המתכון הזה, בגרסה מעט שונה שלו, נתנה לי דליה קלדס. בשלנית מדהימה שמכינה את הקוסקוס הטעים ביקום. המג'דרה הזאת, ביחד עם הקוסקוס שלה, מככבים אצלה בבית שנים והיה לי ברור שיום יבוא והאוכל הזה יהפוך לדייר קבע גם אצלי, והוא אכן הפך לכזה.

עכשיו תורכם להתמכר.

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות אורז (יסמין, פרסי או בסמטי)
1 ו-1/2 כוסות עדשים ירוקות/חומות
2 כפות שמן זית או קנולה
3 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
3/4 כפית מלח

לבצל המטוגן:
2 בצלים לבנים (ואפשר גם יותר)
4-5 כפות שמן זית או קנולה

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את העדשים והאורז במים (בנפרד) ומסננים.
– מבשלים במים רותחים את העדשים במשך 15 דקות ומסננים. העדשים לא צריכות להיות מוכנות לגמרי אלא 3/4 בישול.
– בסיר רחב עם תחתית כבדה (חשוב שיהיה רחב) מחממים שמן זית ומוסיפים כורכום וכמון. מטגנים את התבלינים במשך דקה, תוך כדי ערבוב כדי שהטעמים שלהם יפתחו.
– מוסיפים את האורז והעדשים, שכבר בושלו חצי בישול, ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר.
– מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר (עם מכסה שמתאים בול לסיר, הוא צריך להיות סגור לגמרי) ומבשלים על הלהבה הכי קטנה במשך 20 דקות.
– בינתיים קוצצים את הבצל לרצועות דקות או קוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהבצל זהוב ומקורמל. זה לוקח זמן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב לגמרי, אז סבלנות 🙂
– כשהאורז מוכן, שופכים לתוכו את כל הבצל עם השמן ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הערות, הארות ושדרוגים:
– חשוב! מה שהופך את המג'דרה למדהימה זה כמות וקרמול הבצל. בבקשה אל תשימו פחות מ-2 בצלים גם אם זה נראה לכם הרבה בהתחלה, ואל תתקמצנו על השמן בשלב טיגון הבצל. חשוב מאוד שהבצל יצא שחום ומקורמל היטב אז סבלנות עם הטיגון במחבת, זה אכן לוקח זמן אבל שווה כל דקה.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל צנוברים קלויים ו/או פטרוזיליה קצוצה.
– למי שאוהב, אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט.
– ניתן להכין את המג'דרה עם בורגול או קינואה במקום האורז. שלבי ההכנה זהים.

מג'דרה

  • לשתף זה כיף

41 תגובות

  1. נועה says:

    שלום רחלי,
    האם העדשים צריכים להיות מושרים לפני הבישול?
    תודה רבה,
    נועה

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. עדשים כל כך עדינות ומתבשלות מהר שאין צורך להשרות אותן. שעועית וחומוס לעומת זאת, ממש מומלץ כן להשרות.

  2. טל says:

    היי רחלי,
    הכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט מעולה!!!
    ניסיתי בעבר המון מתכונים אחרים ולא יצא טעים כמו עכשיו,מתכון מדוייק ומצויין!!!!
    הייתי חייבת לרשום לך!בהמשך השבוע אכין את הפתיתים:)
    תודה רבה והמשך שבוע טוב!
    טל

  3. Noga says:

    ואוו זה טעים טירוף! אבל ממש 🙂 איזה כייף , תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה, כיף לשמוע.

  4. אתי says:

    שלום רחלי,

    פשוט יצא נפלא 🙂 תודה על השיתוף והלבביות 🙂 כל טוב

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת. שיהיה שבוע מקסים

  5. עדן says:

    רחלי שלום, הגשמת לי חלום עם המתכון הזה! בכללי, מרגישה ההזדהות גדולה בתור הונגרייה עם הרבה מהמתכונים (: במתכון הזה, מתי האורז גם כן מתבשל וכמה? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע 🙂
      האורז מתבשל עם העדשים (שבעצמן בושלו קצת קודם) במשך 20 דקות, תציצי בשלבי הכנה זה כתוב שם.

  6. מירה says:

    היי רחלי,
    חושבת שלא הבנתי משהו בניסוח, האם גם האורז צריך לעבור חצי בישול? 20 דקות זה לא קצת יותר מדי?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, רק העדשים. ואחרי שהם עוברים חצי בישול מוסיפים אותם לאורז שלא בושל וביחד עם מתבשלים 20 דקות.

  7. לימור says:

    היי רחלי, כמה מים מוסיפים?

    1. רחלי קרוט says:

      3 כוסות

  8. חגית says:

    היי
    רציתי לשאול אם אפשר עם אורז מלא
    ואיך משנים את כמות המים וזמני הבישול בהתאם

    תודה

  9. עדנה says:

    הי, הכנתי אתמול ויצא טעים מאודד!!
    לדעתי אפשר קצת יותר מלח.
    והתוספת של הבצל-אליפות!!!
    תודה:)

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. ממש שמחה שאהבת.

  10. ליאת says:

    נראה מעולה! על איזה אש לקרמל את הבצל? נמוכה או בינונית?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף נמוכה, אבל אם מאבדים סבלנות באמצע אפשר לעלות לבינונית, רק לא גבוהה

      1. ליאת says:

        עוד שאלה מוזרה 🙂 הבישול של העדשים הוא רק במים שכבר רותחים 15 דקות או עם להבה פתוחה 15 דקות? … 🙂

  11. ליאת says:

    קבלי ביטול 🙂 בישלתי, יצא מעולה!! הייתי צריכה להכין אפילו 4 בצלים, זה משדרג 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      נכון? אין דברים כאלה כמה הבצל מוסיף <3 ואיזה כיף שאהבת

  12. מג'דרה בורגול ועדשים שחורות בסיר אחד – קרוטית – Krutit says:

    […] הרסתי את השילוב הקבוע של המג'דרה, זה טעים! – והנה גם מתכון קלאסי למג'דרה עם עדשים כמו שמכינות […]

  13. גלית says:

    הי המתכונים שלך מעולים ♥️ הכנתי עם בורגול שהשרתי קודם במים, ויצאה לי קצת עיסתית המגדרה, יש מה לעשות…?

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט פעם הבאה לא להשרות, בורגול ממש מתבשל בהשרייה אז כנראה שהוא עבר בישול יתר.

  14. ניצה says:

    היי
    רוצה להכין עם קינואה
    האם יחס המים וזמני הבישול זהים?

  15. מירי says:

    היי
    כמה מים צריך להוסיף ?והאםטם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועשיין יצא טעים ?
    תודה רבה ;(

  16. מירי says:

    היי
    כמה מים צריך להוסיף ?והאם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועדיין יצא טעים ?
    תודה רבה 😉

    1. רחלי קרוט says:

      3 כוסות, כתוב במצרכים 🙂
      אפשר רק קחי בחשבון שעדשים כתומות מתפרקות מהר אז הן לא תהיינה יציבות ומובדלות כמו השחורות/הירקות. יצא טעים אבל פחות פוטוגני.

  17. אבי says:

    יצא פצצה אני מקוה שאישתי לא תהרוג איך יצא לי כזאת מגדרה ולא אף פעם הולך.

  18. מירי says:

    הכנתי היום.
    מתכון מעולה יצא לי אחד אחד .
    תודה רבה 😉

  19. מיכל says:

    בוקר טוב, האם נדרש לשטוף את האורז או לטגן אותו יבש יחד עם העדשים? תודה 🙂

    1. מיכל says:

      תודה, עכשיו גיליתי שבמתכון כתוב שנדרש לשטוף את האורז…

  20. מיכל says:

    היי, במידה ומכינים כמות גדולה יותר של אורז ועדשים יחס המים הוא עפ"י מס' הכוסות? לדוגמא: ל-2 כוסות מים ו-2 כוסות עדשים מוסיפים 4 כוסות מים רותחים? תודה 🙂

  21. סופי says:

    היי רחלי, קיבלתי כל כך הרבה המלצות על המג'דרה הזו מחבריי לעבודה שאמרתי שאני מוכרחה לנסות!
    יש לנו אורז בסמטי מלא – האם הוא מתאים למג'דרה הזו? האם צריך לשנות משהו בהכנה?
    תודה מראש!

  22. בר says:

    אחד המתכונים המעולים!! הכנתי עם בורגול והסיר חוסל!
    יש לך עוד טיפים לתיבול מלבד כורכרום וכמון, משהו קצת יותר מיוחד? היה חסר לי טיפה טעם …
    מה שכן אחרי הרבה מתכונים שעשיתי, זה המנצח!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת. לאחרונה אני ממירה כמעט כל מתכון שיש בו כמון בבהרט כי יש בו גם קצת קינמון והל/ציפורן ושלל תבלינים חמים וטעימים. לגמרי מומלץ 🙂

  23. שרונה says:

    מתכון מעולה !
    החלפתי אורז בקינואה ויצא מצויין.
    תודה ?

  24. רותם says:

    יום שלם היה לי בראש שבערב אכין את המג'דרה של רחלי, הכל בסיר אחד. ברגע האמת גיליתי שאין לי עדשים שחורות, רק ירוקות, וגם שכמות הבורגול מוגבלת. אוקי, מזל שיש פה עוד מתכון. ואורז בסמטי בטוח יש לי. אה, בעצם יש לי רק חצי מהכמות הדרושה ובא לי להכין סיר גדול.
    המממ מעניין אם אפשר לשלב פה גם אורז עגול ביחד עם הבסמטי (משום מה דווקא עגול יש לי שפע, מתי לאחרונה הכנתי ריזוטו שאני מחזיקה מלאי של אורז כזה? לא ברור)
    ובכן, כן. אפשר הכל. יצא פשוט מעולה! מ ע ו ל ה!
    בניגוד להוראות התקמצנתי על השמן בבצלים, ירדתי לשתי כפות. עדיין טעים וככה לא ארגיש ייסורי מצפון מול הדיאטנית שלי.
    מתכון מעולה. באמת. חפרתי. שלום.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מדהימה שאת. חולה עליך <3

  25. מיה says:

    כל מתכון שלך פגז!
    הבורגול והעדשים השחורות נכנס אצלי כמתכון קבוע מפני שזה הדבר היחיד שהבן שלי מסכים לאכול בבוקר לפני שהוא נוטל ריטלין.
    אשמח גם למתכון של הקוקוס שהזכרת בתחילת הפוסט!

    1. מיה says:

      הכוונה קוסקוס

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend