מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.00 מתוך 5)
Loading...
מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

אם יש ריח שאני לא יכולה לעמוד בפניו זה ריח של מרק ירקות.

אז השבוע, כשיצאתי החוצה מהמעלית בבניין והרחתי מרק מהשכנים ממול, היה לי ברור שהדבר הראשון שאעשה כשאכנס הביתה זה לבדוק מה יש לי במקרר ולהכין מרק.

זוכרים שהכנתי לכם רשימה של המזווה המושלם? וזוכרים שאמרתי לכם שמבחינת ירקות הכי חשוב גזר ובצל? אז הנה, רוב המרק מתבסס עליהם (וגם על תרד שחיכה לי במקרר) ואני לגמרי מזמינה אתכם לגוון ולשדרג עם הירקות שיש לכם בבית ו(לא בטוחים אם הירקות שיש לכם מתאימים? כתבו לי בתגובות).

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות
הכי ריח של נחמה ושל חום | מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, אין צורך לקלוף
1 גבעול סלרי (עם או בלי העלים)
חופן (בערך כוס) עלי תרד – תחליפים בהערות למטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט או כמון – לא חובה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור או לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף לגרסה צמחונית)
1/3 כוס עדשים כתומות

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד ומגרדים את הגזר והשום על החלק הגדול (או הקטן) של הפומפייה. פורסים את התרד לרצועות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים גזר ושום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים עלי תרד וגריסי פנינה ומערבבים היטב.
– מוסיפים 8 כוסות מים רותחים ותבלינים (כולל א. מרק) ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהגריסים רכות. בערך 30 דקות.
– מוסיפים עדשים כתומות ומבשלים עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות.
– טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות
הגזר מוסיף נקודות קטנות של רכות ומתיקות עדינה

הערות ושדרוגים
– אני שמתי בסוף עוד 2 כוסות מים רותחים מעבר למה שכתוב במתכון. זה מאוד תלוי כמה סמיך אתם רוצים את המרק שלכם. ממליצה לכם בחום פשוט לראות את הסמיכות שלו אחרי שהגריסים מוכנות ואז להחליט אם להוסיף עוד מים רותחים. רק חשוב לקחת בחשבון שהמרק נוטה להסמיך עוד אחרי הוספת העדשים וגם אחרי שהוא מתקרר.
– במקום תרד אפשר לשים קישוא/זוקיני מגורד או ברוקולי קצוץ דק.
– רוצים לשדרג? מוסיפים, בשלב טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של שורש פטרוזיליה.
– עלי פטרוזיליה או כוסברה יתקבלו כאן בברכה.
– אני מקדימה תשובה לשאלה: יש לא מעט סוגים של אבקות מרק ללא מונוסודיום, ללא חומר משמר וללא צבעי מאכל. תבחרו אחד מהם.
– לגרסה טבעונית/צמחונית משתמשים באבקת מרק בטעם עוף או בטעם בצל.
– מוסיפים את העדשים בסוף כי הן נוטות להתרכך מדי ולהפוך להיות מושיות מאוד מהר.
– במקום גריסים אפשר להשתמש באורז.

14 תגובות

  1. גילי says:

    היי, למה את תמיד ממליצה לא לקלוף את הגזר? נשמע מאיים לאכול קליפה של גזר 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      1. כי זה עושה לי בלאגן ולוקח זמן
      2. כי לא מרגישים את הקליפה, היא דקיקה ברמות וגם עוברת בישול (וגם בלי בישול אני אוכלת אותה. לא מורגשת בכלל)
      3. יש בה ערכים תזונתיים

  2. אילת אורבך ישראל says:

    אם הייתי רוצה לשדרג את המרק עם בשר או חתיכות עוף על איזה היית ממליצה ?

    1. רחלי קרוט says:

      חלקי עוף שאת אוהבת. להתחיל עם טיגון קצר שלהם בקצת שמן זית ולהמשיך כמו במתכון

  3. אלכס says:

    במידה ואני מעוניינת להפוך אותו ליותר עשיר מבחינת ירקות אפשר להוסיף רגיל קישואים/כרוב/כרובית?

  4. עמית says:

    אפשר להחליף את הגריסים בבורגול?

  5. ליאור says:

    מה אפשר לשים במקום גריסים שיהיה נטול גלוטן?

  6. חן ג says:

    מתכון שלמות! סופר קל וטעים

  7. חן ג says:

    מתכון שלמות! סופר קל וטעים

  8. מרין says:

    היי רחלי
    מה אפשר לשים במקום עדשים? אפשר לוותר עליהם?

  9. מירב says:

    היי 😊
    האם יש משהו שאפשר לשים במקום אבקת מרק עוף?
    אם אני מכינה ציר עוף זה יעבוד? אולי רעיון אחר?

  10. נטלי says:

    איזה תחליף אפשר לשים למרק עוף? אני לא משתמשת במרק עוף…

  11. בר says:

    היי רחלי!
    אני מכינה עכשיו את המרק ויש לי מעט דלעת טרייה במקרר. האם היא תשתלב טוב במרק?
    אם כן, היית ממליצה לחתוך אותה לקוביות? או דרך אחרת?
    תודה רבה. נהנת מהמתכונים שלך בלי סוף ♥

  12. רעות נתנאל says:

    שמתי קישואים במקום תרד והוספתי חוויאג' -יצא ממש טעים! גם אני הוספתי עוד מיים ממה שכתוב

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend