פלפלים במילוי אורז פרא עם עדשים כתומות ודלורית

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 הצבעות, ממוצע: 3.67 מתוך 5)
Loading...
פלפלים ממולאים באורז פרא

כשהמח שלי מרוקן מהשראה ואני רוצה בכל זאת להכין משהו, לרוב עם דגש בריא יותר, אני נוסעת לשוק או לחנות התבלינים השכונתית. שם, לצד הריחות המסקרנים והירקות הצבעוניים אני תמיד נזכרת במנה שאכלתי איפשהו או בטעם שרציתי לשחזר גם אם לא ממש טעמתי את טעמיו. אבסורד, אני יודעת, אבל יש טעמים שחקוקים אצלי בראש ובחלומות גם אם לא טעמתי אותם. לכי תסבירי.

אחד מאותם רגעים כאלה קרו לי לפני שבועיים, כשביקרתי בחנות חומרי גלם אורגניים. מקום קטן קטן שבקושי יכול להכיל 4 אנשים.

בין מדפי הטחינה (היו שם מיליון סוגים) ושמן הזית מצאתי קופסת פלסטיק שקופה עם אורז מונוכרומטי. נקודות קטנות של חום כהה ובהיר, בז' וקרם.

פלפלים במילוי אורז פרא
אם נשאר לכם מילוי שמים אותו מסביב לפלפלים

כמובן שרכשתי קופסה ובמשך כמה ימים היא עמדה על השיש, קצת כמו תכשיט, מחכה שאעשה איתה משהו.

יש לי ניסיון די רע עם אורז מלא, בעיקר מהסוג החום/אדום, שאיכשהו לרוב יוצא מאוד דביק. אז בעקבות הניסיונות ההם החלטתי הפעם לשבור את הדביקות הזאת עם המון ירק שמתפקד כאן כחוצץ רך בין גרגירי האורז. נקודות קטנות ומתקתקות, צבעוניות ונמסות, שקצת שוברות את הדביקות וקצת שומרות עליו – כי אנחנו רוצים כאן מעט סטיקיות שמאחדת את המילוי ביחד.

אגב, למרות שקפצתי מהר מדי להסבר על האוכל, אני מרשה לעצמי לחזור רגע אחורה ולהסביר לגבי האורז, אחרי שקצת בדקתי – יש במיקס הזה 4 סוגי אורז: אורז אדום מלא, אורז חום מלא, אורז שחור קצר ואורז בר שהוא בכלל קטנייה. ביחד הם נקראים אורז פרא וככה זה נמכר – כמיקס.

אתם יכולים למצוא את המיקס הזה בסופר (יש לחברת תבואות, שדה ירוק מבית יהושע ונדמה לי שגם לסוגת אם כי אני לא בטוחה לגבי זה) וכמובן בשווקים או בחנויות תבלינים.

ואם לא מוצאים? הכי פשוט – קונים אורז מלא מכל סוג שאתם מוצאים ומערבבים ביחד. ואפשר כמובן רק סוג אחד.

פלפלים במילוי אורז פרא
חשוב שהרוטב יגיע עד 2/3 גובה הפלפלים כדי שהאורז יתבשל כמו שצריך

הערות חשובות לפני שמתחילים

  • לי נכנסו בדיוק 7 פלפלים בסיר. אני ממליצה שתנסו להכניס את הפלפלים לפני זה לסיר שלכם לראות כמה הוא מכיל המילוי כאן מספיק ל-9 פלפלים בערך.
  • חשוב לבחור סיר שמתאים גם לתנור.
פלפלים במילוי אורז פרא
הרוטב נספג די מהר בתוך הפלפלים בזמן הקירור (בגלל זה הם טעימים יותר אחרי שעה)

פלפלים במילוי אורז פרא עם ירקות ברוטב עגבניות

מצרכים לסיר שטוח שמכיל 7 פלפלים די גדולים:
7 פלפלים אדומים, רחבים שיכולים לעמוד 😊
1 כף שמן זית לטיגון
1 בצל לבן גדול או 2 קטנים, קלופים
1 כוס אורז פרא
1 גזר בינוני
1 דלורית, קלופה
1/2 צרור עלי כוסברה (אפשר פטרוזיליה במקום)
10-15 עלי נענע (אפשר בזיליקום במקום או בנוסף)
2 כפות שמן זית
1/3 כוס עדשים כתומות
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט

לרוטב:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות/חתוכות דק – בבקשה של חברה טובה
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית מייפל או סילאן
1/2 כפית פפריקה חריפה
6-8 שיני שום שלמות, קלופות
10-15 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
מלח ופלפל

אופן הכנה:
– מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה, בעזרת פומפייה על החלק העבה, את הגזר וחצי מהדלורית. את החצי השני של הדלורית חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ (פחות או יותר כן? 😊).
– קורעים מעט את עלי הכוסברה והנענע ומוסיפים גם לקערה.
– מוסיפים אורז, עדשים כתומות, מלח, בהרט, פלפל ושמן זית. בקיצור את כל מה שנשאר ומערבבים היטב.
– חותכים את החלק העליון של הפלפלים, רק את "המכסה", ומרוקנים את פנים הפלפלים מגרעינים. שומרים את המכסים האלה בצד.
– מניחים את הפלפלים בתוך הסיר, צמודים אחד לשני, כשהפתח כלפי מעלה וממלאים כמעט על הסוף. ואם נשאר מילוי? פשוט מפזרים אותו מסביב בתחתית הסיר (תזכרו מה אמרתי – זה החלק הכי טעים כי המילוי מתבשל בתוך ברוטב עצמו).
– מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחצי.
– מערבבים ביחד את כל המצרכים של הרוטב, פרט לעגבניות ושיני השום, ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מערבבים היטב.
– שופכים את הרוטב על הפלפלים המלאים במילוי, מקפידים שהנוזל יכנס גם לתוך הפלפלים עצמם.
– מפזרים מסביב, בתוך הרוטב שנקווה בתחתית הסיר, את העגבניות, שיני השום וקוביות הדלורית שחתכתם בהתחלה.
– ועכשיו בודקים. הרוטב צריך להגיע עד 2/3 גובה הפלפלים. אם זה נמוך מזה, פשוט מוסיפים עוד מים רותחים.
– סוגרים את הפלפלים עם החלק העליון שלהם ומבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור, במשך 40 דקות. חשוב מאוד מדי פעם לפתוח ולהרטיב את פנים הפלפלים עם הרוטב.
– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הסיר, בלי המכסה, לתוך התנור. אופים במשך 20-30 דקות בערך או עד שהפלפלים מתחילים טיפה להשחיר. איך יודעים שזה מוכן? פשוט טועמים 😊 אם זה עדיין לא מוכן אפשר לכסות עם מכסה ולהמשיך לאפות.
– שימו לב שהמילוי הזה שותה את הרוטב בזמן שפלפלים מתקררים אז אם נשאר לכם הרבה רוטב אל דאגה, 1/2 מזה יעלם.

פלפלים במילוי אורז פרא
הדלורית והמילוי מסביב מתרככים בטירוף והם החלק הכי טעים בסיר הזה

הערות ושדרוגים
– במקום עדשים כתומות אפשר לשים עדשים שחורות או ירוקות אבל הכתומות עובדות הכי טוב. במקרה של השחורות/ירוקות עדיף לבשל אותן כמה דקות קודם ולסנן לפני ההוספה (הן לא צריכות להיות רכות אלא חצי מבושלות).
– אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, בערך 2 צנצנות, ולא לשכוח להוסיף קצת מים עד שהרוטב יגיע ל-2/3 גובה הפלפלים.
– מעדיפים בלי עדשים? פשוט ותרו עליהן.
– במקום דלורית אפשר להשתמש בבטטה אבל בעיני היא טיפל'ה מתוקה מדי. לגמרי עניין של טעם.
– רוצים לשדרג עם עוד ירקות? אפשר להוסיף קישוא/זוקיני מגורד, עירית קצוצה דק, קוביות קטנות של חצילים (ללא קליפה) או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
– רעיון מעולה לשדרוג הוא להוסיף 1/2 כוס צנוברים למילוי. מאוד מעשיר את הטעם והמרקם אם כי מוסיף לא מעט קלוריות.
– אל תפספסו – עוד מתכונים עם רוטב עגבניות: מרק עגבניות עם אורז רך רך | קנלוני במילוי גבינות וחצילים | תבשיל שעועית ירוקה ולבנה ברוטב עגבניות | גלילות מוסקה במילוי עוף ברוטב עגבניות | ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות

4 תגובות

  1. יעל says:

    אפשר אורז רגיל במקום מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. יקח פחות זמן בישול

  2. רותם says:

    היי, בדיוק עכשיו הכנתי וזה על הגז. המילוי יוצא נורא פירורי…. לא היה צריך להוסיף רסק עגבניות כדי לאחד את המרכיבים? רק בודקת…

  3. ריקי says:

    הי רחלי,
    אולי תוכלי לעזור: ילדי מאד אוהבים ממולאים, אך בד"כ אוכלים רק את המילוי ומשאירים את מעטפת הפלפל. אני מניחה שניתן לבשל את המילוי בפני עצמו (ואולי לקצוץ גם חלק מהפלפלים פנימה), אך מה לגבי נוזלי הבישול? האם פשוט להוסיף 2 כוסות מים ופחית עגבניות מרוסקות כמו במתכון, או שזו כמות גדולה מדי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend