ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות

Posted on

אם יש משהו שאני טובה בו בתחום האוכל, זה באלתור. תנו לי מקרר חצי ריק, ירקות שעומדים לסיים את חייהם וחצי קופסת פסטה ותוך שעה תהיה ארוחה שלמה וצבעונית.

חברה שלי תמיד תוהה איך זה שהיא משאירה אותי במטבח שלה, שלא מכיל יותר מדי מצרכים במקרר, וחוזרת אחרי שעתיים רק כדי לגלות מרק, מאפה, פסטה, תבשיל ועוגה על השיש.

את הכשרון לקחתי מאמא שלי, שהיא באמת בשלנית בחסד ויודעת להפוך כל ירק שנשאר במקרר למנה משביעה וטעימה.

גם המנה שלפניכם נולדה מאותו גן אלתור, כשגיליתי בוקר אחד יותר מדי גזרים ועגבניות רכות במגירה וחבילת פסטה פתוחה על השיש. אל אלה התווספה שעועית צהובה שבילתה במקפיא (אגב, לכל מי ששואל איך מכינים ארוחות מהירות – תתחילו לצייד את המקפיא שלכם בירקות קפואים, זה מאוד עוזר כשצריך להכין אוכל מהיר וטעים).

המתכון הזה מאוד פתוח לשינויים, אם אתם לא אוהבים שעועית צהובה אפשר להשתמש בשעועית ירוקה, אפונה ואפילו קוביות גזר או בטטה. במקום להגיש את כדורי העוף (הכל כך רכים!) לצד ספגטי, אפשר להגיש אותם מעל אורז לבן או פירה שסופגים את הרוטב, וכמובן, אם אתם מעדיפים את האוכל שלכם חריף, אין שום בעיה להוסיף לרוטב צ’ילי קצוץ או פפריקה חריפה.

שימו לב שהקציצות הקטנות משלבות בתוכן גזר, שאני משתדלת להוסיף כמעט לכל דבר. רצועות הגזר הקטנות מתרככות מאוד בבישול ומייצרות כיסים רכים ומרקם אוורירי של הקציצה וגם מוסיפות טעם מתקתק שמאוד אהוב על ילדים (ומבוגרים). וחוץ מזה, זאת דרך נהדרת להגניב קצת ירקות לאוכל. אגב, אם בירקות עסקינן, גם קישוא מגורד יתקבל כאן בברכה.

עוד רעיונות וטיפים לשדרוג ולקיצור זמן ההכנה תמצאו למטה בהערות.

מחכה לשמוע איך יצא לכם!

ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות

מצרכים לכדורי עוף:
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
2 גזרים, לא קלופים
3-4 שיני שום, קלופות
500 גרם עוף טחון
2 כפות קטשופ או רסק עגבניות או רוטב צ’ילי
5-6 כפות פירורי לחם
1/3 צרור עלי פטרוזיליה
כף אבקת מרק – לא חובה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל לבן

לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
2 בצלים
4 שיני שום, קלופות
2 עגבניות רגילות או 10 עגבניות שרי
קופסה קטנה רסק עגבניות
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לבן
כפית פפריקה מתוקה
במידת הצורך – 1/2 כפית סוכר או כפית סילאן

בנוסף:
1/2 חבילה שעועית צהובה קפואה (מופשרת) או אפונה ירוקה
חבילת ספגטי

אופן הכנה:
כדורי עוף: חותכים בצל ושום לקוביות קטנות. מגרדים גזר בפומפייה (אין צורך לקלוף את הגזרים) וקוצצים דק את הפטרוזיליה.
– במחבת גדולה, על אש בינונית, מטגנים עם שמן זית בצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים גזר מגורד ושום ומטגנים במשך 5 דקות נוספות או עד שהגזר מתרכך מעט. זה בסדר אם הוא נשאר עדיין מעט נגיס. ממליחים ומפלפלים.
– מעבירים את התערובת שטיגנתם לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר במשך 10 דקות.
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן.
רוטב עגבניות: חותכים בצל, שום ועגבניות לקוביות קטנות.
– בסיר רחב מאוד מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ועגבניות חתוכות ומטגנים במשך 5-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
– מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם הרוטב מעט חמצמץ (מאוד תלוי בחמיצות העגבניות) אפשר להוסיף כפית סילאן או ממש מעט סוכר. מבשלים את הרוטב במשך 15 דקות.
– מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ועם ידיים מעט משומנות יוצרים כדורים ומניחים בסיר עם הרוטב. מנענעים מעט את הסיר מדי פעם כדי שרוטב העגבניות יגיע לכל מקום. הרוטב צריך להגיע עד לחצי גובה הקציצות, אם חסר לכם נוזל אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
– לאחר 15 דקות בישול מוסיפים מעל את השעועית הצהובה המופשרת ומערבבים בעדינות. מבשלים 15 דקות נוספות או עד שהשעועית רכה וכדורי העוף מוכנים.
– בינתיים מבשלים ספגטי ומגישים לצד התבשיל או מוסיפים את הספגטי לסיר ומערבבים ביחד.

ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות
טעימים עם או בלי פסטה (ואפשר לשים גם בפיתה!)

הערות חשובות:
– במקום גזר, או בנוסף, אפשר לשים קישואים מגורדים ואפילו בטטה מגורדת.
– במקום שעועית ירוקה אפשר להשתמש באפונה (טרייה או קפואה – לא מקופסת שימורים), שעועית ירוקה, קוביות גזר, קוביות בטטה ובעצם כל ירק שאתם אוהבים.
– חשוב להשתמש בסיר רחב כדי שהקציצות לא תתבשלנה ב-2 שכבות אלא בשכבה אחת אחרת הרוטב לא יגיע לחלק העליון.
–  כשאין לי זמן להכין רוטב עגבניות, אני קונה רוטב מוכן מחברה איכותית ופשוט מוסיפה לרוטב כוס מים רותחים ופפריקה מתוקה וחריפה. זה חוסך המון זמן ויוצא ממש טעים. אבל כמובן שאין כמו הגרסה הביתית.
–  במקום רסק עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות, אבל של חברה איכותית, רק שבמקרה כזה ממש חשוב לטעום את הרוטב לפני הוספת הקציצות כי עגבניות לעומת רסק נוטות להיות חמצמצות יותר.
–  לא כתבתי במתכון פפריקה חריפה או צ’ילי כי הפעם בחרתי להכין את זה בגרסה מתונה ומתקתקה יותר, אם אתם מעדיפים את האוכל שלכם חריף פשוט תוסיפו לרוטב 1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק או 1/2 כפית פפריקה חריפה.

28 תגובות

  1. שירה says:

    הכנתי אתמול ויצא ממש טעים, תודה! משתפת שלפני שערבבתי את התערובת (של בצל, גזר, פטרוזילה וכו’) עם העוף, הכנסתי אותה למעבד מזון כי היא הרגישה לי גסה מדי ופחדתי שהקציצות יתפרקו. כך יצא שהתערובת של העוף הייתה ממש נוחה לעבודה.

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון נהדר, אישית אני פשוט אוהבת מרקמים אבל לטחון זה גם אופציה נהדרת <3
      תודה שחזרת לשתף!

  2. עדי says:

    הכנתי עכשיו ויצא מעולה! תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!
      תודה שחזרת לשתף.

  3. שירה says:

    בלי ביצה בתערובת הקציצות? תודה!

  4. אנונימי says:

    יצא טעים ממש!!!!
    שווה ברמות!
    תודה!=]

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע! כיף שחזרת לשתף.

  5. טאי says:

    הכנתי היום, יצא מעולה!
    הקציצות היו רכות רכות ומאוד טעימות, במקום השעועית הצהובה הוספתי אפונה של סנפרוסט ואכלנו במקום עם ספגטי עם אורז לבן .. תודה על המתכון אכין אותו שוב! 🙂

  6. צמרת says:

    בפסח נוסה לראשונה (עם קמח מצה וללא פסטה), עם פלפל חריף שהתווסף לרוטב, כל מצע אורז. יצא מעולה! ועוד מתכון שלך צורף למחברת מתכוני הבית (אחרי לחם הטחינה וסלט כרוב סגול). תודה.
    הכי אוהבת לקרוא את הטיפים שלך!!!!

  7. אורית says:

    האם אין ביצים במתכון? מכינה כעת ורואה שאין ביצה

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. הכנת בסוף?

  8. מרי says:

    שכחתי לשים סודה אבל כן שמתי ביצה, יצאו קציצות נימוחות בטירוף, מייד מכניסה לחוברת המתכונים שלי…תודה רבה לך!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! חג שמח <3

  9. הלנה says:

    אפשר לוותר על העגבניות ולהכין רק עם רסק? בעלי לא נוגע בעגבניות

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. אפשר במקום גם עגבניות מרוסקות אם את זה הוא כן אוכל, אם לא, אז פשוט לוותר.

  10. טוניה says:

    פשוט מעולה!!!
    מתכון מושלם 🙂 תודה!!

  11. יעל says:

    הכנתי לשבת ויצא רך וטעים כל כך . נשארה בלילה וטיגנתי חלק מהקציצות ויצא מעולה!
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. ממש כיף שאהבת

  12. עדנה says:

    הכנתי ויצא טעים מאוד. הקציצות רכות והרוטב מצוין.
    האם חובה לטגן את הבצל והגזר של תערובת הקציצות מראש? זה מתבשל אחר כך מספיק זמן יחד, ומדובר בעוד שלב ולכלוך כלים שממש מתחשק לחסוך.

    1. רחלי קרוט says:

      הבצל לא קריטי, לגזר לוקח קצת יותר זמן. אפשר לגרד אותו על החלק הדק אבל אז להקפיד לבשל את הקציצות עד שהגזר בפנים מתרכך. פשוט טועמים אחת ומוודאים 🙂

  13. שמרית says:

    קציצות טעימות ובריאות נהנתי מכל רגע שאכלתי

  14. מורם says:

    אפשר להשתמש בקמח שקדים או טפיוקה במקום? אם כן כמה? תודה

  15. גילי says:

    יצא מושלללללם
    הקציצות הכי טעימות שהכנתי
    כל מי שטעם בקש ממני מתכון.
    תודה רבה 🙏❤

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  16. דנית says:

    היי, האם אפשר להמיר לבשר בקר ולוותר על הגזר ?

  17. רעות says:

    כמה פעמים שהסתכלתי על המתכון הזה ופחדתי להכין אותו.
    אני תמיד הולכת בחזרה לתוספות, למאפים ולעוגות שלך, עם בשר ועוף מרגישה שהיד שלי פחות עובדת.
    אתמול גמלה בליבי ההחלטה, שהגיע הזמן לגוון קצת ואמרתי לעצמי, היום את מכינה.
    מה אומר – יצא מושלםםםםםםםםםם!!!!!!
    ההסברים מדויקים להפליא (כמו תמיד). והטעם – חלום, כל רגע מישהו מבני הבית הגיע פתח את הסיר ולקח קציצה, הלב התמלא באושר מהמבטים המתמוגגים והתגובות הנפעמות.
    תודה תודה תודה תודה תודה אין עלייך בעולם הזה

  18. שרה says:

    אפשר להחליף את פירורי הלחם בחלה רטובה? אם כן בכמה?
    תודה על המתכונים המעולים..אני מחפשת בעוד אתרים ובסוף תמיד חוזרת לכאן😊

  19. שירלי says:

    הכנתי לפחות כבר פעמיים! מתכון אליפות!! מאוד מאוד טעים!! תודה רבה רחלי יקרה❤️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend