סלט כרוב אדום במיונז בדיוק כמו בסופר

Posted on

כבר כמה שנים שאני מנסה להכין גרסה מוצלחת לסלט כרוב במיונז. למרות שאני מאוד אוהבת את הסלט הזה, לרוב לא תמצאו אותו אצלי בבית, בעיקר בגלל כמות הקלוריות והמתיקות הגבוהה מדי לטעמי שמתווספת לסלט.

בפעמים הקודמות כשניסיתי להכין גרסה ביתית שלו, גיליתי שלא פשוט להגיע לטעם הקנוי והכל כך ממכר ושלמרות שרוב המתכונים עושים שימוש בסוכר, אני ממש לא מחבבת אותו כאן. גם בגלל שהוא אגרסיבי מדי וגם בגלל שלוקח לו המון זמן להתמוסס ואז צריך לחכות כמה שעות לפני שאוכלים את הסלט.

אני? לחכות כמה שעות? בעייתי.

כדי לפתור את הבעיה הזו החלפתי את הסוכר במייפל (בבקשה מייפל אמיתי. ומה אם אין לכם? אפשר גם סילאן).

כרוב אדום
אני רק חתכתי, הטבע עשה את כל השאר

עוד בעיה שתמיד צצה הייתה שרצועות הכרוב נשארו תמיד מאוד יציבות, מה שאומר שמאוד קשה להכניס אותן לפיתה או לשדך לסנדביץ’, היציבות הזו גם הותירה את הסלט עם טעם “חי” מדי של הכרוב.

גם המחסום הזה נעלם הפעם ואחרי שתציצו בשלבי ההכנה תגלו איך הופכים את הכרוב לגמיש ונוח אבל עדיין פציח.

כרוב אדום
מהפנט

הבעיה השלישית, והלא פחות קריטית בעיני, הייתה עניין הקלוריות. בדקתי, בקופסת סלט כרוב מהסופר יש בין 1,000-1,200 קלוריות ל-500 גרם. כאן תקבלו בדיוק את אותה כמות, אם לא יותר (תלוי בגודל הכרוב, שלי היה ממש ממש קטן) בפחות מ-350 קלוריות. שליש! וזה לפני שהזכרנו את העובדה שאתם שולטים בכמות הסוכר, המלח, התוספים והמיונז.

בקיצור, כמו שהבנתם, אני כבר התמכרתי. וכמוני כל מי שקיבל קופסה לטעימה.

ודבר אחרון, אם תצליחו להתאפק תגלו שהסלט משתבח עם כל שעה שעוברת.

סנדביץ' עם סלט כרוב אדום במיונז
ברגע שיש לכם סלט כזה במקרר, הדרך לסנדביץ’ המושלם קצרה מאוד

סלט כרוב אדום במיונז

מצרכים:
1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב. את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט. מעבירים לקערה גדולה.
– ממליחים את הכרוב ומערבבים. נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות. וכן, השלב הזה קריטי. הסבר בהערות למטה.
– סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב, זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב, לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע. אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות), אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
– קראו את ההערות למטה, הן חשובות.

סלט כרוב אדום במיונז
מעבירים לקופסאות פלסטיק ושומרים במקרר

הערות ושדרוגים
– הכמויות כאן מתייחסות לכרוב הקטן שאני השתמשתי בו, ששקל בערך -600 גרם. זה ממש קטן יחסית. סה”כ יוצאת מהכמות הזאת חצי קילו סלט (קחו בחשבון שזורקים את החלק הלבן הפנימי של הכרוב).
– לגבי המיונז, אם אתם מעדיפים פחות קלוריות, אפשר בהחלט להכין את הסלט עם 2 כפות. מאוד תלוי באיכות המיונז ובטעם שלו. כך או כך, מיונז לייט עובד כאן נהדר אז לא רואה צורך להשתמש ברגיל וכמות הקלוריות שיש בכף יחסית קטנה אז אל תתקמצנו מדי.
– למה לא דבש או סוכר? לסוכר לוקח המון זמן להתמוסס לגמרי, בטח בתוך תערובת לא חמה שאמורה להמיס אותו, ולכן בעייתי לאכול את הסלט בשעות שלאחר ההכנה כי הסוכר עדיין מורגש. דבש לעומת זאת, מתמוסס מהר אבל יש לו טעם דומיננטי. לכן, או מייפל (אבל אמיתי!) או סילאן. ואפשר גם כל ממתיק אחר נוזלי שאין לו טעם דומיננטי.
– למה חשוב להמליח ולתת לכרוב להזיע? התהליך הזה מוציא מהכרוב את הנוזלים שלו ומצד אחד הופך אותו לגמיש יותר, כך שנוח לשים אותו בסנדביץ’, ומצד שני מותיר אותו פציח גם אחרי יומיים ושלושה. השלב הזה גם מוציא את פיגמנט הצבע מהכרוב כך שהוא הופך לסגול אחיד יותר.
– ככלל, בכל סלט שיש בו מיונז, סופר חשוב לבחור חברה איכותית. אני מאוד אוהבת להכין בבית את המיונז אבל זה כבר לפוסט אחר. אם אני קונה, המומלצים שלי הם היינץ (בגרסת הלייט) וגם מאסטר שף (גם הם בגרסת הלייט) שמאוד הפתיעו בטעם המעולה שלהם.
– טבעונים? פשוט משתמשים במיונז טבעוני (יש כמה אופציות ממש לא רעות בשוק).

  • לשתף זה כיף

73 תגובות

  1. קלקל says:

    במיונז לייט יש אולי פחות שומן, אבל יש יותר קלוריות.

    1. רחלי קרוט says:

      דווקא בדקתי את הקלוריות והשוותי בינהם 🙂

      1. בניה says:

        במיונז לייט אין יותר קלוריות כמובן אבל מה שהופך אותו ללייט זה שיש בו הרבה מים. לפעמים קרוב ל50 אחוז. איך יודעים? מחברים את כל המרכיבים מבחינת משקל והשאר זה מים. את המים לא צריכים להכניס ברשימת המרכיבים. יוצא שבעצם זה מיונז מדולל וכך גם הטעם… בשביל להשיג אותו טעם שהתרגלנו אנשים שמים יותר מיונז ואז משלמים הרבה כסף על מיונז לייט שגם ככה יקר ממיונז רגיל.
        גם אני משתמש במיונז ביתי ויש לי מתכון פשוט ומהיר , בכל מקרה זה עדיף כי בתכלס זה לא כל כך בריא אז עדיף שלא יהיה זמין כל הזמן.
        סליחה על הטרחנות ותודה על המתכון

        1. רחלי קרוט says:

          אני מעולם לא שמתי יותר מיונז בגלל שחסר לו טעם, תמיד שמה את אותה הכמות גם כשהמיונז לייז וגם כשהוא רגיל.

          וממש לא טרחנות, תמיד שמחה ללמוד <3

          1. זילברברג יעקב says:

            מה בעניין תחליף למיונז, שמן זית?

    2. יפה says:

      כדי לרכך את הכרוב אפשר לשים אותו 10 דקות במיקרו על חום גבוה

      1. רחלי קרוט says:

        גם אופציה 🙂

    3. לבנה כהן says:

      אני מעבירה את כמות המיונז שצריכה לצנצנת זכוכית מוסיפה מעט מים ומנערת, ואז שופכת על הסלט. מוסיפה ממש מעט
      חומץ תפוחים.

      1. רחלי קרוט says:

        רעיון נהדר, תודה על הטיפ

        1. לילך says:

          ממליצה לך לנסות כדי להוציא ממש את הצבע (הזרחני משהו…) שיש בכרוב קנוי לשים דבר ראשון מעט לימון ובאמת לשפשף את הכרוב ולא לזרוק כי אז הצבע ישטף ואז מיונז ותבלינים.
          תופתעי כמה צבע תקבלי ?

      2. ליאור says:

        כמה מעט?

    4. נעמי says:

      לא נכון. בהחלט פחות קלוריות.

  2. סיגל says:

    הכנתי עכשיו. השתמשתי רק ב-2 כפות מיץ לימון, והוספתי עוד 1/2 כף סירופ מייפל. יצא טעים מאוד!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. תודה 🙂

  3. צמרת says:

    תודה, יצא טעים מאוד, נשמר במחברת מתכוני הבית 🙂

  4. רותי גלעדי says:

    היי, שתי שאלות:
    מיונז של הלמנס מומלץ או עדיף היינז?
    האם אפשר להכין את הסלט יום קודם? ישמר טוב או שיהרס?

    1. רחלי קרוט says:

      שניהם מצוינים בעיני, אם אני צריכה להחליט בסופר לרוב אני אבדוק את המחיר. ובכל מקרה, אני משתמשת בגרסת הלייט.
      בטח, הוא אפילו ישתבח אחרי יום.

    2. טל says:

      בהלמנס פחות קלוריות ופחות שומן.

      1. רחלי קרוט says:

        טוב לדעת, אנסה גם אותם 🙂

      2. שימי says:

        איך את יודעת ? את

  5. מיה says:

    הכנתי עכשיו, כרוב גדול שלם, יצא פגזזז! הילדים טרפו, תודה רבה וחג שמח!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3 אגב, הסיפוק הכי גדול זה כשילדים נהנים, יש משהו באמת שלהם שתמיד עושה טוב על הלב.

  6. אלי says:

    אפשר לרכך את הכרוב בהשריה במים רותחים רבע שעה ואז מסננים.

  7. דורית says:

    היי רחלי, האם אחרי ההשריה במלח, לא צריך לשטוף את הכרוב מהמלח??

  8. סופי says:

    יש קולפן מיוחד לכרוב, ולא צריך לרכך אותו…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, זה אחלה קולפן. אבל לא לכולם יש אותו 🙂

      1. לילך says:

        יש לי את הקולפן הזה אבל לא הסתדרתי אותו עכשיו, פעם ראשונה שניסיתי. לגבי המיונז אני גם משתמשת בלייט של מאסטר שף והוא באמת מעולה.

  9. דני חג’ג’ says:

    מלכה. איה מכינה ברגעים אלו! מדווח על התוצאות

    1. רחלי קרוט says:

      כפרות עליך. געגועים. ואיזה כיף <3

  10. גולן שולה says:

    הייתי ממושמעת ועשיתי בדיוק כמו שהסברת. יצא נפלא ! שאפו!(עם סילאן)

  11. עדנה says:

    יצא טעים מאוד, תודה!

    כמה זמן זה אמור להחזיק במקרר?

    1. רחלי קרוט says:

      סליחה על העיכוב בתשובה.
      בערך שבוע

    2. ורדה says:

      בערך שבוע זה בתנאי שמקפידים לא להכניס כף מהפה בחזרה לסלט…

  12. הילה says:

    הכנתי בדיוק לפי הכמויות פה, אבל אז היה לי חסר טעם קצת יותר מתוק, אז העזתי להמרות את פיך והוספתי כף וחצי דבש. יצא טעים פצצות (ואפילו שמתי לבעלי בסנדויץ’ לתורנות בעבודה והוא לא הרגיש שזה לא הסלט התעשייתי ועל הדרך פינקנו עוד קולגה שלא היה לו אוכל במשמרת).

  13. הילה says:

    מיונז טומי, הכי איכותי וטעים (ולא בריא, אבל אם כבר מיונז אז שיהיה לזה הצדקה)

  14. מחני אדריאנה says:

    תודה רבה , הכנתי בדיוק כפי שאמרת . זו פעם ראשונה וכנראה לא אחרונה. טעים מאד!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

      1. ליהי says:

        נהדר!!!!
        יצא מעולה, תודה רבה!

  15. אורנה says:

    יופי של הסבר. סוףסוף הבנתי את סוד הרכות והקרנציות.

    1. רחלי קרוט says:

      :))) ממש משמח לשמוע

  16. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] סלט כרוב אדום במיונז […]

  17. דנה says:

    מכינה עכשיו . המלחתי את הכרוב האם אני צקיכה לכסות אותו במנוחה ?

  18. דורית רונן says:

    הכנתי אתמל גרסה טבעונית, יצא שלמות !!!
    ניסיתי לעשות בבית בעבר, ונחל תמיד כשלון, זה המאכל היחיד שאני העדפתי את הגרסה הקנוייה שלו ? עד שהגיע לידי המתכון שלך❤ אז תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! הכי משמח.
      בתור מישהי שמנסה להכניס את הטבעונות הביתה – עם איזה מיונז השתמשת?

  19. דיקלה says:

    הכנתי, היה מצויין, תודה רבה…האם אפשר לעשות אותו דבר עם כרוב לבן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יצא מעולה <3 ואת יכולה להוסיף גם גזר מגורד דק.

  20. גליש says:

    הי , נראה לך שכרוב לבן יהיה דומה?

  21. אפרת says:

    הי,
    משקל הכרוב 600 לפני החיתוך ? כלומר שלם ?

  22. שרית says:

    הי עשיתי היום יצא פיגוז!! מאמצת את הסלט!

    1. רחלי קרוט says:

      יא, כיף לשמוע!

  23. יערה! says:

    יצא מושלםםםם!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  24. רות says:

    מיונז טבעוני לייט..: 1 כפית חרדל + 1כף חומץ או לימון + 1כף מים+2כפות שמן (אפשר שמן קוקוס או זרעי ענבים או זית)+1/4 כוס חלב סויה רצוי לא ממותק.

  25. טלילה says:

    לדעתי הגרסה הקנויה משתמשת גם בתבלינים .כגון אבקת בצל למשל.ולחמיצות רצוי לערבב קצת חומץ. עם לימון. . כדי שהסוכר ימס שמים אותו יחד עם המלח בשעה שהכרוב מזיע. .אבל גם אופציית הסילאן או הדבש טובה וגם בריאה יותר. הסלט הזה טוב כשהוא קצת עייף.

  26. אלכס says:

    הכנתי את המתכון רק עם מיוזד טבעוני יצא טעים ממש
    אחלה מתכון תודה

  27. גיתה says:

    רחלי, חולה עלייך ועל המתכונים המדויקים ורבי המלל המקסים שלך! אישית לא התחברתי אף פעם לסלטי כרוב במיונז. לא אוהבת לראות את המיונז בסלט שלי, על אחת כמה וכמה כשהוא צבוע בסגול זרחני. אבל בעלי מת על הסלט הזה (בגרסה הקנויה, בלית ברירתו). כשנתקלתי במתכון שלך החלטתי להתעלות על עצמי. מה אגיד ומה אומר? עכשיו הוא מבקש את הסלט כל שבוע. תודה לך אהובה 3>
    אגב,99% מהתגובות פה חיוביות ומפרגנות – אז הכיצד הניקוד שקיבל המתכון הוא רק 3.3?

  28. יניב says:

    הי, תודה רבה על המתכון – הצליח לגמרי!
    טיפ-טיפון לגבי הסוכר: הוספתי אותו ביחד עם המלח. הוא מסייע התהליך ה״כיבוש״ הראשוני, ונמס לגמרי אל נוזלי הכרוב. לא צריך לחכות בשלב מאוחר יותר, והטעם יוצא מדויק 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      מעולה, ממש שמחה לשמוע. ותודה על הטיפ, לגמרי ינוסה בקרוב <3

  29. ליטל says:

    מושלם!!

  30. לילך says:

    ממליצה לך לנסות כדי להוציא ממש את הצבע (הזרחני משהו…) שיש בכרוב קנוי לשים דבר ראשון מעט לימון ובאמת לשפשף את הכרוב ולא לזרוק כי אז הצבע ישטף ואז מיונז ותבלינים.
    תופתעי כמה צבע תקבלי ?

  31. ב.נ says:

    הרבה מאוד מלל לרצועת כרוב סגול עם מיונז ומייפל (טבעי) גברת קרוט. סאואר קרוט.

  32. מרים says:

    היי קרוטית! מאוד רוצה להכין את הסלט כרוב הזה,ואנחנו בתקופת קורונה ……יש לי רק דבש בבית….למה לא טוב לשים דבש? עד כמה זה עקרוני ? ולמה? תודה !

  33. רינת says:

    הבוקר גילינו שאין לנו כרוב (קנוי כמובן) לארוחת על האש של יום העצמאות. קראנו את המתכון, אמרנו שננסה ציק צ’אק והכנו סלט מושלם! תודה רבה על המתכון הזה, אומץ בחום

  34. אלונה says:

    טוב, עוד מתכון לכאורה פשוט, אבל מצוין, אני רק מצטערת שכתבת לטעום ולתקן לפי הטעם כי טעמתי עד שזה נגמר. תודה

  35. שירן says:

    וואו! טעים טעים טעים!!! נכנס לספר המתכונים שלי.תודה על עוד מתכון מדויק!

  36. אופק says:

    המלח שרשום בתבלינים מיועד להמלחה או שלא קשור?

  37. יהל says:

    טעים בטירוף!

  38. רונה says:

    הכרוב שלי היה יותר גדול (700 גר נטו) וגם פתאום התחשק לי להוסיף לו צנון די גדול (משהו שאני ממש לא מתה עליו, אבל אם מתחשק לי אני מקשיבה לגוף שלי) תיבלתי בדיוק כמו במתכון רק הוספתי כף של סירופ עולש של בית השקד כי אני סוכרתית שהוא גם מעט פחות מתוק וללא פחמימות. יצא ממש מושלם. תודה

  39. צליל says:

    פשוט כל מתכון בול! סלט משגע טעים וקל, תודה!!

  40. ניקול says:

    הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא פצצה 🙂
    היו כמה מתכונים שניסיתי פעם לסלט כרוב ושום דבר לא יצא מוצלח כמו שלך.
    שומרת במחברת מתכונים שלי
    תודה לך המון על המתכון

  41. ריקי says:

    בסלטים, במקום סוכר – אבקת סוכר.
    נשמע מוזר אבל זה נמס מהר מאד וזה אותו הטעם של סוכר.

  42. טל says:

    הכנתי את הסלט היום לערב חג. פעם ראשונה שסלט כרוב מצליח לי ויוצא טעים. סלט מעולה ממליצה ממש! תודה רבה, חג אביב שמח!!

  43. ליפז says:

    ראה מעולה. אפשר לקצוץ בבלנדר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend