אורז ירוק עם פילה סלמון ברוטב שום – ארוחה מושלמת בתבנית אחת

Posted on
אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום

אני אוהבת ארוחות שקל להכין. אוהבת שלא צריך לבלות שעות במטבח ועדיין לקצור מלא מחמאות מכולם. והכי אני אוהבת? מתכונים שלא מלכלכים לי מלא כלים.

הארוחה שלפניכם היא כל מה שהכי משמח – היא קלה להכנה, מגישים אותה ישר לשולחן עם התבנית ולא צריך לצידה דבר כדי שכולם ישבעו ויתאהבו.

והבונוס בשיטת ההכנה? הסלמון שומר על עסיסיותו בזכות האורז שמקיף אותו, וגם בזכות הכיסוי בתנור, והאורז יוצא לגמרי חלומי – רך רך, אחד אחד, מנוקד בהמון יהלומים של עשבי תיבול ובין ביס לביס תגלו גם גרידת לימון וסילאן שמוסיף מתיקות עדינה.

ואגב, האפייה בתנור מאפשרת לכם, בעיקר בחגים, להשאר עם כיריים חופשיות לבישולים נוספים. תודו שזה מבורך.

בואו לצפות בכל שלבי ההכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)


מאחלת לכולכם חג אביב שמח ומחכה לראות איך יצא לכם. אל תשכחו לתייג אותי ♥

אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום
הכל מוכן בתבנית אחת בלי ללכלך סירים ותבניות נוספות
אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום
אני השתמשתי באורז בסמטי אהובי שהוא גם ארוך ועדין אבל גם יציב ולא נשבר כל כך בקלות אבל אפשר להשתמש גם באורז יסמין או פרסי

אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום – ארוחה חגיגית בתבנית אחת

מצרכים:
1/2 קילו אורז יסמין או בסמטי או פרסי סוגת
1/4 צרור שמיר – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
קליפה מגורדת דק מלימון שלם (או תפוז)
3 כפות סילאן
1 כף גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים רותחים

לסלמון:
1 פילה סלמון בגודל התבנית – ללא עור ועצמות
4 כפות שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזיליה
3 כפות דבש או סילאן
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– מניחים את האורז בקערה גדולה וממלאים במים. מערבבים בעדינות ומסננים את המים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. לאחר השטיפה ממלאים שוב את הקערה עם מים, ביחד עם האורז, ומשרים אותם יחד במשך 30 דקות. מסננים היטב בסיום.
– בינתיים קוצצים דק דק שמיר, כוסברה ופטרוזיליה.
– אחרי שהאורז סונן מנוזלים מוסיפים לו את כל עשבי התיבול, גרידת לימון, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
– רוטב לסלמון: קוצצים דק דק את הפטרוזיליה ומערבבים ביחד עם שמן זית, שום כתוש, מלח ודבש או סילאן. אפשר גם לתבל עם מעט פלפל שחור גרוס.
– מרכיבים: בתבנית גדולה שיכולה להכנס לתנור וגדולה מגודל הסלמון (שימו לב שיש לה שוליים גבוהים שיהיה לאורז לאן לתפוח למעלה) מניחים בשכבה אחת את האורז המתובל.
– מניחים מעל את הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה.
– מברישים את הרוטב של הסלמון על הדג ואת יתרת הרוטב שופכים על האורז.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– שופכים את המים הרותחים על האורז (לא על הדג אחרת הרוטב למעלה יעלם).
– מכסים את התבנית היטב עם רדיד אלומיניום.
– מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהאורז רך. חשוב לפתוח בשלב הזה ולבדוק אם האורז מוכן. אם הוא לא, סוגרים שוב וממשיכים לאפות עוד כמה דקות.

אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום
אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום

הערות ושדרוגים
– במקום אורז יסמין או בסמטי אפשר להשתמש באורז עגול. גם אותו חשוב לשטוף היטב ולהשרות.
– חשוב להשרות את האורז כי אז זמן האפייה מתקצר כי האורז נכנס לתנור כשהוא כבר ספוג נוזלים. אם לא תשרו יקח לאורז יותר זמן להתרכך ובינתיים הדג עלול להתייבש.
– רוצים להכין מראש? מכינים את כל המנה עד השלב שבו מוכנים את המים (לא מוסיפים אותם) ובמקום להוסיף מים מכסים ושומרים במקרר יום קודם או בחוץ ביום ההגשה. שעה לפני ההגשה שופכים מים מסביב, מכסים ואופים בתנור.
– אפשר לוותר על חלק מעשבי התיבול ואפשר להוסיף גם עירית קצוצה.
– המתכון בשיתוף סוגת.

28 תגובות

  1. שרון says:

    אפשר להשתמש במנות של פילה סלמון ולא בפילה שלם?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר

    2. ציפי says:

      אהבתי את הרעיון .מוכנה לנסות יאמי😋
      אפשר להשתמש בקוקוס במקום המתיקות של סילן/דבש?
      תודה ❣️

  2. רויטל says:

    ואוווו, נראה מעולה, מתכון שווה לפסח!
    תודה רבה וחג שמח🌷

  3. ליטל says:

    כמה חתיכות אם זה סלמון חתיכות?

  4. נטלי says:

    היי רחלי,
    אוהבת מאוד את המתכונים שלך .
    💜 האם אפשר להכין את המנה בנפרד?
    בתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשרי

  5. בטי says:

    אפשר אורז מלא?אפשר להוסיף פירות יבשים?האם מתאים לתנור באוויר חם? (נינגה)?

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון אפשר אורז מלא, ואז שמים עוד 1 ו-1/2 כוסות מים, הבעיה שיקח יותר זמן אפייה ואני חוששת שהסלמון קצת יתייבש.

      פירות יבשים יעבדו מעולה!

      1. אורלי says:

        יצא מעולה תודה

  6. . says:

    אפשר במקום אורז תפוחי אדמה?

  7. יפעת says:

    הי רחלי
    אני מאד אוהבת את המתכונים שלך
    אני מכינה את הדג , עברו כבר 45 דקות ועדיין
    התבנית עם האורז והסלמון מלאה במים ללא שינוי בכלל מתחילת האפיה
    הלפ, מה עושים ??

    1. רחלי קרוט says:

      ככל הנראה התבנית לא הייתה סגורה לגמרי

  8. נטלי says:

    היי רחלי ,
    אני באמצע ההכנה ..
    אם אני רוצה לשים 2 כוסות אורז אז כמה כוסות מים לשים?

    1. רחלי קרוט says:

      3.5 כוסות מים

  9. פרידה says:

    היי
    האם אפשר להכין מסלמון קפוא (שמגיע קפוא עם העור)?

  10. נעמי בר says:

    הכנתי ויצא חלומי😍
    קיבלתי אין סוף מחמאות כמו “זה האורז הכי טעים שאכלתי” והגד ללא רבב

  11. ליאת says:

    רחלי, תודה רבה על מתכון משובח! ממש מצפה להכין.
    האם אפשר להכין מסלמון שלם קפוא – יחד עם העור?

  12. לימור says:

    האם אפשר להחליף את הסלמון בדג אחר? למשל ברמונדי?

  13. רונן says:

    לגבי תחילת ההכנה: מתי להשרות במים קרים ומתי במים חמים? קצת לא ברור איך ארבע כוסות משתלבות לפי ההוראות. לא כל כך הבנתי את התהליך

  14. עדי says:

    מתכון 🔥
    עשיתי קצת התאמות לחך המשפחתי: במקום סילאן באורז שמתי בצל מטוגן עם שום. המנה קצרה מלא מחמאות.
    מכניסה לספר המתכונים המשפחתי 🙏🏼

  15. מור says:

    היי האם אפשר להכין בסיר שמותאם לתנור?

  16. תמר צ says:

    הכנתי לחג עם אורז בשמתי של סוגת ורק עם 2 כוסות מים. לצערי הסלמון היה מוכן הרבה לפני האורז. נאלצתי לגרד את האורז הקשה מהסלמון, להכניס את האורז לכמעט 20 דקות בנפרד, ואז להשיב את הסלמון לחימום. יצא טעים אבל היה מלחיץ. איפה שגיתי?

  17. תמר says:

    האם אפשר להכין את המתכון בסיר סוטאז במקום בתנור? ועם אורז פרא? כמה כוסות מים צריך?

  18. נעמי says:

    הכנתי וכווולם לקקו את האצבעות…
    תודה על מתכון מעולה🥰

  19. אדוה says:

    האם אפשר קינואה במקום אורז

  20. שירה says:

    יצא מעולה!

  21. טל says:

    הי. אפשר להכין רק את הדג? לא יצא יבש?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend