איך להכין גרעיני דלעת מתובלים (נשנוש ממכר וקל להכנה)

Posted on

אני כל כך אוהבת דלעת ערמונים. ודלעת בכלל. מכל סוג, בכל גודל, בכל דרך הכנה.

בתנור עם קצת שמן זית ומייפל, בפירה עם שמנת חמוצה מעל, בתוך רביולי, במילוי קינואה בתוך מרק. באמת בכל שיטת הכנה הדלעת תמיד תהיה הכוכבת שלי.

אהמהמה… תמיד בסוף הכנה של דלעת נשארים מלא מלא גרעיני דלעת חלקלקים כאלה עם קצת בשר דלעת שנדבק אליהם. ותמיד תמיד אני זורקת את זה. כי מה כבר אפשר לעשות עם הגרעינים האלה חשבתי – רק לייבש ולשתול באדמה. ואדמה, לצערי הרב, אין לי יותר מדי במרפסת הקטנה אצלי בבית.

ככה הם נראים כשמוציאים אותם מפנים הדלעת

ופתאום היום, כשראיתי את הגרעינים היפים האלה, החלטתי אין מצב שאני זורקת אותם. הרי מהם מכינים, ובכן – גרעיני דלעת! אז למה שלא אנסה להכין כאלה בעצמי?

אז מסתבר שזה הכי קל בעולם.

מוציאים את בשר הדלעת ושוטפים היטב

רק שוטפים את הגרעינים כדי שבשר הדלעת לא יהיה צמוד אליהם, מבשלים 3 דקות במים עם מלח כדי שהמלח יטמע בפנים כמו שצריך ואז עוטפים בתבלינים שאוהבים וקצת שמן זית ולתנור. יו – איזה פיצוחים מושלמים יוצאים! הלם שעד עכשיו זרקתי את הגרעינים האלה.

עכשיו אני כבר לא בטוחה מה טעים לי יותר, הדלעת או הגרעינים שלה 😊

אחרי הבישול במים המלוחים מייבשים היטב

ואגב, שמועות ומאמרים גורסים שגרעיני הדלעת גם ממש בריאים. יש בהם מינרליים בכמות גבוהה בינהם אבץ שמעולה לבריאות העור, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד ועוד. והבונוס? לעומת גרעינים שקונים בפיצוציה כאן תוכלו לשלוט בעצמכם בכמות המלח.

מתבלים בשמן זית ותבלינים ומעבירים לתנור

מה עושים עם הגרעינים שקליתם? קודם כל אוכלים אותם ככה כמו פיצוחים. ואפשר גם לפזר מעל סלט, פשטידות, מאפים, גרנולה, מרקים ועוד ועוד.

מוכן!
נשנוש נהדר שמכינים ממש בקלות

גרעיני דלעת מתובלים

מצרכים (בערך 2/3 כוס):
גרעיני דלעת מ-2 דלעת ערמונים
1 כף מלח גס או רגיל
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית שום גבישי (קונים בחנות תבלינים) או אבקת שום
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת

אופן הכנה:
– מוציאים את פנים הדלועים (את הגרעינים) ומעבירים למסננת. מתחת למים זורמים מפרידים את הגרעינים מבשר הדלעת עד שהם נקיים לגמרי וללא הדלעת עצמה. הרוב הגדול יצא במסננת ומה שלא פשוט מוציאים עם הידיים.
– בינתיים מחממים בסיר קטן בערך כוס וחצי מים עם כף מלח (המים צריכים להיות מלוחים) וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את הגרעינים. מבשלים במשך 3 דקות רק חשוב להכניס את הגרעינים כשהמים כבר רתחו.
– מסננים מנוזלים ומעבירים למגבת או נייר סופג ומפזרים בשכבה אחידה. מאפשרים לגרעינים להתייבש במשך 15 דקות (אפשר גם יותר). מומלץ לנגב את הגרעינים עם המגבת בסיום הייבוש כדי לוודא שהם התייבשו (זה בסדר שהם עדיין מעט חלקלקים).
– מעבירים לקערה ומוסיפים שמן זית ותבלינים. השתדלו לא להגזים עם התבלינים רק עד שהגרעינים מצופים בשכבה דקה. מערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית ומשטחים לשכבה אחת ומשתדלים לא לערום את הגרעינים אחד על השני.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 18-25 דקות תלוי בטריות הגרעינים וכמה ייבשתם אותם קודם. המלצה שלי, כבר אחרי 15 דקות תערבבו מדי פעם את הגרעינים כדי שתהיה אפייה אחידה ותוציאו כשהגרעינים מזהיבים מעט. לי זה לקח בדיוק 22 דקות אבל זה באמת נורא תלוי בטריות הגרעינים וברטיבות שלהם.
– מצננים לגמרי כדי שהגרעינים יהפכו לקראנצ’יים וזוללים (שומרים בקופסה סגורה רק לאחר שהם כבר לא חמים אחרת האדים ירככו אותם).

מושלם מעל סלט או מרק

הערות ושדרוגים
– אני לא שמה מלח בזמן האפייה כי הגרעינים כבר הומלחו במים. אם אתם אוהבים פיצוחים מלוחים אפשר לפזר מלח אחרי שהם יוצאים מהתנור ואז תוכלו לטעום ולבדוק אם המלח אכן הספיק לכם או לא.
– אפשר לשנות ולגוון עם התבלינים. הנה עוד כמה תבלינים מעניינים (רק לא להגזים עם הכמות) – כורכום, טימין או אורגנו מיובשים, בהרט, פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס, פלפל שחור, מלח סלרי ועוד כיד הדימיון הטובה שלכם.
– אפשר לצלותא ת הגרעינים גם בלי התבלינים, רק עם שמן זית, ולשמור בקוסה סגורה. הם יהיו נהדרים למאפים, לחם, פשטידות, גרנולה וכו.
– האפייה בתנור היא על מצב עליון ותחתון ולא טורבו.
– חשוב ממש לאפשר לגרעינים להתקרר לפני שאוכלים כי רק אחרי  הקירור הם קראנצ’יים כמו שצריך.
– שימו לב שכמות התיבול פה והשמן זית מתייחסים לכמות של גרעינים מ-2 דלעת ערמונים, בערך 2/3 כוס. אם יש לכם יותר גרעינים תשנו כמובן את כמות התיבול בהתאם ובכל מקרה לא הגזים עם התיבול.

3 תגובות

  1. אפרת says:

    איזה יופי!
    הגרעינים יוצאים כאלו שצריך לפצח אותם או שאוכלים אותם בשלמותם?
    (אני שואלת כדי לדעת אם מתאים לפזר על סלט רושם בלי שיצטרכו להתקע עם גרעין לא מפוצח…)

    תודה על השיתופים המדהימים שלך!

    1. עדן says:

      מצטרפת לשאלה, אף-פעם לא הבנתי איך אוכלים גרעיני דלעת מתובלים

  2. דלעת ערמונים במילוי בורגול, צנוברים, עשבי תיבול ועוד הפתעות – קרוטית – Krutit says:

    […] את המכסה בצד. – מרוקנים את הגרעינים (אפשר להכין מהם גרעיני דלעת מתובלים!) וממלאים כל דלעת במילוי של הבורגול ממש עד הסוף. סוגרים […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend