אצבעות אגרול אקסטרה קריספיים – אפויים בתנור

Posted on

כשהגיעו אלי כלי האמייל המדהימים האלה, היה לי ברור לגמרי שאני חייבת להכין בהם אצבעות אגרול ארוכות וקראנצ’יות בטירוף. כי אין ביס כיפי יותר מאגרול פריך בטירוף עם ירקות רותחים בפנים ורוטב מתוק-פיקנטי.

מסוג המתכונים שלא יאמן שהגרסה האפויה פריכה, זהובה וטעימה בהרבה מזו המטוגנת. אין כאן שמן שנשאר בחלל הפה, אין טעם לוואי של טיגון שנשאר בתוך הירקות ואין שום בלאגן במטבח.

מערבבים בקערה את הירקות (ניתן לרכוש אותם כבר חתוכים), מניחים בתחתית עלה הסיגר ומגלגלים לאגרול. ועכשיו, מניחים בתבניות האמייל, שגם מוליכות מעולה את החום וגם מאפשרות להגיש את האוכל ישר לשולחן בתוך התבנית, והיי – זה מוכן.

ואני מקדימה תשובה לשאלה – התבניות נמכרות במחלקת כלי בית GALA של שופרסל ואפשר למצוא אותן גם בגרסה עגולה וגם מלבנית. אז לכל מי שתמיד שואל על תבניות אמייל, הנה סידרתי לכם קל”ב בסניף הקרוב.

ואגב, אפשר להכין את האגרולים האלה גם כמה שעות לפני ההגשה ורק לחמם בתנור 10 דקות לפני שרוצים להגיש לשולחן.

פריכות מטורפת ותראו כמה יפה זה נראה בתבנית

– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

אגרול אקסטרה קריספי – אפוי בתנור

מצרכים (25 סיגרים):
1 חבילה עלי סיגר/אגרול (עדיף בצורת מלבן אבל גם העגולים בסדר)
1/2 כרוב לבן
2 גזרים, קלופים
1/2 חבילה נבטים סיניים
2-3 ענפי בצל ירוק (החלק הירוק)
2 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית מלח
שמן זית להברשה
שומשום לעיטור מעל – לא חובה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-210 מעלות.
– מפשירים את עלי הסיגר על פי הוראות היצרן. אני פשוט מוציאה מהמקפיא לשיש לחצי שעה וזה בסדר.
– פורסים את הכרוב והגזר לרצועות דקות ופורסים את הבצל הירוק לטבעות. מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים נבטים, רוטב סויה ורוטב צ’ילי ומערבבים היטב.
– מניחים עלה סיגר על השיש ובתחתית העלה שמים פס של מילוי. מגלגלים לאגרול הדוק ומניחים בתבנית מלבנית או עגולה, משומנת בתחתית עם מעט שמן זית. חשוב להניח את האגרול כשהסגירה שלו כלפי מטה כדי שזה לא יפתח באפייה.
– חוזרים על המילוי עם שאר הבצק עד שהתבנית מלאה בשכבה אחת ולא יותר.
– מברישים את האגרולים, למעלה ובצדדים, בנדיבות בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח ושומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות במשך 40-55 דקות או עד שהאגרולים שזופים מאוד.
– מגישים עם רוטב צ’ילי.

אפשר גם בגרסה עגולה שמזכירה שבלול בורקס

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למילוי גם רצועות דקות של זוקיני ו/או תירס גמדי ו/או אטריות שעועית מבושלות.
– כדי להקל על ההכנה אפשר לרכוש שקית של מיקס גזר וכרוב חתוכים.
– כן, אפשר להכין גם עם בצק פילו אבל נכון שאתם מחבבים אותי ותנסו עם עלי סיגר כדי שתבינו איזה הבדל משמעותי יש בקראנצ’יות?
– אל תוותרו על הנבטים ותקפידו לרכוש את הלבנים העבים ולא הדקיקים.
– תודה לגאלה על הכלים היפהפיים ולשופרסל על השת”פ המשמח.

20 תגובות

  1. אסתריקה says:

    נפלא….
    שאלה קטנה: לטובת הצליאקים – התוצאה תהיה טובה גם עם דפי אורז?

  2. עדי חיימי says:

    נראה מעולה. אנסה בקרוב.

    היכן ניתן להשיג את כלי האמייל? באתר של השופרסל הם לא מופיעים

    תודה

  3. אלי says:

    נראה נפלא !!
    אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר ואז לחמם ? עלי הסיגר לא יהיו מושיים כאלה ???

    1. רחלי קרוט says:

      כל עוד תחממי בתנור זה יהיה אחלה לגמרי

  4. גילי says:

    האם אפשר להכין בתבנית רגילה?

  5. אילנית says:

    לא יעבוד בפיירקס רגיל ?

  6. דקלה says:

    אני חייבת לציין שהייתי סקפטית לגבי המתכון הזה, אבל החלטתי לנסות בכל זאת. להפתעתי יצא דומה לדבר האמיתי בצורה מדהימה! באמת מושלם! למתלבטים- רוצו להכין

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  7. לימור says:

    אפשר לעשות במילוי בשר?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. בשר או עוף טחון.

      1. יסמין says:

        יש צורך לטגן את הבשר לפני?

  8. ענבר says:

    היי:) אפשר לעשות בתבנית פיירקס זכוכית רגילה?

  9. נועה says:

    היי ! לדעתך יעבוד עם דפי פילו ?

  10. אלינור says:

    הי רחלי יקרה,
    חיפשתי בכל מקום עלי סיגר, ולא מצאתי, בשופרסל ובכל מיני מעדניות מיוחדות. אין לאף אחד.

  11. סבטלנה says:

    אני רוצה לציין שהמילוי הוא סלט טעים בפני עצמו! נראה לי שהולכת להכין כזה. תודה!

  12. לימור דמארי says:

    היי האם אפשר להקפיא אחרי מילוי ?

  13. שרון says:

    הכנתי היום בדיוק לפי המתכון, החלק העליון יצא קרנצ’י אבל התרכך אחרי כמה זמן והחלק התחתון היה לגמרי רטוב כבר ממש אחרי האפייה!
    אוף!
    למה זה קרה? לפי מה שאת כותבת הדגל של המנה הזאת זה הקראנצ’יות וזה לא קרה לי בכלל..

    1. שרון says:

      עכשיו אני רואה במתכון שהיה צריך לשמן את התבנית.. לא עשיתי את זה.
      יכול להיות שזאת הבעיה?

  14. יסמין says:

    יש צורך לטגן את הבשר לפני?

  15. טליה says:

    היי
    האם יש אפשרות להכין יום קודם ולאפות למחרת?
    רק כדי להקל על העומס…
    או ממש ממש לא?
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend