אצבעות פריטטה דיאטתיות – בין חביתה לפשטידה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 4.50 מתוך 5)
Loading...
אצבעות פריטטה

זהו, אמרתי לעצמי בקול רם חודש שעבר. הגיע הזמן לאזן.

לקחת אוכל לעבודה במקום לחטוף משהו בחוץ, לבשל משהו בריא ודיאטטי במקום לטגן, ולמצוא מה לאכול בארוחות ביניים – שם אני הכי נופלת.

ואז הגיעו החגים, הארוחות, המפגשים המשפחתיים והשעות הארוכות מול המחשב עם הבמבה (בכל זאת מישהו כאן צריך לעבוד).

אז עכשיו, כשהחגים נגמרו, ואיתם התירוצים, החלטתי להכנס למטבח ולהכין את אחד המתכונים שמשלבים את כל הדברים הכי אהובים עלי ובמעט מאוד קלוריות.

מדובר במתכון שהוא הכלאה בין חביתה לפשטידה. יש כאן המון ירקות, ביצים, גבינות טובות ורזות וממש מעט קמח שנועד להדביק את הכל.

אצבעות פריטטה
הכל כיף לארוז בקופסה, להעביר למקרר ולקחת לעבודה

ומה הכי אדיר באצבעות האלה? אפשר לאכול אותן קרות או חמות, לקחת לעבודה כארוחת ביניים או לצרף לסלט ולאכול כארוחה ערב או צהריים. אפשר להחליף לירקות שאוהבים ואפשר לתת אותן לילדים ולשלב בפנים כל ירק אחר שתרצו (אופציות למטה). בקיצור, חגיגה.

אצבעות פריטטה
ככה זה נראה לפני החיתוך, סוג של פשטידה נמוכה

אה, רגע, רוצים לדעת כמה קלוריות יש בכל אצבע? אז סך הכל 40 קלוריות. תודו שמדובר בשיחוק.

יאללה, משחררת אתכם לרוץ ולהכין. ואל תשכחו לספר איך יצא <3 ולא לשכוח לצפות בסרטון שמדגים לכם כמה קל להכין!

אצבעות פריטטה

מצרכים לתבנית בגודל 20X20:
1 כף שמן זית
1 קישוא או זוקיני
1/2 ראש ברוקולי
1 בצל לבן, קלוף – לא חובה
4 ביצים L (אפשר גם 5)
1/2 מיכל יוגורט 1.5% שומן תנובה
70 גרם גבינת עמק 5%, מגורדת דק תנובה
15 ענפי עירית
2 כפות קמח כוסמין בהיר
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומגרדים את הקישוא על החלק הדק בפומפייה.
– קוצצים את הברוקולי לפרחים קטנים מאוד ואת העירית לטבעות דקות.
– במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד הזהבה.
– בקערה גדולה מערבבים גבינה צהובה, ביצים ויוגורט.
– מוסיפים את שאר המצרכים, הקמח אחרון, ומערבבים היטב.
– מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית בגודל 20X20 ומשמנים בעזרת תרסיס שמן מכל הצדדים.
– מעבירים את התערובת פנימה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה – זה לוקח בערך 30 דקות.
– מצננים מעט וחותכים למלבנים (בין 8-12 מלבנים תלוי ברוחב שאתם חותכים).

אצבעות פריטטה
הארוחה המושלמת

הערות ושדרוגים
– הפריטטה מעט מתנפחת באפייה אבל יורדת לגובה ישר מיד אחרי הקירור אז אל דאגה.
– במקום קישוא וברוקולי אפשר לשים (ואפשר גם לשלב כמובן) גזר מגורד דק, בטטה מגורדת דק, דלורית מגורדת, תירס, פטריות טריות חתוכות לפרוסות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם. מה שכן, חשוב לחתוך את הירקות דק דק כי זמן האפייה.
– במקום עירית אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק.
– המתכון הופק עבור תנובה (וגם עבור הבטן שלי).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

14 תגובות

  1. ענת says:

    מה הכוונה מיכל יוגורט? מעדן יוגורט או יוגורט לשתייה?

    1. רחלי קרוט says:

      יוגורט רגיל טבעי (תציצי בסרטון :))

    2. גליה says:

      מיכל = גביע בלשון העם 😉

  2. דפנה says:

    היי 🙂
    האם זה יישמר טוב במקרר ליום, יומיים?

  3. אורנית קרן says:

    אם אין לי קמח כוסמין בהישג יד? ? נראה נהדר
    תודה

  4. מיכל says:

    אנסה בהחלט. ורק אם אפשר לשאול מאיפה המגש הלבן?:)

  5. גלית says:

    נראה מעולה! אכין בהקדם. מהיכן התבנית המהממת?

  6. עינב says:

    היי
    תודה המתכון נראה נפלא!
    2 שאלות:
    1. איך את מגרדת את הגבנ״צ? הרי מדובר בפרוסות וקצת בעייתי להשתמש בפומפיה…
    2. האם אפשר להשתמש בקמח רגיל?

    תודה רבה ,
    עינב!

    1. אלי says:

      זו לא גבינה מגורדת 5%, היא השתמשה ב-15% לפחות.
      נפלאות העריכה.

  7. מיטל לוי says:

    אין עליך! אני מתה על ההערות שלך במהלך הסרטון … גם אני מבדרת את עצמי לעיתים קרובות 🙂

  8. אצבעות פריטטה דיאטתיות – בין חביתה לפשטידה – בלוגיסרי says:

    […] אצבעות פריטטה דיאטתיות – בין חביתה לפשטידה הופיע ראשון בקרוטית – […]

  9. Hagar says:

    הכנתי את המתכון ויצא מושלם!! מוצלח מאוד תודה לך
    לצערי לא היה לי גבינצ רזה אז השתמשתי ב28 אחוז, והוספתי בולגרית מגורדת 5 אחוז ששדרגה

  10. אלי says:

    אין שום סיכוי שהגבינה שבסרטון היא 5% מגורדת.
    שום סיכוי.

  11. תמר says:

    אפשר להקפיא? אם כן, לכמה זמן? השתמשתי במקום בגבינת העמק בפרמז’ן ..כרגע בתנור נראה מה יהיו התוצאות!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend