אצבעות שוקולד קראנץ’ עם שכבת טראפלס שוקולד (ללא גלוטן וטבעוני)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 הצבעות, ממוצע: 4.67 מתוך 5)
Loading...
אצבעות שוקולד קראנץ'

את המתכון הזה, בגרסה קצת אחרת שלו, אכלתי בפעם הראשונה אצל הקונדיטורית דלית מיצנמכר בקורס קונדיטוריה שהיא העבירה. שם היא השתמשה בפייטה פיוטין (שברי וופל דקיקים ופריכים) במקום פצפוצי האורז ובמחית נוגט במקום ממרח שוקולד.

אני זוכרת שאמרתי לעצמי שזה הדבר הכי טעים וממכר שטעמתי מעודי ובמשך חודשים אחר כך חיפשתי בנרות את שברי הוופל האלה ואת הנוגט כדי להכין את האצבעות. כמובן שמצאתי, והכנתי אותן שוב ושוב, עד שהבנתי שעדיף שאתרחק מהעונג הזה אחרת אזלול תבנית שלמה.

ואז, לפני חודש, נזכרתי בהן והחלטתי להכין גרסה קצת יותר סימפטית מבחינת חומרי הגלם, כזאת שגם תהיה ללא גלוטן וגם טבעונית, בלי שום התפשרויות על הטעם, אם כבר להיפך. השימוש בשמן קוקוס ובפצפוצי אורז רק הוסיפו לטעם הסופי שהיה ממכר לא פחות מהמקור. והפעם חומרי הגלם גם שונו לנגישים יותר.

אגב, קוריוז קטן – ביום שהכנתי את האצבעות האלה היה כבר מאוחר בלילה ולא יכולתי לצלם, אז חתכתי את הקצוות מסביב ונשנשתי רק אותן כדי לא להרוס את השאר.

בבוקר קמתי, מיהרתי לעבודה, ושוב לא היה לי זמן לצלם. אבל מה עושים שבה לי לנשנש מהעונג הזה? פשוט – חותכים שוב פסים מסביב ומקווים שיום למחרת ישאר משהו לצילום.

ביום הרביעי, כשנשאר רק ריבוע קטן באמצע התבנית, הבנתי שכדאי שאשים לעצמי מעצורים אחרת לא יהיה מה לצלם ואז יהיה לי תירוץ להכין שוב תבנית שלמה ושוב לזלול אותה. מה שאתם רואים בתמונה אלה 4 האצבעות האחרונות שנותרו בתבנית, וחתכתי אותן יחסית דק כדי שיראה שנשארו כמה אצבעות. בפועל, זה כל מה שנותר מתבנית שלמה שאמורה הייתה להחתך ל-20 אצבעות לפחות ?

אצבעות שוקולד קראנץ’ עם שכבת טראפלס שוקולד

מצרכים לתחתית:
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
50 גרם (1/4 כוס) שמן קוקוס
3 כפות גדושות ממרח שוקולד שאוהבים (ואפשר גם ממרח חלבה או חמאת בוטנים)
3 כוסות פצפוצי אורז מלא

לשכבת טראפלס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
200 מ”ל (1/2 קופסת שימורים) קרם קוקוס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים שוקולד, שמן קוקוס וממרח שוקולד וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות עם ערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב מבריק.
– ממתינים 5 דקות ומוסיפים את פצפוצי האורז. מערבבים היטב עד שהכל מצופה בשוקולד.
– מניחים נייר אפייה בתוך תבנית מרובעת בגודל 20 20X(עדיף שנייר האפייה יגי לדפנות שיהיה קל לחלץ ולמשוך את נייר האפייה עם התערובת בפנים).
– מעבירים את פצפוצי האורז והשוקולד ומהדקים היטב לתחתית בשכבה אחידה וישרה. מעבירים למקפיא – את הקערה לא צריך לנקות, עוד רגע נשים בפנים שוב שוקולד.
– מכינים את שכבת הטראפלס: מניחים את השוקולד וקרם הקוקוס בקערה הקודמת, כשהיא כמובן ריקה, וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין עד שנוצר גנאש שוקולד מבריק.
– מוציאים את פצפוצי השוקולד מהמקפיא, מוודאים שהשכבה התחתונה יציבה יחסית (אם לא, מחזירים לעוד כמה דקות למקפיא) ושופכים מעל את גנאש השוקולד. מיישרים.
– מחזירים למקפיא.
– כשרוצים להגיש פשוט חותכים עם סכין חדה מאוד לאצבעות או קוביות ומגישים ישר מהמקפיא. שם גם שומרים אותן.

אצבעות שוקולד קראנץ'
אל תגידו שלא אמרתי שהן ממכרות | אצבעות שוקולד קראנץ’

הערות ושדרוגים
– במקום קרם קוקוס בשכבת הטראפלס אפשר לשים טחינה גולמית. תצא לכם שכבת שוקולד עם טעמים עדינים של חלבה.
– רוצים לשדרג את הטעמים? אפשר להוסיף לשכבת הטראפלס 2-3 כפות ליקר שאוהבים.
– ניתן להמיר 1/3 מכמות פצפוצי האורז בפקאנים או אגוזים קלויים וקצוצים דק.

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

7 תגובות

  1. אצבעות שוקולד קראנץ' עם שכבת טראפלס שוקולד (ללא גלוטן וטבעוני) – בלוגיסרי says:

    […] […]

    1. צופיה says:

      איזה תחליף אפשר לשים במקום ממרח?
      הילדודס לא אוהבים טחינה/חלווה ואין לי ממרח שוקולד ולא חמאת.בוטנים וכד’

  2. צופיה says:

    איזה תחליף אפשר לשים במקום ממרח?
    הילדודס לא אוהבים טחינה/חלווה ואין לי ממרח שוקולד ולא חמאת.בוטנים וכד’

  3. מלי says:

    היי
    אני אלרגית לקוקוס
    מה אפשר לשים במקום זה?

  4. איילת says:

    היי רחלי,אם אקפיא את שכבת פצפוצי האורז זה לא יגרום לגנאש לא להידבק אליו? ואז כשאחתוך הכל יתפרק…? תודה

    1. איילת says:

      ממשיכה את התגובה שלי. הכנתי את החטיף אבל למרות שהידקתי את הפצפוצים בחיתוך התפרק המון והם יצאו מאוד לא פוטוגניים. מודה שגם לא כזה אהבתי את הטעם אבל בטוחה שהילדים יאהבו. תודה.

  5. מעיין says:

    איזה ממרח את השתמשת?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend