בייגל ירושלמי במילוי תרד וגבינות עם מלא שומשום

Posted on

אז תגידו לי אתם – יש משהו טעים יותר מבצק? חם חם, שיצא הרגע מהתנור, עם קצת מלח גס למעלה או שומשום.

תודו שאי אפשר לעמוד בריח הזה.

אז הפעם הבאתי לכם מתכון שלמדתי להכין מאדי מזרחי הגאון, שמלהטט בצורה מדהימה עם בצקים וירקות. לפני שנים, כשהעלתי את המתכון שלו לרשת, הוא הפך לאחד המתכונים הויראליים ומאז הלך קצת לאיבוד ורבים שאלו אותי איפה מוצאים אותו, אז הנה הזדמנות להחזיר אותו לקדמת הבמה.

לבייגל מעטה חיצוני קריספי בטירוף עם ניחוח עז של שום, פנים רך אבל לא מדי ומילוי שמרים את המאפה למעלה ומפתיע בכל ביס מחדש. טבעוניים או רוצים את המאפה פרווה? אפשר לוותר על הגבינות ואפשר גם למלא בבטטות רכות, חצילים קלויים, תרד מוקפץ או עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מגש של שקט מלא בסערה – והכי טעים? לחמם היטב בתנור לפני ההגשה

בייגל ירושלמי במילוי גבינות ותרד בניחוח שום

מצרכים לבצק (בין 15-18 בייגלס):
1 קילו קמח לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה L
2 ו-1/2 כוסות (600 מ”ל) מים
2 כפות שמן זית

למילוי:
150 גרם גבינת טוב טעם או כנען או חמד או פטה או בולגרית
1/4 חבילה מדליוני תרד (קפוא) או 1/2 חבילה עלי תרד טריים
100 גרם פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת דק
מעט מלח ופלפל

לציפוי לפני האפייה ואחריה:
2 כוסות שומשום לבן (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור)
1/2 כוס שמן זית
3/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ביצה ומים ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות על מהירות בינונית עד שנוצר בצק גמיש.
– מכסים במגבת או ניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה. אפשר להתפיח גם בחוץ למשך שעה אבל יותר נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר.
– המילוי: אם משתמשים במדליוני תרד שמים אותם בצלחת, מחממים במיקרו דק ואז סוחטים היטב מכל הנוזלים. אם משתמשים בתרד טרי קוצצים אותו דק דק.
– מוסיפים לתרד מוצרלה, מלח, פלפל ומפוררים פנימה את הגבינה. מערבבים היטב.
– ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות ויוצרים מכל בצק רצועה כמו של חלה.
– מרדדים את הרצועה, על משטח מקומח היטב, למלבן צר וארוך – משטחים את הרצועה.
– מניחים פס מהמילוי באמצע וסוגרים לגליל סגור היטב כדי שהגבינה לא תברח לגמרי החוצה.
– מניחים את השומשום על צלחת מאורכת, או צלחת מלבנית, ומרטיבים מעט את הבייגלה הממולא במים כך שהחלק החיצוני שלו יהיה קצת דביק.
– מגלגלים בתוך השומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהבייגלה זהובים מאוד. ולא, אין צורך להתפיח שוב אחרי המילוי.
– בינתיים, מערבבים בכוס שמן זית, מלב ואבקת שום ומיד כשהבייגלס יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן המתובל.
– שומרים בשקית סגורה היטב ואם רוצים להגיש יום למחרת פשוט מחממים כמה דקות בתנור או בטוסטר אובן.

הבייגל הזה אדיר גם בלי המילוי

הערות ושדרוגים
– אין בעיה להכין את הבייגלס גם ללא המילוי.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי עגבניות מיובשות קצוצות דק.
– במקום תרד אפשר לשים קוביות בטטה קטנות מבושלות או מטוגנות ואפשר גם חצילים קלויים.
– ואם רוצים בייגלס שמתאימים גם לממרחים מתוקים? הכי פשוט, משמיטים את המלח ואבקת השום בציפוי ומוותרים על המילוי.

11 תגובות

  1. לירז מדמון says:

    אפשר להכין עם קמח כוסמין?
    ולתת תחליף לסוכר?

  2. מאיה says:

    אפשר לעשות מילוי טבעוני ? בלי הגבינה ?

  3. נופר says:

    נראה מדהים! אפשר למלא ולהקפיא ולאפות כשרוצים?

    1. תהל says:

      מצטרפת לשאלה

  4. שקד says:

    היי אפשר להחליף את הביצה בבצק במשהו אחר?

  5. דני says:

    מה המתכון לחצי כמות בבקשה?

  6. אבישג says:

    הי רחלי,

    אפשר להשאיר במקרר ל24 שעות? להשתמש באותה כמות שמרים המקרה זה?

  7. לי says:

    נראה אש!!
    יכול להתאים פה גם מילוי של בשר טחון?

    1. קרן says:

      לדעתי יצא מושלם אם בשר טחון ובצק פרווה

  8. עירית says:

    יצא מעולה!! מתה על תרד וגבינה

  9. מיה says:

    יצא כל כך טעים!! קצת טירחה אבל שווה ביותר.באמת אחד המאפים הטעימים שיצא לי להכין או לאכול.
    רק שתי הערות : 1.התפחתי את הבצק על השיש ולא במקרר אז כפי שציינת היה קשה לעבוד איתו כי הוא היה מאד דביק ונאלצתי לעבוד ולעצב עם הרבה קמח.2.את המילוי הכנתי עם תרד ,גבינת חמד וגאודה. השתמשתי ב250 גר של חמד במקום 150 גר ועדיין המילוי הספיק ל9 בייגלה מתוך 16.אולי הגזמתי עם המילוי ? בכל מקרה הוא יצא נפלא.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend