בייגל ירושלמי במילוי תרד וגבינות עם מלא שומשום

Posted on

אז תגידו לי אתם – יש משהו טעים יותר מבצק? חם חם, שיצא הרגע מהתנור, עם קצת מלח גס למעלה או שומשום.

תודו שאי אפשר לעמוד בריח הזה.

אז הפעם הבאתי לכם מתכון שלמדתי להכין מאדי מזרחי הגאון, שמלהטט בצורה מדהימה עם בצקים וירקות. לפני שנים, כשהעלתי את המתכון שלו לרשת, הוא הפך לאחד המתכונים הויראליים ומאז הלך קצת לאיבוד ורבים שאלו אותי איפה מוצאים אותו, אז הנה הזדמנות להחזיר אותו לקדמת הבמה.

לבייגל מעטה חיצוני קריספי בטירוף עם ניחוח עז של שום, פנים רך אבל לא מדי ומילוי שמרים את המאפה למעלה ומפתיע בכל ביס מחדש. טבעוניים או רוצים את המאפה פרווה? אפשר לוותר על הגבינות ואפשר גם למלא בבטטות רכות, חצילים קלויים, תרד מוקפץ או עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מגש של שקט מלא בסערה – והכי טעים? לחמם היטב בתנור לפני ההגשה

בייגל ירושלמי במילוי גבינות ותרד בניחוח שום

מצרכים לבצק (בין 15-18 בייגלס):
1 קילו קמח לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה L
2 ו-1/2 כוסות (600 מ”ל) מים
2 כפות שמן זית

למילוי:
150 גרם גבינת טוב טעם או כנען או חמד או פטה או בולגרית
1/4 חבילה מדליוני תרד (קפוא) או 1/2 חבילה עלי תרד טריים
100 גרם פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת דק
מעט מלח ופלפל

לציפוי לפני האפייה ואחריה:
2 כוסות שומשום לבן (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור)
1/2 כוס שמן זית
3/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, ביצה ומים ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים שמן זית ומלח ולשים במשך 5 דקות נוספות על מהירות בינונית עד שנוצר בצק גמיש.
– מכסים במגבת או ניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה. אפשר להתפיח גם בחוץ למשך שעה אבל יותר נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר.
– המילוי: אם משתמשים במדליוני תרד שמים אותם בצלחת, מחממים במיקרו דק ואז סוחטים היטב מכל הנוזלים. אם משתמשים בתרד טרי קוצצים אותו דק דק.
– מוסיפים לתרד מוצרלה, מלח, פלפל ומפוררים פנימה את הגבינה. מערבבים היטב.
– ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות ויוצרים מכל בצק רצועה כמו של חלה.
– מרדדים את הרצועה, על משטח מקומח היטב, למלבן צר וארוך – משטחים את הרצועה.
– מניחים פס מהמילוי באמצע וסוגרים לגליל סגור היטב כדי שהגבינה לא תברח לגמרי החוצה.
– מניחים את השומשום על צלחת מאורכת, או צלחת מלבנית, ומרטיבים מעט את הבייגלה הממולא במים כך שהחלק החיצוני שלו יהיה קצת דביק.
– מגלגלים בתוך השומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהבייגלה זהובים מאוד. ולא, אין צורך להתפיח שוב אחרי המילוי.
– בינתיים, מערבבים בכוס שמן זית, מלב ואבקת שום ומיד כשהבייגלס יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן המתובל.
– שומרים בשקית סגורה היטב ואם רוצים להגיש יום למחרת פשוט מחממים כמה דקות בתנור או בטוסטר אובן.

הבייגל הזה אדיר גם בלי המילוי

הערות ושדרוגים
– אין בעיה להכין את הבייגלס גם ללא המילוי.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי עגבניות מיובשות קצוצות דק.
– במקום תרד אפשר לשים קוביות בטטה קטנות מבושלות או מטוגנות ואפשר גם חצילים קלויים.
– ואם רוצים בייגלס שמתאימים גם לממרחים מתוקים? הכי פשוט, משמיטים את המלח ואבקת השום בציפוי ומוותרים על המילוי.

37 תגובות

  1. לירז מדמון says:

    אפשר להכין עם קמח כוסמין?
    ולתת תחליף לסוכר?

    1. נעם says:

      נראה מדהים!
      אין לי מיקסר בבית, איך את ממליצה ליצור את הבצק ביד?

      1. רחלי קרוט says:

        פשוט ללוש עם הידיים אם כי הבצק הזה קצת יותר מאתגר כי הוא מאוד רך ודביק גם אחרי הלישה

    2. ליטל says:

      יצא מעולה!!

  2. מאיה says:

    אפשר לעשות מילוי טבעוני ? בלי הגבינה ?

  3. נופר says:

    נראה מדהים! אפשר למלא ולהקפיא ולאפות כשרוצים?

    1. תהל says:

      מצטרפת לשאלה

      1. מורן says:

        היי
        בייגלס מעולים
        הכנתי כבר, אבל חייבת לשאול
        השומשום לאחר האפיה לא נתפס
        מדוע?

        1. עדן says:

          למה שמת שומשום לאחר אפייה? שמים לפני…

  4. שקד says:

    היי אפשר להחליף את הביצה בבצק במשהו אחר?

  5. דני says:

    מה המתכון לחצי כמות בבקשה?

  6. אבישג says:

    הי רחלי,

    אפשר להשאיר במקרר ל24 שעות? להשתמש באותה כמות שמרים המקרה זה?

  7. לי says:

    נראה אש!!
    יכול להתאים פה גם מילוי של בשר טחון?

    1. קרן says:

      לדעתי יצא מושלם אם בשר טחון ובצק פרווה

  8. עירית says:

    יצא מעולה!! מתה על תרד וגבינה

  9. מיה says:

    יצא כל כך טעים!! קצת טירחה אבל שווה ביותר.באמת אחד המאפים הטעימים שיצא לי להכין או לאכול.
    רק שתי הערות : 1.התפחתי את הבצק על השיש ולא במקרר אז כפי שציינת היה קשה לעבוד איתו כי הוא היה מאד דביק ונאלצתי לעבוד ולעצב עם הרבה קמח.2.את המילוי הכנתי עם תרד ,גבינת חמד וגאודה. השתמשתי ב250 גר של חמד במקום 150 גר ועדיין המילוי הספיק ל9 בייגלה מתוך 16.אולי הגזמתי עם המילוי ? בכל מקרה הוא יצא נפלא.

  10. שי says:

    יצא מעולה 🙂
    המילוי לא הספיק לכל 16, אז שמתי שום ובצל ירוק.. תודה!

  11. דנה says:

    אפשר להקפיא לפני האפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף אחרי. ולחמם בתנור כמה דקות כשרוצים להגיש

      1. חוה פונטש says:

        שלום, אשמח אם ניתן יהיה לרשום כמויות בגרמים או כוסות. חצי חבילה תרד טרי? איזו חבילה ? מה משקלה?
        יש לך מתכונים מופלאים . כל יום בודקת מה חדש. תבורכי. תודה

  12. חנה says:

    אפשר להשתמש הבצק עלים במקום?

  13. מעין says:

    יש אפשרות בלי שמרים? עם אבקת אפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא 🙁

    2. נופר says:

      היי רחלי, אפשר לשלב בין הקמח הלבן וקמח כוסמין מלא?

  14. נעה says:

    היי רחלי!

    נראה מעולה, לפני שאני מנסה- את חושבת שיהיה יותר טוב לאפות את זה על אבן לפיצה או שזה לא נחוץ?

  15. הדר says:

    מתכון מעולה!! יצא מושלם

  16. מורן says:

    היי
    בייגלס מעולים
    הכנתי כבר, אבל חייבת לשאול
    השומשום לאחר האפיה לא נתפס
    מדוע?

    1. עדן says:

      למה שמת שומשום לאחר אפייה? שמים לפני…

  17. הילה says:

    היי
    במה אפשר להחליף את ביצה בבצק?

  18. אלי says:

    היי רחלי ,
    כל כך מגרה…איך שמגרד לי בידיים להכין את זה כבר…
    רשמת שניתן להחליף מילוי , שיתאים גם לטבעוניים.
    1. בבצק עצמו יש ביצה. במה ניתן להחליפה כדי לטבען ?
    2. נראה לך שקוביות חצילים מטוגנות יתאימו ? אם כן , יש צורך לתבל אותן במלח לפני המילוי ?

  19. יפית תובל says:

    היי רחלי !!! אני רוצה להכין את הבייגל עם התרד והגבינו
    למחר ערב, השאלה אם עדיף להתפיח אותו למס שעות
    במקרר? ואם כן כמה שעות ?
    ושאלה נוספת ! מה עדיף מניסיונך? שמרים יבשים או
    טריים? אודה מאוד על על תגובתך

  20. יובל says:

    היי רחלי
    מנה מושלמת וקוצרת מחמאות
    כיכבת אצלנו בחג שבועות 🙂
    תודה רבה!

  21. אלי says:

    היי רחלי ,
    כל כך מגרה…איך שמגרד לי בידיים להכין את זה כבר…

    1. בבצק עצמו יש ביצה. במה ניתן להחליפה כדי לטבען ?
    2. נראה לך שקוביות חצילים מטוגנות יתאימו כמילוי ?

  22. שירה says:

    ואו ואוו ואווו!!!
    אחד המתכונים הטובים ביותר!!
    ברצינות!!
    אם משהי מסתכלת בתגובות ומתלבטת אם להכין או לא-
    המלצה שלי להכין!
    אלפי תודות!!!!!!!!!

  23. עדן says:

    מתכון טעים!! ממליצה להכין.
    2 נקודות חשובות:
    1. מלכתחילה שמתי כפות כפולה של המילוי כי קראתי את התגובות פה שלא הספיק וזו באמת הצעה טובה.. כי זה הספיק בדיוק.. וממש לא שמתי הרבה.
    אז תכפילו את המילוי של הגבינות והתרד.

    2. הבצק לא הכי נוח לעבודה, שמים מלא קמח כדי לעבוד איתו אבל לא להתייאש בסוף יוצא מושלם!

    בתאבון 💕

  24. טל says:

    עם מה אפשר להגיש? נראה לי מעולה אבל לא מספיר לארוחה

  25. שרה says:

    מתכון מעולה! מכינה כבר פעם שלישית!
    אם כי הבצק מאוווד דביק וצריך לקמח אותו היטב
    וכמות המילוי שכתובה מספיקה לחצי כמות בערך וממש לא לכל כמות הבייגלס

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend