בית לזית – כדורי מלאווח במילוי זיתים וגבינה צהובה

Posted on

את הספק מתכון ספק רעיון הזה למדתי להכין ממורן – אחת החברות הטובות שלי. כמעט בכל פעם כשבאתי להתארח אצלה, אי אז לפני 15 שנה, היא הייתה מכינה את כדורי המלאווח האלה שתמיד נגמרו ראשונים מהקערה.

במקור מדובר במאפים קטנים שנולדו כאן בשנות ה-70 וכללו בעיקר בצק שמשלב קמח ויוגורט (או גבינה) וזית מגולען באמצע.

בגלל שממהרת אנוכי, ומסתבר שגם מורן, הבצק של המאפים הקטנים הומר למלאווח (אפשר גם בצק עלים או פילאס) כך שתוך כמה דקות תוכלו להתענג על קערה מלאה בכדורים עם בצק שכל כולו שכבות דקיקות ומילוי שמזכיר קצת פיצה.

מה שנחמד במתכון הזה, חוץ מקלות ההכנה כמובן, זה שאפשר לחמם את המאפים הקטנים בתנור לפני ההגשה (לא במיקרו אחרת הם יצאו מושי) ואפשר גם לשחק עם התוספות בפנים.

והבונוס הגדול בשימוש במלאווח? את שאריות הבצק אחרי שקורצים לעיגולים שומרים בצד ומכינים מהם, ובכן, פתות!

כדורי מלאווח במילוי זיתים וגבינה צהובה

מצרכים:
3-4 עיגולי מלאווח, מופשרים שעה בחוץ או לילה במקרר
1/2 קופסה זיתים מגולענים, ללא הנוזלים
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק – לא חובה

להברשה:
1 ביצה L
שומשום – לא חובה

אופן הכנה:
– מניחים כוס הפוכה, עדיף בקוטר של כוס צ’ייסר, על הבצק וקורצים עיגולים בעזרת סף הכוס (אפשר גם עם רינג או חותכן של עוגיות). חוזרים על הפעולה עם שאר עיגולי הבצק כך שנוצרים עיגולי בצק קטנים (בסוף מחכה לכם הסבר מה לעשות עם שאריות המלאווח).
– מניחים בכל עיגול בצק מעט גבינה צהובה וזית מגולען וסוגרים לצורת עיגול.
– מברישים בביצה ומעטרים בשומשום.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהכדורים זהובים.

מגישים לצד רוטב עגבניות כך שמתקבלים מעין מאפי פיצה אישיים. יאמי! צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– מי שרוצה יכול להשמיט את הגבינות ואפשר להוסיף גם מעט רוטב עגבניות מוכן רק זהירות הוא נוטה לברוח החוצה אם לא סוגרים מספיק טוב את הבצק.
– ומה עושים עם שאריות הבצק? חותכים לחתיכות בכל גודל שתרצו ומטגנים על מחבת מעט משומנת עד שהבצק זהוב מ-2 הצדדים. מוסיפים ביצה טרופה וחופן גבינה צהובה מגורדת ומערבבים יחד על המחבת עד שהביצה מוכנה. נעים מאוד, כרגע הכנתם פתות!
– רוצים לשדרג? אפשר לשים בתוך עיגול הבצק גם גרגירי תירס, עגבניות מיובשות קצוצות, טונה, פסטו, מוצרלה או כל תוספת שמתאימה לפיצה.
– ועוד רעיון מהמם – השבוע הייתי במלון בנצרת והכינו גם בית לזית קצת שונה אבל היה שם רעיון שממש אהבתי. אחרי שמצפים את עיגולי הבצק בביצה, מגלגלים אותם בתוך קערה עם מלא שומשום וככה מניחים על התבנית. יוצא חלום.

6 תגובות

  1. קרן says:

    אהבתי. את לא מתארת לעצמך כמה אהבתי. קודם כל מהסיבה הברורה שזה פשוט, קל וזמין. ושנית, כי מצאתי במקפיא של סבתא שלי 7(!!!!) חבילות של מלאווח שבטח שכחה שקנתה. נתת לי אחלה רעיון מה לעשות בשבילה עם המלאווח. תודה רבה, באת לי בזמן.

  2. קרין says:

    יצא מעולה!!!!

  3. אור says:

    יצא טעים , אבל קצת יבש…

  4. טלי says:

    היי, מה ההבדל בין המלוואח לבצק עלים רגיל?
    אם אעשה עם בצק עלים רגיל כמה שונה זה יצא?

  5. אריאלה says:

    האם ניתן להקפיא ובאיזה שלב ?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר. או אחרי המילוי ולפני האפייה או אחרי האפייה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend