גרנולה מלוחה מושלמת מקוואקר והפתעות (או: ג’עלה לסלט ולנשנוש)

Posted on

כשגרתי אצל ההורים, כמעט בכל ערב אמא שלי נהגה להכין לנו סלט הפתעות. רגע אחד ביום של שפיות ושל איזון. רגע של ירקות והפתעות קראנצ’יות, של צבעוניות משגעת ושל עשבי תיבול שרק אנחנו אהבנו. כי בואו נודה על האמת, כמה מכם אוהבים תועפות כוסברה ונענע בסלט?

עד היום, כשאני רוצה לחזור לשגרה של אוכל שעושה לי טוב אני מכינה את הסלט שלה.

אז מה הפך את הסלט ההוא לכל כך מוצלח? כזה שהוא הרבה מעבר לסלט. כזה שהוא ממש ארוחה. כזה שלא נמאס לאכול כל ערב.

הגרנולה המלוחה!

מכינים את הגרנולה בסיר (ואפשר גם בתנור). צילום: אפיק גבאי

תערובת של דברים טובים שביחד הופכים לתוספת הכי הכי שווה לסלט. והאמת, לא רק לסלט. גם כנשנוש קטן בין הארוחות.

שילוב מושלם בין אגוזים, גרעינים, קוואקר וקצת רוטב צ’ילי שמאחד הכל יחד והופכך את הגרנולה לצ’אנקים מושלמים.

רוטב צ’ילי שמאחד הכל ביחד. צילום: אפיק גבאי

ויש לגרנולה הזאת גם בונוס נהדר – אפשר להכין אותה בתוך סיר/מחבת ולא רק בתנור. למי מכם שאין תנור או לא רוצים להדליק אותו בגלל הקיץ שחזר לבקר.

ממליצה לכם בחום להכין כמות כפולה. אתם תודו לי 🙂

חותכים את הירקות לגודל זהה. צילום: אפיק גבאי

גרנולה מלוחה מושלמת מקוואקר והפתעות (או: ג’עלה לסלט ולנשנוש)

מצרכים לסלט:
8 מיני מלפפונים או 2 מלפפונים רגילים
10 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
1/3 כרוב לבן או סגול (או שניהם)
1/2 בצל סגול, קלוף – לא חובה
1/2 צרור עלי כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)
10 עלי נענע
1 גזר, קלוף
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון

מצרכים לגרנולה קוואקר והפתעות:
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/3 כוס שומשום
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס פרוסות שקדים
1/3 כוס פקאנים או קשיו, טבעיים וקצוצים גס
3/4 כפית מלח
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית אבקת שום
2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– חותכים את הירקות לקוביות קטנות וזהות בגודלן. השלב הזה חשוב כדי ליצור ביס שיש בו מהכל ולא רק חתיכה גדולה של מלפפון. וגם חשוב מאוד לחתוך קטן את הבצל כדי שלא ישתלט על כל הסלט.
קוצצים גס את עשבי התיבול ומוסיפים לסלט.
– מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים היטב.
– להכנת הגרנולה: קולים את כל המצרכים, פרט לשום ולרוטב צ’ילי, בסיר רחב ושטוח (סוטאז) עם מעט שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב מעט. חשוב לחכות שהם יזהיבו ויקבלו צריבה כדי שהם יהיו קראנצ’יים כי מהרגע שהרוטב צ’ילי נכנס הוא די מהר יכול להשרף ואז מורידים מהאש ואם מראש זה לא היה זהוב זה כבר לא יספיק להזהיב ולהיות קראנצ’י.
– מוסיפים רוטב צ’ילי ואבקת שום ומערבבים היטב תוך כדי קלייה במחבת במשך 3-5 דקות.
– מעבירים את התערובת לנייר אפייה שפורשים על השיש ומניחים לגרנולה להתקרר, עדיף בשכבה יחסית אחידה.
– כשהגרנולה הצטננה מעבירים לצנצנת ושומרים בטמפרטורת החדר.
– הגרנולה מעולה מעל הסלט או כנשנוש מלוח בין הארוחות.

סלט שהוא חגיגה. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים להוסיף לגרנולה גם אגוזים קצוצים גס או פולי סויה יבשים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לגרנולה, בזמן הוספת הצ’ילי ואבקת השום גם 1/2 כפית טימין או אורגנו יבשים.
– במקום רוטב צ’ילי אפשר לשים מייפל + 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– אפשר להוסיף לסלט גם פרחי כרובית קטנטנים (טריים). מוסיף מלא טעם ומרקם.
– רוצים לאפות במקום לצרוב על מחב? פשוט מערבבים את כל המצרכים, כולל הצ’ילי והשום, ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות ומקפידים מדי פעם לערבב.
– חשוב חשוב לא להעביר את הגרנולה לצנצנת לפני שהיא התקררה לגמרי אחרי האדים והחום ייצרו אדים בתוך הצנצנת ואז הגרנולה תתרכך.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

19 תגובות

  1. טלי says:

    משתמשים בשיבולת שועל דקה?

    1. רחלי קרוט says:

      פה כן, בגלל שיטת ההכנה השונה (מחבת/סיר). אפשר גם רגילה אבל אז עדיף תנור

  2. מעיין says:

    מהמם.
    אפשר עם שיבולת שועל רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. במקרה הזה עדיף בתנור כי הרגילה זקוקה ליותר זמן

  3. תמר says:

    נראה ונשמע מעולה! כמה זמן הגרנולה נשמרת בצנצנת?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

      הכי הרבה שהחזיק אצלי לפני שחוסל היה שבוע וחצי. לדעתי עם הקופסה סגורה ואין לחות זה יחזיק כמה שבועות

    2. מירב says:

      הי, עשיתי עם עבה, ומרגיש לי קצת מושי התערובת ופחותקראנצי האם אפשר להכניס לתנור?
      זה כבר בשלב שזה מונח על נייר אפייה לייבוש

  4. אפרת says:

    איך הופכים לנטול גלוטן ?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי קל – יש קוואקר ללא גלוטן 🙂

  5. נגה says:

    נשמע מעולה כתוספת קראנצ’ית לסלט תודה לך על מתכונים מעולים. איפה משיגים פולי סויה יבשים?

  6. yo ya says:

    הכנתי ויצא מדהים✌🏻את יצרתית ללא לאות.
    תודה

  7. עדית ספיר says:

    הכנתי ויצא מדהים לא הספקתי להגיע עם לסלט שעל הדולחן והכנתי מראש כמות כפולה כל מתכון שלך הוא מדהים!!!!!! המון המון תודה ❤️

  8. אופיר says:

    אם אין לי אבקת שום, במה אפשר להחליף את זה?

  9. זהבית says:

    נראה מעולה, ואם רוצים גרסה מתוקה? מחליפים רוטב הצילי בסילאן?

  10. טל says:

    היי רחלי, תודה על המתכון הנהדר.
    שאלה, אם אני רוצה להוסיף פולי סויה, איך קולים אותם?

  11. עדנה says:

    הי,
    הכנתי היום ויצא מעולה!!!

    אחרי שהגרנולה התקררה היא עדיין היתה לחה – אז שמתי אותה לייבוש בתנור על 190 מעלות לכ10-15 דקות תוך כדי ערבוב.

    תודה:)

  12. גלי says:

    אפשר לוותר על הצ’ילי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  13. שיר says:

    הכנתי את הסלט לארוחת ערב היום ויצא ממש ממש מוצלח!
    כולם אמרו שזה טעם של סלט במסעדה!

    תודה לך על המתכון וההסברים היפים!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend