דאל עדשים כתומות וקרם קוקוס

Posted on
דאל עדשים כתומות. צילום: טל סיון צפורין

אני כל כך אוהבת תבשילי דאל, בעיקר זה עם עדשים כתומות, בעיקר כזה שיש בו גם קרם קוקוס מתקתק.

מדובר בתבשיל מנחם ומפנק, בריא ומשביע, שמתפקד נהדר כארוחה בפני עצמה. מאוד מאוד קל להכין אותו והוא נשאר טעים גם כמה ימים אחרי.

כאן הגשתי אותה עם אורז לבן, שמעדן את הטעמים, אבל אפשר לאכול אותו גם ככה לבד עם מלא כוסברה מעל ויוגורט למי שאוהב, או להגיש עם פירה. עוד אופציה נהדרת היא להוסיף יותר מים ממה שכתוב, נגיד עוד 2 כוסות בערך, ולאכול את זה ממש כמו מרק.

דאל עדשים כתומות. צילום: טל סיון צפורין
כל כך טעים וקל להכנה. צילום: טל סיון צפורין

דאל עדשים כתומות עם גזר וקרם קוקוס

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
5 שיני שום, קלופות
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף (או 1/2 כפית אבקת זנגביל)
2 גזרים, קלופים
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית זרעי כמון או אבקת כמון
1/2 כפית צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כוס עגבניות מרוסקות דק או מחית עגבניות (לא רסק)
2 כוסות עדשים כתומות
5 כוסות מים
1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס

להגשה:
עלי כוסברה
יוגורט או שמנת חמוצה או קרם קוקוס

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והג’ינג’ר לקוביות קטנות ואת הגזר קוצצים לקוביות קצת יותר גדולות (1 ס”מ) אבל עדיין קטנות יחסית. חשוב שכל המרכיבים יהיו קצוצים דק כדי שלא יהיה ביס פתאום עם חתיכת גזר גדולה.
– בסיר רחב מטגנים בשמן זית (אפשר גם בשמן קוקוס) את הבצל, השום והג’ינג’ר במשך 4 דקות.
– מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
– מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מאפשרים להם לעטוף את הירקות בסיר.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, עדשים כתומות ומים ומבשלים ביחד עד שהעדשים רכות לגמרי. זה לוקח בערך 30 דקות תלוי אם קניתם עדשים כתומות שלמות או חצויות. כך או כך פשוט לבדוק אחרי 30 דקות אם הכל רך רך ואם לא להמשיך לבשל. בשלב הזה, כשהעדשים רכות, מומלץ לטעום ולתקן תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
– מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים ומבשלים יחד 5 דקות ולא יותר.
– מגישים חם לצד אורז ועלי כוסברה בנדיבות.

דאל עדשים כתומות. צילום: טל סיון צפורין
אפשר להגיש עם יוגורט קר למעלה או קרם קוקוס או שמנת חמוצה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– חשוב לא לבשל את הקרם קוקוס יותר מ-5 דקות כי הוא נוטה להתפרק בבישול.
– אני יודעת, לא לכולם יש ג’ינג’ר בבית, אבל בחיי שהוא חשוב כאן. אתם כמובן יכולים להשמיט אותו אבל זה לא יהיה אותו דבר.
– עדשים כתומות אוהבות הרבה מלח אז תטעמו אחרי שהן רכות כבר ואם צריך אפשר להוסיף עוד מלח.

  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. Adi Meron says:

    נשמע מעולה!’
    האם יש לך הצעה לתחליף לעגבניות/רסק?

  2. רעות לביא says:

    אפשר לצמצם קצת בכמות החלב קוקוס? זה לא יוצא נוראאאא כבד?

    1. ניצה says:

      היי
      דוקא חשבתי להיפך, אם לא יהיו מספיק נוזלים, התבשיל לא יהיה סמיך מדי?😀

  3. רינה שורץ says:

    מוצאת עדשים אדומות או צהובות. לא כתומות. מה עדיף?

  4. יאמי says:

    יצא מצויין, הוספתי דלעת ומנגולד, לא דייקתי במתכון אבל יצא ממש כייפי בכל מקרה, תודה.

  5. אורטל says:

    מתכון מעולה!! השתמשתי בגראם מסאלה כי לא היה לי בהרט ויצא נפלא. תודה!!

  6. נירית says:

    וואו כמה שזה טעים!!! הכנתי בדיוק כמו במתכון חוץ מבהרט שאין לי. הנוזלים לא ממש התאדו אבל באמת שטעים מאוד, תודה

  7. שרה says:

    נראה מעולה. מאמצת. איך הבהרט משתלב בטעם האסייתי?

  8. אילה says:

    תודה על המתכון. כמה מנות בערך יוצא?

  9. שרה says:

    יצא מעולה! מתכון שווה ביותר!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend