דובוני גומי ממיץ פרי

Posted on

לפני שבועיים הגיעה אלי תבנית של דובונים קטנים שהזמנתי מחו”ל. האמת היא, שבכלל לא חשבתי להכין איתם דובוני גומי אלא דובוני שוקולד לקישוט של עוגות אבל ברגע שהתבניות נחתו אצלי היה לי ברור שעוד רגע יהיו פה דובונים צבעוניים כמו בחנות.

ואכן, כמה דקות אחר כך כבר בישלתי קצת מיץ תפוחים שהיה לי בבית (מכל חברה שאתם אוהבים) ביחד עם דבש וג’לטין וראו זה פלא – יצאו דובוני גומי משגעים! ופי מיליון יותר טעימים.

וכמובן, בלי צבעי מאכל.

המתכון כאן מאוד בסיסי ואפשר לשחק איתו בשלל וריאציות. אפשר להשתמש בכל מיץ פרי ואפשר גם מיץ פטל שמכינים עם תרכיז. אפשר גם להוסיף 2-3 כפות מיץ לימון כדי לקבל דובונים חמצמצים ואפשר גם לגלגל אותם בסוכר אחרי שהם מוכנים.

רק שימו לב שמומלץ מאוד לשמור את הדובונים האלה במקרר בקופסה סגורה.

ואגב, מדובר בפעילות נהדרת עם ילדים. תנו להם לבחור את המיץ שהם אוהבים וגם לשחרר אותם מהתבניות ואחר כך לארוז בשקיות קטנות ולשים במקרר.

את התבנית של הדובונים, ועוד חיות אחרות שאפשר להכין גם, תוכלו למצוא פה.

כאן אפשר לראות 2 גדלים של דובונים – הקטנטנים שמוכרים בכל קיוסק והגדולים יותר שאני אישית אוהבת במיוחד

דובוני גומי ממיץ פרי

מצרכים (להמון) דובוני גומי קטנים:
1 כוס מיץ פרי – תפוחים או רימונים או תפוזים
2 כפות דבש או מייפל
3 כפות אבקת ג’לטין

אופן הכנה:
– מניחים את תבניות הדובונים על מגש או צלחת ישרה שאפשר להעביר למקרר.
– בסיר קטן שמים את המיץ והדבש ומביאים לרתיחה עדינה.
– מוסיפים את הג’לטין, לאט לאט (אחרת יווצרו גושים) וכל הזמן מערבבים. אפשר עם מטרפה קטנה או עם כף אבל חשוב לפזר את הג’לטין לאט.
– מבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות או עד שהג’לטין נמס לגמרי. אם יש גושים קטנים של ג’לטין פשוט מסננים את הנוזלים עם מסננת.
– ממלאים את תבניות הדובונים (שימו לב שאחרי שממלאים קשה להעביר את זה ישר כמו תבנית של קרח כי הכל זז, אז תניחו את התבניות של הדובונים על מגש או משהו ישר) ומעבירים למקרר ל-40 דקות בערך או עד שהדובונים מתייצבים לגמרי.
– משחררים מהתבנית ושומרים במקרר בקופסה סגורה.

תודו שהוא חמוד בטירוף

הערות ושדרוגים
– נסו להכין נחשים ולטפטף פנימה כמה צבעים של מיץ, יוצא משגע.
– שמועות עיקשות מספרות שאפשר להוסיף לדובונים אבקות ויטמינים לילדים.

22 תגובות

  1. לטם says:

    נראה מעולה! יש לך מושג לגבי המרה אם רוצים להכים טבעוני/צמחוני עם אגר במקום עם ג’לטין?

    1. אגר says:

      יש יחסי כמויות על חבילת האגר

  2. מורן says:

    אפשר בבקשה לקבל את הלינק לתבנית הספציפית של הדובי שאת מחזיקה בתמונה?

    1. מיכל says:

      כן גם הייתי שמחה לקבל את הלינק לתבנית הספציפית הזאת ולא לחלופות

  3. בתיה קוממי says:

    אפשר עם מיץ טבעי סחוט? נגיד תפוחים? או מיצוי פטל?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי לגמרי

  4. שרון says:

    היי נראה מהממם רוצה לעשות עם הילדה , אפשר לסחוט תפוח במכונה לסחיטת מיצים ולהשתמש בזה? ובאיזה מיץ את השתמשת?
    השאלה שלי היא לכלל הפירות גם תפוזים גם רימון ואפילו לערבב טעמים

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי. אני השתמשתי במיץ תפוחים של פריגת. כל מיץ שתרצי יעבוד כל עוד זה משהו נוזלי

  5. סיון says:

    אם רוצים להכין אותם צבעוניים, באיזה שלב צריך להוסיף צבע מאכל?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש בהתחלה

      1. איה says:

        נראה מעולה!
        אשמח לדעת מה הכמות של הג’לטין בגרם.
        תודה:)

  6. אוסנת says:

    במילה אחת: תודה-אלופה-שכמותך-על-מתכונים-מטריפים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה גדולה <3

  7. בטי says:

    הכנתי ויצא לי במרקם ג’לי, קצת התבאסתי
    נמשיך לקנות בסופר חח

  8. שלי says:

    היי נראה מושלם, רק שאלה קטנה, הג׳לטין נוסף לתערובת בשלב שבו המסה רותחת? הרי הוא נוטה להיהרס ב70 מעלות, האם זה נלקח בחשבון לכמות הג׳לטין או שצריך להוסיף אותו בטמפ נמוכה מ70 מעלות?

    בנוסף – כמה זה שלוש כפות בגרמים? 45?

    תודה 🙂

  9. לירז says:

    תודה על רעיון משגע!
    עשיתי עם הילדים אבל היה קשה להוציא מהתבנית והדובונים לא יצאו שלמים. במה טעיתי לדעתך?…

  10. אירה says:

    היי, הכנתי עם הילדים וזה בשלבי התקררות. האם ניתן להחליף את הדבש בסוכר? אם כן אז כמה?

  11. נעמה says:

    יצא מושששש!! אפשר גם עם מיץ תפוזים קנוי (שבד”כ יש בו חתיכות פרי)?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! וכן, אין בעיה

  12. תהילה says:

    למה בעצם צריך את הדבש אם המיץ מספיק מתוק? בשביל המרקם?
    אפשר לוותר עליו?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend