דייסת קוואקר ורודה או: פאוואר בול חורף מתוק

Posted on

אם יש משהו שאני אוהבת להכין בחורף, חוץ ממרק כמובן, זאת דייסה. פעם עם חלב קוקוס ופעם עם מים. פעם עם שוקולד ופעם עם פירות טחונים.

יש משהו בביס המתמסר של הדייסה שתמיד מרגיש לי כמו חיבוק. ארוחה שכולה אנרגיה טובה.

הפעם החלטתי להכין גרסה קצת יותר מיוחדת לדייסת קוואקר הקבועה שלי והוספתי גם סלק שצבע את הכל בורוד מטורף ומעל הונחו גם פירות הדר שנמצאים עכשיו בשיאם והם מוסיפים מלא עסיס ורעננות.

אתם יכולים להוסיף גם פירות כמו תותים ואוכמניות ואפילו גרנולה תעבוד כאן מדהים.

רק אל תוותרו על הסלק, הוא מפוצץ בערכים תזונתיים, צובע בצבע משגע וגם טעים מאוד.

אל תפספסו גם את המתכונים האלה:
דייסת קוואקר עם סמודי פירות וגרנולה
פודינג קוואקר ללא בישול עם שלל תוספות
דייסת אורז וקוואקר מושלמת

שילוב אדיר בין סלק ופירות הדר מפוצצים בויטמינים ומינרלים ובין קוואקר משביע, מזין וטעים. הישר שילוב טוב מזה? צילום: טל סיון צפורין

דייסת קוואקר ורודה

מצרכים (ל-2 מנות אולי אפילו 3):
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
1 ו-1/2 כוסות חלב שאוהבים (קוקוס מושלם פה)
1 כוס מים
4 כפות מייפל
1 סלק קטן, קלוף

לטופינג (לבחירתכם):
1 תפוז
1 קלמנטינה
1 תפוז דם או אשכולית אדומה
פלחי פומלה

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חלב, מים ומייפל ומביאים לרתיחה עדינה.
– מוסיפים את הקוואקר ומערבבים.
– מגרדים פנימי את הסלק, על החלק הדק בפומפייה (חשוב על החלק הדק), וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 15-20 דקות או עד שהדייסה רכה וסמיכה במידה האהובה עליכם. אם הדייסה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד מים או חלב.
– בינתיים קולפים את התפוז, הקלמנטינה, האשכולית והפומלה.
– את כל פירות ההדר חותכים לפרוסות דקות ואת הפומלה מפרידים לפלחים ללא הציפה הלבנה.
– כשהדייסה מוכנה מניחים מעל פירות הדר, מזלפים מעט מייפל ואוכלים בהנאה.

דייסת קוואקר ורודה של נסיכות ונסיכים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– לגרסה ללא גלוטן משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– לגרסה טבעונית משתמשים בחלב קוקוס, שקדים, סויה או אורז.
– חשוב לגרד את הסלק על החלק הדק בפומפייה גם כי אנחנו לא רוצים ממש להרגיש בו וגם כי זמן הבישול קצר וחשוב שהסלק יספיק להתרכך עד אז.
– הדייסה נוטה להתייצב כשהיא מתקררת מעט אז אם את רוצים מרקם יותר רך/נוזלי אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים או חלב.
– במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן או דבש.
– מומלץ לזלף מעט מייפל על הדייסה אחרי שהיא מוכנה אבל תוודאו קודם שהיא לא מתוקה דיה כדי שלא יצא לכם מתוק מדי.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

3 תגובות

  1. חני says:

    אולי השמרים היו יותר מדי? שמתי כך שמרים יבשים. כי אין לי משקל…..ושיערתי שזאת הכמות אולי זה לא נכון?
    אשמח מאד בתשובה .חשוב לי דעתך המקצועית.
    תודה!

  2. חני says:

    אוי התגובה מתייחסת ללחמניות כוסמין…..סורי….

  3. נגה says:

    האם ניתן להשתמש בסלק מהוואקום?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend