דייסת קוואקר עם סמודי פירות – ארוחת בוקר משמחת

Posted on

ימים מוזרים ועצובים עוברים על כולנו. ובעיקר ימים של חוסר ודאות. אני מוצאת את עצמי יורדת במעלית ובודקת שאין אף אחד איתי. שמה אלכוג’ל, ועוד קצת, כי זה לא יכול להזיק ומחזיקה אצבעות שכל זה יגמר והמח, שיודע להדחיק מצוין, יעשה את עבודתו.

היום כתבתי לחברה שיש לנו מזל שאנחנו אוהבות את המטבח. שהוא הבריחה שלנו. שאם ביום יום המטבח הוא השקט שלי, היום הוא ממש המפלט.

אז אני מנסה להכין דברים שטובים לגוף. אוכל שעושה לי שמח בעיניים. כזה שישכיח לרגע את מה שקורה בחוץ.

מערבבים חלב וקוואקר ויש לכם דייסה משגעת. צילום: אפיק גבאי

את המתכון הזה, שמשלב 3 אהבות גדולות – דייסת קוואקר, גרנולה קראנצ’ית וסמודי פירותי, אני מכינה כשאני רוצה להשקיע בעצמי. ומה שהכי כיף בו, שלמרות שהוא מורכב מ-3 דברים, את הרוב מכינים מראש או טוחנים בשנייה. וגם, שאת רוב המצרכים אפשר להמיר במה שיש בבית.

שמים את כל הגרעינים והאגוזים שיש בבית. צילום: אפיק גבאי

את הגרנולה אני מכינה פעם בשבועיים בכמות כפולה ושומרת בקופסה. את הפירות אני חותכת בכל פעם כשנשאר ושמה במקפיא ואז כל מה שצריך לעשות זה להכין שייק מהפירות בשנייה וחצי ו/או להכין דייסה מהירה ולהגיש. אתם ממש לא חייבים גם סמודי וגם דייסה, אפשר רק אחד מהם ואז להגיש עם הגרנולה. אבל השילוב? מנצח!

מאחלת לכולנו ימים רגועים ובריאים יותר <3

הדבש והשמן הקוקוס מאחדים את הכל ביחד. צילום: אפיק גבאי

כשבודהה בול פוגש סמודי בול או: דייסת קוואקר עם סמודי

מצרכים לדייסת קוואקר:
4 כפות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן)
1 כוס חלב מכל סוג שאוהבים
1 כפית מייפל

מצרכים לסמודי בול:
1/2 כוס אוכמניות או פטל, קפואים
1 בננה, קפואה
1/2 כוס חלב מכל סוג שאוהבים (ואפשר גם מיץ תפוזים)
1 כף מייפל (לא חובה)

מצרכים לגרנולה:
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן)
1 כוס אגוזים שאוהבים ואפשר גם לשלב (פקאנים, שקדים, אגוזי מלך או לוז)
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
4 כפות שומשום
5 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס דבש או סילאן

אופן הכנה:
– גרנולה: קוצצים גס את האגוזים ומערבבים עם שאר המצרכים.
– משטחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. מומלץ לערבב מדי פעם כדי ליצור אפייה אחידה. אם אתם אוהבים גרנולה קראנצ’ית יותר אפשר לאפות עוד 10 דקות. מצננים היטב.
– דייסת קוואקר: מביאים לרתיחה את החלב והמייפל בסיר קטן ומוסיפים את הקוואקר. מערבבים במשך דקה ומצננים עד שהסמודי מוכן.
– סמודי: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר עד שנוצר סמודי חלק.
– מרכיבים: בקערה רחבה שמים דייסת קוואקר בצד אחד וסמודי ליד.
– מפזרים גרנולה וזוללים בהנאה. ואפשר כמובן לשדרג גם עם פירות טריים.

שילוב של גרנולה קראנצ’ית, סמודי מרענן ודייסה משביעה ומנחמת. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הסמודי מכל פרי קפוא שיש לכם בבית.
– אל תוותרו על הסילאן או הדבש בגרנולה, היא זאת שמדביקה את כל המצרכים יחד.
– לגרסה טבעונית פשוט משתמשים בחלב צמחי ובמקום דבש בסילאן.
– אם משתמשים בקוואקר ללא גלוטן אז כל המתכון ללא גלוטן.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend