פסטה פפיונים ברוטב אדום עם פרגיות – מכינים הכל בסיר אחד

Posted on

וואו, מה זה החודש הזה! סערה בדרום, שמיים עכורים, קורונה בכל מקום, ילדים בבתים. בתור מי שחוותה פה את מלחמת המפרץ, רעידת אדמה, טילים וממ”דים וגם סארס ושפעת החזירים, אני באמת לא זוכרת תקופה כזאת.

או שאולי המח שלנו מתוכנן היטב להדחיק ולעבור הלאה? כי החיים, כמו שאמר פעם חכם סיני (בלי קורונה) חזקים מהכל.

וזה נכון, החיים חזקים מהכל. בסוף צריך לקום בבוקר ולעבוד. צריך להעסיק את הילדים בבית. להשקות את העציצים. לאכול. וגם להנות תוך כדי, כי מה שווה הכל בלי זה.

4 מצרכים עיקריים ויש ארוחה. אגב, איזה מילה יפה זאת פרפאלה

אז אתמול ביליתי כמה שעות טובות בסופר (כן, זאת אני שנלחצה מהחדשות) וקניתי אוכל לחודש. כזה שאפשר להחזיק בבית תקופה ארוכה. כי לכו תדעו.

זה קצת מוגזם כן? אבל לכי תתווכחי עם חרדות.

ואז הגיע הבוקר והלכתי לעשות קייטנת קורונה לאחיינים האהובים שלי שנשארו בבית. ובזמן שאח שלי ואשתו היו בעבודה, והקטנטנים על המגלשה בגינה, אני פנטזתי על סיר של בית. כזה שמערבבים בו כף שיש רעש של רוטב.

כזה שלא צריך לשטוף אחריו מלא כלים. ולא צריך מלא מצרכים. ואפשר להכין אותו עם עוף או בלי.

ארוחה שלמה בסיר אחד ובלי כלים בכיור (רק סכין איתו חותכים את הבצל)

והשוס הגדול? מכינים את הכל בסיר אחד. כן, גם הפסטה נכנסת פנימה כשהיא יבשה ולא מבושלת. אגב, השיטה הזאת לא נולדה כדי לחסוך זמן או כלים, נטו כי זה פשוט הרבה יותר טעים ככה. במקום שהפסטה תספוג מים בבישול היא סופגת את הרוטב. ויש לשיטה הזאת עוד בונוס – העמילן שבפסטה משתחרר לרוטב ומסמיך אותו. בקיצור, ווין ווין לכל הצדדים.

את הפסטה המושלמת של סוגת, בצורת פפיונים, רכשתי ביינות ביתן וראיתי גם ביוחננוף. אני מאוהבת בצורה הזאת גם כי היא טומנת בתוך הקפלים שלה מלא רוטב וגם כי היא דקה יחסית ולכן מתבשלת נהדר בתוך הרוטב. וחוץ מזה, היא יפהפיה ומשמחת, ובימים כאלה זה לא פחות חשוב ?

פסטה פפיונים ברוטב אדום עם פרגיות

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3-4 סטייק פרגית, חתוך לקוביות
3 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט – לא חובה, רק אם יש לכם בבית
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (ביתי או קנוי)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 חבילה פסטה פפיונים סוגת

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
– בסיר רחב (סוטאז’) שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
– מוסיפים את הקוביות של הפרגית ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו. בערך 5 דקות.
– מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, בהרט ואבקת מרק ומערבבים היטב.
– מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי או אם רוצים להיות קצת יותר מדויקים אז בערך 4 כוסות. עדיף שתשימו קצת יותר מאשר פחות.
– מבשלים ביחד במשך 10 דקות וטועמים. זה הזמן להוסיף מלח אם צריך.
– מוסיפים את הפסטה ומערבבים. חשוב שהמים יכסו לגמרי את הפסטה (זה בסדר אם היא מציצה פה ושם). מערבבים, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 10 דקות או עד שהפסטה רכה.
– אם נשאר הרבה רוטב זה מצוין, הוא גם נספג מהר מאוד כשהפסטה טיפל’ה מתקררת וגם טעים בטירוף ומותיר את הפסטה רכה רכה.

תראו איך הרוטב נתפס בין הקיפולים של הפסטה

הערות ושדרוגים
– רוצים פסטה בצורה אחרת? כל פסטה קטנה תעבוד חוץ מפנה שהיא עבה מדי.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף קוביות גזר קטנות בזמן טיגון הבצל ואפשר גם להוסיף, אחרי שמוסיפים את המים, עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים דק.
– רוצים קצת פיקנטיות? מוסיפים 1/4 כפית פפריקה חריפה בזמן הוספת התבלינים.
– אוהבים רוטב מתקתק? מוסיפים 1 כף רסק עגבניות או רוטב צ’ילי מתוק בזמן הוספת התבלינים.
– לא אוהבים עוף או רוצים מתכון טבעוני? פשוט תשמיטו את העוף. יוצא נהדר גם בלי.
– המתכון בשיתוף סוגת.

6 תגובות

  1. מאיה says:

    הי נראה משולם לתקופה הזו. איזה תבלינים יחליפו את מרק העוף?

  2. ריקי says:

    היי,
    נהנת מכל המתכונים שלך! מצטרפת לשאלה, איזה תבלינים במקום מרק העוף?
    תודה?

  3. מעיין says:

    טעים טעים טעים
    עשיתי בלי המרק עוף והוספתי מעט עגבניה מגורדת

  4. אורית says:

    האם זה משנה אם שמים חזה עוף במקום פרגית?

  5. מאיה קיסר says:

    אין שום רוטב אדום?
    רק פפריקה?

  6. יהודית says:

    10 דקות עבודה לארוחה פשוט מושלמת וטעימה 🙂
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend