חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין

מי שמכיר אותי יודע שאני לא מכינה המון מתכוני עוף/בשר בבית, אבל כשאני עושה את זה, אני רוצה שיצא סופר טעים ושזמן ההתעסקות שלי עם העוף יהיה מינימלי.

המתכון שלפניכם הוא בדיוק כזה – הוא לא דורש הרבה עבודה, פרט לטיגון הבצל, והתוצאה הסופית סופר יפהפייה ומתאימה גם לאירוח וגם לארוחת ערב או צהריים לצד פירה או אורז שסופגים בשמחה את הרוטב (הכינו כמות כפולה, הוא מעולה ממש).

זאת גם הזדמנות נהדרת להכין משהו מחזה עוף שהוא לא שניצל או מוקפץ.

רק הערה ועצה קטנה – המרינדה פה כל כך נהדרת שאני ממליצה לכם להכין איתה גם שיפודים על האש, פרגיות ואפילו לעטוף איתה רצועות חזה עוף ופשוט לצרוב את העוף ככה על המחבת. ואם נשאר לכם מהמרינדה בקערה הוסיפו אותה לרוטב בזמן הוספת היין. תקבלו רוטב עם טעמים עמוקים ופיקנטיים של חרדל שרוקד בצורה מופלאה עם הדבש המתקתק.

חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין

למרינדה ולעוף:
5 נתחי חזה עוף שלמים (1/2 פרפר), נקיים מסחוס ושומן
2 כפות חרדל דיז’ון הלמנ’ס
1 כף חרדל עם גרגרים הלמנ’ס
1/3 כוס דבש או מייפל
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
3-4 ענפי טימין טרי
1/2 כוס יין לבן – אם רוצים
1 כוס מים רותחים
2 כפות שטוחות קורנפלור מעורבבות עם 1/2 כוס מים

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי המרינדה ומערבבים היטב. מניחים את חזה העוף בתוך המרינדה ומערבבים בעדינות כך שכל העוף מכוסה במרינדה.
– מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (ניתן להתחיל לצלות כבר אחרי רבע שעה).
– בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
– מוציאים את הבצל לקערה ומוסיפים לסיר שמן זית ואת נתחי חזה העוף שהושרו במרינדה (ללא נוזלי המרינדה – אפשר להוסיף אותם אחר כך). מטגנים מ-2 הצדדים על להבה בינונית, עד שהעוף מזהיב מעט ומשנה את צבעו (זה בסדר אם העוף לא מוכן לגמרי, הוא עוד יתבשל ברוטב).
– מחזירים לסיר את הבצל המטוגן ומוסיפים טימין, יין לבן ומים רותחים (אם נשאר לכם מהמרינדה זה הזמן להוסיף אותה). חשוב שהנוזלים יגיעו לפחות עד 1/2 גובה העוף. אם זה לא קורה, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
– מבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות כדי שהיין יתנדף מעט והופכים את העוף לצד השני ל-10 דקות נוספות.
– בינתיים מערבבים את הקורנפלור עם המים עד שאין גושים ומוסיפים לרוטב. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
– מעבירים את חזה העוף לכלי הגשה, פורסים לפרוסות יפות ומזלפים מעל מהרוטב. מעטרים בעלי טימין ומגישים לצד אורז או פירה.

מגישים ישירות לשולחן – חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על היין למי שלא אוהב או שאין לו בבית.
– אתם יכולים להכפיל כמויות של הרוטב ואז יהיה לכם מלא רוטב לאכול איתו את הפירה גם אחרי שהעוף יגמר 🙂
– אפשר להפחית את כמות השמן ברוטב עד לחצי.
– המתכון יעבוד נהדר גם עם נתחי פרגית במקום חזה עוף.
– ככל שהעוף יספוג יותר את המרינדה ככה הוא יצא יותר טעים.
– נשאר לכם מהמרינדה? הוסיפו אותה בזמן הוספת היין.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

5 תגובות

  1. דנה says:

    היי, המתכון אפשרי גם לעוף שהוא לא חזה? כיריים ורגליים?

    1. רחלי קרוט says:

      יס! רעיון נהדר.

  2. מור says:

    היי, כמה יבש העוף יוצא? במילים אחרות, מתאים גם לשבת או שאפשר לשמור לשאר השבוע?

  3. מיה says:

    הכנתי עם פרגית. יצא מעולה, עסיסי וטעים. תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend