טורטייה גראטן תפוחי אדמה – ארוחת ערב חלומית

Posted on
טורטיות גראטן תפוחי אדמה

אם יש שילוב שאני פשוט לא עומדת בפניו זה תפוחי אדמה עם פחמימה. תנו לי פיתה עם צ’יפס, בורקס תפוחי אדמה או סיגרים במילוי תפוחי אדמה ותראו אושר מהו.

באחד משיטוטיי בטיק טוק, קפץ לי סרטון של בלוגרית מארה”ב שבו היא שילבה טורטייה, שהיא אהבה בלב, ביחד עם תפוחי אדמה ומיד ידעתי שאני חייבת לנסות. היה לי ברור שאתאהב אבל לא ידעתי כמה. מרוב שיצא טעים מצאתי את עצמי מכינה את הטורטייה כמעט כל ערב. חתיכת פינוק.

כך יצא שלמפגש חברות שקבענו אני, אפרת ליכטנשטט ועדי קליגהופר מצאתי את עצמי מכינה את הטורטיות. גם כי הן קלות להכנה, גם כי הן מרשימות ומפנקות למרות שלוקח כמה דקות להכין אותן וגם כי הן טעימות לצד ירקות וגבינות ובשנייה אפשר להפוך אותן גם למנת אירוח אם חותכים אותן למשולשים שנראים מיליון דולר.

לארוחת החברות שלנו הצטרף גם הסלט הנפלא של אפרת שמאוד מזכיר סלט יווני ומעליו אפרת הניחה קרוטוני טורטייה עם זעתר ממכרים ברמות. כל כך טעימים שאכלנו אותם גם בלי הירקות ככה כנשנוש. ועדי שהכינה מעין בננה לוטי על בסיס טורטיות (ואז לא צריך להכין בצק!) ובתוכן בננות רכות וממרח שוקולד שחיבר הכל ביחד. חלום!

ויש גם סרטון הכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

את המתכונים שלהן תוכלו למצוא באינסטגרם של כל אחת מהן. לינק לעמוד של עדי | לינק לעמוד של אפרת ואת המתכון לטורטיות גראטן תמצאו ממש פה. כולל סרטון הכנה!

טורטיות גראטן תפוחי אדמה
כל טורטייה חותכים ל-4 משולשים והרי לכם ארוחה מושלמת שגם נפלא להגיש כשמארחים

טורטייה גראטן תפוחי אדמה

מצרכים ל-4 מנות טורטייה גדולות:
4 כפות שמן זית
4 עלי טורטייה (אני השתמשתי בקוטר 25) מאסטר שף
4 תפוחי אדמה, קלופים
8 ביצים
120 גרם מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
מעט מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
– במחבת, שמתאימה לקוטר הטורטייה, מחממים שמן זית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת צפופה. סוגרים עם מכסה ומטגנים על אש נמוכה-בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים והחלק התחתון שלהם זהוב ויפה.
– טורפים 2 ביצים בקערה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
– מניחים מעל עלה טורטייה כך שיכסה את כל תפוחי האדמה והביצים. מהדקים מעט עם היד כדי שהטורטייה תדבק לביצים.
– מטגנים ביחד במשך 3-4 דקות או עד שהביצים מתייצבות.
– הופכים לצד השני, כך שעכשיו תפוחי האדמה כלפי מעלה, ומניחים על חצי מהטורטייה 2-3 כפות מוצרלה מגורדת.
– סוגרים את החלק שנותר ללא גבינה על החלק עם הגבינה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה.
– מגישים חם חם.
– חוזרים את הפעולה עם יתרת הטורטיות, הביצים ותפוחי האדמה.

טורטיות גראטן תפוחי אדמה
אני השתמשתי בטורטיות גדולות בקוטר 25 ואז כל טורטייה היא ממש ארוחה גדולה. אבל אפשר כמובן להשתמש גם בקטנות יותר

הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל הגבינה, בתוך הטורטייה, גם גרגירי תירס או בצל סגול פרוס דק דק.
– רוצים לשדרג? טורפים בתוך הביצים עירית קצוצה דק.
– אתם כמובן יכולים להכין כמה טורטיות שתרצו. פה הכמות ל-4 מנות אבל אפשר גם רק טורטייה אחת לעצמכם.
– שימו לב להתאים את כל המחבת לגודל הטורטייה. אם קניתם את הטורטייה הקטנה יותר תשתמשו במחבת קטנה יותר ושימו פחות ביצים. לטורטייה קטנה גם ביצה אחת L מספיקה.
– המתכון לטורטייה אחת גדולה: 1 כף שמן, 1 טורטייה, 2 ביצים, 1 תפוח אדמה, 2 כפות מוצרלה.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

3 תגובות

  1. ליאת says:

    מתכון מעולה. הכנתי היום לא היה לי תפוח אדמה השתמשתי בציפס שהיה לי במקפיא , התוצאה טעימה מאד.

  2. רן says:

    וואו. אחד הטעימים. הכנתי היום ויצא מושלם

  3. יערה says:

    הכנתי בערב עם שאריות של פירה מהצהרים- יצא מעולה!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend