לזניה, תראו לי מישהו שלא אוהב אותה. הכי קונצנזוס. ולמרות זאת, מעטות הלזניות שטעמתי שהצליחו לחבר בצורה מופתית את השכבות לכדי ביס אחד מושלם. ואף מילה על לזניה בשרית שתמיד כבדה לי מדי. אז לקחתי על עצמי משימה ובחודשים האחרונים הכנתי מלא לזניות ובסוף מצאתי את שאהבה בטני.
מדובר בלזניה בשרית עם רוטב בשמל נפלא, ולמרות שהיא כשרה (נטלת מוצרי חלב) ולעיתים נדמה שמדובר בפשרה, תסמכו עלי שזה לא המקרה. השימוש כאן בשמן זית ובחלב צמחי, ובעיקר היעדר הגבינה, הופכים את הלזניה הזו לעדינה ונהדרת. כזו שאפשר לאכול ממנה עוד ועוד מבלי להרגיש כבדות בבטן. טעמי הבשר פה כל כך נפלאים ועמוקים שנאה להם החיבור עם הבשמל הרגוע.
אגב, סיפור קטן – כשסיפרתי לטל ואינה, שמצלמות ומסגננות ביחד איתי את המדור שלי בידיעות, שהלזניה כשרה הן קצת חששו. לא עבר זמן רב וכמעט חצי לזניה נעלמה מהתבנית כשכולנו מסכימות פה אחד שמדובר בביס מושלם.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
לזניית בשר שאין טעימה ממנה
מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
3 ענפי סלרי, כולל העלים
2 גזרים, קלופים
1 שורש פטרוזיליה – לא חובה
500 גרם בשר טחון
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
3 כפות רסק עגבניות
3/4 כוס מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה – לא חובה אבל משדרג
1 חבילה דפי לזניה
לרוטב בשמל:
70 גרם נטורינה או חמאה טבעונית או שמן זית או מזולה
2 כפות גדושות קמח לבן
2 כוסות חלב צמחי או מים
קורט אגוז מוסקט (הכמות שנכנסת בין 2 אצבעות)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– קוצצים בצלים, שום, סלרי, גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות ומטגנים את כולם בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. סבלנות זה לוקח 20 דקות בערך.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד במשך 10 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו. חשוב לפורר אותו קצת עם כף הערבוב.
– מוסיפים תבלינים, עגבניות מרוסקות, מים ורסק וממשיכים לבשל יחד במשך 35 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים בצד.
– בסיר קטן ממיסים נטורינה או חמאה טבעונית וכשהיא נמסה לגמרי מוסיפים קמח ומערבלים ביחד עם כף עץ במשך 3-4 דקות עד שהקמח נטמע היטב.
– מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וטורפים יחד עם מטרפה ידנית, על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה. מורידים מהאש.
– ועכשיו מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מהבשר ומעל מניחים שכבה של דפי לזניה.
– מניחים 1/4 מכמות הבשר ומעל 1/4 מכמות הבשמל ושוב שמים דפי לזניה וחוזרים על השכבות. מסיימים למעלה עם רוטב בשמל. אם רוצים ניתן להניח מעל כמה פרוסות דקות של עגבנייה יפה.
– סוגרים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות.
– פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– חשוב לחתוך את הגזר לקוביות קטנות כדי שהוא לא ישתלט במרקם שלו על הרוטב.
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות.
– במקום קמח אפשר להשתמש בקורנפלור.
– כל חלב צמחי יעבוד אבל העדינים יתאימו יותר כמו NOT MILK של אלפרו, סויה ללא סוכר או שקדים של אלטרנטיב או המשקה סויה האורגני של גרין. בקיצור, חפשו את אלה שיש להם טעם ניטרלי.
– כן, דפי הלזניה לא עוברים בישול מקדים.
התכוונת שאפשר ממש שמן זית במקום הנטורינה? גם 70 גרם?
נראה מדהים! אבל לחובבות “האמיתי” איך מכינים עם שמן הזית?
תודה מראש איילת
רחלי, תודה על מתכון נפלא
אשמח לדעת איך אפשר לעשות את הרוטב בשמל כן חלבי?
תודה!
את מבינה שאת באינטרנט ואת יכולה פשוט לחפש בגוגל “רוטב בשמל מתכון”?
או שעוד לא הבנת את הפורמט?
את/ה מוזמן/ת ללכת לחפש מי שינענע אותך..
חשבת על זה שאולי רציתי מתכון שהוא שלה כי אני אוהבת את המתכונים שלה.
רמה ירודה.
🙂 _ _
מי שמדבר..
לאיזה גודל של קופסת שימורי עגבניות התכוונת? 400 או 800גרם?
בפסח? מתכון חמץ? אתם יהודים?
המתכון פורסם ב5 באפריל, שבוע אחרי פסח
הכנתי עכשיו, לקח לי המוןןן זמן להכין את זה – יצא לי כמו בתמונה מבחינת נראות אבל – לא טעים חחח
הכנתי כבר עשרות מתכונים שלך ואף פעם הם לא אכזבו!! אז כנראה אני פישלתי במשהו – כי הבשמל השתלט על כל הטעם והבשר היה טפל. ישלך רעיון למה זה קרה??
בכל אופן, תודה על המתכונים האלופים!!
שלום
אני רואה שאין מענה לתגובות אבל בכל זאת אנסה…
בתמונה רואים 2 שכבות של בשר אך במתכון רשום לשים כל פעם רבע מהכמות שזה יוצא 4 שכבות
בכמה שכבות מדובר?
תודה
כמה שאלות:
1. מה גודל התבנית?
2. מה גטבה האש לטיגון הירקות? ולטיגון הבשר? ולבישול הבשר?
3. האם יש הבדלממשמעותי בטעם לטובת חלה צמחי מוול מים בבשמל?
4.מה מעלות התנור? באפייה הסגורה? והפתוחה?
היא נתנה מתכון כאורך הגלות ואת הדברים הכי בסיסיים לא רשמה.
הלכתי למתכון אחר
הכנתי בגרסה הלא כשרה. הרבה זמן עבודה אך טעים מאוד.
מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה
מה טמפרטורת האפייה בבקשה לא ציינת?
הכנתי לרה”ש יצא ממש טעים , תודה רבה )) השתמשיתי ברוטב עגבניות של pasata יצא מצויין !!!
מה טמפרטורת האפייה? לא כתוב
רק חסרה טמפרטורת אפייה
האם אפשר להכין בלי הבשמל?
כמה מעלות בתנור ?
הכנתי בדיוק כפי שרשמת. נראה מעולה
וואו יצא מושלם!!
אני השתמשתי בחצי כוס קרם קוקוס ומים ברוטב בשמל ויצא מדהים!
תודה על מתכון מנצח!
רחלי הכנתי את הלזניה לאורחים נכבדים, והיא יצאה מדהימה וגרפה המון מחמאות! תודה!!
שאלה ברשותך, בחיתוך היא די התפרקה, למרות שהשתמשתי בסכין חלקה מושחזת, וחתכתי אותה כשהיתה כבר פושרת.
יש טיפים לפעם הבאה לחיתוך אסטטי?
כל זה ובסוף לא כתבת כמה מעלות התנור…
אם לא כתוב, תמיד 180
שכל..
אבל למה ככה?! אם בנאדם שואל הוא כנראה לא יודע
איזה ענק יכלת לצאת אם פשוט היית נותן את זה כטיפ במקום להוסיף את המילה ״שכל״
ככה בשניה יכולת להגדיל בנאדם במקום לגרום לכיווץ בבטן
את כל כך צודקת.
די להיות מגעילים.
את צודקת, אבל בקריאה חוזרת הוא (אולי) הגיב לשם של המגיב – “שכל”.
מה אמורים לעשות עם העלה דפנה?
אני לא בעלת המתכון, אבל עלי דפנה לא אוכלים ותמיד מוציאים בסוף הבישול (כמו במרק עוף למשל). אז פשוט תוציאי בתום ה35 דקות בישול לפני שאת מרכיבה את הלזניה..
מתכון נראה טוב ממש!!
רק חבל שיש פה מלחמת מילים בין האחים
חבל….
יחד עם הבצל. חתוך קטן קטן.
חייבת להגיד שהמתכון אולי נראה טוב, אבל באמת יש דברים לא ברורים בו.
חוסר סבלנות והמון שיפוטיות בתגובות
ברשימת המרכיבים רשום 8 שיני שום אבל לא רשום מתי להוסיף. וגם לא רשום איך: קצוץ, פרוס?
יחד עם הבצל. חתוך קטן קטן.