לזניית בשר שאין טעימה ממנה

Posted on
לזניית בשר שאין טעימה ממנה

לזניה, תראו לי מישהו שלא אוהב אותה. הכי קונצנזוס. ולמרות זאת, מעטות הלזניות שטעמתי שהצליחו לחבר בצורה מופתית את השכבות לכדי ביס אחד מושלם. ואף מילה על לזניה בשרית שתמיד כבדה לי מדי. אז לקחתי על עצמי משימה ובחודשים האחרונים הכנתי מלא לזניות ובסוף מצאתי את שאהבה בטני.

מדובר בלזניה בשרית עם רוטב בשמל נפלא, ולמרות שהיא כשרה (נטלת מוצרי חלב) ולעיתים נדמה שמדובר בפשרה, תסמכו עלי שזה לא המקרה. השימוש כאן בשמן זית ובחלב צמחי, ובעיקר היעדר הגבינה, הופכים את הלזניה הזו לעדינה ונהדרת. כזו שאפשר לאכול ממנה עוד ועוד מבלי להרגיש כבדות בבטן. טעמי הבשר פה כל כך נפלאים ועמוקים שנאה להם החיבור עם הבשמל הרגוע.

אגב, סיפור קטן – כשסיפרתי לטל ואינה, שמצלמות ומסגננות ביחד איתי את המדור שלי בידיעות, שהלזניה כשרה הן קצת חששו. לא עבר זמן רב וכמעט חצי לזניה נעלמה מהתבנית כשכולנו מסכימות פה אחד שמדובר בביס מושלם.

לזניית בשר שאין טעימה ממנה
כמה טעימה כמה

לזניית בשר שאין טעימה ממנה

מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
3 ענפי סלרי, כולל העלים
2 גזרים, קלופים
1 שורש פטרוזיליה – לא חובה
500 גרם בשר טחון
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
3 כפות רסק עגבניות
3/4 כוס מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה – לא חובה אבל משדרג
1 חבילה דפי לזניה

לרוטב בשמל:
70 גרם נטורינה או חמאה טבעונית או שמן זית או מזולה
2 כפות גדושות קמח לבן
2 כוסות חלב צמחי או מים
קורט אגוז מוסקט (הכמות שנכנסת בין 2 אצבעות)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– קוצצים בצלים, שום, סלרי, גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות ומטגנים את כולם בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. סבלנות זה לוקח 20 דקות בערך.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד במשך 10 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו. חשוב לפורר אותו קצת עם כף הערבוב.
– מוסיפים תבלינים, עגבניות מרוסקות, מים ורסק וממשיכים לבשל יחד במשך 35 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים בצד.
– בסיר קטן ממיסים נטורינה או חמאה טבעונית וכשהיא נמסה לגמרי מוסיפים קמח ומערבלים ביחד עם כף עץ במשך 3-4 דקות עד שהקמח נטמע היטב.
– מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וטורפים יחד עם מטרפה ידנית, על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה. מורידים מהאש.
– ועכשיו מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מהבשר ומעל מניחים שכבה של דפי לזניה.
– מניחים 1/4 מכמות הבשר ומעל 1/4 מכמות הבשמל ושוב שמים דפי לזניה וחוזרים על השכבות. מסיימים למעלה עם רוטב בשמל. אם רוצים ניתן להניח מעל כמה פרוסות דקות של עגבנייה יפה.
– סוגרים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות.
– פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות עד הזהבה יפה.

לזניית בשר שאין טעימה ממנה
רכה רכה וטעימה להתעלף
לזניית בשר שאין טעימה ממנה
טעימה גם ביום שאחרי

הערות ושדרוגים
– חשוב לחתוך את הגזר לקוביות קטנות כדי שהוא לא ישתלט במרקם שלו על הרוטב.
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות.
– במקום קמח אפשר להשתמש בקורנפלור.
– כל חלב צמחי יעבוד אבל העדינים יתאימו יותר כמו NOT MILK של אלפרו, סויה ללא סוכר או שקדים של אלטרנטיב או המשקה סויה האורגני של גרין. בקיצור, חפשו את אלה שיש להם טעם ניטרלי.
– כן, דפי הלזניה לא עוברים בישול מקדים.

7 תגובות

  1. צליל says:

    התכוונת שאפשר ממש שמן זית במקום הנטורינה? גם 70 גרם?

  2. איילת says:

    נראה מדהים! אבל לחובבות “האמיתי” איך מכינים עם שמן הזית?
    תודה מראש איילת

  3. עינב says:

    רחלי, תודה על מתכון נפלא
    אשמח לדעת איך אפשר לעשות את הרוטב בשמל כן חלבי?
    תודה!

    1. מקלדת זה לא הכל בחיים says:

      את מבינה שאת באינטרנט ואת יכולה פשוט לחפש בגוגל “רוטב בשמל מתכון”?
      או שעוד לא הבנת את הפורמט?

  4. דליה שטרן says:

    לאיזה גודל של קופסת שימורי עגבניות התכוונת? 400 או 800גרם?

  5. ידידיה says:

    בפסח? מתכון חמץ? אתם יהודים?

  6. אנוכי says:

    המתכון פורסם ב5 באפריל, שבוע אחרי פסח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend