לחמניות במילוי שוקולד – דאבל שוקולד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

את הלחמניות האלה אני רוצה להכין כבר כמה חודשים, בעקבות שיחה עם חבר קרוב שסיפר על לחמניות שוקולד שמכינה גיסתו. בכל פעם שהוא תיאר אותן, וסיפר כמה מהן הוא יכול לזלול, התחשק לי להגיד לו שאני כבר חוזרת ואז לרוץ למטבח ולהכין בצק. טוב נו, וגם להתקשר לגיסתו להגיד לה שאני בדרך ושתכין לי גם לחמניות כאלה.

הבעיה התחילה כשניסיתי להבין ממנו אם הלחמניות ממולאות בקוביות שוקולד או ממרח שוקולד. “יו, תשאל אותה!” ביקשתי בכל שיחה שלנו. ובסוף, כשלא הייתה לי יותר סבלנות לחכות לתשובה, החלטתי ללכת על הפתרון הכי טוב שאני מכירה – גם וגם. גם ממרח וגם קוביות שוקולד.

 

לחמניות שוקולד
בצק מתמסר ונוח מאוד לעבודה | צילום: אפיק גבאי

מה שטוב בשילוב בינהם, פרט לעובדה שמדובר בעונג מתוק במיוחד, זה שהממרח מוסיף את העושר והרכות וקוביית השוקולד מאזנת מעט וגם מוסיפה מרקם, בעיקר אחרי שהלחמניות מתקררות והשוקולד מעט מתמצק באמצע (אבל עדיין נשאר רך).

לחמניות שוקולד
ממלאים גם בממרח שוקולד וגם בקוביית שוקולד | צילום: אפיק גבאי

אגב, פרט לעובדה שהן באמת ממכרות ברמות אחרות בגלל המילוי, השוס הגדול שלהן בעיני הוא דווקא הבצק המופלא שאפשר להכין ממנו לחמניות ממולאות בכל ממרח או מילוי שתרצו.

מדובר בבצק מתמסר, מאוד נוח לעבודה, שהמרקם שלו רך אבל לא דביק.

לחמניות שוקולד
תהיו נדיבים עם כמות השוקולד שאתם שמים בפנים | צילום: אפיק גבאי

ולא, לא תצטרכו לחפש פה את המילוי אחרי פתיחת הלחמנייה כפי שקורה לא פעם, כאן השוקולד נוכח בכל ביס ויעידו על כך התמונות המטורפות שצילם בכשרון רב אפיק גבאי בבוקר אפייה משותף שעשינו השבוע אצלי בבית.

תקלטו על המילוי! פשוט מטורף | צילום: אפיק גבאי

לחמניות במילוי שוקולד

מצרכים ל-25 לחמניות קטנות:
500 גרם קמח לבן רגיל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה
300 מ”ל (1 ו-1/4 כוסות) מים

למילוי ולעיטור:
1 צנצנת ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד מריר (חפיסת שוקולד)
1 ביצה L

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט לחמאה ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות.
– מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה.
– קורצים 25 עיגולים מהבצק, מרדדים לעיגול שטוח בעובי 1/2 ס”מ וממלאים בכפית ממרח שוקולד וקוביית שוקולד מעל. סוגרים לכדור ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מתפיחים במשך 30 דקות עם מגבת או ניילון רופף מעל.
– מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

לחמניות שוקולד
ערימה של עונג מתוק | צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום ממרח שוקולד אפשר לשים ממרח חלבה או חמאת בוטנים.
– במקום שומשום מעל אפשר לעטר בפרג שלם.
– ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא או להמיר הכל בקמח כוסמין בהיר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

19 תגובות

  1. רעות says:

    היוש רחליייייי
    את יודעת אם הן שורדות הקפאה?

  2. סיון says:

    היי רחלי, אפשר להכין בלי מילוי? רק לחמניות? או שעדיף מתכון אחר ללחמניות?

  3. מיכל says:

    תודה רבה על המתכון, לא הבנתי איך סוגרים את הלחמניה אחרי המילוי. אודה להבהרה

    1. מנסה לעזור :) says:

      תצבטי את כל הקצוות פנימה, ואת יכולה או לעגל אותה בעזרת היד על השולחן אם את יודעת איך, או לכדרר בין הידיים כמו קציצנ רק ביותר עדין 🙂

  4. אסתי says:

    הי. נראה מדהים! יש תחליף לחמאה ?

  5. איילת says:

    הלחמניות ניתנות להקפאה?

  6. ענת says:

    את מדהימה…כל הכבוד לך
    עוקבת עוקבת עוקבת

  7. אסנת says:

    בחפיסת שוקולד יש 24 קוביות… לחמנייה אחת תישאר בודדה 🙁

  8. תמרה says:

    רחלי, איך אני יכולה להכין אם אין לי מיקסר? זה בר ביצוע בכלל? ?

  9. נעה says:

    יש אפשרות לתחליף פרווה לחמאה?

  10. א.ג says:

    הי – את אלופה אמיתית, תודה רבה.
    אישתי אוהבת מאוד ממרח שוקולד השחר, זה יעבוד במתכון הזה ?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! ובטח, זה הממרח שהשתמשתי בו גם אני

  11. ליבי אוהבת את רחלי says:

    שאלה…
    האם לאפות את הלחמניות על טורבו או חום עליון ותחתון?? מה מה מצריך המתכון הזה ומה ההמלצה לשירים בכלל…כי אני יודעת שהדעות חלוקות

  12. עדי says:

    הצלחה גדולה. השוקולד יצא מדהים. בחלק מהלחמניות שמתי גבינת עיזים. עבד מצויין. בנוסף, בחלק מהבצק אני והבת שנתיים פיסלנו צורות, ואפינו. היה מאוד נח לעבודה. נחזור על המתכון שוב. תודה

  13. בת אל says:

    היי רחלי, אפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי

  14. אדוה says:

    היי, נראה נהדר הולכת להכין.
    שאלה קטנה לפני, אין צורך במעט מלח בבצק? שמרים בד”כ ניזונים ומאד אוהבים את המלח כדי לתפוח ולהצליח.
    תודה

  15. דניאלה says:

    היי רחלי,
    רציתי לספר לך שהיום רק הכרתי את הבלוג שלך, וזה קרה במקרה דרך הפייסבוק. ומתוך עיניין וחיפוש אחר משהו טעים, ראיתי את הלחמניות האלה והחלטתי ללכת עליהן ואני פשוט לא מאמינהה עד כמה הן רכותתת וטעימותתת. אז קודם כל תודה רבה וללא ספק שאטייל בבלוג הזה עוד הרבה 🙂

  16. מעיין says:

    היי!
    אפשר להכין בלי מיקסר?
    אפשר להכין פרווה ?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend