לחמניות כוסמין רכות גם ביום שאחרי

Posted on

בשנתיים האחרונות, כמעט כל מתכון שאני מעלה שיש בו קמח, אנשים שואלים אם אפשר להמיר לכוסמין. שזה מדהים, כי עד לפני כמה שנים מעטים הכירו אותו. בטח ביחס לאלה שמכירים ועושים בו שימוש היום.

והאמת היא, שכבר חודשים ארוכים אני רוצה לפרסם כאן מתכון ללחם או לחמניות כוסמין אבל איכשהו תמיד המאפים יצאו דחוסים מדי, כאלה שמתייבשים כבר ביום שאחרי.

עד שהגיעו הלחמניות האלה, שהמתכון שלהם מתבסס על המתכון הקלאסי שלי לחלה.

שימו לב להשאיר רווחים בין לחמנייה ללחמנייה

מדובר בלחמניות (אפשר לקלוע מהן גם חלה) אקסטרה רכות, כאלה שנשמרות נהדר גם ביום שאחרי. כאלה שאפשר מהן כריך או לטבול בתוך רוטב.

הן ממש ממש פשוטות להכנה – לישה, התפחה ואפייה, ואפשר גם להקפיא אותן אחרי האפייה ולחמם כשרוצים לחמנייה טרייה.

אפשר לצפות אותן בשומשום או לשחק קצת עם התוספות מעל

והנה גם כמה הערות חשובות:
– ניתן להשתמש כאן בקמח כוסמין לבן או מלא (ואפשר גם שילוב). אם משתמשים במלא צריך להוסיף עוד רבע כוס מים ולהקפיד על זמן תפיחה מספק – עד הכפלת נפח.
– לא, אין כאן טעות, הכמות של הקמח היא 910 גרם (6 ו-1/2 כוסות). הסיבה היא, שאני רוצה שלמיקסר שלכם יהיה קצת יותר קל בלישה והבצק לא יעלה מעל הוו. ככה תוכלו להכין מצד אחד כמות גדולה של בצק ומצד שלי לאפשר למיקסר לעשות את עבודתו. ובכל מקרה, בבצקי שמרים, בטח כאלה עם כוסמין, תקפידו על לישה במהירות איטית. אלא אם יש לכם מיקסר ממש מקצועי כמו בקונדיטוריות ואז אפשר גם יותר מזה.

תראו כמה יפות

לחמניות כוסמין במרקם של כריות פוך

מצרכים (ל-16 לחמניות):
910 גרם (6 ו-1/2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
2 כפות שטוחות (20 גרם) שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
4 כפות סילאן או מייפל
2 ו-1/2 כוסות (600 מ”ל) מים
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח

להברשה ועיטור:
1 חלמון (הצהוב) – גרסה טבעונית בהערות
1 כף סילאן או מייפל
1/2 כפית מלח
גרעינים שאוהבים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, פרט למלח.
– לשים על מהירות איטית (מספר 1) במשך 3 דקות וכשהבצק מתאחד מוסיפים את המלח. לשים עוד 7 דקות על מהירות איטית. לא לקצר את הזמן הזה ושימו לב שהבצק צריך לצאת מעט דביק ורך.
– מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עם הידיים במשך 2 דקות. בינתיים משמנים את הקערה של הבצק עם ספריי שמן או מעט שמן זית.
– מחזירים את הבצק לקערה, משמנים אותו מעט למעלה ומכסים עם מגבת או ניילון.
– מתפיחים בחוץ עד להכפלת הנפח (30 דקות בקיץ או 60 דקות בחורף). אפשר להתפיח גם לילה במקרר.
– מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות במשקל 100 גרם (מומלץ להיעזר במשקל כדי שהלחמניות תצאנה זהות בגודלן ולא ייווצר מצב שאחת שחומה בעוד השנייה טרם נאפתה מספיק).
– יוצרים מכל חתיכת בצק כדור עגול, על ידי משיכת כל הקצוות כלפי מעלה ואז גלגול של הבצק על השיש ליצירת עיגול שחלקו העליון חלק. אם הבצק רך ודביק נעזרים בקמח או משמנים את הידיים מעט.
– מניחים את כל הלחמניות העגולות על תבנית תנור עם נייר אפייה (נכנסות 16 בתנור סטנדרטי) ומקפידים שיהיה רווח בינהן כי הן תופחות. מכסים במגבת או ניילון.
– מתפיחים במשך 30 דקות (בימים סופר חמים גם 20 דקות מספיקות) או עד שהלחמניות תופחות אבל לא בטירוף. שימו לב שהפעם לא צריך שהן תכפלנה את הגודל לגמרי אלא רק 2/3 כזה אחרת הן תצנחנה באפייה.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– טורפים בקערה קטנה חלמון, סילאן ומלח ומברישים את הלחמניות. לגרסה טבעונית ממירים את החלמון ב-3 כפות שמן זית ושמים 2 כפות סילאן/מייפל במקום אחת.
– מפזרים מעל את התוספות שאוהבים ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
– מצננים היטב לפני שזוללים.

אתם קולטים על הרכות?

הערות ושדרוגים
– הלחמניות נשמרות מעולה במקפיא (לאחר האפייה), רק חשוב לסגור אותן בקופסה או שקית.
– לגרסה טבעונית ממירים את החלמון ב-3 כפות שמן זית ושמים 2 כפות סילאן/מייפל במקום כף אחת.
– רוצים להוסיף ללחמניות תוספות? ניתן להוסיף אורגנו, עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים, אגוזים קצוצים או כל תוספת שרוצים רק חשוב להוסיף את התוספת בדקה האחרונה של הלישה (או במיקסר או בזמן הלישה הידנית).
– ניתן להמיר את הקמח בקמח שיפון.
– אם הבצק דביק מאוד אפשר להוסיף, בזמן הרידוד על השיש, עוד רבע כוס קמח ולא יותר.

עם צ’ימיצ’ורי אסיאתי

125 תגובות

  1. ירדן says:

    נראה מושלם!!
    אם רוצים לאכול אותם יום אחרי.. איך הכי נכון לשמור אותם?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!
      שומרים בשקית מחוץ למקרר. בדיוק זללתי אחת והיא רכה בדיוק כמו אתמול 🙂

      1. עדי says:

        עשיתי מקמח כוסמין מלא ויצא לי בצק מעולה ונוח לעבודה, הבעיה היא שאחרי שחילקתי לכדורים והתפחתי שוב הכדורים כאילו נמרחו וזה נראה יותר כמו פיתות מאשר לחמניות עגולות…
        מה אפשר לעשות?

        1. שרה אריאל says:

          גם לי זה תפח יותר מדי ומהר מדי. כמות השמרים כפולה מבצק חלות שלי על ק”ג קמח לבן. הבצק יצא דביק מדי וממש נאבקתי להעביר אותו לכדורים.
          בפעם הבאה אוסיף פחות מים ואולי אשתמש בכף וחצי שמרים.

          1. ורד says:

            הי, המתכון נראה נהדר! האם אפשר להכין מקמח כוסמת?

          2. רחלי קרוט says:

            זה תופח מהר מדי כי חם וכי כמות השמרים פה קצת יותר גדולה מהרגיל בגלל שמדובר בקמח כוסמין שאני רוצה שיצאו ממנו לחמניות אווריריות ולא משהו דחוס כפי שקורה לעיתים עם כוסמין. פשוט מה שצריך זה להתפיח פחות זמן וזה יוצא מושלם.
            לגבי בצק קצת דביק – אכן יותר טריקי לעבוד איתו ולכן משמנים את הקערה ו/או מקמחים את הידיים.

          3. בתחן says:

            עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא בצק דביק כל כך שאי אפשר ללוש בידיים. אפילו שהוספתי עוד קצת קמח. .
            יש לך טיפ ללישה אחר כך?

        2. הודיה says:

          בדיוק אותו הדבר.
          הכנתי מכוסמין מלא הבנק היה מעולה התלהבתי..
          אחרי האפייה נמרחו לי וניהיו כמו פיתה… וגם המרקם לא היה משו בכלל..
          מה קרה?

          1. נאוה says:

            כנל

        3. עדי says:

          כנ”ל..:(

        4. רותם says:

          גם לי זה קרה עם קמח שיפון מלא. יצאו לי לחמניות גדולות ונמוכות☹️ ממש לא יפות כמו בתמונה

          1. רותם says:

            סליחה, קמח כוסמין מלא

      2. שלומית says:

        הי,
        הבצק יצא כל כך דביק שמצאתי עצמי מוסיפה שמן וקמח (לסירוגין) בנסיון נואש להפוך אותו לבצק שאפשר לעבוד איתו… אולי יש יותר מדי מים במתכון? מה יכולה להיות הסיבה?
        תודה רבה!

      3. דנה says:

        מדהים!!!
        יצא מושלם

    2. סיגל says:

      אם רוצים לנסות תוספות שונות על חלק מהלחמניות, האם אפשר ומתי כדאי להוסיף? הכוונה לחלק עם תוספת וחלק בלי…..

      1. רחלי קרוט says:

        אחרי המריחה של הביצה אפשר לפזר איזה תוספות שתרצי.
        אם רוצים תוספות בפנים מחלקים את הבצק ל-3 (למשל) – אחרי הלישה, ועכשיו מוסיפים תוספות ולשים קצת.
        התוספות נכנסות בזמן הלישה על השיש.

    3. בר says:

      אם אני אעשה מקנחמקמח מלא לא כוסמין גם יצא טוב וטעים?

    4. אביטל says:

      מצטערת אבל המתכון על הפנים. הקפדתי על כמויות ועל זמנים. הבצק יצא דביק ברמה בלתי נסבלת והלחמניות שטוחות.

  2. ספיר says:

    איך היית ממליצה לעבוד במידה ואין לי מיקסר? אפשרי?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. ללוש עם הידיים, בהתחלה בתוך הקערה עד שהבצק מתאחד, ואז להעביר לשיש וללוש במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. חשוב שיהיה חלק וללא גושים.

      1. ספיר says:

        תודה רבה! (:

    2. אילנה says:

      עשיתי ללא לישה , יצא wow

      1. רחלי קרוט says:

        ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

  3. בן says:

    נראה מעולה ממש.
    מהו המטבח הירוק שמרחת על הלחמניות בתמונה האחרונה?
    נראה מלא בטעמים.

    1. בן says:

      מטבל/ממרח

      1. ענת says:

        לגבי אפייה, רגיל או טורבו?
        תודה!

        1. רחלי קרוט says:

          רגיל

    2. רחלי קרוט says:

      סוג של צ’ימיצ’ורי אסיאתי. אני אעלה את המתכון שלו לבלוג היום בערב ♥

  4. גבריאלה says:

    נראה מושלם. אין לי מיקסר, אפשר ללוש הכל ביד?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. רק ללוש רבע שעה עד שהבצק רך וגמיש. אם הוא דביק תוסיפי רבע כוס קמח

  5. אור says:

    היי, נראה מעולה!
    במידה ועושים שילוב של קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא, יש צורך להוסיף עוד רבע כוס מים/פחות?
    תודה:)

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך

      1. קרן says:

        היי. תודה על המתכון! עשיתי עם 1/3 קמח כוסמין מלא והשאר כוסמין רגיל, והלחמניות יצאו שטוחות קצת ממש לא כמו שבתמונה שלך… הן יצאו רכות מאוד וטעימות מאוד אבל היה ממש קשה לעצב אותן כי הבצק היה דביק גם אחרי הוספה דל קצת קמח. יכול להיות שעם קמח מלא צריך פחות נוזלים?? (לא נשמע הגיוני אבל אחרי 2 ניסיונות כאלו קרה אותו הדבר) תודה!

    2. סיון says:

      היי אפשר ללוש בידיים במקום במיקסר ?

  6. אילונה אנגרט says:

    שלום רחלי. תודה רבה על המתכון! אם אני רוצה להמיר את השמרים למחמצת, כמה היית ממליצה להוסיף?

    1. ענבל says:

      מצטרפת לשאלה 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      שאלה טובה. אני פחות חזקה במחמצות אז לא יודעת להגיד לך.

      את הלחמניות האלה כבר הכנתי כמה פעמים גם עם 3 כפות מחמצת וכף שמרים יבשים ויוצא חלום. אבל רק מחמצת אני לא יודעת.

      1. אילונה אנגרט says:

        תודה. ננסה:)

      2. לולי says:

        ניסיתי עם קמח כוסמין והן יצאו מדהימות ורכות כמו עננים! ניתן להמיר לקמח שיפון??

        1. רחלי קרוט says:

          איזה משמח לשמוע! בהחלט אפשר.

      3. נועה says:

        היי, הלחמניות יצאו ממש מעוכות ושטוחות. לא יודעת למה..ולא ככ רכות..את יודעת איך יכולתי לעשות אחרת?

  7. רונית says:

    מתכנון אששש
    הבצק יצא דביק קלות והמיקסר שלי (קיטשןאייד) לא הצליח ללוש אותו 🙁 גם לישה ביד היתה לא קלה אז שמנתי איתו מעט כדי שאצליח ללוש (יחד עם קלף). פחדתי להוסיף קמח.
    האם זה בסדר? איזה מיקסר יש לך?

    1. רחלי קרוט says:

      כי נורא נורא חם היום 🙁 הלחות גורמת לבצק להשתולל. זה מעולה לשמן ובימים כאלה אפשר בשמחה גם לקמח כדי שיהיה נוח.
      הכי חשוב, אחרי שאת יוצרת כדורים ושמה בתבנית לתת להם (רק בימים כאלה חמים) 20 דקות ולתנור. לא לחכות לתיפהח ממש גדולה אחרת הבצק ישתגע ויגדל מדי.

    2. נועם says:

      הלחמניות יצאו טעימות ממש!!!
      אבל, שטוחות כמו פיתה 😮
      מה עשיתי לא בסדר? זמן לישה? התפחה?
      ממש נצמדתי למתכון למרות שהבצק יצא לי ממש דביק וקצת קשה לעבודה.. אולי היה חסר קמח?

      1. אלה says:

        גם לי קרה אותו הדבר..

      2. רחלי קרוט says:

        בגלל שמאוד חם עכשיו השמרים משתוללים ואז הבצק רך מדי. פשוט להתיפח פחות זמן בפעם הבאה ♥ ושמחה לשמוע שיצאו טעימות

  8. שרון צפירה says:

    היי,
    כמה כוסות קמח בכוס חד פעמי חם?
    אין לי משקל.
    תודה

    1. משקל זה חובה says:

      במקום להרוס את הסביבה תקני משקל

  9. יעל says:

    הייי וואו נראה מעולה.. ממש עננים של לחמניות…
    לגבי שימוש בקמח שיפון האם היחסים של שאר המרכיבים נשארים אותו דבר?
    תודה רבה❤

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יחסים זהים

  10. נטלי says:

    היי רחלי

    אם אני בכל זאת רוצה להכין מקילו קמח איך אני משנה את כמויות המתכון ?( גם למלא וגם לא למלא)

    1. תמר says:

      מצטרפת לשאלה

    2. רחלי קרוט says:

      בקיץ את יכולה עכשיו להשאיר את כל הכמויות זהות וקילו קמח. בחורף קילו קמח ועוד רבע כוס מים

  11. דיתה says:

    וואוו וואוו וואוו וואוו
    איזה בצק סופני, פתח מהר ומעולה, לחמניות בומבות ורכות רכות.
    ואפילו אופציה טבעונית.
    תודה רבה על מתכון מושלם, אני מצאתי את הלוחמניות שלי😊
    מחר רוצה להכין עם שיפון, מה היחס של המים? צריך להפחית?

    1. חיה says:

      נראה מעולה.
      מזכיר בית אמא, כולל ניחוחות מאפה שמרים טרי.
      בכלל אוהבת את השם והמתכונים שלך

      1. רחלי קרוט says:

        תודה רבה רבה

  12. נוי כהן says:

    היי רחלי! אשמח לעזרה
    יצאו לי פיתות במקום לחמניות 🙁
    השתמשתי בקמח כוסמין בהיר 80% של נפלאות
    וכל השאר פעלתי לפי המתכון..
    חשוב לציין שהיה קשה להן לתפוח לגובה עוד לפני האפייה..
    תודה רבה!

  13. לירן says:

    היי, למה יש כוכבית לצד הכוסמין מלא?
    כמו כן, האם את יודעת לכמה לחמניות עלי לחלק את הכמות הזו על מנת שכל לחמניה תצא שוות ערך קלורית לבערך 2 פרוסות לחם מלא?
    תודה רבה

  14. חלי says:

    במידה ואני רוצה להחליף את השמרים במחמצת?
    כמה מחמצת לשים?

    1. רחלי קרוט says:

      אין לי מושג 🙂 אני כמעט ולא עובדת עם מחמצות

  15. רותם says:

    היי
    אין צורך בקערת מים מתחת בסמן האפיה ?

    1. רחלי קרוט says:

      לא. גם ככה הן תופחות יותר מדי 🙂

  16. רותם says:

    אם רוצים להוריד לגמרי שמרים, אבקת אפיה במקום יעבוד? משהו אחר? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי רק שמרים. אף חומר התפחה לא מייצר גלוטן כזה והתפחה כזאת.

  17. נועה says:

    את השתמשת בכוסמין בהיר או מלא?
    נראה נהדר

    1. רחלי קרוט says:

      בהיר. בגלל זה הן יצאו לבנות

  18. מיכל says:

    הכנתי היום עם כוסמין לבן ובערך 140 גרם כוסמין מלא (סהכ 910 כמו שרשמת) הבצק יצא די דביק. לחמניה של 100 גרם יצא עצומה. זה ממש תפח מלא ולא נשאר עגול כמו אצלך, אלא שטוח. ומזל שלא שמתי 16 בתבנית. 9 מלאו את כל התבנית… מתחילה להתייאש מקמח כוסמין. יש לך מושג למה יצא ככה?

    1. יובל says:

      גם לי יצא ככה! אני מכינה לחמניות מקמח כוסמין לבן לא מעט, פעם ראשונה שזה קורה לי. בדרך כלל הן יוצאות טובות, מעניין מה עשיתי לא בסדר 🤔

    2. אופירה says:

      גם לי זה קרה. הבצק דביק אבל הצלחתי לעבד אותו, אבל הלחמניות יצאו גדולות. גם 9 בתבנית.אולי התפחתי מלכתחילה יותר מידי?

      1. רחלי קרוט says:

        כן כן יש עכשיו התפחות יתר בגלל החום והלחות. פשוט להתפיח פחות זמן ולא לחכות להתפחה מלאה

    3. רחלי קרוט says:

      כי חם בטירוף ויש לחות ואז השמרים משתוללים. 2 אופציות בקיץ: להתפיח פחות או להפחית קצת בשמרים. יש נטייה לאנשים גם לשים קצת יותר שמרים כי המחשבה היא שיצא יותר אוורירי וזה פשוט משטח את הבצק והופך אותו לפיתה.אז פחות התפחה או טיפל’ה להוריד שמרים.

  19. רחל says:

    מה ישים סכרתי במקום הסילן ,מייפל האם חובה לשים ?

    1. רחלי קרוט says:

      לא חובה לשים אפשר לוותר לסכרתיים

      1. אופיר ניסור says:

        במקום סילאן ומייפל אפשר לשים משהו אחר??

  20. קליה says:

    למה 900 ולא קילו? האם המתכון מצאים גם חקמח לבן? איזה קמח יתאים למי שיש לו בעיה עם גלוטן והאם הקמחים האלה יתאימו כאן?

    1. רחלי קרוט says:

      אין לי מושג לגבי קמחים ללא גלוטן כי אני לא משתמשת בהם ולא ניסיתי. כי 900 קל יותר למיקסר. ומתאים לקמח לבן אבל אז עדיף טיפל’ה יותר קמח

  21. דניאל says:

    אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אין בעיה. במקרה הזה אפשר לשים אפילו קילו קמח

  22. המבורגר פלאפל עדשים (טבעוני) – חלום! – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post לחמניות כוסמין רכות גם ביום שאחרי […]

  23. דנה says:

    הלחמניות מעולות אבל חסר הצ’ימיצ’ורי.. אם רק היה מתכון (:

    1. רחלי קרוט says:

      חחח הוא עלה 🙂

  24. דליה says:

    אז המתכון באמת סוף. עשיתי לא מזמן ויצא נפלא – כמו עננים!
    אומנם מאוד דביק בהתחלה (כנראה בגלל מזג האוויר וכמות המים) אבל לא להתפתות להוסיף הרבה קמח.
    רק סבלנות ויוצא נפלא. תודה

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת. בול מה שכתבת ♥

  25. צ'ימיצ'ורי אסיאתי – קרוטית – Krutit says:

    […] לחמניות כוסמין רכות גם ביום שאחרי […]

  26. Carolin Sanchuk says:

    היי רחלי, איך אפשר להמיר את המתכון לשימוש ב 500 גרם קמח? (לבעלות מיקסר לא חזר במיוחד) 😎
    ממש אשמח לנסות את המתכון

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט להוריד בחצי את כל המצרכים ואת הקמח ל-500 גרם. יצא מצוין

  27. לא מומחית, סתם בעלת נסיון says:

    הלחמניות נהדרות, תודה רבה!
    לכל מי שיוצאת פיתה – זה קורה לרוב כשמורחים את הביצה אחרי התפיחה על התבנית. הכובד של המריחה מפנצ’ר ומוציא את האוויר.. אני מציעה למרוח ביצה לפני התפיחה , כשמסדרים את הצורות.
    בהצלחה!

  28. פמי מוזר says:

    האם אפשר להימנע מתוספת סילאן או מייפל לסוכרתיים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  29. עומר says:

    הכנתי מקמח כוסמין מלא והן יצאו לי שטוחות יחסית (למרות שהבצק הרגיש מעולה) מה אפשר לעשות בפעם הבאה כדי שיצאו יותר עגולות?

    1. רחלי קרוט says:

      להתפיח 10 דקות פחות

  30. רחלה לוי says:

    הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין 70% מלא , יצאו נהדר. יחד עם זאת מעט נפתחו/נקרעו, אשמח לדעת למה

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע שיצאו נהדר! להתפיח 10 דקות פחות ובכל מקרה הן מעט נפתחות בתחתית וזה בסדר. זה המחיר על האווריריות 🙂

  31. ויקי says:

    היי רחלי!
    האם אפשר להכין את הבצק במגימיקס 4200? אם כן, באיזה סדר להכניס את החומרים ולכמה זמן?
    אני לא חזקה בלישה בידיים… אף פעם לא יוצא לי טוב וגם חדשה עם המגימיקס… 😅
    תודה!! 🌸

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. רק חשוב ללוש בפולסים ולפי הסדר במתכון.

      1. ויקי says:

        תודה רבה! 🌸

  32. אילנה says:

    זה נוסה גם עם קמח כוסמין מלא?
    כי יצאו פשוט פיתות ענקיות…וזה אחרי שקראתי את התגובות וניסיתי ליישם את כל הטיפים. חבל 🙁

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. זאת הלחות. את יכולה להציץ אצלי בסטורי הגיעו מאות תמונות שיצא מעולה, אכן החום אצל חלק מהאנשים משפיע מאוד על השמרים והם יוצאים משליטה. או להתפיח פחות זמן או להוסיף קצת קמח.

      1. מורן says:

        היי רחלי! אם אני משתמשת בכוסמין 80 אחוז ההוראות כרגיל?

  33. מיכל says:

    תודה רבה על המתכונים הנהדרים! על איזה תוכנית בתנור את אופה?

  34. שרית says:

    הלחמניות צנחו אחרי שמרחתי עליהם את החלמון ובתנור לא תפחו במהלך האפייה. ההתפחה של הבצק היתה טובה כלומר תפח פעמיים .

  35. אודליה says:

    היי, עשיתי את הלחמניות בסופש, הטעם והטריות היו מעולים.
    אבל הלחמניות נשפכו לצדדים, לא הצליחו להשאר בצורתם היפה.
    זה קרה בזמן ההתפחה אחרי שיצרתי כדורים וסידרתי בתבנית, גם באפיה הם נמרחו, כאילו טפחו לרוחב ולא לגובה.
    יודעת למה זה קורה?
    תודה רבה

  36. איתי says:

    היי שלום לך,
    במידה והקמח לא מנופה. האם יש צורך לנפות את הקמח?
    (כמעט בטוח שזאת שאלה טיפשית.. אבל עוד לא מצאתי את עצמי מנפה קמח, למרות שאני אופה חלות וכו’)

  37. קרן says:

    היי. תודה על המתכון! עשיתי עם 1/3 קמח כוסמין מלא והשאר כוסמין רגיל, והלחמניות יצאו שטוחות קצת ממש לא כמו שבתמונה שלך… הן יצאו רכות מאוד וטעימות מאוד אבל היה ממש קשה לעצב אותן כי הבצק היה דביק גם אחרי הוספה דל קצת קמח. יכול להיות שעם קמח מלא צריך פחות נוזלים?? (לא נשמע הגיוני אבל אחרי 2 ניסיונות כאלו קרה אותו הדבר) תודה!

  38. נוי says:

    השתמשתי בכוסמין מלא, יישמתי טיפים והתפחתי קצת פחות בגלל החום. יצאו לצערי לחמניות פיתות שטוחות לגמרי. כדאי לשים פחות שמרים פעם הבאה?

  39. מתן says:

    נראה מעולה.
    אפשר להמיר את הסילאן בסוכר (לבן/חום)?

    תודה

  40. רבקי says:

    רחלי, יש לי רק לומר לך תודה ענקית על מתכון מושלם!!!
    הכנתי אותו פעם שלישית בתוך שבוע…

  41. חן says:

    יצא לי סוף הדרך !!
    ידוע לך מה הערך הקלורי של כל לחמניה ?

  42. אילנה says:

    מתכון מהמם, זה כבר השבוע החמישי שאני עושה אתן. היום אחרי שמרחתי את הביצה והסילאן – והתפיחה שלהם מיד ירדה והן חצי מהגובה-(הברשתי ממש בעדינות) מה הסיבה?

  43. נעם says:

    הכנו את המתכון ויצא מעולה!!! נחטף בשניות
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח כוסמין מלא בקמח ללא גלוטן?

  44. רחלי שוסהיים says:

    הי,
    האם אני יכולה לעשות את צורת הלחמניות ארוכה וליצור לחמניות אצבע? האם האווריריות תישאר.?

  45. עמיר says:

    עשיתי פעם ראשונה, יצא נפלא. רך, אוורירי וריחני. בני הבית מאשרים להפוך למתכון הבית ללחמניות.

  46. סאלי says:

    מהמם!!! חבל שאי אפשר להעלות תמונה
    מתכון מדוייק כל כך!
    תודה רבה

  47. עינבל says:

    אשמח לקבל מתכון לחצי מהכמות מכוסמין 70%

  48. דבי says:

    הכנתי מחצית מהכמות עם 2 ורבע קמח כוסמין מלא וכוס אחת קמח רגיל וכף די שטוחה של שמרים יבשים ויצאו לחמניות מעולות , תפוחות בדומה לתמונה שלך, רק היה חסר קצת מלח. הקפדתי על ההנחיות שלך😊 הבצק היה מאוד נוח לעבודה ולא דביק בכלל. חילקתי את הבצק לכדורים על שיש משומן בקצת שמן זית. מעליהן מרחתי את האופציה הטבעונית ( שמן זית ומייפל) עם שומשום. תודה על המתכון!

  49. רבקה says:

    הייוש,
    הרגע יצא מהתנור והייתי חייבת לשתף, אחד המתכונים הפצצות שלך,
    באמת!!!!
    זה די קלישאתי לומר כזה דבר ,
    אבל אני מתכוונת לכך ממש!!!!
    אוהבת ומעריכה אותך,
    את והמתכונים שלך , גורמים לי לסיפוק ואושר……
    תודה!!

  50. תמי says:

    קודם כל הלחמניות מעולות. רכות ובמרקם מצויין.
    אפיתי אותן בשתי נגלות, וכנראה שההתפחה של הנגלה השניה היתה קצת טו מאץ’ (חצי שעה בערך) והן צנחו קצת ויצאו שטוחות, אבל זה ממש לא נורא. באמת ראיתי הרבה מתכונים ללחם כוסמין שאופים בתוך אינגליש קייק, כנראה בגלל זה. תודה, אהבתי מאד.

  51. נופר says:

    היי☺️ הכנתי את הלחמניות והן יצאו מאוד דחוסות ולא אווריריות ורכות בכלל.. השתמשתי רק בקמח כוסמין מלא כי אני סוכרתית וזה מה שמותר.. יש לך רעיון למה זה יצא ככה ואיך אפשר לשדרג?

  52. אורלי says:

    האמת, ממליצה להסיר את המתכון מהבלוג

    עשינו בדיוק בדיוק מה שכתוב ויצאה עיסה דביקה נוזלית ופיתות לא אפויות. ואנחנו אנשים שאופים לחמי מחמצת ומנוסים מאוד. אני באמת חושבת שראוי להסיר את המתכון הזה. זה לא פייר כלפי מי שמנסים. ראי את רוב התגובות – הרוב לא הצליחו. וזאת בניוגד ליתר המתכונים הטובים שלך.

  53. עדיקה says:

    היי המתכון מושלם והלחמניות טעימות מאוד
    הבעיה היחידה היא מבחינת מראה
    משום מה יוצא לי כמו פיתה 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    יש סיכוי לסרטון הכנה? אני לא מצליחה להבין איפה חטאתי
    אפילו השתמשתי במשקל ודייקתי בכל הכמויות

  54. חן says:

    הכנתי מקמח כוסמין מלא ויצא מושלם!!!

  55. פנינה בן חיים says:

    שלום רחלי
    מאחר שראיתי את התגובות של חלק מאלה שהכינו והבצק נפל או לא ניתן היה להכין ממנו לחמניה,הכנתי האת הבצק ידני ומלכתחילה שמתי רק 2 כוסות מים, העיסה היתה מעט דביקה נעזרתי בשמן והנחתי להטפחה.
    יצא רך, עדיין לא טעמתי, אנסה לצרף תמונה.
    תודה

  56. ליאת רחמים says:

    וואוווווו אחד הלחמניות !!!!
    יצא מעולה אני פה רק לומר תודה עשיתי לפי המתכון על חצי כמות יצא מ ע ל ף אז תודה תודה תודה !!!!

  57. חגית שחק says:

    הכנתי כבר מספר פעמים, יצא מעולה, זה להיט אלי בבית, גם בקרב הילדים…
    אם אני רוצה לעשות מהבצק חלו, כמה חלות יוצאות? לכמה חלקים לחלק?
    תודה רבה

  58. אנה says:

    הכנתי מקמח כוסמין מלא, לא יצא בצק אלה פשוט נוזל, ניסיתי להוסיף עוד קמח אבל זה לא עזר לבצק, התפחתי פחות ממה שרשום שמתכון וזה לא שינה דבר אי אפשר היה לעבוד איתו בשום צורה הוא פשוט נשפך ויצאו פיתות/עוגיות ענקיות. עבדתי הרבה עם בצקים של לחמי מחמצת שהם דביקים מאוד ולא נתקלתי במצב כזה. נזרק לפח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend