מוס נוטלה מ-2 מצרכים שמכינים בדקה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
מוס נוטלה

שלשום הייתי ביום צילום ארוך במיוחד, כזה שמתחיל בחמש בבוקר עם התארגנות ומעבר על המתכונים ומסתיים בתשע בערב על הספה בסלון. שלא תחשבו שאני מתלוננת כן? אני מאוהבת בעבודה שלי. אבל ימים כאלה מוציאים אותי קצת מהאיזון.

ואיך זה קשור למוס אתם שואלים? אז בזמן הצילומים הגיעה אלי בר, שהיא המפיקה המושלמת וגם פודית מדהימה, ושאלה אם אוכל להכין לאחד הילדים בסט קינוח זריז.

היו לי בדיוק 5 דקות בין הצילומים, אבל באמת 5 דקות, כדי לאלתר משהו אז החלטתי להקציף שמנת ונוטלה ולהכין קערה של מוס עם מלא תותים חתוכים ועוגיות חמאה מפוררות.

ובין השכבות, כדי שלא יחסר, זילפתי גם רוטב נוטלה זריז שמכינים מאותם מצרכים בדיוק ואפילו בלי מיקרו. רק לערבב וזה מוכן.

אז לכבוד יום הנוטלה שחל היום, וכדי שגם אתם תוכלו לתקתק קינוח יפהפה ב-5 דקות, הבאתי לכם את המתכון הכיפי הזה.

ומילת פרגון – אני לא באמת זוכרת איפה ראיתי בפעם הראשונה את המוס הזה, יש לי תחושה חזקה שזה היה אצל קרין גורן אבל גם מאוד יכול להיות שאודטה היא זאת שעלתה על הטריק. כך או כך, מדובר ב-2 נשים מהממות אז הקרדיט כולו שלהן <3

מוס נוטלה
השילוש המושלם – תותים, שמנת ונוטלה

מוס נוטלה מ-2 מצרכים

אופן הכנה:
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות גדושות נוטלה

לעיטור והגשה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
1 כף גדושה נוטלה
תותים
עוגיות או בראוניז או עוגה בחושה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עד שהיא במרקם של קצפת רכה. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים להקציף עד שנוצר מוס שוקולד יציב.
– בינתיים מערבבים בקערה קטנה 1/2 מיכל שמנת מתוקה וכף נוטלה עד שנוצר רוטב מבריק. אפשר להוסיף עוד נוטלה או עוד שמנת לפי המרקם שאתם אוהבים.
– מרכיבים: מניחים בתחתית הכוסות עוגיות, עוגה או בראוניז מפוררים.
– מניחים שכבה של קוביות תותים או פרוסות תותים שמדביקים לדפנות הכוס וממלאים עד חצי גובה בכוס במוס נוטלה.
– מכסים בשכבה דקה יחסית של רוטב נוטלה ושוב מזלפים מוס ורוטב. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.

מוס נוטלה
תותים, שמנת ונוטלה שזה שלכם

הערות ושדרוגים
– המוס נוטלה רך וכייפי, אם אתם אוהבים אותו יותר יציב אפשר להוסיף 1 כף אינסטנט פודינג וניל בזמן ההקצפה.
– אם הנוטלה קצת התקשתה לכם בצנצנת אפשר להעביר אותה לקערה ולחמם במיקרו 10 שניות. חשוב רק להוסיף אותה לשמנת (בהקצפה) כשהיא לא חמה אחרת היא תגרום לקצפת לא להקציף.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

2 תגובות

  1. אפרת says:

    אימאלה ואבאלה!
    מכינה בקרוב!

  2. קורל says:

    לכמה כוסות זה מספיק?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend