מוקפץ של אמא – נודלס עם נתחי עוף, ברוקולי ובוטנים קלויים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 votes, average: 3.20 out of 5)
Loading...
נודלס מוקפץ עם עוף וברוקולי

מכירים את האוכל של אמא שיש לו את הטעם הכי טעים בעולם גם אם לפי חוקי הספר הוא לא עומד בקריטריונים? אז המוקפץ הזה הוא בדיוק מסוג המנות האלה.

הנודלס שבו רך הרבה יותר ממה ששף סיני ידרוש, הוא מתקתק ומלא ברוטב למרות שברוב המקומות ישימו לכם פחות, והוא כמעט ולא עושה שימוש בחומרי גלם אסיאתיים מובהקים כמו ג’ינג’ר למשל. אבל… הוא הכי טעים שיש! כזה שתמיד רוצים לאכול כשמגיעים אל אמא הביתה.

כזה שתמיד עושה נעים בבטן.

יכולתי לשנות פה לא מעט מאופן ההכנה כדי להתאים את המתכון לכללים הידועים להכנת מוקפץ, אבל החלטתי שלא לגעת בגרסה של אמא שהכינה לנו ביום שישי האחרון. אין לי ספק שאחרי שתכינו את המתכון הזה פעם אחת תבינו למה לא שיניתי אותו.

נודלס מוקפץ עם עוף וברוקולי
ככה זה נראה בבית של ההורים. הכי טעים שיש

מוקפץ של אמא – נודלס עם נתחי עוף, ברוקולי ובוטנים קלויים

מצרכים:
3 כפות שמן צמחי (סויה/חמניות/קנולה)
1 בצל לבן, קלוף
2 חזות עוף שלמים, ללא סחוס
3-4 כפות קורנפלור או תערובת לנאגאטס (הסבר בהערות למטה)
1/2 ראש ברוקולי, ללא הגבעול העבה
2 כפות סויה
2 כפות טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 שקיות נודלס למוקפץ הכי פשוטים שיש (מסולסלים שמזכירים את האטריות במנה החמה מבחינת הנראות)
1/2 כוס בוטנים טבעיים

אופן הכנה:
– ממלאים קערה גדולה במים רותחים ומכניסים את הברוקולי ל-5 דקות. מסננים וחותכים לפרחים קטנים.
– קולים את הבוטנים במחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב.
– חותכים את העוף לקוביות בעובי 2 ס”מ ומניחים בקערה. מפזרים מעל את הקורנפלור או תערובת הנאגאטס ומערבבים עד שהעוף מצופה היטב.
– פורסים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בשמן, בתוך ווק גדול או סיר רחב, עד אש גבוהה עד שהבצל מתרכך.
– מוסיפים את העוף ומטגנים, תוך כדי ערבוב, רק עד שהעוף משנה את צבעו.
– בינתיים מחממים מים בסיר ומבשלים את הנודלס עד ריכוך. אמא מבשלת עד שהנודלס ממש רכים. מסננים היטב.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי לווק ומזלפים מעל כף סויה, כף טריאקי וכף רוטב צ’ילי ומערבבים.
– מוסיפים את הנודלס, מערבבים ואז מוסיפים את יתרת הרטבים (סויה, טריאקי, צ’ילי).
– מוסיפים בוטנים קלויים, מערבבים עד שכל הנודלס סופגים את הרוטב ומגישים חם.

נודלס מוקפץ עם עוף וברוקולי
נודלס מוקפץ עם עוף וברוקולי. טעים גם אחרי שזה מתקרר

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים להשתמש בכל נודלס שאתם אוהבים ולבשל לפי הוראות היצרן מאחורי גב האריזה.
– במקום ברוקולי אפשר לשים פרחי כרובית או קוביות זוקיני או קוביות גמבה. במקרה של ירק קשה כמו גזר או גמבה חשוב לטגן אותו לפני הוספת העוף כדי שיתרכך.
– ואפשר כמובן לשדרג ולהוסיף תירס גמדי חתוך או תירס גרגירים, עלי כוסברה שמאוד מוסיפים לטעם (מוסיפים אותם בסיום הבישול), צ’ילי פרוס לפרוסות דקות או ג’ינג’ר מגורד דק (מוסיפים בזמן הוספת הבצל) או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– ואם רוצים משהו אחר במקום עוף? אפשר לשים רצועות בקר או קוביות טופו. לבחירתכם.
– עיטוף העוף בקורנפלור גם שומר עליו עסיסי ומייצר שכבה דקה שמזכירה נאגאטס וגם מעבה את הרוטב כי שאריות של קורנפלור משתחררות לרוטב ומסמיכות אותו. לאחרונה הבאתי לאמא שלי שקית של תערובת לנאגאטס כדי שתעשה את זה (יש בפנים קמחים מעורבבים) והיא משתמשת בזה. אבל אפשר גם קורנפלור ואפילו קמח לבן יעבוד.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

8 תגובות

  1. בן דרור רונית says:

    מה הכוונה שתי שקיות של נודלס? איזה גודל ? אשמח לדעת מה המשקל של הנודלס
    תודה

  2. תמר says:

    למנה טבעונית, באיזו כמות טופו היית ממליצה להשתמש ?

    1. רחלי קרוט says:

      חבילה (אלא שנמכרים בקוביה).

  3. אסנת says:

    הכוונה בבוטנים טבעיים היא לבוטנים בלי מלח? איפה משיגים כאלה? אני מחפשת בכל מקום ולא מוצאת

    1. רחלי קרוט says:

      יש בחנויות תבלינים אבל אין בעיה גם בוטנים ממולחים רק עדיף בלי הקליפה

  4. דנה says:

    גם לי לא ברור ביזו חבילת נודלס מדובר? הכוונה ל- 400 גרם סה”כ או 800 גרם סה”כ?

  5. ציבי says:

    לפני העוף טיגריסים קלות 2 פלפלים ו גזרים חתוכים לרצועות, והמשכתי לפי ההוראות יצא המופץ הכי יפה שיצא לי אי פעם,השילוב של אדום כתום וירוק עז, מקסים וכמובן טעים.
    תודה לך!

  6. מאי says:

    שלום.
    אני מצטרפת לשאלה הראשונה שלא מצאתי תשובה אליה… מה משקל הנודלס שצריך בשביל המתכון? וגם… מה המשקל של שני חזות עוף?
    תודה רבה…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend