מיני מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות

Posted on
מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות. צילום: טל סיון צפורין

את המאפים היפהפיים האלה אני מכינה כבר כמה שנים כשאני מארחת והם תמיד תמיד קוצרים מלא מחמאות. הנראות המרשימה, ההפתעה שמתגלה בפנים וגם העובדה שמדובר במתכון עם יחסית מעט קלוריות, הופכים את מאפה הזה לאחד המוצלחים והאהובים.

בעצם, יש כאן מעין מתנה ארוזה בדף פילו קראנצ’י במיוחד, שהמראה המרשים שלו מתקבל פשוט מהנחת שולי הבצק אחד מעל השנייה בצורה הכי חופשית, כשבפנים מתחבאת פשטידת פטריות נהדרת עם גבינות (כנען שמביאה רכות ויש בה רק 5% שומן ופרמג’נו שמביאה איתה את הטעם). הכי כיף להגיש את הספק פשטידות ספק מאפים האלה לצק סלט של ירקות חתוכים גס ואפשר גם להגיש לצד עגבניות מרוסקות כמו שמגישים קובנה או ג’חנון.

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות. צילום: טל סיון צפורין
מניחים את בצק הפילו בתבנית, ממלאים ואז שאריות הבצק סוגרים מעל בצורה חופשית. צילום: טל סיון צפורין

וכן, אפשר להחליף את הפטריות גם בקוביות בטטה, ברוקולי, תירס או כל תוספת שאתם שמים בפשטידה הקלאסית שלכם. כתבתי לכם למטה איך מחליפים וגם עוד רעיונות ושדרוגים.

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות. צילום: טל סיון צפורין
מבט פנימה. צילום: טל סיון צפורין
מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות. צילום: טל סיון צפורין
אפשר להכין גם יום קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה (רק לא במיקרו). צילום: טל סיון צפורין

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות

מצרכים:
תרסיס שמן
6 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
1 כף שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 שיני שום, כתושות
1 סלסלה פטריות שמפניון
100 גרם גבינת כנען תנובה
50 גרם גבינת פרמג’יאנו רג’יאנו COLLECTION
3 ביצים L
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.
– במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
– מוסיפים שום כתוש ופטריות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהפטריות מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. מעבירים לקערה בינונית וממתינים עשר דקות כדי שהבצל והפטריות יצטננו מעט.
– מוסיפים את שאר המצרכים פרט לבצק פילו ומערבבים.
– פורסים דף פילו ומשמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.
– מניחים מעל דף נוסף ושוב משמנים.
– חותכים את 2 דפי הפילו הצמודים ל-4 ריבועים.
– מניחים בתוך תבנית שקעים ריבוע של הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. את שולי הבצק מותירים פתוחים למעלה.
– ממלאים את השקעים עם הבצק בתערובת הפשטידה, עד 3/4 גובה, וסוגרים עם יתרת הבצק. משמנים את החלק העליון עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית. אל תדלקו על פעולת השימון כי הבצק מאוד יבש בבסיסו וחייב שימון קל.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ותערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות. צילום: טל סיון צפורין
מישהו שלח לי מתנות קטנות. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום פטריות אפשר לשים קוביות בטטה, פרחי ברוקולי, תירס, קוביות קישואים ועוד. פרט לתירס צריך לצרוב את הירקות על מחבת בדיוק כמו עם הפטריות (חשוב עד ריכוך כי האפייה בתנור די קצרה ולא יהיה לירקות זמן להתרכך שם).
– אפשר לשים בשקע בתבנית גם עלה פילו אחד, עם שמן זית, במקום 2 שכבות. יוצא פחות קראנצ’י אבל אפשרי.
– במקום בצק פילו אפשר להשתמש בבצק פילאס ואז יצא לכם בורקס פטריות.
– אם רוצים לפזר שומשום מעל המאפים מברישים אותם קודם, בחלק העליון, בביצה ואז מפזרים את השומשום.
– במקום כנען אפשר לשים חמד, בולגרית או פטה.
– במקום פרמג’יאנו אפשר לשים עמק מגורדת או פתיתי טריו.
– המתכון בשיתוף תנובה.

5 תגובות

  1. shoshi says:

    מקסימה

  2. דפנה says:

    כיצד הופכים א המתכון לטבעוני ? בלי ביצים! גבינות טבעוניות

  3. חדוה says:

    תודה על מתכון שניראה ניפלא כל כך
    מבלי לעבוד קשה.
    כרגיל, הברקה של מתכון

  4. חדוה says:

    תודה על מתכון שניראה ניפלא כל כך
    מבלי לעבוד קשה.
    אוהבת ומכינה את המתכונים שלך.

  5. ירמית says:

    מה זה המטבל ליד? אשמח למתכון

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend