מרק תירס בסגנון סיני

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (29 הצבעות, ממוצע: 3.41 מתוך 5)
Loading...

האהבה שלי לאוכל לא הגיעה מהבטן אלא מהמקום של לרצות. בילדות, תמיד הרגשתי שאין משהו שאני מאוד טובה בו ומצד שני מאוד רציתי שיאהבו אותי, שיגידו “וואו, תראו מה היא עשתה”, שישימו לב שאני שם.

אז ניקיתי את המטבח, שטפתי קצת כלים, רקדתי בסלון (ריקודי בטן!) ואפילו ניסיתי לשיר – מסכן מי שהיה בסביבה בשלב השירה.

בין שלל הניסיונות שלי, החלטתי יום אחד להכין עוגת שוקולד מהספר “עוגות לכל חג” של חנה שאולוב. כשההורים שלי חזרו ונדהמו ממה שיצא, ולא הפסיקו לשבח את העוגה, הבנתי שמצאתי מקלט.

המתכון השני שלמדתי להכין היה מרק תירס. מצאתי אותו בספר “הבישול הסיני” של אהרוני וכבר אז לא נצמדתי למתכון והשמטתי ממנו את היין הלבן והוספתי עוד ביצה אחרי שהבנתי שהיא החלק הכי טעים במרק.

מאז אני מכינה את המרק הזה כמעט כל חודש, גם בקיץ וגם בחורף, והוא תמיד יהיה הפייבוריט שלי בדוכני האוכל הסיני בקניונים – כן, אני אוכלת שם מדי פעם כשמתחשק לי משהו מהיר.

המרק הזה הוא כל מה שאני צריכה ואוהבת – הוא קצת מתקתק וקצת קרמי, מאוד מאוד קל להכנה ומוכן תוך חצי שעה גג, והוא מתפקד ממש כמו ארוחה למרות שאני לא נוהגת להוסיף לו עוף (במקור יש במרק הזה רצועות עוף דקות).

רק 3 הערות קטנות לגבי המרק (למטה תמצאו עוד כמה הערות ושדרוגים):
– במקור צריך להשתמש כאן בציר עוף/ירקות. מכיוון שאני ומרתה סטיוארט עדיין רחוקות ברמת הפרקטיקה (והזמן המיותר שאין לי) ואין אצלי במקפיא ציר כמו שהיא תמיד ממליצה שיהיה, אני משתמשת באבקת מרק שאני באמת לא מבינה למה יצא לה שם כל כך גרוע. כאילו בסדר, מונוסודיום גלוטומט וזה, אבל בואו נכניס דברים לפרופורציה, אנחנו אוכלים דברים פי מיליון יותר בעיתיים ולא בריאים, אז כף אבקת מרק היא זאת שמציקה? בכל מקרה, הנה כתבה מעניינת שעלתה לא מזמן ב-ynet  בנושא ובזה אסיים את דעותיי בעניין 🙂 כמובן שאם יש לכם ציר עוף/ירקות בבית אתם מוזמנים להשתמש בו.
– באופן מפתיע, או שלא, התירס מקופסאות השימורים הכי טעים כאן (בעיני יותר מהקפוא) כי הוא מתוק יותר. אבל 2 האופציות יעבדו.
– עצה מניסיון מר: הכנתי את המרק הזה שבוע שעבר עם סויה כהה שהייתה לי במקרר, יצא מרק בצבע מזעזע עד כדי כך שלא הצלחתי להתעלם מהצבע ולמרות שהוא היה טעים בקושי אכלתי ממנו. אל תעשו את הטעות שלי ותשתמשו בסויה בהירה שלא צובעת את המרק בצבע חום.

ובנימה אופטימית וחורפית זו, שולחת אתכם להכין את המרק הכי מהיר וטעים שיש. רק אל תשכחו לצלם לי איך יצא.

מרק תירס סיני

מצרכים:
2 קופסאות שימורים גרעיני תירס מתוק (ככה כתוב על האריזה אז אני זורמת עם השם)
2-3 כוסות מים רותחים
2 כפות אבקת מרק – אפשר גם כף אחת
2 כפות קורנפלור
2 כפות סויה בהירה
2-3 ביצים – אני אוהבת הרבה נטיפי ביצים אז אני שמה 3
1/2 כפית שמן שומשום – לא לוותר
מלח – מאוד תלוי בטעם התירס. שימו 1/2 כפית ותטעמו אם צריך עוד

אופן הכנה:
– שופכים לסיר בינוני את התכולה של קופסת תירס (קופסה אחת) כולל הנוזלים וטוחנים עם בלנדר מוט היטב עד שנוצר מרקם סמיך. מוסיפים את הקופסה השנייה כולל הנוזלים שלה + 2-3 כוסות מים (תלוי כמה סמיך רוצים). מביאים לרתיחה.
– כשהמרק מגיע לרתיחה מניחים את הקורנפלור ואבקת המרק בכוס (הכוס שהוספתם איתה מים למרק מקודם) וממלאים במים חמים עד הסוף כמעט. מערבבים היטב היטב עד שכל גושי הקורנפלור ואבקת המרק נעלמים לגמרי ומוסיפים למרק. מערבבים היטב.
– מבשלים במשך 15 דקות ואז מוסיפים רוטב סויה, מלח ושמן שומשום ומבשלים עוד 2-3 דקות.
– בינתיים, בקערה קטנה או באותה כוס של הקורנפלור, טורפים את הביצים היטב עם מזלג.
– ואז מגיע החלק הכיפי – שופכים בצורה מעגלית את הביצים הטרופות לתוך המרק, בזרזוף עדין ודק ולאט לאט. מחכים 2 דקות ואז מערבבים ממש בעדינות. בשלב הזה נטיפי הביצים יעלו למעלה. זהו, דקה בישול רק כדי לוודא שהביצים מבושלות וזה מוכן.

מרק תירס
המתקתקות מגיעה מהתירס

הערות ושדרוגים חשובים
– אפשר להגיש את המרק עם טבעות דקות של בצל ירוק או עירית.
– אם אתם אוהבים את המרק שלכם מאוד סמיך אפשר לטחון את התכולה של 2 קופסאות השימורים ולא רק אחת מהן.
– אחרי שמוסיפים את הקורנפלור ואבקת המרק טועמים אותו ומחליטים אם רוצים עוד מים. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים (רותחים) אם הוא דליל מדי אפשר בשלב הזה להכניס את בלנדר המוט ולטחון את גרעיני התירס שנותרו שלמים ואז המרק מסמיך. ואפשר גם להוסיף עוד כף קורנפלור מהולה במים. בכל מקרה, טחינה והסמכה עם קורנפלור צריך לעשות לפני הוספת הביצים.
– אם משתמשים בתירס קפוא הכמות היא שקית אחת וטוחנים בהתחלה 1/2 שקית ורק לאחר מכן מוסיפים  את החצי השני. מבחינת מים צריך לשים סה”כ 5 כוסות. כולל הכוס של המים עם הקורנפלור.
– למי שאוהב טעם אסיאתי יותר דומיננטי אפשר להוסיף, ממש בהתחלה ביחד עם התירס, 1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הכי דק בפומפייה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

23 תגובות

  1. יעל says:

    היי רחלי, נראה מהמם ומגרה לגמרי! איזה כיף!
    שאלה – לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
    תודה 🙂

  2. אורנה says:

    האם אפשר לקבל מרק ממש מוצלח גם ללא תוספת פירורי הביצים ?
    האם אפשר להחליף את הסויה הבהירה בסויה הרגילה ?

  3. יסמין says:

    היי האם יש תחליף לביצים?

  4. יובל says:

    היי,
    רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות מירק תירס עם חלב קוקוס, איך לעשות? להחליף את המים? ובלי ביצים?
    תודה רבנ!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, להחליף את המים. יצא מדהים! אפשר עם או בלי ביצים

  5. אילנה says:

    יש אפשרות לוותר על הקורנפלור ? משהו אחר? אצלנו לא אוהבים מרקים טחונים 🙂 בהנחה שאני משאירה את כל התירס גרגירים מתאים לדעתך?

    1. רחלי קרוט says:

      אם את מוותרת על הקורנפלור מומלץ לטחון ממש טוב את המרק אחרת הוא לא יסמיך. אם את לא רוצה לטחון אז ממש חשוב הקורנפלור 🙂 באמת שלא מרגישים את הקורנפלור, הוא כאן רק להסמכה

  6. דנה says:

    יצא ממש טעים. עשיתי עם ציר עוף והוספתי קצת טבסקו. נהנית ממנו כבר יומיים. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע <3 טבסקו זה אחלה תוספת

  7. דנה says:

    אפשר להשתמש בקמח תירס במקום קורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא ניסיתי אבל מרגיש לי שאפשר 🙂

  8. אופיר says:

    היי רחלי הכנתי היום את המרק, שמתי בקערה עם כמה עלי פטרוזיליה וקרוטונים ביתיים מחלה המרק היה פשוט להיט! תודה רבה לגמרי מאמצת את המתכון אפילו שהיה לי רק סויה כהה יצא מעולה

    1. אילנה says:

      אם משתמשים באבקת מרק לא צריך מלח

  9. חגית says:

    שימורי תירס גדול או קטן

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה טובה. הגדול 🙂

  10. מיכל ארליך says:

    היי רחלי יקרה ואהובה!
    קודם כל- הבלוג שלך מושלם! איזה כיף! זכינו 🙂
    אני לא הכי מתחברת לביצים במרק, כמה שזה לא יהיה הכי מבושל בעולם- אני תמיד אחשוב שזה לא הכי מבושל וזה נא וחי ורק מהמחשבה המרק נפסל לי. יש לי אחרת להסמיך?

    1. רחלי קרוט says:

      אני זכיתי! באמת, יש כאן אנשים מדהימים מסביב שרק בזכותם זה שווה הכל.

      פשוט לוותר ולטחון טוב את חצי המרק (אפשר אפילו לטחון את רוב גרגירי התירס. הביצים לא ממש מסמיכים כמו שהם מוסיפים נטיפים טעימים 🙂

  11. נטע says:

    היי יש אפשרות להוסיף חזה עוף?

  12. מיכל says:

    במה ניתן להחליף את מרק העוף?
    גם לא ציר…

  13. noa says:

    היי
    תודה הכנתי
    יצא מצויין מלבד זה שהכמות מאוד קטנה
    כתוב רק כוס מים אחת..?
    בנוסף הרגיש לי מדי מלוח וחסרה לי מתיקות

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא, יש 2-3 כוסות מים + הנוזלים של קופסאות התירס 🙁 אני אבהיר את זה טוב יותר גם במצרכים.
      לגבי המתיקות, בסיניות נוהגים להוסיף סוכר ואני מעדיפה להמנע ממנו כאן. מצד שני, מאוד אוהבת את הטעם המתקתק אז הוא אמור להגיע כאן מהתירס, פשוט תבחרי את הסוג המתוק יותר (כתוב על האריזה שזה המתוק).

  14. הילה מ. says:

    האתר שלך ממש מדהים,
    המתכונים שלך קצרים ולא מסובכים
    ומוסברים באופן מאוד ברור .
    השאלה שלי היא ,
    האם ניתן לוותר על הסויה ?

  15. עדי says:

    ניתן להוסיף אטריות למרק?
    אם כן כמה? ובאיזה שלב?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend