מרק תירס בסגנון סיני

Posted on

האהבה שלי לאוכל לא הגיעה מהבטן אלא מהמקום של לרצות. בילדות, תמיד הרגשתי שאין משהו שאני מאוד טובה בו ומצד שני מאוד רציתי שיאהבו אותי, שיגידו “וואו, תראו מה היא עשתה”, שישימו לב שאני שם. אז ניקיתי את המטבח, שטפתי קצת כלים, רקדתי בסלון (ריקודי בטן!) ואפילו ניסיתי לשיר – מסכן מי שהיה בסביבה בשלב השירה.

בין שלל הניסיונות שלי, החלטתי יום אחד להכין עוגת שוקולד מהספר “עוגות לכל חג” של חנה שאולוב. כשההורים שלי חזרו ונדהמו ממה שיצא, ולא הפסיקו לשבח את העוגה, הבנתי שמצאתי מקלט.

המתכון השני שלמדתי להכין היה מרק תירס. מצאתי אותו בספר “הבישול הסיני” של אהרוני וכבר אז לא נצמדתי למתכון והשמטתי ממנו את היין הלבן והוספתי עוד ביצה אחרי שהבנתי שהיא החלק הכי טעים במרק. מאז אני מכינה מרק תירס כמעט כל חודש, גם בקיץ וגם בחורף, והוא תמיד יהיה הפייבוריט שלי בדוכני האוכל הסיני בקניונים – כן, אני אוכלת שם מדי פעם כשמתחשק לי משהו מהיר.

המרק הזה הוא כל מה שאני צריכה ואוהבת – הוא קצת מתקתק וקצת קרמי, מאוד מאוד קל להכנה ומוכן תוך חצי שעה גג, והוא מתפקד ממש כמו ארוחה למרות שאני לא נוהגת להוסיף לו עוף (במקור יש במרק הזה רצועות עוף דקות).

ובנימה אופטימית וחורפית זו, שולחת אתכם להכין את המרק הכי מהיר וטעים שיש. רק אל תשכחו לצלם לי איך יצא.

מרק תירס סיני

מצרכים:
2 קופסאות (550 גרם כל אחת) גרעיני תירס מתוק
3 כוסות מים רותחים
2 כפות אבקת מרק – אפשר גם כף אחת
2 כפות שטוחות קורנפלור (או כף אחת גדושה)
2-3 ביצים – אני אוהבת הרבה נטיפי ביצים אז אני שמה 3
1 כפית שמן שומשום – לא לוותר
מלח – מאוד תלוי בטעם התירס. שימו 1/2 כפית ותטעמו אם צריך עוד

אופן הכנה:
– שופכים לסיר בינוני תכולה קופסאות התירס כולל הנוזלים ומוסיפים 2 כוסות מים, אבקת מרק ומלח. מבשלים ביחד במשך 30 דקות.
– טוחנים את התירס עם הנוזלים, עם בלנדר מוט, עד שנוצר מרקם סמיך וחלק יחסית.
– מערבבים כוס מים עם קורנפלור עד שאין גושים ומוסיפים למרק.
– מבשלים ביחד במשך 15 דקות.
– בינתיים, בקערה קטנה או באותה כוס של הקורנפלור, טורפים את הביצים היטב עם מזלג.
– ואז מגיע החלק הכיפי – שופכים בצורה מעגלית את הביצים הטרופות לתוך המרק, בזרזוף עדין ודק ולאט לאט. מחכים 2 דקות ואז מערבבים ממש בעדינות. בשלב הזה נטיפי הביצים יעלו למעלה. זהו, דקה בישול רק כדי לוודא שהביצים מבושלות וזה מוכן.

מרק תירס
המתקתקות מגיעה מהתירס

הערות ושדרוגים חשובים
– אפשר להגיש את המרק עם טבעות דקות של בצל ירוק או עירית.
– אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים (רותחים) אם הוא דליל מדי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור מהולה במים. בכל מקרה, הסמכה עם קורנפלור צריך לעשות לפני הוספת הביצים.
– אם משתמשים בתירס קפוא הכמות היא שקית אחת.
– למי שאוהב טעם אסיאתי יותר דומיננטי אפשר להוסיף, ממש בהתחלה ביחד עם התירס, 1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הכי דק בפומפייה או 1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר.

69 תגובות

  1. יעל says:

    היי רחלי, נראה מהמם ומגרה לגמרי! איזה כיף!
    שאלה – לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
    תודה 🙂

  2. אורנה says:

    האם אפשר לקבל מרק ממש מוצלח גם ללא תוספת פירורי הביצים ?
    האם אפשר להחליף את הסויה הבהירה בסויה הרגילה ?

  3. יסמין says:

    היי האם יש תחליף לביצים?

  4. יובל says:

    היי,
    רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות מירק תירס עם חלב קוקוס, איך לעשות? להחליף את המים? ובלי ביצים?
    תודה רבנ!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, להחליף את המים. יצא מדהים! אפשר עם או בלי ביצים

      1. איטל says:

        האם צריך להרתיח קודם את החלב קוקוס כי כתוב מים רותחים במתכון? ואם לא לה הרתיח לפני האם פשוט לערבב את כל ביחד ואז לבשל?
        תודה מראש ואני מאוהבת במתכונים שלך 🙂

  5. אילנה says:

    יש אפשרות לוותר על הקורנפלור ? משהו אחר? אצלנו לא אוהבים מרקים טחונים 🙂 בהנחה שאני משאירה את כל התירס גרגירים מתאים לדעתך?

    1. רחלי קרוט says:

      אם את מוותרת על הקורנפלור מומלץ לטחון ממש טוב את המרק אחרת הוא לא יסמיך. אם את לא רוצה לטחון אז ממש חשוב הקורנפלור 🙂 באמת שלא מרגישים את הקורנפלור, הוא כאן רק להסמכה

  6. דנה says:

    יצא ממש טעים. עשיתי עם ציר עוף והוספתי קצת טבסקו. נהנית ממנו כבר יומיים. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע <3 טבסקו זה אחלה תוספת

  7. דנה says:

    אפשר להשתמש בקמח תירס במקום קורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא ניסיתי אבל מרגיש לי שאפשר 🙂

    2. מירב says:

      וואו איזה טעים ממש כמו של japan japan הכנתי בדיוק כמו המתכון
      תודה

  8. אופיר says:

    היי רחלי הכנתי היום את המרק, שמתי בקערה עם כמה עלי פטרוזיליה וקרוטונים ביתיים מחלה המרק היה פשוט להיט! תודה רבה לגמרי מאמצת את המתכון אפילו שהיה לי רק סויה כהה יצא מעולה

    1. אילנה says:

      אם משתמשים באבקת מרק לא צריך מלח

  9. חגית says:

    שימורי תירס גדול או קטן

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה טובה. הגדול 🙂

    2. דרור says:

      מה הגודל של הקופסאות תירס ? יש לי בכל מיני גדלים

  10. מיכל ארליך says:

    היי רחלי יקרה ואהובה!
    קודם כל- הבלוג שלך מושלם! איזה כיף! זכינו 🙂
    אני לא הכי מתחברת לביצים במרק, כמה שזה לא יהיה הכי מבושל בעולם- אני תמיד אחשוב שזה לא הכי מבושל וזה נא וחי ורק מהמחשבה המרק נפסל לי. יש לי אחרת להסמיך?

    1. רחלי קרוט says:

      אני זכיתי! באמת, יש כאן אנשים מדהימים מסביב שרק בזכותם זה שווה הכל.

      פשוט לוותר ולטחון טוב את חצי המרק (אפשר אפילו לטחון את רוב גרגירי התירס. הביצים לא ממש מסמיכים כמו שהם מוסיפים נטיפים טעימים 🙂

      1. עדי says:

        שאלה לגבי שמן השומשום? לא מצוין בהוראות ההכנה

  11. נטע says:

    היי יש אפשרות להוסיף חזה עוף?

  12. מיכל says:

    במה ניתן להחליף את מרק העוף?
    גם לא ציר…

  13. noa says:

    היי
    תודה הכנתי
    יצא מצויין מלבד זה שהכמות מאוד קטנה
    כתוב רק כוס מים אחת..?
    בנוסף הרגיש לי מדי מלוח וחסרה לי מתיקות

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא, יש 2-3 כוסות מים + הנוזלים של קופסאות התירס 🙁 אני אבהיר את זה טוב יותר גם במצרכים.
      לגבי המתיקות, בסיניות נוהגים להוסיף סוכר ואני מעדיפה להמנע ממנו כאן. מצד שני, מאוד אוהבת את הטעם המתקתק אז הוא אמור להגיע כאן מהתירס, פשוט תבחרי את הסוג המתוק יותר (כתוב על האריזה שזה המתוק).

  14. הילה מ. says:

    האתר שלך ממש מדהים,
    המתכונים שלך קצרים ולא מסובכים
    ומוסברים באופן מאוד ברור .
    השאלה שלי היא ,
    האם ניתן לוותר על הסויה ?

  15. עדי says:

    ניתן להוסיף אטריות למרק?
    אם כן כמה? ובאיזה שלב?

  16. יעל says:

    היי רחלי,
    איפה ניתן לקנות סויה בהירה?
    תודה,
    יעל

  17. ליז says:

    מרק תירס מושלם!!! הילדים עפו עליו! תודה רבה ❤️

  18. נעה מימון says:

    יצא ממש טעים 🙂 הוספתי ג’ינג’ר טרי בהתחלה וויתרת על המרק עוף..ממש מרק של פעם , תודה!!

  19. שרון says:

    היי רחלי,
    מצטרפת לשאלה ששאלו קודם, איפה משיגים בויה בהירה? ממה שאני מכירה כל הסויות בגוום חום דיי כהה
    תודה

  20. דפי says:

    היי רחלי,
    מרק מצויין סיימתי להכינו כעת מקווה שישאר ממנו עד ארוחת הערב. תודה רבה

  21. דפי says:

    המסקנה: צריך להכין כמות כפולה. טעים משהווו.

  22. ליאת says:

    האם ניתן להסמיך את המרק עם קמח תפ”א במקום קורנפלור?

  23. מיכל says:

    יצא מעולההה

  24. גלית שר says:

    מתי מוסיפים את שמן השומשום?

  25. אפרת says:

    הי,
    אני מכינה את המרק כבר שנים, ומוסיפה כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, משדרג ברמות על.
    סבתא שלי הייתה אומרת. שהיא לא מכינה אוכל שלהכין אותו לוקח יותק זמן מלאכול אותו.
    והמרק הזה עונה להגדרה!!

  26. לודה says:

    מרק סופר מהיר להכנה….טעים טעים טעים!
    הוספתי סויה רגילה…לא קרה כלום 🙂
    מומלץ!

  27. Noa Gansky says:

    היי, כמה השמן שומשום קריטי? הבן שלי אלרגי

  28. רוזנפלג says:

    מאוד טעים!
    תודה ושנה טובה

  29. דגנית says:

    טוב, זה יצא מדהים !!!! ממש כמו במסעדה יוקרתית. תודה 🙏

  30. טל says:

    היי!
    סויה בהירה זאת הסויה הרגילה של קיקומן?
    אני מכירה סויה כהה, אבל בהירה לא..

  31. מלכה says:

    אחלה מתכון
    תודה רבה

  32. אוסנת says:

    יצא לי מהמם. תודה

  33. אלון says:

    היי רחלי,
    גרעיני תירס מתוק נקראים כך כי מוסיפים להם סוכר (יכולה לראות ברשימת המרכיבים על הפחית).
    כשמוסיפים פחות סוכר, כתוב על הפחית דל/לייט/דיאט.

  34. נעמה says:

    היי רחלי
    אם אני רוצה חהשאיר את המרק להגשה בערב, ןעשיתי הצהריים להוסיף את הביצים רגע לפני ההגשה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר מראש כבר. הן נשמרות נהדר בתוך המרק.

  35. דניאל says:

    היי, תודה על המתכון. קניתי במיוחד סויה בהירה ועדיין היא צבעה לי את המרק בצבע חום. זה הגיוני?

  36. orit says:

    היי רחלי.
    את חושבת שאפשר להכין את המרק עם תירס קלחים?
    כלומר להוריד את הגרעינים מהקלחים?

  37. יעל says:

    לא הבנתי במתכון באיזה שלב מוסיפים את המים.

  38. גלית says:

    היי רחלי, את המרק בגרסתו הנוכחית הכנתי מספר פעמים. נהדר . תודה 🙏🏻 האם אפשר עם גרעיני תירס טריים במקום קופסא/קפוא ? ואם כן עם מה היית ממתיקה כדי לקבל אפקט דומה ? פשוט ״ תקועה״ עם 6 קלחים 😉

  39. מרי says:

    אחלה מתכון אני מרסקת גרגרי תירס (פחית מתוך 2 או יותר- תלוי בכמות) בבלנדר וזה מסמיך את המרק ומייתר את הקורנפלור. רעיון לשדרוג אם נשאר עוף מבושל לחתוך לחתיכות קטנות בהתחלה בלי שמן לחמם את הסיר להוסיף את העוף עדכפית שמן שומשום וקצת סויה א מוסיפה גם כף צילי מתוק
    בהצלחה ותודה על המתכון

  40. אביטל says:

    כבר שבוע שאני מסתובבת עם חשק עז למרק תירס בטעם חלומי מזיכרון ילדות. המתכון הזה ענה לי בדיוק מירבי לחלום. טעים וקל תודה !!

  41. יפעת says:

    במתכון לא כתוב להוסיף רוטב סויה. כמה להוסיף? ומתי להוסיף את השמן שומשום?

  42. מיכל says:

    האם התירס עם המים או לסנן לפני?

  43. יעל says:

    הי רחלי, משהו השתנה במתכון? הכנתי הרבה פעמים והיה מעולה, רציתי להכין שוב והוא נראה לי שונה. הפעם זה בלי סויה…? מה היתה הכמות של הסויה במקור?

  44. יעל says:

    אם אני זוכרת נכון בקודם גם לא היה אבקת מרק, ויש מצב שגם טחנו חלק ממנו בהתחלה? בכל מקרה, אשמח לתגובה בעניין הסויה. תודה 🙂

  45. נופר says:

    טעים 🔥
    המתכונים שלך מונגשים בצורה ממש כייפית, כאילו אנחנו יחד במטבח❤️🦋

  46. יובל שלום says:

    אני מכינה את המתכון הזה בלי סוף ועכשיו נכנסתי אחרי כמה זמן שלא הכנתי אותו והוא השתנה 🙁 מה קרה לסויה הבהירה?

    1. ענת says:

      איפה הסויה?:(

  47. מירב ק. says:

    למה המתכון השתנה? הייתה סויה בהירה, היו זמני בישול אחרים ולא כל התירס נטחן. הוא היה מושלם! אשמח מאוד אם הגרסה הקודמת גם תוחזר לרשת.

  48. שיר says:

    כמה מנות מתקבלות מהמתכון?

  49. חן says:

    מתי שמים את שמן השומשום? לא מצוין.. תודה

  50. אסף says:

    היה פעם סויה במתכון, הוצאת אותו?

  51. ברוריה says:

    היי קראתי בתגובות על רוטב סויה אבל ברכיבים לא מופיע רוטב סויה האם צריך וכן לגבי שמן שומשום אפשר לוותר פשוט לא קניתי כזה אף פעם

  52. Administrasi Bisnis says:

    המרק הזה הוא כל מה שאני צריכה ואוהבת – הוא קצת מתקתק וקצת קרמי, מאוד מאו? Tel U

  53. אסנת says:

    1. לא כתוב במתכון לשים את שמן השומשום. הנחתי שצריך להוסיף אותו למרק
    2. לא כתוב לערבב קורנפלור רק במים קרים. לפי ההוראות יוצא לערבב בכוס מים רותחים. שימי לב כי זה מבלבל את מי שלא יודע.
    תודה רבה

  54. לינוי says:

    תודה על מתכון מעולה!
    אשמח לדעת:
    1. האם צריך מכסה סגור במהלך החצי שעה?
    2. אם עושים עם שקית קפואה של תירס, סך הכל יוצא 5 כוסות מים נכון? (הכללתי את הכוס של הקורנפלור גם)

  55. קריס says:

    הי,
    אני. דיוק בהכנות (בישול התירס) ולא מבינה מתי להוסיף את שמן השומשום.
    בנוסף אני רואה כי כולן מגיבות על סויה. מה סויה? איזו סויה?
    חחח
    מבלבל כל הסיפור הזה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend