נודלס מוקפץ עם בקר, ברוקולי וקשיו

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (19 הצבעות, ממוצע: 2.84 מתוך 5)
Loading...

מי שמכיר אותי יודע שאני מכניסה הביתה בשר לעיתים די רחוקות. גם כי אני מנסה לצמצם צריכה של בשר וגם כי עם הזמן היה לי קשה להתעסק איתו.

מצד שני, כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה שהגוף שלי זקוק לבשר, אני אפילו לא יודעת להסביר למה ואיך אבל תחושה פנימית כזאת של חולשה מוזרה.

כדי לא להכניס הביתה נתח שזקוק להתעסקות החלטתי לקנות סינטה, שהוא נתח רזה יחסית שמוכן ממש תוך כמה דקות. בול מה שאני אוהבת.

אל רצועות הסינטה – בקשו מהקצב שלכם לחתוך את הבשר לרצועות למוקפץ, התווסף אהובי  הברוקולי, נודלס אודון שמגיעים כבר מוכנים (הסבר בהערות למטה) ורוטב שמזכיר מאוד את המוקפצים של הקניון.

שימו לב, מרגע התחלת ההקפצה לוקח 7-9 דקות עד שזה מוכן לכן הכי חשוב כאן זה לחתוך את הכל מראש והסברתי את זה גם בשלבי ההכנה, אבל חשוב שתעבדו לפי השלבים ולא תמתינו עם שלב מסוים.

כמה טיפים קטנים וסופר חשובים להכנת מוקפצים:
– עבדו תמיד עם האש הכי גבוהה שיש לכם, האוכל צריך להצרב ולא להתבשל ולהפוך לתבשיל רטוב וסמרטוטי.
– רוטב מוסיפים לקראת הסוף אחרת הוא ירטיב הכל ויהפוך לשלולית בתחתית הסיר.
– חיתוכים, בישול נודלס, אידוי ירקות וכדומה עושים לפני התחלת ההקפצה. מהרגע שמתחילים לטגן בסיר לא מפסיקים לחיתוכים כי המוקפץ מוכן תוך כמה דקות וחשוב להיות לידו ולערבב כל הזמן.
– סיר רחב ולא ווק. הסבר בהערות למטה.
– כשאתם מעבירים את הנודלס למוקפץ הקפידו לסנן היטב את כל המים כדי לא להוסיף מים למוקפץ. מומלץ גם לחתוך את האטריות כדי שיהיה קל יותר לערבב אותן עם המצרכים בסיר.

נודלס מוקפץ עם בקר, ברוקולי וקשיו
10 דקות גג וזה מוכן

נודלס מוקפץ עם בקר, ברוקולי וקשיו

מצרכים (ל-5 מנות):
נודלס בכמות של 150 גרם, בערך כמות של 2 כוסות (הסבר בהערות למטה)
1 בצל לבן, קלוף
1 ראש ברוקולי, ללא הגזע
2 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות)
400 גרם סינטה, חתוכה לרצועות (מבקשים מהקצב שיחתוך לכם)
150 גרם קשיו (אפשר יותר, אפשר פחות)
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ’ילי
3 כפות טריאקי או 3 כפות סויה + 1/2 כפית סוכר חום
1 כף סויה

תוספות (לא חובה):
2-3 ענפי בצל ירוק, החלק הירוק
1/3 צרור עלי כוסברה

אופן הכנה:
– אם משתמשים באטריות אודון מוכנות אין צורך לעשות איתן משהו בשלב הזה. אם משתמשים בנודלס שצריכים לבשל, זה הזמן לבשל אותם במים רותחים ולסנן. חשוב להקפיד מדי פעם לערבב את הנודלס אם הם מוכנים לפני המוקפץ, כדי שלא ידבקו.
– חותכים את הבצל לרצועות בעובי ס”מ.
– מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בצלחת. מזלפים מעל 2 כפות מים ומכניסים למיקרו ל-2 דקות.
– מקפיצים: בסיר (כן! הסבר בהערות) רחב עם תחתית עבה מחממים שמן על אש גבוהה עד שהוא רותח ומעלה מעט עשן. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב מעט.
– מוסיפים את רצועות הסינטה ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, זה לוקח 2-3 דקות ולא יותר. אל תייבשו את הבשר, הוא מוכן ממש מהר ואין בו כמעט שומן אז חבל שיתייבש לכם. והוא גם ממשיך להתבשל בסיר בזמן הוספת שאר המצרכים.
– מוסיפים קשיו ומערבבים מעט.
– מוסיפים שמן שומשום, סויה, רוטב צ’ילי, טריאקי (או סויה עם מעט סוכר חום) ומערבבים היטב עם כף עץ.
-מוסיפים את הנודלס וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד על אש גבוהה, עד שהנודלס עטופים ברוטב. בערך 3-4 דקות.
– מוסיפים ברוקולי ומערבבים היטב במשך דקה נוספת. שימו לב שהברוקולי כבר מוכנים אז אין צורך לתת להם יותר מדקה אחרת הם ינבלו ויהיו סמרטוטיים.
– מגישים עם בצל ירוק חתוך לטבעות או עלי כוסברה והכי כיף להגיש את זה בארוחה עם סלט אטריות סובה לראשונה.

נודלס מוקפץ עם בקר, ברוקולי וקשיו
אין כזה דבר יותר מדי קשיו

הערות ושדרוגים
– איזה נודלס להשתמש? אז ככה, כאן ספציפית השתמשתי באטריות אודון שמגיעות כבר מבושלות ובשקית וואקום. קונים אותן בכל חנות אסיאתית כמו מזרח ומערב ודרגון וספציפית את אלה קניתי פשוט אצל הקצב השכונתי. אבל האמת היא שכל נודלס שאתם אוהבים יעבדו כאן, בדגש על העבים יותר ולא אטריות אורז דקיקות. למשל: נודלס רגילים מחיטה, אטריות אורז עבות, אטריות אודון וכדומה.
– כן, סיר ולא ווק. בדוכנים שמגישים אוכל אסיאתי אמנם מקפיצים את האוכל בווק, אבל שימו לב שיש להם להבה גדולה מאוד שמקיפה גם את צדדי הווק. בבית, הלהבה, גם הגבוהה ביותר, לא מקיפה את הצדדים ולכן הצדדים לא מתחממים ומה שקורה זה שרק החלק התחתון, והמאוד קטן, מיטגן ולכן המוקפץ שלכם הופך לתבשיל ולא נצרב. בסיר רחב, השטח התחתון רחב ולכן יש למצרכים מגע יותר גדול עם הסיר הרותח.
– רוצים לשדרג? מוסיפים בשלב טיגון הבצל 3-4 שיני שום פרוסות דק ו/או 1 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וקצוץ דק.
– אוהבים את המוקפץ שלכם פיקנטי? מוסיפים, בשלב טיגון הבצל, 1/2 פלפל צ’ילי חתוך לטבעות דקות.
– לא אוהבים בקר? משתמשים בנתחי פרגיות, חתוכות לקוביות.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

19 תגובות

  1. קורל says:

    נראה מעולה! הצ׳ילי זה צ׳ילי מתוק?

    1. רחלי קרוט says:

      אכן 🙂

  2. חדוה says:

    מתכון קל ונראה מעולה אנסה , תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה

  3. ליאת says:

    המתכון מדהים, אין ספק . יש אפשרות הלחילף את הצ’ילי למשהו יותר בריא ? שהרי הוא מלא בסוכר וחומרים משמרים ..

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון גם הטריאקי מלא בסוכרים (אותו אגב אפשר להמיר בסויה עם טיפל’ה סוכר חום).
      לגבי הצ’לי, אפשר לוותר ולשים עוד קצת סויה ו-1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק. אם חסרה לך מתיקות תמיד אפשר לשים ממש קמצוץ סוכר חום שמתקרמל מאוד בבישול.

  4. חן שי says:

    האם הקשיו צריך להיות קלוי?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך, הם מתבשלים וקצת מתרככים בבישול. אם רוצים את הקשיו בקטע של משהו פריך מעל, אפשר להוסיף אותם רק בסוף אבל אז עדיף לקלות.

  5. יפעת says:

    תודה על המתכון הנהדר ק שאלה קטנה האם הברוקולי קפוא או טרי?

    1. רחלי קרוט says:

      טרי. אין בעיה להשתמש גם בקפוא אבל אז ממש ממש ממליצה להפשיר קודם כדי להפטר מנוזלים מיותרים.

  6. יולי says:

    הי רחלי,
    האם 150 גרם מתייחס לאטריות לפני או אחרי בישול?
    תודה,
    יולי

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה. לפני 🙂

  7. נעה says:

    היי! אין מיקרו 🙁
    משתמשת בברוקולי טרי.
    האם לחלוט אותו קצת? כמה זמן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לשים במים רותחים ל-10 דקות ולסנן היטב מנוזלים לפני שמוסיפים. חשוב רק לחתוך אותו די קטן כשאת מוסיפה. בהצלחה!

  8. ענת קמה says:

    היי רחלי,
    באילו אטריות השתמשת בדיוק? נראות נפלא….

  9. לירון says:

    היי (: אם אני רוצה גם פטריות, באיזה שלב לשים אותם בסיר? והאם לחתוך לרבעים? פרוסות? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף רבעים כי הן נוטות להצטמק די מהר, בהתחלה.

  10. Shelley says:

    מעולה! נכנס כאחר כבוד לתפריט המשפחתי (והאמת שאנחנו משתמשים באטריות אורז די דקות…. גם עובד 🙂 )

  11. גלי says:

    האם ניתן להשתמש ברצועות כתף במקום הסינטה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend