ניוקי ביתי עם תרד מוקפץ וקרם פרש

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...

למרות שאני לא חסידה של המטבח האיטלקי (מסתבר שיש אנשים כאלה) אני מאוד אוהבת פולנטה וניוקי. 2 מנות מאוד מנחמות ורכות, כאלה שאוכלים בדרך כלל במסעדות אבל האמת שהיא קל להכין אותן בבית.

אז אתמול כבר לימדתי אתכם להכין פולנטה ב-5 דקות והיום הגיע תורו של הניוקי. ולא סתם ניוקי, כזה שיש לו מרקם של ענן. רך רך אבל נגיס ויציב ורוב העבודה שלכם תהיה לקלוף את תפוחי האדמה, כל השאר זה באמת בקטנטושה.

אל הניוקי האלה שידכתי הפעם תרד מוקפץ בחמאה ושום ובהגשה הוספתי כמה כפות של קרם פרש (שמאוד דומה בטעם לשמנת חמוצה אבל במרקם של גבינת שמנת קלילה), פרמזן ופלפל שחור.

הקרם פרש כאן גם היא מקליל את המנה, שנוטה להיות כבדה בגלל הניוקי, וגם כי בערבוב עם התרד נוצר רוטב שהוא הרבה יותר טעים מרוטב שמנת קלאסי שמאוד מאוד מכביד על מנות כאלה.

עוד טיפ חשוב זה לא להתקמצן על הפלפל השחור, הוא ממש מקפיץ כאן את הטעמים ומוסיף פיקנטיות כיפית.

וכדי שתראו שבאמת ממש קל להכין את זה, צילמתי לכם סרטון עם כלללל שלבי ההכנה. מוזמנים לצפות ממש פה:

ניוקי תפוחי אדמה ביתיים עם תרד מוקפץ וקרם פרש

מצרכים לניוקי:
5 תפוחי אדמה בינוניים (בערך קילו)
1 כוס קמח לבן
1 חלמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב תרד וקרם פרש:
30 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
6 שיני שום, קלופות
1/2 קופסה (1 ו-1/2 כוסות) עלי תרד שטופים
1/2 כפית מלח
10 עלי בזיליקום

להגשה:
50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת דק
1 קופסה קרם פרש תנובה

אופן הכנה:
– ניוקי: מרככים את תפוחי האדמה במיקרו במשך 7 דקות עם מכסה סגור. אופציה נוספת היא לאפות אותם בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהם מתרככים. קולפים.
– מועכים את תפוחי האדמה בתוך קערה בינונית עד למרקם של פירה ומוסיפים קמח, חלמון ופלפל שחור.
– מערבבים עד שהקמח נטמע בבצק. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק לגמרי. אם הוא מאוד דביק אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח (אפשר לראות בסרטון את מרקם הבצק).
– על משטח מקומח מעט יוצרים מהבצק גלילים בעובי 3 ס”מ וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
– מחממים סיר רחב עם הרבה מים ומלח ומבשלים את הניוקי, ב-3 נגלות, עד שהם צפים. זה לוקח בערך 6 דקות. מעבירים לצלחת משומנת כדי שהניוקי לא ידבקו.
– רוטב תרד: קוצצים את השום לפרוסות ואת התרד לרצועות.
– במחבת גדולה או סיר רחב ממיסים את החמאה והשמן ומטגנים את השום במשך 2 דקות (אך תחכו שהוא יזהיב, רק יתרכך).
– מוסיפים את התרד והמלח ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים.
– מוסיפים את הניוקי לתרד המוקפץ עם השום ומערבבים עד שהניוקי סופג את הטעמים. חשוב לערבב בעדינות כי הניוקי רכים. זה גם השלב לבדוק אם חסר לכם מלח.
– מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמזן ומניחים 5-6 כפות קרם פרש. מתבלים בפלפל שחור ומגישים.

למה להזמין רק במסעדה אם אפשר להכין בקלות בבית | ניוקי תפוחי אדמה

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הניוקי עד אחרי שלב החיתוך, לקמח מעט ולהעביר לקופסה. את הניוקי האלה שומרים במקפיא ואז אפשר לבשל בכל זמן שרוצים.
– ניתן לבשל את הניוקי, לשמן קצת בשמן זית ולשמור עד שרוצים להגיש. לפני ההגשה פשוט מחממים את הרוטב, מוסיפים את הניוקי עד שהם מתחממים וסופגים טעמים ומגישים.
– הפוסט בשיתוף תנובה שאתגרו אותי להכין מנה עם קרם פרש. האמת שלא היה כאן ממש אתגר כי אני יכולה לאכול את זה עם כל דבר בערך (נסו פשוט עם תפוחי אדמה מבושלים וקצת מלח) אבל היי, זה היה תירוץ מעולה להכין לכם את אחת המנות הכי טעימות בעולם.

ניוקי תפוחי אדמה
שילוב אדיר שיוצר ביס מושלם | ניוקי תפוחי אדמה

המרות ותחליפים
– לגרסה נטולת גלוטן מחליפים את הקמח ב-1/2 כוס קמח תפוחי אדמה.
– במקום תרד אפשר להקפיץ פטריות חתוכות.
– לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומחליפים את החמאה בשמן זית.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

8 תגובות

  1. סיגל says:

    היי רחלי, איזה סוג של תפוחי אדמה מתאים למתכון הזה? האדום או הלבן?

  2. מלי says:

    מעלפת את רחלי!!!!!!!!!!!!! אחיך שאת יכולה לפשט ולהנגיש כל דבר לכולנו!!!! אלופה!!!!!

  3. יפה says:

    היי יקירה
    לצערי קרם פרש אינו נמצא לקניה בעיר מגוריי
    ושמנת חמוצה מתפרקת בחום…
    יש תחליף נוסף ראוי לדעתך?

  4. שיר says:

    היי,
    אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן?

  5. רגינה says:

    טוב זה נראה מעולה ברמות!! מחכה לנסות כבר! את חושבת שאפשר להשתמש בקמח כוסמין?

  6. אילאיל says:

    הי רחלי, לכמה מנות המתכון?

  7. שיר says:

    רחליייי את הורסת אותי עם הסירטונים איזה עריכה מגניבה, והכי חשוב – עושה חשק לקום ולהכין ע כ ש י ו !!

  8. שולה says:

    היי רחלי,

    אם אני מכינה את הניוקי היום עד שלב החיתוך, כדי לבשל מחר – אפשר לילה במקרר או שחייבים להקפיא? אני חוששת שהם ידבקו אחד לשני בהקפאה…

    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend