סלט כרוב אדום במיונז בדיוק כמו בסופר

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (27 הצבעות, ממוצע: 3.33 מתוך 5)
Loading...

כבר כמה שנים שאני מנסה להכין גרסה מוצלחת לסלט כרוב במיונז. למרות שאני מאוד אוהבת את הסלט הזה, לרוב לא תמצאו אותו אצלי בבית, בעיקר בגלל כמות הקלוריות והמתיקות הגבוהה מדי לטעמי שמתווספת לסלט.

בפעמים הקודמות כשניסיתי להכין גרסה ביתית שלו, גיליתי שלא פשוט להגיע לטעם הקנוי והכל כך ממכר ושלמרות שרוב המתכונים עושים שימוש בסוכר, אני ממש לא מחבבת אותו כאן. גם בגלל שהוא אגרסיבי מדי וגם בגלל שלוקח לו המון זמן להתמוסס ואז צריך לחכות כמה שעות לפני שאוכלים את הסלט.

אני? לחכות כמה שעות? בעייתי.

כדי לפתור את הבעיה הזו החלפתי את הסוכר במייפל (בבקשה מייפל אמיתי. ומה אם אין לכם? אפשר גם סילאן).

כרוב אדום
אני רק חתכתי, הטבע עשה את כל השאר

עוד בעיה שתמיד צצה הייתה שרצועות הכרוב נשארו תמיד מאוד יציבות, מה שאומר שמאוד קשה להכניס אותן לפיתה או לשדך לסנדביץ’, היציבות הזו גם הותירה את הסלט עם טעם “חי” מדי של הכרוב.

גם המחסום הזה נעלם הפעם ואחרי שתציצו בשלבי ההכנה תגלו איך הופכים את הכרוב לגמיש ונוח אבל עדיין פציח.

כרוב אדום
מהפנט

הבעיה השלישית, והלא פחות קריטית בעיני, הייתה עניין הקלוריות. בדקתי, בקופסת סלט כרוב מהסופר יש בין 1,000-1,200 קלוריות ל-500 גרם. כאן תקבלו בדיוק את אותה כמות, אם לא יותר (תלוי בגודל הכרוב, שלי היה ממש ממש קטן) בפחות מ-350 קלוריות. שליש! וזה לפני שהזכרנו את העובדה שאתם שולטים בכמות הסוכר, המלח, התוספים והמיונז.

בקיצור, כמו שהבנתם, אני כבר התמכרתי. וכמוני כל מי שקיבל קופסה לטעימה.

ודבר אחרון, אם תצליחו להתאפק תגלו שהסלט משתבח עם כל שעה שעוברת.

סנדביץ' עם סלט כרוב אדום במיונז
ברגע שיש לכם סלט כזה במקרר, הדרך לסנדביץ’ המושלם קצרה מאוד

סלט כרוב אדום במיונז

מצרכים:
1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב. את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט. מעבירים לקערה גדולה.
– ממליחים את הכרוב ומערבבים. נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות. וכן, השלב הזה קריטי. הסבר בהערות למטה.
– סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב, זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב, לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע. אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות), אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
– קראו את ההערות למטה, הן חשובות.

סלט כרוב אדום במיונז
מעבירים לקופסאות פלסטיק ושומרים במקרר

הערות ושדרוגים
– הכמויות כאן מתייחסות לכרוב הקטן שאני השתמשתי בו, ששקל בערך -600 גרם. זה ממש קטן יחסית. סה”כ יוצאת מהכמות הזאת חצי קילו סלט (קחו בחשבון שזורקים את החלק הלבן הפנימי של הכרוב).
– לגבי המיונז, אם אתם מעדיפים פחות קלוריות, אפשר בהחלט להכין את הסלט עם 2 כפות. מאוד תלוי באיכות המיונז ובטעם שלו. כך או כך, מיונז לייט עובד כאן נהדר אז לא רואה צורך להשתמש ברגיל וכמות הקלוריות שיש בכף יחסית קטנה אז אל תתקמצנו מדי.
– למה לא דבש או סוכר? לסוכר לוקח המון זמן להתמוסס לגמרי, בטח בתוך תערובת לא חמה שאמורה להמיס אותו, ולכן בעייתי לאכול את הסלט בשעות שלאחר ההכנה כי הסוכר עדיין מורגש. דבש לעומת זאת, מתמוסס מהר אבל יש לו טעם דומיננטי. לכן, או מייפל (אבל אמיתי!) או סילאן. ואפשר גם כל ממתיק אחר נוזלי שאין לו טעם דומיננטי.
– למה חשוב להמליח ולתת לכרוב להזיע? התהליך הזה מוציא מהכרוב את הנוזלים שלו ומצד אחד הופך אותו לגמיש יותר, כך שנוח לשים אותו בסנדביץ’, ומצד שני מותיר אותו פציח גם אחרי יומיים ושלושה. השלב הזה גם מוציא את פיגמנט הצבע מהכרוב כך שהוא הופך לסגול אחיד יותר.
– ככלל, בכל סלט שיש בו מיונז, סופר חשוב לבחור חברה איכותית. אני מאוד אוהבת להכין בבית את המיונז אבל זה כבר לפוסט אחר. אם אני קונה, המומלצים שלי הם היינץ (בגרסת הלייט) וגם מאסטר שף (גם הם בגרסת הלייט) שמאוד הפתיעו בטעם המעולה שלהם.
– טבעונים? פשוט משתמשים במיונז טבעוני (יש כמה אופציות ממש לא רעות בשוק).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

47 תגובות

  1. קלקל says:

    במיונז לייט יש אולי פחות שומן, אבל יש יותר קלוריות.

    1. רחלי קרוט says:

      דווקא בדקתי את הקלוריות והשוותי בינהם 🙂

      1. בניה says:

        במיונז לייט אין יותר קלוריות כמובן אבל מה שהופך אותו ללייט זה שיש בו הרבה מים. לפעמים קרוב ל50 אחוז. איך יודעים? מחברים את כל המרכיבים מבחינת משקל והשאר זה מים. את המים לא צריכים להכניס ברשימת המרכיבים. יוצא שבעצם זה מיונז מדולל וכך גם הטעם… בשביל להשיג אותו טעם שהתרגלנו אנשים שמים יותר מיונז ואז משלמים הרבה כסף על מיונז לייט שגם ככה יקר ממיונז רגיל.
        גם אני משתמש במיונז ביתי ויש לי מתכון פשוט ומהיר , בכל מקרה זה עדיף כי בתכלס זה לא כל כך בריא אז עדיף שלא יהיה זמין כל הזמן.
        סליחה על הטרחנות ותודה על המתכון

        1. רחלי קרוט says:

          אני מעולם לא שמתי יותר מיונז בגלל שחסר לו טעם, תמיד שמה את אותה הכמות גם כשהמיונז לייז וגם כשהוא רגיל.

          וממש לא טרחנות, תמיד שמחה ללמוד <3

    2. יפה says:

      כדי לרכך את הכרוב אפשר לשים אותו 10 דקות במיקרו על חום גבוה

      1. רחלי קרוט says:

        גם אופציה 🙂

    3. לבנה כהן says:

      אני מעבירה את כמות המיונז שצריכה לצנצנת זכוכית מוסיפה מעט מים ומנערת, ואז שופכת על הסלט. מוסיפה ממש מעט
      חומץ תפוחים.

      1. רחלי קרוט says:

        רעיון נהדר, תודה על הטיפ

  2. סיגל says:

    הכנתי עכשיו. השתמשתי רק ב-2 כפות מיץ לימון, והוספתי עוד 1/2 כף סירופ מייפל. יצא טעים מאוד!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. תודה 🙂

  3. צמרת says:

    תודה, יצא טעים מאוד, נשמר במחברת מתכוני הבית 🙂

  4. רותי גלעדי says:

    היי, שתי שאלות:
    מיונז של הלמנס מומלץ או עדיף היינז?
    האם אפשר להכין את הסלט יום קודם? ישמר טוב או שיהרס?

    1. רחלי קרוט says:

      שניהם מצוינים בעיני, אם אני צריכה להחליט בסופר לרוב אני אבדוק את המחיר. ובכל מקרה, אני משתמשת בגרסת הלייט.
      בטח, הוא אפילו ישתבח אחרי יום.

    2. טל says:

      בהלמנס פחות קלוריות ופחות שומן.

      1. רחלי קרוט says:

        טוב לדעת, אנסה גם אותם 🙂

  5. מיה says:

    הכנתי עכשיו, כרוב גדול שלם, יצא פגזזז! הילדים טרפו, תודה רבה וחג שמח!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3 אגב, הסיפוק הכי גדול זה כשילדים נהנים, יש משהו באמת שלהם שתמיד עושה טוב על הלב.

  6. אלי says:

    אפשר לרכך את הכרוב בהשריה במים רותחים רבע שעה ואז מסננים.

  7. דורית says:

    היי רחלי, האם אחרי ההשריה במלח, לא צריך לשטוף את הכרוב מהמלח??

  8. סופי says:

    יש קולפן מיוחד לכרוב, ולא צריך לרכך אותו…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, זה אחלה קולפן. אבל לא לכולם יש אותו 🙂

  9. דני חג’ג’ says:

    מלכה. איה מכינה ברגעים אלו! מדווח על התוצאות

    1. רחלי קרוט says:

      כפרות עליך. געגועים. ואיזה כיף <3

  10. גולן שולה says:

    הייתי ממושמעת ועשיתי בדיוק כמו שהסברת. יצא נפלא ! שאפו!(עם סילאן)

  11. עדנה says:

    יצא טעים מאוד, תודה!

    כמה זמן זה אמור להחזיק במקרר?

    1. רחלי קרוט says:

      סליחה על העיכוב בתשובה.
      בערך שבוע

  12. הילה says:

    הכנתי בדיוק לפי הכמויות פה, אבל אז היה לי חסר טעם קצת יותר מתוק, אז העזתי להמרות את פיך והוספתי כף וחצי דבש. יצא טעים פצצות (ואפילו שמתי לבעלי בסנדויץ’ לתורנות בעבודה והוא לא הרגיש שזה לא הסלט התעשייתי ועל הדרך פינקנו עוד קולגה שלא היה לו אוכל במשמרת).

  13. הילה says:

    מיונז טומי, הכי איכותי וטעים (ולא בריא, אבל אם כבר מיונז אז שיהיה לזה הצדקה)

  14. מחני אדריאנה says:

    תודה רבה , הכנתי בדיוק כפי שאמרת . זו פעם ראשונה וכנראה לא אחרונה. טעים מאד!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  15. אורנה says:

    יופי של הסבר. סוףסוף הבנתי את סוד הרכות והקרנציות.

    1. רחלי קרוט says:

      :))) ממש משמח לשמוע

  16. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] סלט כרוב אדום במיונז […]

  17. דנה says:

    מכינה עכשיו . המלחתי את הכרוב האם אני צקיכה לכסות אותו במנוחה ?

  18. דורית רונן says:

    הכנתי אתמל גרסה טבעונית, יצא שלמות !!!
    ניסיתי לעשות בבית בעבר, ונחל תמיד כשלון, זה המאכל היחיד שאני העדפתי את הגרסה הקנוייה שלו ? עד שהגיע לידי המתכון שלך❤ אז תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! הכי משמח.
      בתור מישהי שמנסה להכניס את הטבעונות הביתה – עם איזה מיונז השתמשת?

  19. דיקלה says:

    הכנתי, היה מצויין, תודה רבה…האם אפשר לעשות אותו דבר עם כרוב לבן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יצא מעולה <3 ואת יכולה להוסיף גם גזר מגורד דק.

  20. גליש says:

    הי , נראה לך שכרוב לבן יהיה דומה?

  21. אפרת says:

    הי,
    משקל הכרוב 600 לפני החיתוך ? כלומר שלם ?

  22. שרית says:

    הי עשיתי היום יצא פיגוז!! מאמצת את הסלט!

    1. רחלי קרוט says:

      יא, כיף לשמוע!

  23. יערה! says:

    יצא מושלםםםם!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  24. רות says:

    מיונז טבעוני לייט..: 1 כפית חרדל + 1כף חומץ או לימון + 1כף מים+2כפות שמן (אפשר שמן קוקוס או זרעי ענבים או זית)+1/4 כוס חלב סויה רצוי לא ממותק.

  25. טלילה says:

    לדעתי הגרסה הקנויה משתמשת גם בתבלינים .כגון אבקת בצל למשל.ולחמיצות רצוי לערבב קצת חומץ. עם לימון. . כדי שהסוכר ימס שמים אותו יחד עם המלח בשעה שהכרוב מזיע. .אבל גם אופציית הסילאן או הדבש טובה וגם בריאה יותר. הסלט הזה טוב כשהוא קצת עייף.

  26. אלכס says:

    הכנתי את המתכון רק עם מיוזד טבעוני יצא טעים ממש
    אחלה מתכון תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend