סלט קוסקוס עם עוף ברוטב חמאת בוטנים

Posted on

קצת אסיאתי קצת ישראלי

סלט שהוא ארוחה, סלט שאפשר לקחת לעבודה בקופסה, ללימודים, לפיקניק, לארוחת בראנץ’ עם חברים או משפחה. סלט שמתפקד כארוחת צהריים או ערב. הרבה מעבר לרק סלט.

וכן, אפשר לשמור במקרר, אפשר להכין בלי העוף (ואז הוא טבעוני), אפשר לגוון עם הירקות ואפשר להכין כמות כפולה מהרוטב ולשדך אותו למיליון מנות – לסלט אטריות אורז, לספרינג רולס, לאורז, לקציצות עוף. בקיצור, לכל דבר כמעט.

סלט קוסקוס עם רצועות חזה עוף ורוטב חמאת בוטנים

מצרכים:
כף שמן זית
2 חזה עוף (פרוס כמו שניצל אבל לא דפוק דק)
2 כוסות קוסקוס מוכן (הסבר בהערות למטה איך מכינים ב-5 דקות)
3-4 ענפי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
1/3 צרור עלי נענע
5 צנוניות קטנות
4 מלפפונים מיני או מלפפון אחד רגיל
2 מיני זוקיני או 1 זוקיני רגיל, כמה שיותר קטן וקשה
כוס שקיקי פומלה – לא חובה אבל מוסיף המון טעם ואפשר לקנות גם מפורק כבר בסופר

לרוטב ולעיטור:
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה, טבעית
10 כפות קרם קוקוס
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות רוטב צ’ילי
1/2 צ’ילי אדום או ירוק
1/2 כפית מלח
1/2 כוס בוטנים קלויים מלוחים, ללא קליפה – אפשר וכדאי גם יותר

אופן הכנה:
– חותכים את העוף לרצועות או קוביות ומטגנים עם שף שמן זית עד שהעוף משנה את צבעו ומזהיב מעט.
– חותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות, קורעים את עלי הנענע לחצי, חותכים את הצנוניות לפרוסות דקיקות מאוד ואת המיני מלפפונים חותכים לצורת חצי ירח (חותכים לחצי לאורך ואז לפרוסות). אם משתמשים במלפפון רגיל, חוצים לחצי לאורך, מרוקנים את הגרעינים עם כפית וחותכים לפרוסות.
– קולפים את הזוקיני עם קולפן כדי ליצור רצועות דקיקות מכל הירק.
– רוטב: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב פרט לבוטנים הקלויים.
– מרכיבים: שמים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לרוטב ומערבבים. אם רוצים לאכול את הסלט מאוחר יותר (אפילו יום אחרי) מזלפים את הרוטב קרוב להגשה. מערבבים היטב, מפזרים מעל בוטנים בנדיבות ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט קוסקוס
מערבבים עם הרוטב, מעבירים לקופסה ויש ארוחת צהריים מושלמת בעבודה

הערות ושדרוגים
– לטעם אסיאתי  מודגש יותר ניתן להוסיף לרוטב 2 כפות סויה ו-1/2 כפית שמן קוקוס.
– במקום זוקיני אפשר לשים קישוא, אבל חשוב לבחור אחד כמה שיותר קטן וקשה. ואפשר גם גזר. בשני המקרים חשוב ליצור מהם רצועות דקיקות.
– איזה עוד ירקות יעבדו כאן? פרחי כרובית טרייה (לקצוץ דק), רצועות גזר דקיקות שיוצרים עם קולפן, אפונה, שעועית חתוכה לפיסות באורך 2 ס”מ (חלוטה מעט במים רותחים אבל לא רכה מדי), אפונת שלג, פרחי ברוקולי טרי (לקצוץ דק).
– איזה עוד עשבי תיבול יעבדו כאן? כוסברה תשתלב כאן מדהים, עירית קצוצה דק במקום או בנוסף לבצל הירוק ובזיליקום רגיל או תאילנדי.
– במקום עוף ניתן לצרוב קוביות טופו או פשוט לוותר על שניהם.
– איך מכינים קוסקוס? מניחים את תכולת שקית הקוסקוס בקערה גדולה, מוסיפים מעל 2 כוסות מים רותחים וכפית שטוחה מלח וסוגרים עם צלחת גדולה שתכסה את כל החלק העליון של הקערה. מניחים ל-5 דקות וזה מוכן.
– במקום קוסקוס אפשר להשתמש בבורגול (עדיף עבה) או אטריות אורז.
– נשאר לכם קוסקוס? זה הזמן להכין ממנו קציצות בטטה וקוסקוס מושלמות.

13 תגובות

  1. דנית says:

    איזה רוטב צילי? חריף/מתוק?

    1. רחלי קרוט says:

      מתוק 🙂

  2. A says:

    יש דרך לעשות את הרוטב קצת יותר ידידותי לשמירה על המשקל? משהו להחליף בו את הקרם קוקוס? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר אותו בחלב קוקוס שיש בו הרבה פחות אחוזי שומן, יצא עדיין מצוין

  3. אסנת says:

    היי רחלי,
    חושבת שהסלט יעבוד עם קינואה במקום קוסקוס/בורגול? או שיהיה צריך להוסיף או לשנות משהו בשביל יותר טעם?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי יעבוד

  4. הילה says:

    היי רחלי, נראה מצויין. כמה גרם טופו לשים במקום חזה העוף? תודה רבה ושבת שלום, הילה

  5. נוגה says:

    היי רחלי, נהנית מאוד מהמתכונים שלך. תודה רבה! 🙂
    יש אפשרות להחליף את הקוסקוס בכרובית או משהו אחר ללא פחמימה?

    תודה רבה!!!

  6. סתיו says:

    כמה זמן הרוטב נשמר במקרר?

  7. רעות נתנאל says:

    היי רחלי
    הכנתי את הסלט בסופ”ש האחרון. יצא נהדר!
    ממש כייף לאכול אותו כי הירקות יוצרים קרצ’ והעוף מוסיף והופך את הסלט לממש ארוכה מלאה.
    לגבי הרוטב- רוטב ממש טעים ומפתיע.. אבל אני חייבת לציין שאם רוצים גירסה יותר בריאה אפשר בקלות לשים שמן זית,מלח פלפל ולימון ועדיין זה יהיה טעים ברמות.
    תודה רבה על מתכונים שתמיד יוצאים בול!

  8. רעות נתנאל says:

    היי רחלי
    הכנתי את הסלט בסופ”ש האחרון. יצא נהדר!
    ממש כייף לאכול אותו כי הירקות יוצרים קרצ’ והעוף מוסיף והופך את הסלט לממש ארוחה מלאה.
    לגבי הרוטב- רוטב ממש טעים ומפתיע.. אבל אני חייבת לציין שאם רוצים גירסה יותר בריאה אפשר בקלות לשים שמן זית,מלח פלפל ולימון ועדיין זה יהיה טעים ברמות.
    תודה רבה על מתכונים שתמיד יוצאים בול!

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל תודה רבה! ומסכימה איתך לגמרי, יכול לעבוד נהדר גם עם רוטב קלאסי של סלט (למרות שחולת חמאת בוטנים אנוכי :)).

  9. חנה says:

    במקום קרם קוקוס במה אפשר להמיר?חשוב לי כי אני לא משמשת בקרם קוקוס
    תודה מתכון אלוף!חבר למתכונים אלופים….מדויקים טעימים אסטטיים!!!!!!!!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend