סלט קיסר כמו במסעדה (בלי ביצים חיות ובלי אנשובי)

Posted on

לא יודעת מה איתכם, אבל אישית, קשה לי מאוד עם אכילת ביצים שלא עברו בישול. אני יודעת, זה טעים ואם אוכלים במקום איכותי זה כנראה לא יגרום לסלמונלה להגיע לביקור, אבל משהו בכל זאת מרתיע אותי.

הבעיה היא, שאחד הסלטים האהובים עלי ביותר הוא סלט קיסר. משהו בשילוב המושלם שבין עלי חסה פריכים ומרעננים, קרוטונים זהובים ורוטב עשיר שמחבר הכל ביחד עם פרמזן הופך אותו למנה האולטימטיבית. כזאת שאני באמת יכולה לאכול כל יום. ומדובר בבעיה כי הרוטב של הסלט הזה מכיל חלמונים טריים.

במסעדות מפונפנות ואיכותיות, לעיתים רחוקות אני מעלימה עין ובכל זאת טועמת מהסלט, אבל לרוב אעדיף את הגרסה הפשוטה יותר שלא עושה שימוש בחלמונים, ולרוב גם לא באנשובי. כן, זה הופך את הרוטב למשהו אחר, אבל בעיני הוא באמת לא פחות טעים.

הגרסה שלפניכם היא כל מה שאני אוהבת ברוטב הזה רק בלי החלמונים והאנשובי, במקומם התווספו גבינת פרמזן מגורדת דק דק שמוסיפה עוקץ ומליחות במקום האנשובי ומיונז איכותי שמוסיף עושר ומעבה את הרוטב במקום החלמון.

אני מבטיחה לכם שאם תשתמשו בחומרי גלם טובים לרוטב הזה, תקצרו על הסלט מלא מחמאות. ותסמכו עלי, תכינו ממנו כמות כפולה, ככה תוכלו להרכיב סלט בדקה וחצי לארוחת ערב. אפשר עם או בלי עוף.

סלט קיסר

מצרכים לרוטב (הרוטב מספיק ל-5 סלטים בערך):
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום קלופות (או 3 שיני שום קונפי למי שיש בבית)
כפית שטוחה חרדל דיז’ון חלק
3 כפות גדושות מיונז איכותי
30 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק על פומפייה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

מצרכים לסלט:
לבבות חסה, כמה שיותר קטנים ובצבע ירוק בהיר
2-3 פרוסות חלה/לחם כפרי או 1/3 באגט או ג’בטה – לא לחם פרוס מהסופר
כף שמן זית
מלח ופלפל
30 גרם גבינת פרמז’ן

אופן הכנה:
– במעבד מזון או בלנדר מניחים כל מצרכי הרוטב וטוחנים במשך 5 דקות עד שכל המצרכים הופכים לרוטב חלק (ואפשר גם פשוט לערבב בקערה אבל אז חשוב שהשום יהיה כתוש דק). אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם סמיך יותר, אפשר להוסיף עוד גבינת פרמז’ן מגורדת דק. שומרים את הרוטב במקרר, בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
– קורעים את הלחם לפיסות גסות ושוטפים את עלי החסה. מייבשים היטב היטב אחרת הרוטב לא ייצמד לעלים.
– מחממים שף שמן זית במחבת וקולים את קרעי הלחם עד שהם מזהיבים קלות. ממליחים ומפלפלים.
– את כל השלבים האלה אפשר להכין קודם ולשמור בצד.
– לפני ההגשה: מניחים בקערה גדולה את עלי החסה, אפשר שלמים ואפשר לקרוע לחצי, רק לא לקצוץ עם סכין.
– מפזרים מעל קרוטונים שהכנתם מהלחם, מזלפים 3-4 כפות רוטב ומניחים מעל פרוסות דקות של פרמז’ן שמגלפים מהגבינה באמצעות קולפן רגיל. מגישים מיד.

סלט קיסר

הערות חשובות:
– ניתן להוסיף לסלט רצועות עוף שמכינים מחזה עוף צרוב במחבת עם מעט שמן זית ומלח.
– במקום פרמז’ן אפשר להשתמש בפקורינו.
– אם יש לכם אנשובי בבית, ניתן להוסיף לרוטב 2 פילטים קטנים ולטחון אותם ביחד עם הרוטב.
– רוצים לחסוך בקלוריות? משתמשים במיונז קל (בבקשה של חברה איכותית) ומורידים את שמן הקנולה.
– אפשר להוסיף לסלט גם חצאי עגבניות שרי.
– אתם יודעים שאני בעד קיצורי דרך ותחליפים אבל בבקשה אל תשתמשו כאן בלחם פרוס מהסופר. כל היופי והטעם בקרוטונים האלה שיש להם קצוות קטנים וחדים שנצרבים יותר במחבת ואז יש מרקמים שונים. חוץ מזה, הלחם האחיד מהסופר לעולם לא יקבל קראסט כמו לחם קרוע ביד, עדיף אגב לחם ישן שכבר איבד לחות.

  • לשתף זה כיף

28 תגובות

  1. רוני says:

    הי,
    נראה מעולה!
    יש לך הערכה לכמה זמן הרוטב יחזיק מעמד במקרר?
    וגם- אם עושים כמות ממש גדולה ממנו, אפשר לדעתך להחליף חלק ממיץ הלימון בחומץ?

    1. רחלי קרוט says:

      בואי נגיד ככה, אצלי זה היה 10 ימים והוא עדיין היה נהדר, אבל חשוב לשמור על קופסה סגורה ולא להכניס לתוכה סכין או כפית מלוכלכים או כאלה שאכלו מהם קודם כדי לא להכניס חיידקים.
      לגבי הלימון, כן, אפשרי, אבל קצת להפחית כמות כי החומץ דומיננטי יותר.

  2. תמר says:

    הרוטב יצא נפלא, וגם היה מאוד פשוט להכנה, התלוננתי רק על הקושי להוציא אותו מהבלנדר… 🙂
    והקרוטונים שדרגו את כל הסלט, מזל שיש הרבה רוטב, כי אני הולכת לגמור ככה את כל החסה.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! גם אצלי החסה מתחסלת רק בגלל הרוטב 🙂

  3. רוני says:

    תודה על מתכון מהמם, באמת תמיד נמנעתי להכין בגלל עניין הביצים החיות והאנשובי… אז תודה גדולה רחלי!

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! כיף שאהבת

    2. יונה says:

      האם יש יתרון בשני השמנים או אפשר רק שמן זית?

      1. רחלי קרוט says:

        שמן זית כבד יותר ויש לו גם טעם דומיננטי ושמן רגיל יותר עדין גם בטעם וגם במרקם ולכן אני אוהבת לשלב. אבל אפשר גם רק שמן זית.

  4. מיונז says:

    לגבי ביצים חיות…. תהית פעם איך מכינים מיונז?

  5. צליל says:

    היי רחלי!
    נשמע מעולה…
    הדגשת מיונז איכותי, תוכלי להמליץ באיזה את משתמשת? אני לא קונה מיונז בדרכ כך שאין לי מושג בנושא (: תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אני מאוד אוהבת את זה היינץ (דווקא הדיאט אהוב עלי יותר אבל אולי זה בגלל שהתרגלתי), גם למותג מאסטר שף יש מיונז נהדר ולא יקר (הוא נקרא מיונז הולנדי) ובטיב טעם יש כמה מיונז שמיובאים מחו”ל והם נהדרים

      1. צליל says:

        תודה! (:

  6. גליה says:

    במיונז גם יש ביצים חיות 😉

    1. רחלי קרוט says:

      לא בתעשייתי

  7. יעל says:

    מתכון מעולה!!
    תודה רבה

  8. שני says:

    מתכון מעולה! תודה

  9. יהודית רשף says:

    עשיתי עם ביצים קשות ויצא מעולה.

  10. נעמה says:

    הכנתי את הרוטב, הוספתי חתיכות קטנטנות של אנשובי.. ויצא מושלםםםם :))) תודה

  11. מיקי says:

    בהערות ציינת שניתן להחליף מיונז קל במקום הקנולה. כמה מיונז מחליף 2 כפות קנולה. אני מבינה שמהיונז הקל יכול להחליף גם את המיונז שבמתכון

  12. מיטל says:

    וואו איזה רוטב מושלם! ופיתרון מעולה להריוניות.
    מכורה!

  13. אור says:

    היי האם ניתן להקפיא את הרוטב?

  14. עדי says:

    וואו, הצלת את חיי!
    אני מתה על סלט קיסר אבל כרגע בהריון.. היה לי חשק מטורף לאכול את הסלט ולא ידעתי מה לעשות. נתקלתי במקרה במתכון שלך, הכנתי אותו (עם האנשובי) , ויצא פשוט מושלם!!!
    כל כך טעים שסיימתי את כל חבילת החסה וחצי מהרוטב בפעם אחת 🙂
    תודה רבה על מתכון קל, נוח וטעים!

  15. אלה says:

    היי….נראה מתכון ממש ממש מעולה
    אני אוכלת כשר אז מה אפשר לשים במקום הפרמז’ן בסלט?

  16. אורה פלג says:

    רחלי.
    במרכולים ניתן ללכת לאיבוד מרוב רטבי הסויה ואינני יודעת במה לבחור.
    איזה רוטב סויה את ממליצה?

  17. קרין says:

    היי האם אפשר במקום האנשובי זיתי קלמטה שחורים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אחלה רעיון!

  18. שירן says:

    מושלם!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend