ספגטי בולונז הכי טעים בעולם – בסיר אחד

Posted on
פסטה בולונז

אחד המתכונים הכי אהובים בבלוג – זה שחוזרים אליו שוב ושוב.

פסטה בולונז נפלאה שאפשר, וכדאי, להכין בסיר אחד. כל מה שצריך זה להכין רוטב בולונז נפלא עם טעמים עמוקים וטובים וברגע שהוא מוכן להוסיף את הפסטה ולבשל הכל יחד.

אתם יכולים להשתמש כאן בכל פסטה שתרצו אם כי הפסטות הקטנות ו/או ספגטי הכי טובות למתכון הזה.

צפו כאן בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פסטה בולונז

מצרכים (לסיר גדול שמספיק למשפחה):
3-4 כפות שמן
1 בצל לבן גדול או 2 בצלים בינוניים
5 שיני שום קלופות
2 ענפי סלרי כולל העלים
1 גזר גדול, קלוף – לא חובה
500 גרם בשר בקר טחון – מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני
3-4 כפות רסק עגבניות
800 גרם (2 קופסאות שימורים) עגבניות מרוסקות דק או 4-5 עגבניות בשלות
1 כפית דבש או מייפל או סוכר
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים + 2 כוסות נוספות (ראו שלבי הכנה)
כף אורגנו יבש או 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית (אפשר גם יותר) צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 חבילה פסטה קצרה או ספגטי

אופן הכנה:
– קוצצים בצל, סלרי, גזר ושום לקוביות קטנות (אם יש לכם ילדים שלא אוהבים את המרקם של הבצל או השום, אפשר לגרר אותם על פומפייה. ככה גם לא ירגישו אותם מבחינת המראה והמרקם וגם לא תאלצו לוותר על הטעם המעולה שלהם). אם מגררים על פומפייה, שימו לב להשתמש גם בנוזלים של הבצל.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר, על אש בינונית, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים את הבשר ומגבירים את האש לגבוהה. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מתאדים לגמרי. זה לוקח בערך 15 דקות אז סבלנות. החלק הזה חשוב כדי שהבשר יצרב ויתקרמל ולא יתבשל במים שהוא הגיר ויהפוך לסמרטוטי.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות או עגבניות טריות (קוצצים לקוביות קטנות), רסק עגבניות, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל ו-2 סוגי פפריקה ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך 5 דקות.
– מוסיפים 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך שעה. ככל שתבשלו יותר ככה הרוטב יקבל טעמים עמוקים יותר. בכל מקרה, אם אתם רואים שחסרים נוזלים (הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי) תוסיפו עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– כשהרוטב מוכן וטעים מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ופסטה קצרה או ספגטי. מבשלים הכל יחד, עם מכסה סגור, עד שהפסטה רכה. חשוב לערבב מדי פעם ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מים מאוד תלוי בסוג הפסטה שבחרתם. עדיף שיהיה רוטב מסביב כשהפסטה מוכנה מאשר שיהיה יבש. איך אני יודעת כמה מים בדיוק (כי כל פסטה דורשת כמות שונה)? אני שמה 2 כוסות ומבשלת עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. אם הפסטה עוד לא מוכנה לגמרי וכבר אין רוטב אני שמה עוד חצי כוס מים רותחים ומערבבת.

פסטה בולונז
פסטה בולונז

הערות חשובות:
– אם יש מתכון שחשוב להשתמש בו בעגבניות איכותית זה המתכון. ככל שתבחרו חברה טובה יותר ככה הבולונז יצא טעים יותר, בעיקר בעגבניות המרוסקות שנוטות להיות חמצמצות מדי בחברות מסוימות. הנה כתבה שכתבתי בנוגע לזה.
– חשוב להוציא את הבשר מהמקרר רבע שעה לפני הבישול. בשר בטמפרטורת החדר נצרב טוב יותר ולא משחרר המון נוזלים.
– המתכון הזה נהדר גם עם עוף טחון (והכי טעים – פרגיות טחונות).
– במקום עגבניות מרוסקות אפשר לשים 4-5 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות.

גולשים מכינים

67 תגובות

  1. רעות says:

    על איזה חברה של שימורי עגבניות מרוסקות את ממליצה? נראה מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      אני תמיד קונה של חברת mutti אבל חייבת להודות שלאחרונה טעמתי את העגבניות החדשות של מאסטר שף (סדרת 100% עגבניות איטלקיות) והן נהדרות וגם לא יקרות.

  2. תמר says:

    יצא אש!!!! תודה רחלי
    מתכון מעולה
    עכשיו מחכה למתכון שלך לקציצות ברוטב אדום

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! אהובה שאת <3
      קציצות ברוטב אדום זה כל כך סבתא שלי, טוב שהזכרת, אני אבקש ממנה את המתכון.

      1. חגית says:

        הייי שמעתי שניתן להוסיף קצת יין אדום האם ניתן לשלב ואם כן עדיין להוסיף מייפל/דבש?

      2. סיון לב says:

        מחכה למתכון הקציצות שלך

  3. אוריה says:

    לא הבנתי, 2 קופסאות שימורים של 800 גר’ כל אחת? או בסה״כ 800 גר׳. ?

    1. רחלי קרוט says:

      בסך הכל 800, שהן בערך 2 קופסאות שימורים 🙂 תבדקי על הקופסה שהן באמת שוקלות בסביבות 400

  4. מורן says:

    סתם תוהה- למה חשוב לא לשטוף את הספגטי?

    1. רחלי קרוט says:

      כי אז כל העמילן סביב הפסטה נשטף והעמילן הוא זה שמדביק יותר טוב את הרוטב לפסטה. וגם הופך את זה לקרמי יותר.
      הפעם היחידה שאני שוטפת פסטה, אבל לא במים אלא במעט שמן זית, זה כשאני רוצה לשמור פסטה שכבר בושלה ליום אחר בלי להוסיף לה רוטב (ואז היא גם לא נדבקת אחת לשניי) או למשל כשאני רוצה להכין סלט פסטה ושם חשוב לי דווקא שהפסטה לא תהיה עם מעטה קרמי כזה אלא יותר אחד אחד.

  5. נועה כהן says:

    עשיתי את המתכון.. הרוטב עם הבשר יצא מדהים אך כשהוספתי את הפסטה (בצורת ביסלי) זה נהיה עיסתי יחד… אולי תוכלי להסביר לי למה.?.

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כשמבשלים יותר מדי את הפסטה לפני ההוספה שלה לסיר עם הרוטב כי ברגע שמכניסים לרוטב היא ממשיכה להתבשל ומתרככת מדי. פעם הבאה פשוט כמה דקות פחות לבשל אותה. והמלצה שלי, לא פסטה פוזילי, היא הכי בעייתית 🙂

    2. לי says:

      היי רחלי,
      אם רוצים להשתמש בעגבניות טריות ולא מקופסת שימורים. איך ממירים את הכמויות? האם צריך לשים יותר דבש?

  6. ליאור says:

    נראה מעולה !
    איך קוראים לצורת פסטה שתמונה? בא לי להכין כזה בדיוק 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      גם אני מתה על הסוג הזה. זה לינגויני אבל אפשר גם ספגטי (עדיף העבה עם החור באמצע) או פאפרדלה שהיא גם גאונית ונהדרת עם בולונז.

      1. הדס says:

        היי רחלי, התבשיל יצא מדהים! האם ניתן לבשל באותו הפורמט עם “בשר” טחון טבעוני? ומה יהיה משך הבישול אם כן. תודה רבה!

  7. מוריה says:

    אפשר לגרד עגבניות טריות במקום השימורים?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, זה יוצא בערך 2 כוסות.

  8. לנה says:

    יצא ממש ממש מעולה, והרבה יותר קל מהבולונז שאני מכינה בד”כ… נכנס לספר מתכונים שלי (:

  9. כרמית says:

    הבישול הארוך בסיר עם מכסה או בלי?

    1. Liron says:

      גם אני תוהה…

  10. טלי says:

    הי רחלי,
    הכנתי, יצא טעים אבל ממש מלוח. אולי הכוונה הייתה לכפית מלח, ולא כף כפי שרשום?
    בדיעבד אני חושבת שכף מלח על חצי קילו בשר זה הרבה.

  11. עדי says:

    טעים מאוד ! קל להגנה ועשיר בטעמים

    1. עדי says:

      להכנה** 🙂

  12. שני says:

    זאת הפעם השניה שאני מכינה וזה יצא פשוט מעולה פעם אחרי פעם

  13. ליה says:

    אני החלפתי את ה800 גרם עגבניות מרוסקות בעגבניות טריות. מרתיחים מים ומקלפים את הקליפה שלהן, חותכים ומוסיפים לרוטב. יוצא טעם עשיר ומומלץ ביותר.

  14. מירי says:

    הי, מתכון מעולה!! עד כמה קריטי אם יש לי בשר טחון במקפיא ואני רוצה להפשיר בשביל הבולונז… חייב דווקא בשר טרי? תודה!

    1. לירון גבאי says:

      אפשר בלי רסק?

  15. עדי says:

    היי רחלי,
    באיזה בשר את ממליצה להשתמש?

    1. רחלי קרוט says:

      לא נעים לי להגיד שאני פשוט מבקשת מהקצב בשר טחון לבולונז והוא מביא לי. אבל בעקרון זה צוואר או שפונדרה.

      מה שכן חשוב, ולא כתבתי את זה (וטוב שהגבת אז עכשיו אני אוסיף), לבקש לטחון פעם אחת ולא פעמיים.

  16. סטס says:

    רחלי,

    עשיתי בול לפי המתכון ויצא מאוד, מאוד טעים!!! הפידבד הכי טוב מילדים שלי, שמבקשים עוד תוספת!!! 🙂

    תודה רבה,

    סטס

  17. יפעת says:

    מתכון מעולה. תודה?

  18. לירון says:

    היי רחלי, האם אפשר פשוט לבשל את הפסטה יחד עם הבולונז? אם כן, אחרי כמה זמן להוסיף את הפסטה?

  19. גיל says:

    היי רחלי,
    האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב? ברוקולי למשל?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר קוביות גזר, קוביות גמבה, קוביות חצילים (ללא הקליפה), פרחי כרובית קטנים, קוביות קישואים. את כולם שימי ממש בהתחלה שיהיה להם זמן להתרכך.

  20. מיקי says:

    במילה אחת : מושלם !!!

  21. יעל says:

    אפשר עם אטריות אורז במקום פסטה רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי

  22. דיאנה says:

    יצא נהדר אומץ בחום למתכונים המשפחתיים שלנו.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  23. מוניקה says:

    מושלם.מושלם.מושלם.המון זמן חיפשתי מתכון שיתאים לילדים ללא יין.הרגע הכנתי וחוסל.תודה לך

  24. מיכאלה says:

    הבישול של הרוטב צריך להיות עם מכסה?

    1. הדר says:

      מצטרפת לשאלה

  25. נועם says:

    היי רחלי
    אפשר להחליף את הבשר הטחון בפרגיות קצוצות?
    תודה

    1. נועם says:

      או שעדיף פרגיות טחונות?

  26. איילת says:

    מתכון מושלם !! קל להכנה והחליף בשנייה את כל המתכונים הקודמים שלא הביאו לתוצאה המדוייקת הזאת. תודה רבה!

  27. מעיין says:

    כבר פעם רביעית שמכינה את המתכון הזה והוא פשוט מנצח. מבקשים רק אותו כל הזמן אלופה שאת!!!

  28. יעקב ב. says:

    הבשר לא נצמד, נופל לתחתית הקערה. מה ניתן לעשות? תודה

  29. אדוה says:

    רציתי לעשות גרסה צמחונית עם עדשים שחורות במקום הבשר הטחון. איזה עיבוד הן צריכות לעבור לפני הנכנסתן לרוטב? איזה כמות?

  30. שרון says:

    שלום, האם הסיר צריך להיות מכוסה בבישול?

  31. צליל says:

    שמתי גזר, עגבניות טריות מגורדות (לא היה לי שימורים..) ואת השר החלפתי בביונד מיט טחון… יצא מעולה!!! התיבול מדוייק, פשוט מושלם, תודה!

  32. קים says:

    מתכון מנצח, אנחנו מכינים בבית המון וכולם נורא אוהבים! הוספתי גם יין אדום למתכון, לדעתי ממש משדרג 🙂
    משתמשת גם ללזניה בשרית, זה בכלל וואו! תודה רחלי!

  33. Chaya says:

    חזרתי לעדכן שיצא פשוט מדהים!
    המון תודה רחלי 🙂

    1. אתי says:

      כמה זמן לבשל את הפסטה לפני שמכניסים לרוטב?

  34. אייל גלברג says:

    מדוע לא לשטוף את הפסטה? עם העמילן היא נדבקת במיוחד אם מגישים אותה בנפרד.
    שטיפה קלה ואחכ טיפה לשמן ולהמליח אותה וזה יוצא שיגעון

  35. לירז says:

    טעים ממש! תודה רבה 👑

  36. נטע says:

    היי רחלי, האם הסיר צריך להיות מכוסה?

  37. אמונה says:

    הכנתי- יצא פגז! לא היה לי סלרי- שמתי גזר.

  38. ירדן says:

    מתכון מושלם!!!! תודה

  39. גלית says:

    מצטרפת לכל המחמאות.
    באמת מתכון מושלם!!
    מכינה כבר פעם שלישית וטעים טעים טעים. תודה

  40. ריקי says:

    הפך למתכון העיקרי שלי לבולונז! תודה רבה על מתכון מושלם!
    ולמי שתהה לגבי סיר עם או בלי מכסה בזמן הבישול בלי הפסטה – אני סוגרת. ממליצה

  41. מור says:

    תודה רבה יצא מוצלח מאוד!!!

  42. מרינה says:

    יצא פשוט ואו!!! מאמצת

  43. מירב says:

    היי רחלי, יש לי עניין עם עגבניות טריות או מרוסקות.. כן מסתדרת עם רסק עגבניות פשוט. במה אפשר להחליף את העגבניות שבמתכון?
    תודההה

  44. אוסי says:

    אין תשובות על 2 שאלות חשובות
    לבשל עם סיר מכוסה?
    כמה זמן בערך מבשלים הכל עד ” לקבל רןטב מוכן וטעים”?
    תודה רבה

  45. אור says:

    זה מהמם ששמת תמונות של גולשים שהכינו!! אהבתי

  46. ציפי says:

    אנסה את המתכון למחר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend