ספגטי בולונז הכי טעים בעולם

Posted on

מצרכים:
3 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות)
1 בצל לבן גדול או 2 בצלים בינוניים
5 שיני שום קלופות
2 ענפי סלרי
500 גרם בשר בקר טחון (טרי וטחון פעם אחת ולא פעמיים), מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני הבישול
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
800 גרם (2 קופסאות שימורים) עגבניות מרוסקות דק, מחברה טובה ואיכותית
1 כף דבש או מייפל
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
כף אורגנו יבש או 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כף שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית (אפשר גם יותר) צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה – אופציונלי
1 חבילה ספגטי בכל גודל שאוהבים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות (אם יש לכם ילדים שלא אוהבים את המרקם של הבצל או השום, אפשר לגרר אותם על פומפייה. ככה גם לא ירגישו אותם מבחינת המראה והמרקם וגם לא תאלצו לוותר על הטעם המעולה שלהם). אם מגררים על פומפייה, שימו לב להשתמש גם בנוזלים של הבצל.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל והסלרי, על אש בינונית, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים את הבשר ומגבירים את האש לגבוהה. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מתאדים לגמרי. זה לוקח בערך 10-15 דקות אז סבלנות. החלק הזה חשוב כדי שהבשר יצרב ויתקרמל ולא יתבשל במים שהוא הגיר ויהפוך לסמרטוטי.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לא כולל הפסטה, ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך 35-40 דקות. ככל שתבשלו יותר ככה הרוטב יקבל טעמים עמוקים יותר. בכל מקרה, אם אתם רואים שחסרים נוזלים (הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי) תוסיפו עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– מבשלים את הפסטה 3/4 בישול ומסננים מנוזלים. חשוב מאוד לא לשטוף אותה.
– אחרי שהרוטב סיים להתבשל מוסיפים את הפסטה לרוטב וממשיכים לבשל במשך 15-20 דקות או עד שהפסטה מגיעה לרכות שאתם אוהבים. אני אוהבת אותה רכה ולא אל דנטה (סליחה שפים ואיטלקים) אבל כמובן שזה תלוי בהעדפה האישית שלכם.
– מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.

ספגטי בולונז

הערות חשובות:
– אם יש מתכון שחשוב להשתמש בו בעגבניות איכותית זה המתכון. ככל שתבחרו חברה טובה יותר ככה הבולונז יצא טעים יותר, בעיקר בעגבניות המרוסקות שנוטות להיות חמצמצות מדי בחברות מסוימות. הנה כתבה שכתבתי בנוגע לזה.
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או בסוכר חום.
– חשוב שהרוטב יהיה יחסית נוזלי לפני הוספת הפסטה כי היא סופגת חלק מהנוזלים, לכן אם הרוטב נראה לכם סמיך מדי תוסיפו 1/2 כוס מים רותחים.
– חשוב להוציא את הבשר מהמקרר רבע שעה לפני הבישול. בשר בטמפרטורת החדר נצרב טוב יותר ולא משחרר המון נוזלים.
– המתכון הזה נהדר גם עם עוף טחון (והכי טעים – פרגיות טחונות).
– ניתן להוסיף, בשלב הוספת השום, 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או מגורדים על פומפייה.

גולשים מכינים

56 תגובות

  1. רעות says:

    על איזה חברה של שימורי עגבניות מרוסקות את ממליצה? נראה מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      אני תמיד קונה של חברת mutti אבל חייבת להודות שלאחרונה טעמתי את העגבניות החדשות של מאסטר שף (סדרת 100% עגבניות איטלקיות) והן נהדרות וגם לא יקרות.

  2. תמר says:

    יצא אש!!!! תודה רחלי
    מתכון מעולה
    עכשיו מחכה למתכון שלך לקציצות ברוטב אדום

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! אהובה שאת <3
      קציצות ברוטב אדום זה כל כך סבתא שלי, טוב שהזכרת, אני אבקש ממנה את המתכון.

      1. חגית says:

        הייי שמעתי שניתן להוסיף קצת יין אדום האם ניתן לשלב ואם כן עדיין להוסיף מייפל/דבש?

  3. אוריה says:

    לא הבנתי, 2 קופסאות שימורים של 800 גר’ כל אחת? או בסה״כ 800 גר׳. ?

    1. רחלי קרוט says:

      בסך הכל 800, שהן בערך 2 קופסאות שימורים 🙂 תבדקי על הקופסה שהן באמת שוקלות בסביבות 400

  4. מורן says:

    סתם תוהה- למה חשוב לא לשטוף את הספגטי?

    1. רחלי קרוט says:

      כי אז כל העמילן סביב הפסטה נשטף והעמילן הוא זה שמדביק יותר טוב את הרוטב לפסטה. וגם הופך את זה לקרמי יותר.
      הפעם היחידה שאני שוטפת פסטה, אבל לא במים אלא במעט שמן זית, זה כשאני רוצה לשמור פסטה שכבר בושלה ליום אחר בלי להוסיף לה רוטב (ואז היא גם לא נדבקת אחת לשניי) או למשל כשאני רוצה להכין סלט פסטה ושם חשוב לי דווקא שהפסטה לא תהיה עם מעטה קרמי כזה אלא יותר אחד אחד.

  5. נועה כהן says:

    עשיתי את המתכון.. הרוטב עם הבשר יצא מדהים אך כשהוספתי את הפסטה (בצורת ביסלי) זה נהיה עיסתי יחד… אולי תוכלי להסביר לי למה.?.

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כשמבשלים יותר מדי את הפסטה לפני ההוספה שלה לסיר עם הרוטב כי ברגע שמכניסים לרוטב היא ממשיכה להתבשל ומתרככת מדי. פעם הבאה פשוט כמה דקות פחות לבשל אותה. והמלצה שלי, לא פסטה פוזילי, היא הכי בעייתית 🙂

    2. לי says:

      היי רחלי,
      אם רוצים להשתמש בעגבניות טריות ולא מקופסת שימורים. איך ממירים את הכמויות? האם צריך לשים יותר דבש?

  6. ליאור says:

    נראה מעולה !
    איך קוראים לצורת פסטה שתמונה? בא לי להכין כזה בדיוק 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      גם אני מתה על הסוג הזה. זה לינגויני אבל אפשר גם ספגטי (עדיף העבה עם החור באמצע) או פאפרדלה שהיא גם גאונית ונהדרת עם בולונז.

  7. מוריה says:

    אפשר לגרד עגבניות טריות במקום השימורים?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, זה יוצא בערך 2 כוסות.

  8. לנה says:

    יצא ממש ממש מעולה, והרבה יותר קל מהבולונז שאני מכינה בד”כ… נכנס לספר מתכונים שלי (:

  9. כרמית says:

    הבישול הארוך בסיר עם מכסה או בלי?

    1. Liron says:

      גם אני תוהה…

  10. טלי says:

    הי רחלי,
    הכנתי, יצא טעים אבל ממש מלוח. אולי הכוונה הייתה לכפית מלח, ולא כף כפי שרשום?
    בדיעבד אני חושבת שכף מלח על חצי קילו בשר זה הרבה.

  11. עדי says:

    טעים מאוד ! קל להגנה ועשיר בטעמים

    1. עדי says:

      להכנה** 🙂

  12. שני says:

    זאת הפעם השניה שאני מכינה וזה יצא פשוט מעולה פעם אחרי פעם

  13. ליה says:

    אני החלפתי את ה800 גרם עגבניות מרוסקות בעגבניות טריות. מרתיחים מים ומקלפים את הקליפה שלהן, חותכים ומוסיפים לרוטב. יוצא טעם עשיר ומומלץ ביותר.

  14. מירי says:

    הי, מתכון מעולה!! עד כמה קריטי אם יש לי בשר טחון במקפיא ואני רוצה להפשיר בשביל הבולונז… חייב דווקא בשר טרי? תודה!

    1. לירון גבאי says:

      אפשר בלי רסק?

  15. עדי says:

    היי רחלי,
    באיזה בשר את ממליצה להשתמש?

    1. רחלי קרוט says:

      לא נעים לי להגיד שאני פשוט מבקשת מהקצב בשר טחון לבולונז והוא מביא לי. אבל בעקרון זה צוואר או שפונדרה.

      מה שכן חשוב, ולא כתבתי את זה (וטוב שהגבת אז עכשיו אני אוסיף), לבקש לטחון פעם אחת ולא פעמיים.

  16. סטס says:

    רחלי,

    עשיתי בול לפי המתכון ויצא מאוד, מאוד טעים!!! הפידבד הכי טוב מילדים שלי, שמבקשים עוד תוספת!!! 🙂

    תודה רבה,

    סטס

  17. יפעת says:

    מתכון מעולה. תודה?

  18. לירון says:

    היי רחלי, האם אפשר פשוט לבשל את הפסטה יחד עם הבולונז? אם כן, אחרי כמה זמן להוסיף את הפסטה?

  19. גיל says:

    היי רחלי,
    האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב? ברוקולי למשל?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר קוביות גזר, קוביות גמבה, קוביות חצילים (ללא הקליפה), פרחי כרובית קטנים, קוביות קישואים. את כולם שימי ממש בהתחלה שיהיה להם זמן להתרכך.

  20. מיקי says:

    במילה אחת : מושלם !!!

  21. יעל says:

    אפשר עם אטריות אורז במקום פסטה רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי

  22. דיאנה says:

    יצא נהדר אומץ בחום למתכונים המשפחתיים שלנו.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  23. מוניקה says:

    מושלם.מושלם.מושלם.המון זמן חיפשתי מתכון שיתאים לילדים ללא יין.הרגע הכנתי וחוסל.תודה לך

  24. מיכאלה says:

    הבישול של הרוטב צריך להיות עם מכסה?

    1. הדר says:

      מצטרפת לשאלה

  25. נועם says:

    היי רחלי
    אפשר להחליף את הבשר הטחון בפרגיות קצוצות?
    תודה

    1. נועם says:

      או שעדיף פרגיות טחונות?

  26. איילת says:

    מתכון מושלם !! קל להכנה והחליף בשנייה את כל המתכונים הקודמים שלא הביאו לתוצאה המדוייקת הזאת. תודה רבה!

  27. מעיין says:

    כבר פעם רביעית שמכינה את המתכון הזה והוא פשוט מנצח. מבקשים רק אותו כל הזמן אלופה שאת!!!

  28. יעקב ב. says:

    הבשר לא נצמד, נופל לתחתית הקערה. מה ניתן לעשות? תודה

  29. אדוה says:

    רציתי לעשות גרסה צמחונית עם עדשים שחורות במקום הבשר הטחון. איזה עיבוד הן צריכות לעבור לפני הנכנסתן לרוטב? איזה כמות?

  30. שרון says:

    שלום, האם הסיר צריך להיות מכוסה בבישול?

  31. צליל says:

    שמתי גזר, עגבניות טריות מגורדות (לא היה לי שימורים..) ואת השר החלפתי בביונד מיט טחון… יצא מעולה!!! התיבול מדוייק, פשוט מושלם, תודה!

  32. קים says:

    מתכון מנצח, אנחנו מכינים בבית המון וכולם נורא אוהבים! הוספתי גם יין אדום למתכון, לדעתי ממש משדרג 🙂
    משתמשת גם ללזניה בשרית, זה בכלל וואו! תודה רחלי!

  33. Chaya says:

    חזרתי לעדכן שיצא פשוט מדהים!
    המון תודה רחלי 🙂

  34. אייל גלברג says:

    מדוע לא לשטוף את הפסטה? עם העמילן היא נדבקת במיוחד אם מגישים אותה בנפרד.
    שטיפה קלה ואחכ טיפה לשמן ולהמליח אותה וזה יוצא שיגעון

  35. לירז says:

    טעים ממש! תודה רבה 👑

  36. נטע says:

    היי רחלי, האם הסיר צריך להיות מכוסה?

  37. אמונה says:

    הכנתי- יצא פגז! לא היה לי סלרי- שמתי גזר.

  38. ירדן says:

    מתכון מושלם!!!! תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend