ספגטי בולונז הכי טעים בעולם

Posted on

מצרכים:
3 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות)
1 בצל לבן גדול או 2 בצלים בינוניים
4 שיני שום קלופות
500 גרם בשר בקר טחון (טרי וטחון פעם אחת ולא פעמיים), מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני הבישול
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
800 גרם (2 קופסאות שימורים) עגבניות מרוסקות דק, מחברה טובה ואיכותית
1 כף דבש או מייפל
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
כף אורגנו יבש או 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כף שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית (אפשר גם יותר) צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה – אופציונלי
1 חבילה ספגטי בכל גודל שאוהבים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות (אם יש לכם ילדים שלא אוהבים את המרקם של הבצל או השום, אפשר לגרר אותם על פומפייה. ככה גם לא ירגישו אותם מבחינת המראה והמרקם וגם לא תאלצו לוותר על הטעם המעולה שלהם). אם מגררים על פומפייה, שימו לב להשתמש גם בנוזלים של הבצל.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל, על אש בינונית, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים את הבשר ומגבירים את האש לגבוהה. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מתאדים לגמרי. זה לוקח בערך 10-15 דקות אז סבלנות. החלק הזה חשוב כדי שהבשר יצרב ויתקרמל ולא יתבשל במים שהוא הגיר ויהפוך לסמרטוטי.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לא כולל הפסטה, ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך 35-40 דקות. ככל שתבשלו יותר ככה הרוטב יקבל טעמים עמוקים יותר. בכל מקרה, אם אתם רואים שחסרים נוזלים (הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי) תוסיפו עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– מבשלים את הפסטה 3/4 בישול ומסננים מנוזלים. חשוב מאוד לא לשטוף אותה.
– אחרי שהרוטב סיים להתבשל מוסיפים את הפסטה לרוטב וממשיכים לבשל במשך 15-20 דקות או עד שהפסטה מגיעה לרכות שאתם אוהבים. אני אוהבת אותה רכה ולא אל דנטה (סליחה שפים ואיטלקים) אבל כמובן שזה תלוי בהעדפה האישית שלכם.
– מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.

ספגטי בולונז

הערות חשובות:
– אם יש מתכון שחשוב להשתמש בו בעגבניות איכותית זה המתכון. ככל שתבחרו חברה טובה יותר ככה הבולונז יצא טעים יותר, בעיקר בעגבניות המרוסקות שנוטות להיות חמצמצות מדי בחברות מסוימות.
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או בסוכר חום.
– חשוב שהרוטב יהיה יחסית נוזלי לפני הוספת הפסטה כי היא סופגת חלק מהנוזלים, לכן אם הרוטב נראה לכם סמיך מדי תוסיפו 1/2 כוס מים רותחים.
– חשוב להוציא את הבשר מהמקרר רבע שעה לפני הבישול. בשר בטמפרטורת החדר נצרב טוב יותר ולא משחרר המון נוזלים.
– המתכון הזה נהדר גם עם עוף טחון (והכי טעים – פרגיות טחונות).
– ניתן להוסיף, בשלב הוספת השום, 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או מגורדים על פומפייה ו/או 2 ענפי סלרי קצוצים דק.

גולשים מכינים

38 תגובות

  1. רעותsays:

    על איזה חברה של שימורי עגבניות מרוסקות את ממליצה? נראה מעולה!

    1. רחלי קרוטsays:

      אני תמיד קונה של חברת mutti אבל חייבת להודות שלאחרונה טעמתי את העגבניות החדשות של מאסטר שף (סדרת 100% עגבניות איטלקיות) והן נהדרות וגם לא יקרות.

  2. תמרsays:

    יצא אש!!!! תודה רחלי
    מתכון מעולה
    עכשיו מחכה למתכון שלך לקציצות ברוטב אדום

    1. רחלי קרוטsays:

      איזה כיף! אהובה שאת <3
      קציצות ברוטב אדום זה כל כך סבתא שלי,טוב שהזכרת,אני אבקש ממנה את המתכון.

  3. אוריהsays:

    לא הבנתי,2 קופסאות שימורים של 800 גר’כל אחת? או בסה״כ 800 גר׳. ?

    1. רחלי קרוטsays:

      בסך הכל 800,שהן בערך 2 קופסאות שימורים 🙂 תבדקי על הקופסה שהן באמת שוקלות בסביבות 400

  4. מורןsays:

    סתם תוהה- למה חשוב לא לשטוף את הספגטי?

    1. רחלי קרוטsays:

      כי אז כל העמילן סביב הפסטה נשטף והעמילן הוא זה שמדביק יותר טוב את הרוטב לפסטה. וגם הופך את זה לקרמי יותר.
      הפעם היחידה שאני שוטפת פסטה,אבל לא במים אלא במעט שמן זית,זה כשאני רוצה לשמור פסטה שכבר בושלה ליום אחר בלי להוסיף לה רוטב (ואז היא גם לא נדבקת אחת לשניי) או למשל כשאני רוצה להכין סלט פסטה ושם חשוב לי דווקא שהפסטה לא תהיה עם מעטה קרמי כזה אלא יותר אחד אחד.

  5. נועה כהןsays:

    עשיתי את המתכון.. הרוטב עם הבשר יצא מדהים אך כשהוספתי את הפסטה (בצורת ביסלי) זה נהיה עיסתי יחד…אולי תוכלי להסביר לי למה.?.

    1. רחלי קרוטsays:

      זה קורה כשמבשלים יותר מדי את הפסטה לפני ההוספה שלה לסיר עם הרוטב כי ברגע שמכניסים לרוטב היא ממשיכה להתבשל ומתרככת מדי. פעם הבאה פשוט כמה דקות פחות לבשל אותה. והמלצה שלי,לא פסטה פוזילי,היא הכי בעייתית 🙂

    2. ליsays:

      היי רחלי,
      אם רוצים להשתמש בעגבניות טריות ולא מקופסת שימורים. איך ממירים את הכמויות? האם צריך לשים יותר דבש?

  6. ליאורsays:

    נראה מעולה !
    איך קוראים לצורת פסטה שתמונה? בא לי להכין כזה בדיוק 🙂

    1. רחלי קרוטsays:

      גם אני מתה על הסוג הזה. זה לינגויני אבל אפשר גם ספגטי (עדיף העבה עם החור באמצע) או פאפרדלה שהיא גם גאונית ונהדרת עם בולונז.

  7. מוריהsays:

    אפשר לגרד עגבניות טריות במקום השימורים?

    1. רחלי קרוטsays:

      בטח,זה יוצא בערך 2 כוסות.

  8. לנהsays:

    יצא ממש ממש מעולה,והרבה יותר קל מהבולונז שאני מכינה בד”כ…נכנס לספר מתכונים שלי (:

  9. כרמיתsays:

    הבישול הארוך בסיר עם מכסה או בלי?

    1. Lironsays:

      גם אני תוהה…

  10. טליsays:

    הי רחלי,
    הכנתי,יצא טעים אבל ממש מלוח. אולי הכוונה הייתה לכפית מלח,ולא כף כפי שרשום?
    בדיעבד אני חושבת שכף מלח על חצי קילו בשר זה הרבה.

  11. עדיsays:

    טעים מאוד ! קל להגנה ועשיר בטעמים

    1. עדיsays:

      להכנה** 🙂

  12. שניsays:

    זאת הפעם השניה שאני מכינה וזה יצא פשוט מעולה פעם אחרי פעם

  13. ליהsays:

    אני החלפתי את ה800 גרם עגבניות מרוסקות בעגבניות טריות. מרתיחים מים ומקלפים את הקליפה שלהן,חותכים ומוסיפים לרוטב. יוצא טעם עשיר ומומלץ ביותר.

  14. מיריsays:

    הי,מתכון מעולה!! עד כמה קריטי אם יש לי בשר טחון במקפיא ואני רוצה להפשיר בשביל הבולונז…חייב דווקא בשר טרי? תודה!

  15. עדיsays:

    היי רחלי,
    באיזה בשר את ממליצה להשתמש?

    1. רחלי קרוטsays:

      לא נעים לי להגיד שאני פשוט מבקשת מהקצב בשר טחון לבולונז והוא מביא לי. אבל בעקרון זה צוואר או שפונדרה.

      מה שכן חשוב,ולא כתבתי את זה (וטוב שהגבת אז עכשיו אני אוסיף),לבקש לטחון פעם אחת ולא פעמיים.

  16. סטסsays:

    רחלי,

    עשיתי בול לפי המתכון ויצא מאוד,מאוד טעים!!! הפידבד הכי טוב מילדים שלי,שמבקשים עוד תוספת!!! 🙂

    תודה רבה,

    סטס

  17. יפעתsays:

    מתכון מעולה. תודה💜

  18. לירוןsays:

    היי רחלי,האם אפשר פשוט לבשל את הפסטה יחד עם הבולונז? אם כן,אחרי כמה זמן להוסיף את הפסטה?

  19. גילsays:

    היי רחלי,
    האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב? ברוקולי למשל?

    1. רחלי קרוטsays:

      אפשר קוביות גזר,קוביות גמבה,קוביות חצילים (ללא הקליפה),פרחי כרובית קטנים,קוביות קישואים. את כולם שימי ממש בהתחלה שיהיה להם זמן להתרכך.

  20. מיקיsays:

    במילה אחת :מושלם !!!

  21. יעלsays:

    אפשר עם אטריות אורז במקום פסטה רגילה?

    1. רחלי קרוטsays:

      לגמרי

  22. דיאנהsays:

    יצא נהדר אומץ בחום למתכונים המשפחתיים שלנו.

    1. רחלי קרוטsays:

      ממש שמחה לשמוע!

  23. מוניקהsays:

    מושלם.מושלם.מושלם.המון זמן חיפשתי מתכון שיתאים לילדים ללא יין.הרגע הכנתי וחוסל.תודה לך

  24. מיכאלהsays:

    הבישול של הרוטב צריך להיות עם מכסה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend