ספגטי ברוטב תרד ושום מוקרם (ללא שמנת) – טבעוני

Posted on

כבר כתבתי פה לא פעם על הרומן הארוך שלי עם טבעונות. על הרצון להיות שם מצד אחד וחוסר היכולת לעשות כזה שינוי דרמטי, שגם משפיע עליי חיי האישיים וגם על אלה המקצועיים, מצד שני.

ההתמודדות שלי עם העניין עברה עליות ומורדות. היו ימים ארוכים בעבר שכעסתי מאוד על היעדר הבחירה. על זה שלא הצלחתי באמת לעשות את הצעד הזה. אבל היום אני שלמה יותר ומבינה שכל דבר בעיתו. שזה בסדר גמור גם להפחית ולבחור כמה שאפשר באוכל מוסרי יותר.

מבשלים את הספגטי עד ריכוך ובינתיים מכינים את הרוטב

ובתוך בשביל הזה אני בעיקר משתדלת להוכיח לכולם כמה טבעונות טעימה. כמה היא לא פשרה ולא מורכבת מתחליפים. כמה היא שמחה וקולינרית ויכולה לבוא בצורתה המושחתת כמו גם הבריאותית. בדיוק כמו האוכל שאתם מכירים.

מוסיפים את הספגטי לרוטב (תמיד הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך)

אז הפעם החלטתי להביא לכם מתכון אדיר לספגטי מוקרם עם תרד ושום. לא רק שאין בו שמנת, וגם לא גבינה צהובה, הספגטי עצמו גם מקמח כוסמין מלא שהוא לא רק בריא יותר (היי אתגר חיים מאוזנים יותר) אלא גם כזה שמוסיף טעם מעט אגוזי לפסטה.

וכן, היא יוצאת רכה וסופגת בצורה נהדרת את הטעמים.

מבשלים ביחד עד שהספגטי סופג את הטעמים

כמובן שאפשר לבחור בכל ספגטי או פסטה אחרים שאתם אוהבים, אבל ממליצה בחום לנסות פעם אחת לפחות את הגרסה עם הקמח המלא, יש לי תחושה שתתאהבו.

יו יו יו זה כל כך טעים

ספגטי ברוטב תרד ושום מוקרם

מצרכים:
3/4 חבילה ספגטי (אני השתמשתי בספגטי אורגני מקמח כוסמין מלא של GREEN)
2 כפות שמן זית
8 שיני שום, קלופות
1/2 צ’ילי טרי
1/2 שקית מדליוני תרד (מגיע קפוא בשקית)
1/2 צרור עלי בזיליקום
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור בנדיבות
1 קופסת שימורים קרם קוקוס (תציצו מאחורה שזה 17% שומן ומעלה)

אופן הכנה:
– קוצצים את השום והצ’ילי לפרוסות דקות או לקוביות וחותכים גס את עלי הבזיליקום.
– מפשירים את התרד במיקרו (בתוך קערה) במשך 2-3 דקות עד שהוא לא קרחי יותר. אין צורך להפטר מהנוזלים. עוד אופציה היא פשוט להשאיר את התרד בקערה במשך שעה וזה יפשיר לבד.
– בסיר גדול מרתיחים הרבה מים וממליחים. מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה כמו שאתם אוהבים.
– בינתיים בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את השום והצ’ילי במשך 2 דקות.
– מוסיפים תרד, בזיליקום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהתרד מעט מאבד מהנוזלים שלו. זה לוקח בערך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה.
– מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים ביחד במשך 10-15 דקות. חשוב בשלב הזה לתת לרוטב להצטמצם ולטעום אם צריך עוד מלח ופלפל. קחו בחשבון שהרוטב הזה מחבב מלח ופלפל.
– מעבירים את הספגטי לתוך הרוטב ומבשלים ביחד במשך 5-10 דקות עד שהפסטה סופגת היטב את הטעמים.
– אפשר להגיש ככה ואפשר לפזר מעל שמרי בירה שיש להם טעם שממש מזכיר פרמזן (להשיג בחנויות טבע ובמחלקות הטבע בסופרים).

הלכתי להתייחד איתה בשקט

הערות ושדרוגים
– אל תקטינו את כמות השום או התרד. הם אלה שמאזנים את המתיקות של הקוקוס.
– רוצים להוריד קצת באחוזי השומן? אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב אורז ולהוסיף לו, לפני שמוסיפים לסיר, 2 כפות שטוחות קורנפלור ולערבב היטב עד שאין גושים.
– אני מאוד אוהבת תרד טרי, מאוד, אבל פה ממש חשוב בעיני מדליוני תרד כי התרד מגיע קצוץ דק דק וגם רך כבר ובחצי שקית יש כמות ענקית של תרד. ואם בכל זאת רוצים טרי? קונים 2 חבילות תרד וקוצצים דק דק, עדיף במעבד מזון.
– כמה זה מעט אגוז מוסקט? מגרדים את האגוז על פומפייה דקה מעל הרוטב 4-5 פעמים. זה יוצא 1/4 כפית בערך.
– ואם לא אוהבים תרד? פשוט מטגנים יחד עם השום 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות עד שהן רכות וצרובות וממשיכים כמו במתכון.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לשום שמטגנים בסיר 1 כף קארי ירוק. יצא רוטב קארי-תרד אדיר.

7 תגובות

  1. רונה says:

    נראה מושלם! אני אוהבת להוסיף ממש קצת סקוויז של לימון לפני שמגישה, נותן קיק מעולה 🙂

  2. הילה says:

    היי האם ניתן לשים משהו אחר במקום הקרם קוקוס..ממש סולדים אצלי מקוקוס בכל צורה שהיא

    1. הודיה says:

      מצטרפת לשאלה…

  3. אפרת says:

    נראה מדהים!
    מרגישים טעם קוקוס?
    פשוט נשמע לי מלחיץ לערבב קוקוס עם פסטה ותרד

    1. רחלי קרוט says:

      מרגישים בעדינות. יש פה פלפל שחור, תרד ושום שמאזנים את זה. לכן אגב צריך פה די הרבה שום.

  4. מיכל says:

    היי רחלי! אני מאד אוהבת את הבלוג שלך, מכינה מפה המון מתכונים 🙂 אפשר בבקשה לשים משקל לצד המצרכים, כי חבילות בחו״ל הם בגודל שונה מחבילות בישראל (לדוגמא, פחית קרם קוקוס, וחצי שקית תרד)

    תודה!

  5. אור says:

    וואו! הכנתי ויצא מושלם!!! שמתי חצי קופסא של קרם ואת היתר הוספתי כחלב אורז עם הקורנפלור..
    לא מאמינה שזה לא משמנת או מספגטי רגיל..
    הכי טעים וקליל בבטן שאכלתי..
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend