עוגיות בראוניז שוקולד במילוי קוקוס (בלי קמח)

Posted on
עוגיות בראוניז שוקולד וקוקוס ללא קמח. צילום: טל סיון צפורין

אני אקדים ואומר – מדובר בעוגיות הכי טעימות שהכנתי. ואני יודעת את זה, לא כי היה לי טעים – ממש ממש טעים, יש המון קינוחים שטעימים לי, אלא כי מדובר בעוגיות היחידות שהשארתי לעצמי אחרי יום צילום.

ברוב המוחלט של הפעמים, אחרי ימי צילום עמוסים במתכונים ואוכל, אני מבקשת מהצוות שיארוז את האוכל ויקח הביתה או מחלקת להורים ולאחים. כל שכן בימים בהם אני מצלמת רק קינוחים ואז לא נשאר אצלי בבית פירור אחד מתוק. גם כי אחרת אני אוכל הכל וגם כי אחרי יום שלם לצד עוגות ועוגיות הבטן שלי רוצה קצת חסה 🙂

עוגיות בראוניז שוקולד וקוקוס ללא קמח. צילום: טל סיון צפורין
סדקים יפהפיים שמחביאים בתוכם מילוי קוקוס נהדר. צילום: טל סיון צפורין

הפעם חרגתי ממנהגי ואת העוגיות שוקולד פאדג’ האלה השארתי בבית מרוב שהן היו מוצלחות. ומדובר בטעות כן? כי זללתי אותן בכל הזדמנות שראיתי אותן בקופסה על השיש במטבח.

מדובר בשילוב מושלם בין עוגיית שוקולד במרקם של בראוניז עם פנים קוקוסי משגע שמתגלה בביס הראשון. אתם יכולים לשים יותר או פחות מהקוקוס, תלוי בהעדפה האישית שלכם, ואפשר להנות מהעוגיות האלה גם כשהן חמות ואז העוגייה עצמה במרקם של סופלה או לחכות שהיא תתקרר ואז נולד המרקם של הבראוניז. כך או כך, דבר אחד סופר חשוב כאן – אל תאפו את העוגיות יותר מ-12 דקות גג. זה המקסימום וזה כשהן גדולות. אם הן קטנות אופים 10 דקות.

עוגיות בראוניז שוקולד וקוקוס ללא קמח. צילום: טל סיון צפורין
אני מאוהבתתתת. צילום: טל סיון צפורין

אם תגעו בעוגיות כשהן תצאנה מהתנור תגלו שהן רכות אבל בזמן הצינון שלהן על התבנית הן תתייצבנה ותקבלו פיסת אושר מתוקה.

מאחלת לכם חג שמח והמון רגעים מתוקים.

עוגיות בראוניז שוקולד וקוקוס ללא קמח. צילום: טל סיון צפורין
אפשר לשים יותר או פחות מהמילוי – תלוי כמה אתם אוהבים קוקוס (אני אוהבת הרבה :)). צילום: טל סיון צפורין

עוגיות בראוניז שוקולד במילוי קוקוס

מצרכים:
100 גרם חמאה
220 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס קקאו איכותי
3/4 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה

למילוי (לא חובה):
100 גרם קוקוס
80 מ”ל קרם קוקוס (או שמנת מתוקה)
1 כף אבקת סוכר (אפשר גם בלי בגלל שהעוגייה עצמה מתוקה דיה)

אופן הכנה:
– בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים ו-2 סוגי סוכר ומקציפים עד שנוצרת קציפה יציבה, בהירה ותפוחה. זה לוקח בערך 5-7 דקות על מהירות גבוהה אז סבלנות. ולא לדלג על השלב הזה כן?
– מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המיקסר ומקציפים עד מהירות נמוכה-בינונית עד שנוצר מעין מוס.
– מוסיפים קקאו, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקורנפלור נטמע לגמרי.
– מכסים בניילון נצמד את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה. ואני מדגישה – חייבים לקרר את התערובת אחרת היא רכה ותצנח לגמרי בתנור.
– מערבבים בקערה את מצרכי המילוי כך שנוצר מעין בצק קוקוסי. אם אתם אוהבים מילוי יותר רך אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס.
– בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים מעט בתוך היד. אני אוהבת שהעוגיות גדולות אז אני מכינה אותן מכדור בגודל פינג פונג ואפילו טיפל’ה יותר.
– יוצרים כדור ממילוי הקוקוס ומניחים באמצע – פוחסים מעט את העיגול של הקוקוס. סוגרים לצורת עיגול כך שכל הבצק של השוקולד יכסה את הקוקוס. חוזרים על הפעולה עד שכל בצק השוקולד והקוקוס נגמרים. אם חם בחוץ או שהבצק השוקולדי קצת מתרכך, חשוב להכניס אותו בינתיים למקרר.
– בשלב הזה אני אוהבת להכניס את כדורי העוגיות למקרר לכמה דקות עד שהתנור יתחמם ויגיע ל-180 מעלות. ככה אני מבטיחה שהעוגיות לא ישתטחו בתנור אלא יווצר ההר היפה הזה מעל העוגייה.
– מניחים את העוגיות על  תבנית תנור עם נייר אפייה. שימו לב להשאיר רווחים של 5 ס”מ כי העוגיות מתרחבות. את שאר העוגיות שלא שמתם בתבנית תשמרו בינתיים במקרר.
– אופים במשך 12 דקות או עד להופעת סדקים יפים. מקפידים לא לאפות יותר מדי וגם אם העוגיות רכות מוציאים כי אחרת הן הופכות סתם לעוגיות שוקולד ולא עוגיות פאדג’.
– מצננים וזוללים.

עוגיות בראוניז שוקולד וקוקוס ללא קמח. צילום: טל סיון צפורין
אל תגלו לאורחים שיש להם הפתעה בפנים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– העוגיות מושלמות גם 3-4 ימים אחרי. מניסיון אחרי שהחבאתי חלק מעצמי וזללתי רק אחרי כמה ימים. מה שכן, תשמרו אותן בקופסה סגורה.
– אם אתם אוהבים מילוי מתוק אפשר להמיר את הקרם קוקוס בחלב מרוכז (ואז לוותר על אבקת סוכר).
– אפשר להכין את העוגיות גם בלי המילוי.
– אופים בתנור עליון תחתון ולא טורבו.

40 תגובות

  1. שרית says:

    נשמע פצצה!!! כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?

  2. טלי says:

    נראה מדהים! חושבת ששמו קוקוס יכול להחליף את החמאה?

    1. שירלי says:

      נראה מעולה.
      האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
      אוכלים בפסח בלי קטניות…

    2. נרקיס says:

      הי טלי, ניסית עם חלב קוקוס במקום החמאה? כן אני רוצה לנסות

  3. נועה says:

    האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א כדי להימנע מקטניות?

  4. שיינא says:

    חייבת להכין לילדים! תוכלי לומר בבקשה כמה גרם ב3/4 כוס קורנפלור?

    1. קרן כרמל says:

      כוס קורנפלור=140 גרם(כמו קמח) אז במקרה הזה 105 גר’

  5. אודיה רקובסקי says:

    היי נראה מדהים!!
    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
    והאם אפשר להחליף את הקורונפלור בקמח תפוא?(לא אוכלים קורנפלור בפסח) תודה!!

    1. נועה says:

      אשמח לדעת אם זה אפשרי

    2. הודיה says:

      אולי תחליפי מתכון

  6. אלקה says:

    היי האם אפשר במקום קוקוס שוקולד לבן?

  7. קרן כרמל says:

    נראה מעולה!!
    כמה עוגיות יצאו לך פחות או יותר?

  8. שלי says:

    היי, הכנתי את העוגיות. חייבת להגיד שאפו, הן טעימות בטירוף. אשמח לטיפ בנושא גלגול העוגיה , האם צריך להרטיב את הידיים בכדי ליצור את הכדור עם המילוי?

  9. טל says:

    נראה מושלם! מה את אומרת על קצת מלח גס מלמעלה? מתאים? אני חובבת את השילוב בדרך כלל

  10. גילת says:

    האם אפשר לוותר עם הקוקוס ולשים במקום שוקולד ציפס? זה מתאים למרקם העוגיה

  11. אריאלה גולדנברג says:

    העוגיות נפלאות.
    אבל למרות שקיררתי את העיסה במקרר ואחר כך את הכדורים שמתי במקפיא לכרבע שעה ,
    העיסה היתה רכה וקשה לעבודה.

  12. Mor Eliasi says:

    נראה מושלם לילד שלי שמכור לקוקוס ושוקולד!
    מה כדי לשים במקום חמאה כדי להפוך לפרווה – שמן קוקוס יעבוד ואם כן באיזה כמות? או שעדיף מחמאה?
    תודה רבה

  13. סנדרה says:

    היה נחמד אם היתה מתווספת גירסה טבעונית. נראה ממש טעים אבל חמאה וביצים לא בשבילנו. בהרבה מתכונים כבר דואגים להוסיף את הגירסה הטבעונית

    1. ניקול says:

      אפשר לבקש יפה ולא להתטרחן. אף אחד לא חייב לך כלום

      1. טולי says:

        🙂

  14. סופי says:

    מצטרפת לשאלה האם ניתן להמיר חמאה לפרווה?

  15. דורית says:

    הי אפשר לאפות את העוגיות בנייר אפייה משומן ( מנזטים)

  16. עמרי says:

    ילד אלרגי לביצים, האם ניתן להחליף את הביצים?

  17. מאי says:

    נראה מעולה!
    אשמח לדעת כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו.
    תודה!

  18. Chaya says:

    היי רחלי
    יש מצב לכמויות בגרמים?
    או לציין באיזה נפח של כוס השתמשת?

  19. לידר says:

    אפשר להתשמש בתחליף סוכר דבש או סוכרלוז?

  20. נטלי says:

    נראה מושלם!!!
    לא מוצאת סוכר חום כבר המון זמן 😞 דמררה יעבוד?

  21. ליז says:

    גם לי אין.. נראה לי שאני אשים סוכר דמררה (כמות פחותה..) ואוסיף סילאן.. ננסה, מה יקרה??? חג שמח🙏🙏🙏

    1. ליז says:

      היי, הכנתי בדיוק!!! לפי ההוראות (שנהניתי לקרוא..) ויצא מעוללללה!!! העוגיות הכי טעימות שאכלתי, ועוד בפסח… מעכשיו זה מתכון קבוע אצלי.. תודה רבה רחלי, גם על כל שאר המתכונים הטעימיםםםם שלך, וגם על הסיפורים היפים שמלווים אותם!! חג שמח!!

  22. עירית says:

    רחלי שלום וחג שמח
    מתכונים נפלאים ועושים חשק,
    האם אפשר לבקש שתשיבי לשאלות שנשאלות כאן- לטובת כולנו,
    שאלות לגיטימיות כולן כדי לדייק את ההכנה
    כמו כמה עוגיות יוצאות מכמות זו, ועוד
    תודה

  23. אופיר says:

    יצא לי על הפנים ועשיתי בול לפי מה שהיא אמרה הכל נדבק ואי אפשר להרים מהנייר אפייה

  24. הודיה says:

    הצכון ישר משך את עיניי הוא מגניב ועסיסי
    אבל! תערובת השוקולד יוצאת נוזלית ובכלל לא מתאימה לעוגיות. חזרתי וקראתי את התיאור (והוא ארוך ומעייף חבל). בנוסף ממליצה לשים מידות בכוסות
    מקווה מאוד שהביקורת תהייה בונה והעוגה תצא טעימה 🙂 חג שמח!

  25. לירון רוזינגר says:

    יצא על הפנים!!
    העיסה בכלל לא תפחה ונהייתה יציבה, והקרם קוקוס היה יבש (80 מ”ל לא מרטיב קוקוס טחון.
    אין פרופורציה בין כמות המילוי לכמות בצק העוגיות.
    מאכזב.

  26. גלינה says:

    מאוד טעים! עד שתפסתי איך לעשות אותם היו לי לא יפים, אבל תבנית השנייה היתה יותר טוב.

  27. ליז says:

    היי, הכנתי בדיוק!!! לפי ההוראות (שנהניתי לקרוא..) ויצא מעוללללה!!! העוגיות הכי טעימות שאכלתי, ועוד בפסח… מעכשיו זה מתכון קבוע אצלי.. תודה רבה רחלי, גם על כל שאר המתכונים הטעימיםםםם שלך, וגם על הסיפורים היפים שמלווים אותם!! חג שמח!!

  28. ורד says:

    וואי מופתעת שרחלי לא הגיבה פה…
    בכל מקרה חייבת לעדכן שיצא פשוט מושלם ברמות ממש. במלית שמתי שמנת מתוקה ולא קרם קוקוס. בנוסף חייבת לעדכן שהבצק נורא רך גם אחרי הקירור מומלץ ואף חייב לעבוד עם כפפות ואז יוצא פצצה. וגם לקרר את העוגיות כמה דקות כמו שרחלי רשמה… חלומיות…
    וחצי ששאל יצאו לי 20 עוגיות מהכמות הזו.
    חבל שאי אפשר להוסיף תמונה

    1. קרן says:

      הבצק נורא רך. איך עבדת איתו??

  29. שרון says:

    אולי המרת חמאה בשמן? אולי לא המסת מזפיק שוקולד
    כי לי דוקא יצאה עיסה ממש נוחה לעבודה- אחרי קירור של שעתיים במקרר! יכול להיות שזה ההבדל..

  30. רוני כהן says:

    נראה מדהים !
    האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? או משהו אחר פרווה?

  31. טים says:

    אפשר להחליף סוכר במייפל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend