עוגת ביסקוויטים גלידה חלומית

Posted on

השבוע שאלתי באינסטגרם מה העוגה או הקינוח הכי ישראלי בעינכם. האמת היא, שחשבתי שתבחרו עוגת שיש או מלבי, רוגלך או תפוח מצופה קרמל אדום. אבל לא, ברוב מוחץ רובכם בחרתם בעוגת ביסקוויטים (אגב, מיד אחר כך הגיעה עוגת שמרים שוקולד).

האמת היא, שאחרי מחשבה הגעתי למסקנה שאתם צודקים 😊 העוגה הזאת משלבת גבינה לבנה ופתי בר, היא כל כך קלה להכנה שאפילו ילדים יכולים להכין אותה והיא הכי נוף ילדותנו.

אז אחרי התוצאות הכל כך חד משמעיות החלטתי להרים את הכפפה ולהכין עוגת ביסקוויטים, רגע לפני יום העצמאות שיחגג השנה בבתים (זה אומר שלא צריך לפחד מעוגות שזקוקות למקרר), אבל לא סתם עוגת ביסקוויטים – אלא כזאת שמשלבת מלא מלא דברים טעימים בתוכה.

אה וכן, היא גם עוגת גלידה! כי בואו נודה על האמת, הקיץ כבר ממש כאן.

אז מה יש בתוך העונג המתוק הזה? קודם כל קרם קצפת-גבינה-וניל מושלם שהולך איתי שנים. כזה שמתפקד כבסיס לכל עוגת קרם קרה – פשוט מקציפים הכל ביחד.

אליו התווספו מלא הפתעות שהפכו את העוגה לסוג של טריקולד משודרג. לשכבה אחת התווסף שוקולד לבן ועוגיות אוראו. לשכבה השנייה התווסף שוקולד חלב ושלוק נדיב של אספרסו (אה אה, תראו את הנספרסו החדשה שלי!) – בעקרון אפשר להשתמש בכל טעם של קפסולה פרט לקרמל שפחות מתאימה מבחינת הטעם – אני השתמשתי בונציה לעוגה ובויואלטו לונגו לכוס הקפה שליד, ולשכבה השלישית הוספתי שוקולד מריר.

העוגה שתגנוב את ההצגה בשולחן

שכבות שכבות של מתיקות מאוזנת מאוד שאחרי כמה שעות במקפיא הופכות לעוגת גלידה חלומית.

ומה לגבי הרוטב שוקולד מלמעלה? אני מתנצלת מראש על השחיתות, אבל זה ממש התבקש. העוגה ממש התחננה לכיסוי שוקולדי. זאת בכלל לא אני שרציתי, זאת היא ביקשה.

חג עצמאות שמח חברים. שתמיד יהיה לנו טעים ומתוק כמו הביס הזה.

כל הטעמים מחמיאים אחד לשנייה ומאוד מאוזנים. מתקבל ביס שהוא באמת חלום

עוגת ביסקוויטים גלידה מהחלומות

שימו לב – הכמות במתכון מספיקה ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק.

מצרכים לקרם וניל ולעוגה:
1 ו-1/2 שרוולים פתי בר וניל או שוקולד + 1 כוס חלב לטבילה
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב לקרם
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

לשכבת קרם שוקולד לבן ואוראו:
100 גרם שוקולד לבן
2 כפות חלב
8 עוגיות אוראו (ואפשר גם 10)

לשכבת קרם שוקולד חלב וקפה:
100 גרם שוקולד חלב
3-4 כפות אספרסו קצר נספרסו (אני השתמשתי בקפסולת ונציה אבל כולן יעבדו פרט לקרמל)

לשכבת שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב

לציפוי – לא חובה:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג. מקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה אבל יחסית רכה.
– בינתיים מכינים 3 קערות שאפשר להכניס למיקרו. באחת שמים שוקולד לבן וחלב, בשנייה שוקולד חלב וקפה ובשלישית שוקולד מריר וחלב. ממיסים כל קערה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אם הרוטב רותח מניחים לו קצת להצטנן, חשוב שהרוטב שוקולד לא יהיה חם מדי.
– מחלקים את קרם הגבינה-וניל בין 3 הקערות ומקפלים בעדינות עד שנוצר מעין מוס. לתוך המוס הלבן מוסיפים אוראו שקוצצים גס.
– ועכשיו, מרכיבים: משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בתרסיס שמן ומניחים פס של נייר אפייה שיוצא מהצדדים כדי שיהיה קל לשלוף.
– שמים בכל תבנית 1/2 מהקרם שוקולד לבן ואוראו ומיישרים. מניחים מעל, בשכבה אחידה וישרה, פתי בר שטובלים כמה שניות בחלב.
– שמים מעל קרם שוקולד חלב, מיישרים ומניחים שוב שכבה ישרה של פתי בר טבול בחלב.
– מסיימים בשכבת שוקולד מריר ומעל שוב פתי בר טבול בחלב.
– מעבירים למקפיא למשך הלילה או עד להגשה (ואפשר גם 5-6 שעות אם אין זמן או פחות או רוצים את זה לא כעוגת גלידה).
– לציפוי: ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות במיקרו ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מחלצים את העוגה הקפואה כשהצד של הביסקוויטים כלפי מטה ומזלפים את השוקולד. מגישים קפוא או חצי קפוא.

לא בטוחה אם היא יותר יפה או יותר טעימה

הערות ושדרוגים
– במקום עוגיות אוראו אפשר לשים עוגיות לוטוס או כל עוגיות אחרות שאוהבים ואפשר גם לוותר עליהן.
– אם העוגה מיועדת לילדים והם פחות שותים קפה אפשר להמיר לשוקו או חלב.
– אם אתם אוהבים טעם מעודן של קפה מומלץ להשתמש בקפסולה וניל שמאוד מחמיאה לקרם. ובכלל, תבחרו את הקפסולה שאתם הכי אוהבים לשתות. אני השתמשתי הפעם בונציה לעוגה אחת ובוויולטו בשנייה.
– לא חייבים לצפות את העוגה בשוקולד אם כי זה מאוד מוסיף לנראות שלה – וגם לטעם כמובן.
– לא, אין פה סוכר בקרם, בעיני המתיקות של השוקולד מספיקה וקחו בחשבון שהשוקולד החלב והלבן מאוד מתוקים גם ככה אז בביס זה יוצא מאוד מאוזן.
– אני אוהבת לחזק את טעם הוניל ולהוסיף 1 כפית תמצית וניל לקרם הבסיסי עם הגבינה בנוסף לטעם הונילי שיש בפודינג.
– אפשר לשדרג ולהוסיף לקרם שוקולד מריר דובדבני אמרנה קצוצים גס.
– האם אפשר להגיש אותה מהקרר? בהחלט. רק שהגרסה הקפואה טעימה יותר בעיני וגם נחתכת טוב יותר. ואפשר גם להקפיא ואז לחתוך ולהמתין כמה דקות כדי שהיא טיפל’ה תתרכך.
– המתכון בשיתוף נספרסו האהובים.

23 תגובות

  1. שירי says:

    איך יהיה הגובה שלה אם אכין את כל הכמות באינגליש קייק גדולה (תבנית לחם)?

  2. עדי says:

    אם אני רוצה בלי גבינה – אפשר? להמיר במשהו אחר?

  3. רעות says:

    2 מיכלים שמנת מתוקה כל אחד 500 מ”ל או סה”כ?

  4. נעה says:

    היי מגישים את העוגה הפוך מאיך שמרכיבים? כלומר קרם שוקלד לבן ואוראו יהיו למעלה (לא רוצה ציפוי). תודה רבה!!!

    1. סמדר says:

      כן

  5. דפנה says:

    נראה מצוין ומגיע בדיוק בזמן כי יש כאן יום הולדת בשבוע הבא 🙂 אנחנו פחות אוהבים פודינג וניל – אפשר להוריד אותו או להחליף במשהו אחר? תודה!

  6. טל גטרר says:

    בתמונה זה נראה שהשכבות הפוכות ממה שכתוב במתכון… הופכים את העוגה לפני הרוטב שוקולד?

  7. מיכל says:

    אפשר להחליף את הגבינה הלבנה במסקרפונה ? יש לי בבית ומחפשת מה לעשות איתה 🤪

  8. אורטל says:

    היי, רוצה לנסות את המתכון, נשמע ונראה מעולה!
    מה זה חלב לקרם?
    תודה!

  9. הדר says:

    היי, מה אפשר לשים במקום קפסולת נספרסו אם אין? אפשר קפה רגיל? תודה

  10. שירן says:

    הכנתי את העוגה, יצא מצויין!
    כמו שהמלצת, במקום הקפה בקרם שוקולד חלב, שמתי 2 כפות חלב והמסתי עם השוקולד
    הכנתי את העוגה בסדר הפוך, כדי שלא אצטרך להפוך אותה, כלומר שכבת ביסקוויטים ואז קרם שוקולד מריר וכן הלאה, ביסקוויטים ואז קרם שוקולד מריר וכן הלאה..
    אצלי פחות התחברו לגרסה הקפואה אז פרסתי את העוגה והמתנו רבע שעה כדי שתהיה במצב של חצי קפוא
    בקיצור, אני מרוצה מהתוצאה וממליצה להכין!

    1. שירן says:

      התכוונתי שהפעם השנייה שמתי קרם שוקולד חלב…

  11. הילה says:

    אם אני רוצה לעשות בתבנית אחת, לאיזה גודל זה מתאים?

  12. רחלי says:

    יצא מושלם. חבל שאי אפשר להעלות תמונה😋

  13. מור says:

    היי, אשמח לדעת אם זה בסדר להחליף את השמנת 38% בשמנת מתוקה 32%

  14. מור says:

    היי, אשמח לדעת איך אפשר לחלץ את העוגה בקלות? צריך לעבור עם סכין בדפנות?

    1. רחלי קרוט says:

      לחמם קצת את הדפנות מבחוץ עם מגבת רטובה עם מים חמים וזה ישתחרר

  15. עופרה says:

    הכנתי יצא מעולה, פיזרתי מעל הקרם שוקולד שבבי שוקולד לבן.

  16. אלישבע says:

    בעלי הכין לי ליומולדת והיא באמת חלומית!

  17. יעל says:

    היי רחלי יקרה!
    אני רואה שלא לכל השאלות את מגיבה מיד, לא מתלוננת חלילה.. את מדהימה! רק מקווה שלשאלה שלי כן תגיבי כיוון שאני ממש באמצע להכין את העוגה..
    אני לא רוצה להתעסק עם השלב הסופי של- לחלץ מהתבנית ולהפוך…
    אני רוצה שישאר בתבנית האינגליש קיק וישכב שם בשקט בלי התעסקות רבה מידי.
    אני יכולה מראש להחליף את הסדר בשכבות? כלומר, באופן כזה: שכבת מריר, שכבת חלב, שכבת וניל עם עוגיות…?
    או שיש איזה שהוא ענין בזה שזה הפוך?
    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      אכן מתקשה להגיע לכל התגובות ♥ אבל הנה אני כאן 🙂
      אין בעיה לסדר את השכבות איך שתרצי. אם את לא רוצה לחלץ (אני מזדהה עם עניין ההתעסקות) פשוט תסיימי את השכבות למעלה עם שכבה של פתי בר ואחרי שזה קצת יתייצב במקפיא תשפכי מעל את השוקולד. פשוט מה שחשוב זה שהרוטב שוקולד יהיה על שכבת ביסקוויטים ולא על קרם כדי שלא יזוז.

      בהצלחה.

      1. יעל says:

        רחלי!!
        הכנתי. וואו יצא מעלףףף!!
        אין מילים!
        אימא שלי (שמאוד ספקטית לגבי עוגות( אמרה תוך כדי אכילה: וואו! זה לא נופל מהקונדיטוריות הצרפתיות המובחרות…
        נהננו!! בזכותך!
        תמשיכי לשמח את עם ישראל

  18. כלילה says:

    נראה מעולה!!
    אפשר לחלץ את העוגה, לשים עליה ציפוי ולהחזיר לפריזר או שזה לגמרי פוגם באפקט של הציפוי?
    משערת שזה יצא דומה למרקם של גלידוניות אבל רוצה לוודא כי אין לי את היכולת להכין את הציפוי קרוב להגשה..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend