עוגת כדור שוקולד שכל כולה שמחה מתוקה

Posted on

אמאלהההה! וואו. מה זה הדבר המשמח הזה שיצא הרגע מהמטבח שלי, תהיתי בקול. איך זה הגיוני שממתכון פשוט וסופר קל להכנה מתרחש קסם כל כך גדול? זה באמת פלא.

אז תכירו את עוגת כדור שוקולד שהיא כל כולה אושר אחד גדול. העוגה הזאת, שמתרוצצת אצלי בראש כבר כמה שנים, היא באמת אחת המופלאות. ואתמול, כשהראתי אותה לשיוש, האחיינית הכי מתוקה ביקום, היא כל כך התרגשה שמיד הבנתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון הזה כדי שגם אתם תכינו לילדים בגיל ובנפש את העוגה הזאת.

עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
עוגת קסם! צילום: טל סיון צפורין

בעצם, מדובר במתכון משודרג לכדורי שוקולד שיש בו גם שוקולד מריר שמייצב את התערובת אחרי שכדור השוקולד מתקרר, גם ממרח אקסטרה חלב (חדש של עלית! כמו טבלת שוקולד חלב רק בממרח) וגם פתי בר כמובן שחשוב לא לטחון דק אלא להשאיר חתיכות כדי לחזות בהן בחיתוך של הכדור.

ולא, לא צריך תבנית עגולה או כל כלי אחר, רק מערבבים, מכדררים ומצפים. כתבתי לכם באופן הכנה ובהערות שלל טיפים ושדרוגים ואתם כמובן גם מוזמנים לכתוב לי ואשמח לעזור.

עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
הו מיי גד כמה העוגה הזאת משמחת אותי. צילום: טל סיון צפורין

והכי הכי חשוב? הדבר שהכי משמח אותי – הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בתמונות ♥ מחכה לכם בעמוד האינסטגרם וכמובן גם בקבוצת הפייסבוק המושלמת שלנו.

  • רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • אל תפספסו: מלא מתכונים לעוגות יום הולדת מיוחדות.
  • תודה גדולה למיכל אמסטרדם על העזרה בהכנת העוגה, לטל סיון צפורין על הצילום המושלם ולאבישג שאר ישוב על ההשראה להכין סוף סוף את העוגה.
עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
והיא אפילו טעימה יותר ממה שהיא יפה. צילום: טל סיון צפורין

 

עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
העוגה שתגנוב את ההצגה. צילום: טל סיון צפורין

עוגת כדור שוקולד ענקית

מצרכים:
2 שרוולים (500 גרם סך הכל) פתי בר וניל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
5 כפות מייפל או סוכר
6 כפות ממרח אקסטרה חלב עלית
2 כוסות קוקוס לבן או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות. חשוב לא לפרור אותן לפירורים קטנים אלא פירורים בינוניים בערך בגודל של 1-2 ס”מ.
– בסיר בינוני שמים חמאה, שמנת, סוכר (או מייפל) ושוקולד וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים את השוקולד על הפתי בר המפורר ומוסיפים ממרח שוקולד. מערבבים היטב.
– מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה כדי שתתייצב מעט ויהיה קל לעבוד איתה. במידה והתערובת עדיין רכה מדי אחרי המקרר אפשר להשאיר אותה עוד כמה דקות או להוסיף עוד קצת פירורי פתי בר. אם לעומת זאת היא התייצבה מדי אפשר להוציא החוצה לשיש, להמתין חצי שעה ולהמשיך.
– מניחים קוקוס או סוכריות  צבעוניות בקערה גדולה.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור אחד גדול מכל התערובת, אם רוצים ליצור כדור ממש חלק ועגול, עוטפים את הכדור שיצרתם עם ניילון נצמד ואחר מגלגלים עם כפות הידיים ליצירת כדור עגול (הניילון מונע הדבקות של התערובת לידיים. במידה ואתם מרגישים בשלב הזה שהכדור רך מדי אפשר להכניס אותו למקרר או למקפיא, עטוף בניילון נצמד, כשהוא מונח בתוך קערה בקוטר הכדור כדי שהחלק התחתון לא ימעך ויהיה ישר במקום עגול.
– מגלגלים את הכדור בתוך קערה עם קוקוס או סוכריות צבעוניות. אגב, אם הסוכריות לא נדבקות אפשר טיפל’ה להוסיף לחות לכדור מסביב על ידי ליטוף שלו עם מעט מאוד מים.
– שומרים במקרר עד להגשה.

עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
2 קילו של אושר טהור. צילום: טל סיון צפורין

 

עוגת כדור שוקולד. צילום: טל סיון צפורין
הכי קסם. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אם רוצים להיות אקסטרה מושחתים, ניתן להמיס 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה ולזלף מעל כדור השוקולד (אחרי שהוא עטוף בקוקוס או בסוכריות) כך שהשוקולד ינזל לצדדי העוגה.
– אפשר להכניס לתוך תערובת כדור השוקולד גם עוגיות מסוגים שונים על פי ההעדפה שלכם ואפשר גם להוסיף פירורי עוגה או בראוניז אם יש לכם בבית.
– לכמה אנשים הכדור הזה יספיק? בואו נגיד שחתכתי פרוסה והיא הספיקה ל-3 אנשים. אז משערת שבערך ל-15 אנשים ומעלה.
– לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בפתי בר ללא גלוטן או בכל עוגיות אחרות ללא גלוטן.
– לגרסה טבעונית/פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה או משמיטים את הממרח.
– המתכון בשיתוף עלית האהובים.

46 תגובות

  1. אורית says:

    ממרח אחר גם תופס? איזה למשל?

    1. רחלי קרוט says:

      ממרח שוקולד או חלבה או חמאת בוטנים

      1. שיר says:

        גם לוטוס? (בגרסה הטבעונית)

  2. ענת says:

    בשביל מתכון פרווה- יש אופציות נוספות להחלפה חוץ מקרם קוקוס? ובמה להחליף את החמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס או נטורינה.במקום קרם קוקוס אפשר שמנת צמחית או חלב מכל סוג שאוהבים (צמחי).

  3. אוסנת says:

    מטורףףףף כל הכבוד, רעיון נפלא!

  4. עדי קינן says:

    מהיכן הסוכריות?

    1. רחלי קרוט says:

      ממתוק נט בראשון לציון

  5. גל says:

    האם המתכון מותאם לכמויות. של הכדור שנראה בתמונה?

    1. אדוה says:

      מסכימה. הכדור בתמונה נראה כמו כמות כפולה

      1. רחלי קרוט says:

        כמות זהה לחלוטין, פשוט המעמד יחסית קטן. בעיני הגודל מספיק ל-15 אנשים כך שזה מספיק אבל כמובן שאם רוצים ליותר אפשר להכפיל כמויות.

        1. רותי says:

          אפשר לשים ממרח נוטלה במקום הממרח שאת מציע?
          תודה

  6. מיכל says:

    נראה נהדר! איזה ממרח יכול להחליף ? אין כאן בארה״ב

    1. רחלי קרוט says:

      כל ממרח שוקולד שאת אוהבת

  7. רחלי לביא דגן says:

    נפלא!
    מה זה ממרח אקסטרה חלב? אני גרה בחו”ל וצריכה למצוא תחליף. תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממרח שוקולד חלב. את יכולה להשתמש בממרח שוקולולד שיש אצלך.

  8. אדוה says:

    אני מתכוונת להחליף בכל ממרח שוקולד(נוטלה או כל דבר אחר שאוהבים)

    1. רחלי קרוט says:

      אין שום בעיה עם כל ממרח שאוהבים

      1. רונית says:

        אשמח להבין לצורך מה הממרח?
        אני מכינה את העוגה ביום שישי הקרוב ולפי מתכון לא ראיתי שיש שימוש בממרח אקסטרה הזה? מתי אני משתמשת בו?

  9. רותם says:

    הגודל שמופיע בתמונה ממש לא תואם לכמות שיוצאת. בתמונה זו כמות כפולה. חבל שלא צויין קודם. התאכזבתי

    1. רחלי קרוט says:

      אותה כמות בדיוק. זה מעמד קטן יחסית זה הכל.
      חבל סתם להכפיש בלי לבדוק.

      1. אפרת says:

        מאיפה המעמד? הוא ממש ממש יפה

        1. רחלי קרוט says:

          מפאן סיטי בראשון לציון. 30 שקלים 🙂

  10. Tal says:

    הי . תודה על המתכון. יצא טעים מאוד וחגיגי. הוספתי גרידת תפוז ו3 כפות ליקר קוונטרו ויצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה שדרוגים מעולים!

  11. דבורה says:

    ברגע שקיבלתי את המתכון בערב פורים ידעתי שזאת המנה האחרונה לסעודות פורים!!!
    יצא מהמם.
    (הפכתי לפרווה)

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת. כיף לשמוע!

  12. חני says:

    הכנתי עכשיו גם.. וזה נראה גם לי כדור קטן יותר..
    מעניין.. בכל מקרה תודה רבה🙏

  13. יערה says:

    היי רחלי
    רציתי לשאול איך את הופכת את התרובעת לכדור שוקולד הענק כמו שבתמונה שהוא ממש כדור ולא חצי כיפה?

  14. בסמת says:

    היי
    1. זה מהממםםם
    2. כמה זמן מהרגע שמכינים כדאי להגיש?

  15. אופק says:

    זאת העוגה הכי מגניבה שראיתי בחיים!

    עוגה יפיפיה!!

  16. נועה says:

    הי
    עבור עוגת יומולדת שתוגש מחר, האם להכין את העוגה היום כולל ציפוי בסוכריות ולשמור במקרר עד מחר? האם תישמר כמו שצריך?

  17. דנה says:

    היי רחלי,
    רציתי לשאול במה ניתן להמיר את החמאה? יש לי שמן קוקוס/שמן קנולה/זית. אשמח לדעת גם מה הכמויות.
    איך לדעתך יהיה הכי קל ונוח לשנע את העוגה לנסיעה של רבע שעה מבלי שהעוגה תיהרס?
    האם לדעתך השמטה של ממרח השוקולד תפגע מאוד בעוגה?
    באיזה שלב מצפים את העוגה בסוכריות?
    תודה רבה!!

  18. ויקי חיים says:

    איזה קוטר הכדור יוצא?

  19. בר says:

    היי עזרה בבקשה
    האם ניתן להחליף את השוקולד מריר בשוקולד חלב? או שתהיה השפעה על ההתמצקות של השוקולד?

  20. מור says:

    שתי כוסות סוכריות, כמה גרם זה?

  21. שחר רגב says:

    נראה מדהים!!
    יש דרך להוסיף פנימה עדשים שישפכו החוצה בחיתוך?

  22. מירי says:

    היי האם אני רוצב לשאול את אותה השאלה אבל אני רואה שאין תגובה. במקרה הכנת יום לפני?

    1. Shany Zuri says:

      אני הכנתי יום לפני ונשמר מעולה

  23. רעות says:

    היי איך אפשר להפוך לכשר לפסח, מה יכול להיות במקום הפתיבר? 🤔
    תודה

    1. קרן says:

      היי, יש ביסקוויטים ללא גלוטן כשרים לפסח

  24. בתיה says:

    היי, אני רוצה לעשות מילוי של קצפת פרווה בפנים- הכדור יחזיק לי את המילוי?

  25. אפרת says:

    היי רחלי,
    בשביל הגרסה הטבעונית כדאי להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה, או שהקרם קוקוס מספיק?
    וכמה אחוזים כדאי שהקרם קוקוס יהיה?

    תודה

    1. אפרת says:

      מעדכנת שיצא מושלם!
      לא הוספתי מחמאה/מרגרינה, השתמשתי בקרם קוקוס 21% ובשוקולד השחר הטבעוני. התגובות היו מאוד מאוד טובות ויצא טעים לאללה.
      לגמרי הולכת להכניס את זה לפול המתכונים שלי

  26. רויטל says:

    הצילו הכדור התפרק תוך כדי ציפוי בסוכריות, יש איך להציל?

  27. רויטל says:

    האם ניתן לטחון דק את הפתי בר? לטובת ילדה שלא אוהבת להרגיש אותם בתוך העוגה 😊

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend