אצלנו במשפחה קוראים לה עוגת 2 כי יש 2 מכל מצרך ככה גם קל לזכור את המתכון. מערבבים, מעבירים למיקרו ל-2 דקות ויש לכם עוגת שוקולד מפנקת בלי להדליק תנור.
עוגת שוקולד בכוס במיקרו
מצרכים:
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 חלמונים (או ביצה אחת L)
2 כפות שמנת חמוצה או שמנת מתוקה
2 כפות קמח תופח
2 כפות קקאו
קוביות שוקולד – כמה שרוצים (ככל שתשימו יותר יהיה יותר טעים ושוקולדי :))
אופן הכנה:
– בקערה שמים סוכר, שמן, חלמונים ושמנת וטורפים.
– מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
– מוסיפים קוביות שוקולד או שוקולד צ׳יפס (כמה שיותר יותר טעים) ומערבבים.
– מעבירים לכוס עד למקסימום גובה של 2/3. שימו לב שזה מאוד תופח אז לא למלא יותר מזה. אפשר אפילו חצי כוס.
– אופים במיקרו במשך 2 דקות. שימו לב: לכל מיקרו עוצמה שונה אז אם יצא טיפה רטוב אפשר לשים עוד עשר שניות ואם טיפה יבש אז פעם הבאה 10 שניות פחות.
הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לשים בתוך הבלילה, לפני המיקרו, גם קוביות של שוקולד לבן ואז תצא מעין עוגת שוקולד אמסטרדם.
– במקום קמח תופח אפשר לשים קמח פלוס 1/2 כפיחת אבקת אפייה.
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס.
– אל תפספסו: עשרות מתכוני קינוחים בכוסות.
האם אפשר להשתמש בקמח אורז/שקדים ?
2 כפות קקאו זה הרבה יותר מדי