פוקאצ’ה עגולה (בתבנית עוגה) עם תרד, שום ועשבי תיבול

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (17 הצבעות, ממוצע: 2.82 מתוך 5)
Loading...
פוקאצ'ה עם תרד ועשבי תיבול

אם יש משהו שאני ממש אוהבת, אחרי שוקולד ותפוחי אדמה, זה לחם על שלל נגזרותיו.

תנו לי חלה, פוקאצ’ה טובה, לחם כפרי או מאפה פרעצל ואני מסודרת.

הפעם בחרתי להביא לכם מתכון שהוא ספק מאפה ספק פוקאצ’ה שמכינים בתוך תבנית עגולה (הבצק רך מאוד ולכן התבנית שומרת עליו בגבולות הגזרה העגולה וגם מרימה את הבצק למעלה כמובן).

מדובר בפוקאצ’ה מהסוג השמנמן והגבוה שהפעם גם השתדרגה ברצועות תרד רכות ועשבי תיבול כך שאפשר לאכול אותה ממש ככה כמו מאפה או להגיש אותה לצד מטבלים.

פוקאצ'ה עם שום ועשבי תיבול
אפשר לאכול אותה ככה לבד או לצד מטבלים | פוקאצ’ה עם שום ועשבי תיבול

פוקאצ’ה עגולה עם תרד, שום ועשבי תיבול

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות (360 מ”ל) מים קרים
1/2 כפית (5 גרם) שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין בהיר
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
3 כפות שמן זית
100 גרם (3/4 כוס) עלי תרד טריים
1/3 צרור עירית
10-15 עלי בזיליקום – לא חובה
עלים מענף טימין אחד

לטופינג:
3 כפות שמן זית – לא להתקמצן
מעט מלח גס לפיזור

אופן הכנה:|
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. ממתינים 10 דקות עד שמתחיל להיווצר קצף עדין.
– מוסיפים קמח, מלח, אבקת שום ושמן זית ולשים במשך 5 דקות על מהירות בינונית.
– בינתיים קוצצים דק את התרד, העירית והבזיליקום.
– מוסיפים את כל הירוקים לבצק, כולל הטימין, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
– מכסים במגבת את הקערה ומעבירים למקרר למשך הלילה. אם לא חם בחוץ אפשר להתפיח בחוץ במשך שעה.
– מורידים את הנפח של הבצק ומעבירים לתבנית עוגה עגולה, משומנת בשמן זית, בגודל 26 לפוקאצ’ה גבוהה כמו בתמונה או 28 לפוקאצ’ה קצת יותר נמוכה (שימו לב שהבצק מאוד מאוד רך וזה בסדר).
– משטחים עם הידיים עד שהבצק בשכבה אחידה בתוך התבנית.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
– יוצרים גומות בתוך הבצק בעזרת אצבעות הידיים, כמה שיותר יותר טוב, ומזלפים מעל שמן זית. וכן, זה בסדר שבשלב הזה אתם קצת מורידים את הנפח של הבצק עם האצבעות.
– מפזרים מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות תלוי בגודל התבנית. הפואקצ’ה מוכנה כשהיא זהובה מאוד.
– מומלץ להבריש את הפוקאצ’ה שוב בשמן זית לאחר שהיא יוצאת מהתנור למראה מבריק וטעם מעולה.

פוקאצ'ה עם שום ועשבי תיבול
ככה היא נראת לפני החיתוך. הכי דומה לירח 🙂

הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בתרד קפוא קחו בחשבון שהוא יצבע לכם את כל הבצק בצבע ירוק.
– לא רוצים תרד? אפשר לוותר עליו ואפשר גם להמיר בעגבניות מיובשות קצוצות.

מדור סוכות 2018 | זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות
ככה זה נראה במדור – זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

3 תגובות

  1. מעיין says:

    היי רחלי,
    מנסה את המתכון עכשיו.
    הבצק יוצא ממש נוזלי…. לא תופח בכלל, גם כשעשיתי לו “תא התפחה” בתנור.
    השתמשתי במשקל כך שכל הכמויות מדויקות…
    האם בכל זאת להמשיך לשלב האפייה או שאין טעם?

  2. שמחה says:

    היי רחלי,
    הבצק יצא נוזלי ולא תפח. הפוקצה יצאה ממש לא טעימה דחוסה ולא תפחה. לדעתי יש טעות בכמויות. הייתי צריכה לראות תגובות לפני שמנסה.
    חבל אני אוהבת את המתכונים שלך…

  3. יעל says:

    תודה על מתכון מעולה!
    הפוקאצ’ה יצאה מצויינת ואוורירית!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend