פוקצ’ה בועות ללא לישה

Posted on
פוקצ'ת בועות ללא לישה

מכירים את הפוקצ’ות האלה שיש בהן בועות גדולות ומסביבן בצק רך ומעטה חיצוני זהוב ופציח? אז הפוקצ’ה הזאת היא בדיוק כזאת. היא לא דורשת מיקסר ולא לישה אבל כן דורשת את תשומת הלב שלכם בשעה הראשונה להכנתה. זה באמת לוקח שנייה וחצי אבל אסור לכם לפספס את השלבים האלה בשעה הראשונה כי הם אלה שהופכים את הבצק לחזק, נמתח ומלא בבועות.

ושימו לב – את ההכנה של הבצק מתחילים יום קודם להגשה. ואין שום בעיה להכין את הפוקצ’ה (אחרי אפייה) ולשמור אותה בחוץ עטופה גם יום קודם. כשרוצים להגיש פשוט מחממים קצת בתנור והיא חוזרת להיות קריספית וטעימה כאילו הרגע אפיתם אותה. ואפשר גם להקפיא!

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פוקצ'ת בועות ללא לישה
פוקצ’ת בועות ללא לישה
פוקצ'ת בועות ללא לישה
פוקצ’ת בועות ללא לישה

פוקצ’ה בועות ללא לישה

מצרכים:
420 מ”ל (1 ו-3/4 כוסות) מים פושרים
5 גרם (1 כפית בהריון) שמרים
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש או סוכר או מייפל
500 גרם (1/2 שקית) קמח לבן
1 כף שטוחה מלח

וגם:
5-6 כפות שמן זית
מלח גס
זיתים מגולענים או עגבניות שרי

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים מים, שמרים, שמן זית ודבש ומערבבים מעט. נותנים לשמרים לתסוס בתוך המים במשך 20 דקות או עד שרואים שמתחיל להיווצר למעלה מעט קצף.
– מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עם כף עד שאין יותר קמח.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך 15 דקות.
– מרימים צד אחד של הבצק, עם ידיים משומנות או רטובות, כלפי מעלה ומניחים את החלק שהרמתם במרכז. מסובבבים את הקערה ומרימים עכשיו עוד צד של הבצק ומביאים לאמצע. ככה מכל 4 הצדדים. מכסים ומניחים שוב להתפחה של 15-20 דקות.
– חוזרים על פעולת ההרמה של הבצק כל פעם מהחלק החיצוני כלפי פנים מכל 4 צידי עיגול הבצק שבקערה. מכסים ומתפיחים שוב 15 דקות.
– ושוב מקפלים ומתפיחים. בסך הכל צריך כאן 4 פעמים לקפל ולהתפיח. שזה אומר שבשעה הראשונה עושים את זה 4 פעמים וזהו. אם חיכיתם יותר מרבע שעה (נגיד חצי שעה) בין לבין זה ממש בסדר העיקר שקיפלתם והתפחתם 4 פעמים בשעה עד 3 שעות הראשונות לאחר לישת הבצק.
– מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר 8 שעות או עד יומיים.
– מוציאים את הבצק מהקערה ושוב יוצרים קיפולים כלפי פנים עם מתיחה של הבצק למעלה ואז הנחה פנימה.
– משמנים היטב תבנית בגודל 30 על 20 ואפשר גם 40 ס”מ או תבנית תנור ומניחים מעל את הבצק. מכסים ומאפשרים לבצק לתפוח בחוץ במשך שעתיים או עד שהבצק ממש רך ומתחילות לצאת בועות.
– מחממים תנור ל-215 מעלות (עדיף בטורבו).
– מזלפים מעל הבצק שתפח שמן זית (בערך 4-5 כפות) ובעזרת ידיים משומנות לוחצים עם האצבעות בעדינות כלפי פנים כדי לייצר שקעים בבצק. אתם לא רוצים ללחוץ פה יותר מדי כדי לא להוריד את הנפח לגמרי אבל כן ליצור שקעים מפוזרים בבצק.
– מפזרים מלח גס ומניחים זיתים מגולענים או חצאי עגבניות שרי או רוזמרין.
– אופים בתנור (חשוב שיהיה מחומם מראש) עד הזהבה יפה יפה. זמן האפייה מאוד תלוי בגודל התבנית ובסוג החומר של התבנית. זה יכול לקחת חצי שעה ויכול להיות גם 50 דקות. פשוט תראו שיש צבע ממש זהוב יפה. אם התנור שלכם קצת מפקשש והחלק התחתון נראה לכם לא זהוב אפשר לשים בכמה דקות האחרונות את התנור על מצב אפייה תחתונה בלבד.

פוקצ'ת בועות ללא לישה
פוקצ’ת בועות ללא לישה

הערות ושדרוגים
– זמן ההתפחה במקרר כאן חשוב מאוד אז לא לקצר את הזמן הזה. ככל שהוא ישהה יותר במקרר הוא יהיה חזק יותר וטעים יותר.
– אם רוצים אפשר להוסיף לבצק מעט אבקת שום או רוזמרין מיובש או תוספות כמו זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות וכו.
– כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא. שאר המצרכים כרגיל.
– למי שלא רוצה לשים סוכר או דבש אפשר לשים כל ממתיק אחר שאתם רוצים כמו סטיביה או סוויטנגו.
– ממליצה לכם מאוד לצפות בסרטון להבין את שלב הקיפולים ובכל מקרה ממש ממש לא לוותר עליו. זאת הדרך לייצר גלוטן בבצק שאחר כך יניב בועות יפות בפנים.

19 תגובות

  1. רפי אפרת says:

    שלום. למה אני לא מוצא את הסירטון

    1. חלי says:

      הסרטון נמצא באינסטגרם . תחפש קרוטית באינסטוש..

  2. דנה says:

    אם משתמשים בכוסמין מלא, כמויות המים לא משתנות?

  3. ליאור says:

    שמרים יבשים או טריים? תודה

  4. שחף says:

    הסרטו נמצא באינסטגרם שלה

  5. אורית says:

    אפשר עם שמרים יבשים?

  6. אריאלה פיקסלר says:

    אויי מאי פאקינג גאד!
    ואני חשבתי שהפוקאצ’ה של האבאל’ה האיטלקי שלי עם הפוליש והחורים הענקיים היא הדה בסט….
    אז חשבתי.
    לחלוטין אכין אותה.
    טנקיו טנקיו טנקיו
    לאב יו מאוד

    1. חוה says:

      אריאלה יקרה אפשר בבקשה את המתכון של אבאל׳ה שלך עם הבצל אבד לי המתכון❤️

  7. חיה says:

    באסה, כי לא לכולם יש אינסטגרם…
    אבל תודה על המתכון!!

  8. רונית says:

    לא מצאתי את הסירטון, גם לא באינסטגרם
    תודה על המתכון

  9. רונית says:

    מוצלחות מאד
    טעימות במיוחד
    תודה רבה

  10. אוסנת says:

    יצא אליפות… האם אפשר לצרף פה תמונה??

    1. OSNAT says:

      שלחתי לך לאינסטגרם, וקישרתי אותך לתמונה

  11. סמדר says:

    יצא מעולה. תודה על ההוראות המפורטות והמדויקות.

  12. דיאנה says:

    היי, נראה מעולה. האם השתמשת בשמרים טריים או יבשים?
    כמו כן, למי שאין אינסטוש, אפשר למצוא אותך ביו טיוב?

  13. אורלי says:

    חבל שאת לא מעלה לפה את הסרטונים.. יש הרבה מאוד נשים שאין להם אינסטגרם
    תודה על כל המתכונים!

  14. עינת says:

    מתכון מושלם !!
    ד”א עשיתי רק את ההתפחה הראשונית עם הקיפול במשך שעה ואפיתי ויצא טעים מאוד

  15. סשה וורוביוב says:

    מתכון ממש מוצלח! יצא מושלם!
    איך את ממליצה לאחסן את הפוקצ’ה בשביל לשמור על הטריות והקריספיות לכמה ימים?
    תודה!

  16. Ellie says:

    שלמות!!!!
    חבל שאי אפשר להעלות את הפורצת עננים הזו 🙏

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend