פיצת בראוניז שוקולד (ללא גלוטן)

Posted on
פיצת בראוניז שוקולד ללא גלוטן

כבר 5 שנים בערך שאני מכירה את דביר בר. הכרנו כשדביר עסק בעיקר בסושיאל מדיה ואני הייתי עיתונאית אוכל. אתם יודעים, יחסי חברות שנשענים בעיקר על עבודה.

מאז עברו הרבה מים בנהר ובשנתיים האחרונות הפכנו לחברים.

לפני שנה וקצת, כשדביר עוד חכך בדעתו (איזה מילה יפה זאת נכון?) לפתוח בלוג, נפגשנו כדי להדק את הבלוג שלו וכדי להבין איך הוא יראה ומה יהיה בו.

קאפקייקס שוקולד ללא גלוטן של דביר בר
דביר קצת מטושטש אבל היי – הקאפקייקס שלו לא 🙂

בגלל שדביר צליאקי, היה ברור שהבלוג יעסוק בקולינריה ללא גלוטן, ואכן, בדיוק בימים אלה הבלוג, נטול הגלוטן שלו, חוגג שנה.

דביר, אתה קולט? שנה! יו, הכי מזל טוב.

בקיצור, בשקט בשקט המקום הקטן שהוא בנה, שנקרא WheatOut, מתחיל לחולל מהפכה ולהביא לכל מי שנמנע מגלוטן המון ערך ומתכונים. שזה הכי מהמם.

פיצת בראוניז שוקולד ללא גלוטן
קצת בא לי להדפיס ולתלות את התמונה הזאת בסלון כדי שתשמח אותי כל בוקר מחדש

ואני מספרת לכם את זה כי לפני שבועיים אני ודביר נפגשנו כדי לקשקש ולאפות ביחד. נכון שלקח לנו מיליון שנה כדי לקבוע את המפגש הזה, אבל היי, בסוף זה קרה ואפילו נולדו מהבוקר הזה 2 מתכונים שמתאימים גם לחגיגות יום הולדת, גם לאירועי סוף שנה בגנים ובבתי הספר וגם סתם כך כשרוצים משהו מתוק.

אצל דביר תוכלו למצוא מתכון לקאפקייקס שוקולד נטול גלוטן, ואני הבאתי לכם הפעם מתכון שהוא הכי רעיון – בראוניז שוקולד ללא קמח, בצורת פיצה, שמראש מעצבים לצורת משולשים. מה שמגניב בעיצוב הזה, פרט כמובן ליופי ולחגיגיות שלו, זה שכל אחד יכול למצוא את התוספת האהובה עליו.

מפירות ועד ספרינקלס. מילדים שאוהבים עדשים צבעוניות ועד מבוגרים שמעדיפים פטל טרי.

מאחלת לכם סוף שבוע מתוק ומזל טוב לכל החוגגים <3

  • שימו לב – אם אתם שומרים על תזונה ללא גלוטן הקפידו לעטר גם בממתקים ללא גלוטן.
פיצת בראוניז שוקולד ללא גלוטן
כל אחד מקבל את התוספת האהובה עליו

פיצת בראוניז שוקולד (ללא קמח)

מצרכים (לתבנית בגודל 24):
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
1/3 כוס קקאו, מנופה
1/3 כוס קורנפלור או קמח שקדים או קמח קוקוס

לעיטור:
100 גרם שוקולד חלב או מריר, שבור לקוביות
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
סוכריות, פירות וממתקים שאוהבים

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והחמאה וממיסים. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב אחרי כל ביצה.
– מוסיפים את הקקאו והקורנפלור וטורפים רק עד שהיבשים נטמעים בבלילה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית עגולה בגודל 24, משומנת היטב (אם יש לכם רינג בכלל מושלם), ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות במשך 27-35 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים אבל טיפל’ה רכים באמצע. אם אתם רוצים לוודא שהבראוניז ישתחררו בצורה מושלמת מהתבנית פשוט ניסו נייר אפייה בתחתית של התבנית (חותכים לעיגול).
– מצננים מעט ומעבירים למקרר עד שהבראוניז קר לגמרי. זה לוקח בערך 3 שעות.
– מכינים את רוטב השוקולד: שמים בקערה שוקולד חלב ושמנת מתוקה וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
– מורחים את הרוטב, בנדיבות, על הבראוניז וממתינים 10 דקות.
– יוצרים על הרוטב סימונים, בעזרת סכין, של משולשים שווים וממלאים כל משולש לפי הסימונים בתוספות שאוהבים. רעיונות לתוספות תוכלו למצוא פה למטה בהערות.
– שומרים במקרר אבל הכי טעים להגיש 10 דקות אחרי שזה בילה בחוץ.

פיצת בראוניז שוקולד ללא גלוטן
אפשר לחלק את הבראוניז גם למשולשים קטנים או גדולים יותר

הערות ושדרוגים
– רעיונות לתוספות מעל: פירות רכים יחסית כמו פטל, אוכמניות, תותים, קוביות מנגו או קיווי, דובדבנים מגולענים, רבעי תאנים טריות, פרוסות בננה, ענבים ועוד.
– רעיונות לתוספות מעל2: ממתקים כמו קליק, ספרינקלס, שברי מקופלת, חטיפי שוקולד קצוצים גס, סוכריות קופצות, עדשים צבעוניות ועוד.
– קמח שקים וקמח קוקוס אפשר למצוא בחנויות תבלינים או חנויות טבע וגם בסופרים במחלקה ללא גלוטן.
– אם אין לכם בעיה עם קמח אפשר לשים קמח במקום הקורנפלור.
– אפשר להכין את הבראוניז גם בתבנית 26. יצא קצת יותר נמוך אבל עדיין מעולה.
– אפשר כמובן לחלק את הבראוניז לכמה משולשים שרוצים.
– שימו לב שיש פירות שמשחירים כמו בננה למשל אז אותם צריך לשים עד שעה לפני ההגשה.
– במקום סוכר לבן אפשר לשים סוכר חום כהה או חצי חצי.
– אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן שימו לב לעטר בממתקים שאין בהם גלוטן כמובן.

2 תגובות

  1. מור says:

    תודה על מתכון נהדר, הפניה שלי היא לדביר, היכן אהי יכולה לרכוש קישוטי עוגה (סוכריות צבעוניות בכל מיני גדלים וצורות) ללא גלוטן?
    היחידים שמצאתי הם של חברת מיה ואלו הסוכריות הצבעוניות העגולות… ממש בא לי לגוון, אשמח לטיפ

  2. אירית says:

    היי, המתכון נראה מדהים!
    שאלה, את הרוטב מוזגים לאחר שהעוגה התקררה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend