שילוב מעולה בין גבינות שמזכירות חצ’פורי, רוטב עגבניות של שקשוקה וביצים שנותרות קצת רכות. ואת כל האושר הזה מחזיקה פיתה שיש תמיד במקפיא. תנו לילדים להכניס לתוך הפיתה כל גבינה או תוספת שהם אוהבים ותמיד אפשר להשתמש גם בקטשופ אם אין רוטב עגבניות בבית (וכן, אפשר גם בלי רוטב בכלל).
אתם כבר עוקבים אחרי באינסטגרם? מקווה שכן 🙂
פיתה חצ’פורי שקשוקה
מצרכים:
8 פיתות מיני (או רגילות)
8 ביצים M
1 כוס מטבוחה או סלט טורקי או רוטב עגבניות מוכן
150 גרם בולגרית או פט או חמד
100 גרם מוצרלה/צהובה מגורדת
5 פרוסות גבינה צהובה
מעט אורגנו מיובש
אופן הכנה:
– חותכים עיגול בחלק העליון, משאירים 1-2 ס”מ מסביב, ומוציאים את החלק העליון.
– חותכים את הגבינה הצהובה לפסים בגובה 2 ס”מ ומכניסים לתוך השוליים שבתוך הפיתה.
– מניחים באמצע כף גדושה מטבוחה או רוטב עגבניות.
– מפזרים מעל מעט גבינה בולגרית.
– שוברים מעל ביצה ומפזרים גבינה צהובה ואורגנו.
– ממלאים באותה דרך את שאר הפיתות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 10-15 מעלות או עד לדרגת העשייה האהובה עליכם של הביצים.
הערות ושדרוגים
– לא אוהבים רוטב עגבניות או שאין לכם בבית? אפשר לשים ממרח פסטו, ממרח חצילים קלויים, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד זיתים או כל ממרח שאתם אוהבים.
– שימו לב לבדוק את מצב הפיתות עם הביצים כבר אחרי 10 דקות כדי לוודא שהביצים בדרגה האהובה עליכם.
– אל תפספסו: עוד מאות מתכונים לארוחות ערב מהירות.
0 תגובות