פיתות ביתיות מטורפות וקלות מאוד להכנה

Posted on

לפני חודש הכנתי 10 מתכונים בבית לקראת יום צילום למדורים הבאים שלי בידיעות אחרונות. היו שם עוגות ותבשילים, ממולאים וממרחים. ובסוף, המתכון שקצר הכי הרבה קריאות התפעלות היה המתכון הזה. הרגע הזה שהתבנית עם עיגולי הבצק השטוחים נכנסה לתנור ותוך 3 דקות נוצר כיס גדול באמצע. וכן, מדובר לגמרי בפלא.

והפיתות? אני אתן לכם לנסות ולספר לי אם הן לא טעימות פי מיליון מאלה הקנויות. והסיפוק, הו הסיפוק.

אגב, עכשיו כשהבידוד (קורונה מתי תלכי מפה?) הפך לנחלת רבים, אני מציעה לכם לתת גם לילדים להשתתף בהכנה. הם יכולים ללוש את הבצק, לקרוץ לעיגולים וגם לרדד. גם אם תצא פיתה קצת פחות עגולה זה עדיין יהיה טעים מאוד. ואל תשכחו לשים להם, ולכם, כיסא קטן ליד התנור ולהציץ איך היא תופחת.

אין כמו הגרסה הביתית. צילום: טל סיון ציפורין

פיתות ביתיות

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מ”ל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
– מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפל’ה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
– מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
– מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) – חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
– מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
– משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 ס”מ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפל’ה יותר עבה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט – זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
– מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב – התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
– כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.

פיתות ביתיות עם פלאפל (גם הוא ביתי), טחינה מתובלת וסלט קצוץ – ביס שהוא אושר. צילום: טל סיון ציפורין

הערות ושדרוגים
– הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה. אם רוצים לשמור ליום שאחרי פשוט שמים בשקית סגורה והכי טוב להקפיא בתוך קופסה/שקית ולחמם במיקרו או בטוסטר כשרוצים לאכול.
– כן, אפשר קמח כוסמין בהיר/לבן.
– רוצים פיתות עם שומשום כמו באבולעפיה? פשוט מברישים צד אחד של הבצק, אחרי הרידוד, במים וטובלים את הצד עם המים בתוך צלחת עם מלא שומשום. אופים כמו שכתוב במתכון.

30 תגובות

  1. מיה גיל says:

    איזה כיף! המון תודה. התנור צריך להיות על טורבו?

  2. ספיר says:

    שאלה-
    כשאת מניחה 4 פיתות במגש את מתפיחה אותם קודם?
    או אופים ישר אחרי רידוד?

    1. ליאור says:

      רצוי לתת לנוח כמה דקות כשהבצק מכוסה כדי שלא יתיבש

  3. נגה says:

    אפשר בלי מיקסר?

    1. טל says:

      כן, אני לש ידנית. אבל ללוש טוב טוב לפחות עשר דקות.

  4. מורן says:

    הי. מה לגבי המרה לקמח כוסמין מלא?

  5. רותם says:

    היי, אפשר עם קמח מלא? אם כן מה היחס – קמח לבן+מלא?

    1. נועה says:

      אפשר שמן רגיל במקום זית ?

  6. נאוה אמיתי says:

    תודה

  7. יעל says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון. עבדתי עם מיקסר. יצא דביק מאוד, הוספתי עוד ועוד קמח וקמחתי גם את משטח העבודה אחרי ההתפחה. בלתי ניתן לעבוד עם הבצק. לדעתי כמו גדולה מדי של מים לשים מיד על ההתחלה. הכל נזרק לפח אשפה והמטבח נראה אזור אסון. מבאס.

    1. דבורי says:

      גם לי יצא ממממששש נוזלי, רחלי פליז תצילי תגידי מה פספסתי? בנינו על הפיתות ממש..

      1. יעל says:

        אין תגובה … אני זרקתי לצערי את כל הבצק.
        הצלחת להתמודד עם הבצק הנוזלי?

        1. רחל says:

          מוסיפים עוד קמח אין צורך לזרוק, וגם מלכתחילה שמים בהדרגה את המים, זה תלוי בקמח ובשאר המוצרים

      2. רחל says:

        מוסיפים עוד קמח

  8. יפעת says:

    1. כמה פיתות בגודל סטנדרטי יוצא מהמתכון הזה?
    2. אפשר בבקשה עזרה בהמרה לקמח מלא או לקמח כוסמין?

  9. גל says:

    הבצק לא תפח לי בכלל, יש טעם להמשיך עם האפייה?

  10. מיכל says:

    הופכים את הפיתות באמצע האפייה?
    תודה

  11. דיקלה קרן says:

    גרים באוקספורד , נגמר הקמח הרגיל בגלל בהלת הקורונה. האם יתאים עם קמח תופח…?

  12. יהודה says:

    היי רחלי
    עבדתי בדיוק לפי המתכון הפיתות היו טעימים אבל לא נחצו ל 2 כמו כן כתוב מים קרים עם השמרים זה בסדר ?
    או שצריך מים פושרים?

  13. ליטל כהן says:

    האם מתקבלות פיתות מוצלחות גם באפיה בסיר גריל ?

  14. שניידר says:

    מאוד רוצה גם לנסות ולאפות,
    אך ממתין לתשובה והסבר לשאלות וההערות
    על הבצק הנוזלי שנוצר אצל המגיבים.

  15. מיה says:

    אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים?

  16. סוזי says:

    הי יש לי שמרים – קוביה. איך להשתמש בהם ואיך היחס אם אני רוצה לעשות חצי כמות ?
    תודה.

    1. הילה says:

      היחס הוא פי 3 שמרים טריים ליבשים. פה מדובר ב15 גר’ יבשים – אז את צריכה להשתמש ב45 גר’ שמרים טריים לכמות המקורית. לחצי כמות את צריכה לחלק את זה בשניים, כלומר זה יוצא 22.5. תשקלי 22 גרם כי משקל ביתי לא מדייק עד כדי כך 🙂

  17. אבי אברהמי says:

    היי, הכנתי עם 300 גרם קמח מלא ו600 גרם רגיל . שני כפות סוכר כף פחות קצת מלח כף וחצי שמרים יבשים שלוש כפות שמן ושני כוסות ושני שליש מים . יצא מצויין .במיקסר הבצק בחלק התחתון נראה נוזלי מעט זה בסדר . חלק מהפיתות לא תפחו בתנור . לפיתוח בשרניות אין צורך לרדד לפני התנור לחכות אפילו רבע שעה . לפיתוח דקות לרדד לפני הכנסה לתנור . לחמם תנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיתות הכנתי על רשת עם נייר אפיה בחלק התחתון יותר של התנור

  18. חן says:

    יצא מעולה!! הכנתי עם קמח לבן…
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא??
    מהן הכמויות??

  19. נועה says:

    אפשר שמן רגיל במקום זית ?

  20. מירי says:

    יצא מעולה! תודה רבה על הפלא

  21. רונית says:

    למה את לא עונה לשאלות? מתלבטת אם להכין

  22. אורטל says:

    יצא מעולה! מתכון מדויק, תודה רבה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend