בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מאפים מלוחים פיתות ביתיות מטורפות וקלות מאוד להכנה

פיתות ביתיות מטורפות וקלות מאוד להכנה

מאת רחלי קרוט

לפני חודש הכנתי 10 מתכונים בבית לקראת יום צילום למדורים הבאים שלי בידיעות אחרונות. היו שם עוגות ותבשילים, ממולאים וממרחים. ובסוף, המתכון שקצר הכי הרבה קריאות התפעלות היה המתכון הזה. הרגע הזה שהתבנית עם עיגולי הבצק השטוחים נכנסה לתנור ותוך 3 דקות נוצר כיס גדול באמצע. וכן, מדובר לגמרי בפלא.

והפיתות? אני אתן לכם לנסות ולספר לי אם הן לא טעימות פי מיליון מאלה הקנויות. והסיפוק, הו הסיפוק.

אגב, עכשיו כשהבידוד (קורונה מתי תלכי מפה?) הפך לנחלת רבים, אני מציעה לכם לתת גם לילדים להשתתף בהכנה. הם יכולים ללוש את הבצק, לקרוץ לעיגולים וגם לרדד. גם אם תצא פיתה קצת פחות עגולה זה עדיין יהיה טעים מאוד. ואל תשכחו לשים להם, ולכם, כיסא קטן ליד התנור ולהציץ איך היא תופחת.

אין כמו הגרסה הביתית. צילום: טל סיון ציפורין

פיתות ביתיות

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מ"ל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
– מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפל'ה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
– מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
– מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) – חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
– מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
– משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 ס"מ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפל'ה יותר עבה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט – זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
– מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב – התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
– כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.

פיתות ביתיות עם פלאפל (גם הוא ביתי), טחינה מתובלת וסלט קצוץ – ביס שהוא אושר. צילום: טל סיון ציפורין

הערות ושדרוגים
– הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה. אם רוצים לשמור ליום שאחרי פשוט שמים בשקית סגורה והכי טוב להקפיא בתוך קופסה/שקית ולחמם במיקרו או בטוסטר כשרוצים לאכול.
– כן, אפשר קמח כוסמין בהיר/לבן.
– רוצים פיתות עם שומשום כמו באבולעפיה? פשוט מברישים צד אחד של הבצק, אחרי הרידוד, במים וטובלים את הצד עם המים בתוך צלחת עם מלא שומשום. אופים כמו שכתוב במתכון.

אולי יעניין אותך

142 תגובות

מיה גיל 14 במרץ 2020 - 10:40

איזה כיף! המון תודה. התנור צריך להיות על טורבו?

השב
ליאור 20 במאי 2020 - 13:08

לא ייווצר כיס על טורבו

השב
מיכל 4 באוגוסט 2020 - 7:40

הפיתות יצאו מדהים.
היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
תודה מיכל

השב
רחלי קרוט 4 באוגוסט 2020 - 22:44

ממש שמחה לשמוע

השב
ליבי 8 באפריל 2021 - 18:31

צריך דווקא תבנית אחת או אפשר שתיים ביחד (בתנור טורבו)

השב
כהן 28 ביולי 2024 - 9:24

אפשר לאפות את הפיתות גם על מחבת על הגז

אביטל 18 באוקטובר 2021 - 20:54

יצאאאא מוששששששששש
תודה רבה

השב
מיכל 27 בספטמבר 2022 - 12:32

אני מכינה מתכונים מהאתר שלך הכל יוצא נהדר רב תודות לך

השב
אסף 8 באפריל 2024 - 7:12

יצאו לי עם כיס טוב אבל צד אחד עבה ובשרני והצד שני דק מאוד… איפה טעיתי?

השב
ספיר 14 במרץ 2020 - 11:24

שאלה-
כשאת מניחה 4 פיתות במגש את מתפיחה אותם קודם?
או אופים ישר אחרי רידוד?

השב
ליאור 15 במרץ 2020 - 15:34

רצוי לתת לנוח כמה דקות כשהבצק מכוסה כדי שלא יתיבש

השב
מיכל 4 באוגוסט 2020 - 7:39

הפיתות יצאו מדהים.
היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
תודה מיכל

השב
מיכל 26 במאי 2022 - 1:26

היי ,
אני מתחילה במטבח וניסתי את המתכון הזה
טבעות ההוראות המדויקות יצא פיתות ממש ממש טעימות
נותן חשק לאפות עוד .
תודה רבה

השב
ורד 15 בנובמבר 2023 - 13:13

פעם ראשונה שהכנתי פיתות, והן יצאו מדהים

השב
נגה 14 במרץ 2020 - 14:48

אפשר בלי מיקסר?

השב
טל 15 במרץ 2020 - 7:56

כן, אני לש ידנית. אבל ללוש טוב טוב לפחות עשר דקות.

השב
מורן 14 במרץ 2020 - 18:33

הי. מה לגבי המרה לקמח כוסמין מלא?

השב
רותם 14 במרץ 2020 - 23:24

היי, אפשר עם קמח מלא? אם כן מה היחס – קמח לבן+מלא?

השב
נועה 30 במרץ 2020 - 10:46

אפשר שמן רגיל במקום זית ?

השב
אור 18 באפריל 2020 - 21:43

היי :)אפשר עם שמרים טריים במקום השמרים היבשים?

השב
רוני 10 בספטמבר 2022 - 7:57

היחד בין שמרים יבשים לטריים הוא 1:3 כלומר 15 גר יבשים זה 45 טריים

השב
מיטל 28 ביולי 2020 - 20:02

מצטרפת לשאלה

השב
נאוה אמיתי 15 במרץ 2020 - 1:59

תודה

השב
יעל 15 במרץ 2020 - 13:59

הכנתי בדיוק לפי המתכון. עבדתי עם מיקסר. יצא דביק מאוד, הוספתי עוד ועוד קמח וקמחתי גם את משטח העבודה אחרי ההתפחה. בלתי ניתן לעבוד עם הבצק. לדעתי כמו גדולה מדי של מים לשים מיד על ההתחלה. הכל נזרק לפח אשפה והמטבח נראה אזור אסון. מבאס.

השב
דבורי 15 במרץ 2020 - 18:28

גם לי יצא ממממששש נוזלי, רחלי פליז תצילי תגידי מה פספסתי? בנינו על הפיתות ממש..

השב
יעל 15 במרץ 2020 - 21:16

אין תגובה … אני זרקתי לצערי את כל הבצק.
הצלחת להתמודד עם הבצק הנוזלי?

השב
רחל 22 במרץ 2020 - 11:30

מוסיפים עוד קמח אין צורך לזרוק, וגם מלכתחילה שמים בהדרגה את המים, זה תלוי בקמח ובשאר המוצרים

השב
יעל 17 במרץ 2024 - 23:25

יצא לי מעולה. אשמח לטיפ להכנה כמה שעות לפני הארוחה ויישארו רכות וטובות (אידוי בבמבוק לא רלוונטי כי נכנסות רק 2 כל פעם)

יואל 15 בדצמבר 2024 - 11:15

אולי הבעיה היא הקמח. נסי קמח לחם. חפשי את כמות הגלוטן, שיהיה לפחות 12%. קמח חזק שמיועד ללחם יכול להיות הרבה פחות דביק. בנוסף, לאחר לישה של 5-10 דק' אפשר לתת לבצק 10 ד' מנוחה תחת מגבת ואז ללוש עוד קצת.

בכלל בפיתות המתנה מאוד עוזרת (כמו שרחלי מציינת), אחרי הכדרור לתת 15-30 ד' מנוחה, אחרי המערוך לצורת פיתה גם מנוחה תחת מגבת של 15 ד' לפני האפיה ואף מעט יותר, זה עושה טוב (למשל פיתה שצד אחד דק והשני עבה זו בעיה שנפתרת עם המתנה ארוכה יותר).
אם בזמן הפתיחה של הבצק הוא מאוד דביק עדיין אפשר לקמח היטב אבל להסיר שאריות קמח לאחר קבלת הצורה הרצויה. כשהבצק נח הוא לא מתנגד ונפתח ממש בקלות

השב
רחל 22 במרץ 2020 - 11:31

מוסיפים עוד קמח

השב
רחל 19 באפריל 2020 - 19:13

מוסיפים עוד קמח, לא קרה כלום.
אני הכנתי את הפיתות האלו כבר 3 פעמים

השב
טלי 18 באוקטובר 2021 - 20:48

פשוט להוסיף קצת שמן זית…

השב
ללי 21 במאי 2020 - 20:39

למה לזרוק? לא חבל??
אם יצא דביק – מוסיפים עוד קמח!

השב
דנה 26 במאי 2020 - 15:06

לא צריך להוסיף קמח , צריך לדעת לעבוד עם הבצק , יש בצקים גם עם יותר מים . (פה זה המינימום מים שזה 60% יש בצקים גם של 80%)
צריך לעבוד עם קצות האצבעות למתוח ולקפל את הבצק עד שנוצר כדור
ואם הוא דביק מידי לתת לו כמה דקות לנוח ולנסות שוב ליצר כדור
תראי סרטון ביוטיוב איך לעבוד עם בצק ( זה דבר כללי של עבודה עם בצק שמרים )

השב
טלי 18 באוקטובר 2021 - 20:47

פשוט להוסיף קצת שמן זית…

השב
סיגל 3 באוגוסט 2023 - 13:08

יצא מושלם! הכנתי פיתות, פיתות פיצה, פיתות זעתר ופיתות שום. 😊 👍 👍 👍 תודה על המתכון, שומרת אותו לפעם הבאה ולעוד הרבה פעמים

השב
יפעת 15 במרץ 2020 - 16:24

1. כמה פיתות בגודל סטנדרטי יוצא מהמתכון הזה?
2. אפשר בבקשה עזרה בהמרה לקמח מלא או לקמח כוסמין?

השב
גל 15 במרץ 2020 - 17:58

הבצק לא תפח לי בכלל, יש טעם להמשיך עם האפייה?

השב
מיכל 15 במרץ 2020 - 18:01

הופכים את הפיתות באמצע האפייה?
תודה

השב
אביטל 18 באוקטובר 2021 - 20:49

אני אפיתי 3 דקות ואז הפכתי לעוד 3 דקות.

השב
דיקלה קרן 17 במרץ 2020 - 18:26

גרים באוקספורד , נגמר הקמח הרגיל בגלל בהלת הקורונה. האם יתאים עם קמח תופח…?

השב
יהודה 18 במרץ 2020 - 16:55

היי רחלי
עבדתי בדיוק לפי המתכון הפיתות היו טעימים אבל לא נחצו ל 2 כמו כן כתוב מים קרים עם השמרים זה בסדר ?
או שצריך מים פושרים?

השב
רחל 19 באפריל 2020 - 19:15

אני שמתי מים פושרים

השב
ליטל כהן 20 במרץ 2020 - 1:13

האם מתקבלות פיתות מוצלחות גם באפיה בסיר גריל ?

השב
שניידר 21 במרץ 2020 - 15:50

מאוד רוצה גם לנסות ולאפות,
אך ממתין לתשובה והסבר לשאלות וההערות
על הבצק הנוזלי שנוצר אצל המגיבים.

השב
מיה 22 במרץ 2020 - 15:38

אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים?

השב
סוזי 22 במרץ 2020 - 15:39

הי יש לי שמרים – קוביה. איך להשתמש בהם ואיך היחס אם אני רוצה לעשות חצי כמות ?
תודה.

השב
הילה 28 במרץ 2020 - 4:11

היחס הוא פי 3 שמרים טריים ליבשים. פה מדובר ב15 גר' יבשים – אז את צריכה להשתמש ב45 גר' שמרים טריים לכמות המקורית. לחצי כמות את צריכה לחלק את זה בשניים, כלומר זה יוצא 22.5. תשקלי 22 גרם כי משקל ביתי לא מדייק עד כדי כך 🙂

השב
לימור 3 ביולי 2020 - 14:22

הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

השב
אבי אברהמי 29 במרץ 2020 - 1:00

היי, הכנתי עם 300 גרם קמח מלא ו600 גרם רגיל . שני כפות סוכר כף פחות קצת מלח כף וחצי שמרים יבשים שלוש כפות שמן ושני כוסות ושני שליש מים . יצא מצויין .במיקסר הבצק בחלק התחתון נראה נוזלי מעט זה בסדר . חלק מהפיתות לא תפחו בתנור . לפיתוח בשרניות אין צורך לרדד לפני התנור לחכות אפילו רבע שעה . לפיתוח דקות לרדד לפני הכנסה לתנור . לחמם תנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיתות הכנתי על רשת עם נייר אפיה בחלק התחתון יותר של התנור

השב
חן 29 במרץ 2020 - 22:47

יצא מעולה!! הכנתי עם קמח לבן…
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא??
מהן הכמויות??

השב
נועה 30 במרץ 2020 - 10:47

אפשר שמן רגיל במקום זית ?

השב
מירי 30 במרץ 2020 - 20:34

יצא מעולה! תודה רבה על הפלא

השב
רונית 31 במרץ 2020 - 13:02

למה את לא עונה לשאלות? מתלבטת אם להכין

השב
אורטל 7 באפריל 2020 - 7:35

יצא מעולה! מתכון מדויק, תודה רבה!

השב
עדי 11 באפריל 2020 - 19:34

יצאו פיתות מדהימות! חצי דקה על האבן שמוט וכבר התנפחו-אווריריות ונהדרות, כל מתכון שלך- הצגה אמיתית!

השב
רעות 14 באפריל 2020 - 16:25

אפשר להכין חצי מהכמות?
מה הכוונה לאפות 3 דק מכל צד? צריך להפוך את הפיתות אחרי 3 דק?

השב
אביטל 18 באוקטובר 2021 - 20:51

כן ככה אני עשיתי ויצא מוששש

השב
סיוון 14 באפריל 2020 - 17:59

יצא מעולה. השתמשתי בחצי מהכמות. תודה….

השב
ליאת 26 באפריל 2020 - 4:45

חושבת גם להכין חצי כמות. האם עשית שקילה של הגרמים שיהיה מדויק?

השב
אתי מ. 16 באפריל 2020 - 0:15

יצא מצויין, בני הבית אהבו מאוד.
בתנור שלי אפיתי את הפיתות במשך 6-7 דקות, בלי להפוך. יצא מושלם.
תודה רבה על המתכון.

השב
נעמי 16 באפריל 2020 - 10:54

תודה! מתכון מעולה וקל !

השב
רותם 21 באפריל 2020 - 16:22

היי רחלי
אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא? עם כן מה צריך לשנות במתכון? או שנשאר אותו הדבר..?

השב
מ 24 באפריל 2020 - 10:52

היי , עושה בדיוק לפי ההוראות. הפיתות יוצאת מעולה אבל צד אחד יוצא הרבה יותר דק מהצד השני. מה יכולה להיות הבעיה?

השב
פלאפל כמו בפלאפליה | אז מה את עושה כל היום? 25 באפריל 2020 - 22:30

[…] באינסטגרם @Lichtenstadt 🙂 רוצים מתכון גם לפיתות ביתיות? לרחלי יש מתכון מהמם!! מחפשים מתכון לפלאפל אפוי > כנסו למתכון […]

השב
דנה 28 באפריל 2020 - 21:27

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
תודה!

השב
תהילה 7 באוקטובר 2020 - 18:40

מוושללםםםםם כולם עפו עליהן

השב
תהילה 7 בפברואר 2024 - 19:10

יודעת אולי?

השב
מור 29 באפריל 2020 - 14:08

פעם ראשונה שאני מכינה פיתות והן יצאו מושלמות. תודה רבה על המתכון הפשוט. בייחוד בתקופת הקורונה

השב
רוני מתוק 29 באפריל 2020 - 16:47

היי רחלי, חג שמח🇮🇱
הכנתי את הפיתות היום לארוחת החג והן יצאו טעימות בטירוף.
הן היו קצת בשרניות, לא ממש נוצר כיס אבל זה לא מנע מהחברה לחסל אותן.
אימצנו את המתכון, תודה💖🇮🇱

השב
רוני מתוק 29 באפריל 2020 - 16:50

לא ברור לי למה השתנה 🙄לי הדגל….בחרתי בדגל ישראל

השב
טלי 3 במאי 2020 - 6:22

תודה רבה! עשינו מבצע משפחתי עם הילדים, וכולנו התלהבנו. המתכון היה פשוט וברור, וכיוון שיש לנו געגוע ניכר לפיתות ישראליות (אנחנו גרים ממש רחוק, ואי אפשר להשיג פה פיתות כאלה) נחזור אליו ממש בקרוב!

השב
עינב כהן 7 במאי 2020 - 13:30

מתכון מושלם!! הפיתות הכי טובות שטעמתי
המלצה שלי תעבדו לפי משקל וגרמים יעבוד לכם טיל

השב
עדן 11 במאי 2020 - 12:13

יצא פשוט מטורף!! תודההה

השב
איה 21 במאי 2020 - 22:43

יצא כעת מהתנור. פשוט מושלם!!!

השב
עטרה 30 ביוני 2020 - 10:12

הכנתי פעמיים- יצא מצוין.
שתי שאלות
א. הפיתות יוצאות לבנות ולא זהובות כמו בתמונה..
ב.נוצר כיס בקלות אבל השכבה העליונה ככ דקה שהיא נקרעת (גם כאשר ניסיתי להכין פיתות עבות)
איך אפשר לעבות ?

השב
אמה 31 באוקטובר 2020 - 15:58

גם לי יצאו ככה דופן אחד דקיק ממש כמעט שקוף וקרנצי וצד אחד עבה ורך, לא הבנתי איפה טעיתי …

השב
מיכל 2 ביולי 2020 - 20:23

אם עובדים בדיוק לפי הכמויות ומודדים – יוצא בצק מצויין!!
הכנתי עכשיו ומחכה להתפחה. יצא לי בצק נעים נראה מעולה!

השב
לימורי 3 ביולי 2020 - 14:23

הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

השב
ולה 3 באוגוסט 2020 - 21:40

יכול היה להיות מדהים אם תוכלי לענות על אם אפשר להמיר לקמח כוסמין/ קמח מלא ואםכן מה הכמויות בבקשה.
מלא שואלים ואין תגובה…..
ממש רוצה להכין ומחכה לתשובה.

השב
רחלי קרוט 4 באוגוסט 2020 - 22:45

אפשר להמיר גם לכוסמין וגם למלא. אותם כמויות. קחי בחשבון שמאוד מאוד חם עכשיו אז הבצקים זקוקים ליותר או פחות מים תלוי איפה מתפיחים.

השב
דלר 20 בספטמבר 2020 - 22:44

הי, אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? זה יצא טוב?

השב
ענבל 3 באוקטובר 2020 - 12:18

שלמות של פיתות!!!!!

השב
קרן 7 באוקטובר 2020 - 0:09

איזה אליפות של פיתות.
הכנו יום אחרי יום…פעם אחת עם שווארמה ופעם אחת בעל-האש…
מחמאות בלי סוף.
קל,פשוט והכי מוצלח שתכינו.
תודה רבה רחלי.

השב
רחלי קרוט 7 באוקטובר 2020 - 11:11

כל כך משמח לשמוע ♥

השב
סיגלית 7 באוקטובר 2020 - 20:38

היי רחלי, הכל יצא מדהים. אז קודם כל תודה רבה!
התבאסתי רק שלא יצא לי כיס.. את יודעת אולי למה?(וידאתי שהתנור רותח כמו שכתבת, חיממתי אותו מראש ל250 מעלות)

השב
משה 17 באוקטובר 2020 - 19:42

שלום רב
האם יש לך מתכון לפיתות עם מחמצת והאם אתה ממליץ להשתמש במחמצת לפיתות?

השב
מלכה כח 22 באוקטובר 2020 - 18:06

שלום, האם אפשר לרדד את הבצק למשטח גדול ולקרוץ ממנו עיגולים קטנים עם ספל כדי להכין סביחונים קטנים אישיים למנת מזנון? האם הפיתה הקטנה תיפתח או תישאר פלטה?

השב
רחלי קרוט 23 באוקטובר 2020 - 9:46

שאלה מעולה 🙂 אני מבטיחה לנסות ולעדכן. מרגיש לי שיעבוד בסדר גמור אבל חייבת לבדוק לפני שאני שולחת אותך להכין ככה

השב
אמה 31 באוקטובר 2020 - 15:56

הכנתי היום פעם ראשונה הבצק היה חלומי ממש
אבל הפיתות יצאו לי לא משהו , צד אחד דקיק וצד שני עבה ..
מה אפשר לעשות כדי שיצאו לי כמו בתמונה של המתכון שלך ?
ממש התבאסתי

השב
עדי 19 בנובמבר 2020 - 13:13

הי, אפשר להיעזר באבן שמוט?

השב
לי 20 בדצמבר 2020 - 21:02

מתכון מצויין!!! הכנתי חצי כוסמין לבן חצי כוסמין מלא ויצא נהדר

השב
רחלי קרוט 20 בדצמבר 2020 - 23:45

ממש משמח לשמוע!

השב
שרון 1 בינואר 2021 - 6:28

היי, אשמח לדעת אם אפשר לעשות את הפיתות על המחבת??

השב
לאה 14 בינואר 2021 - 15:43

מכינה כבר קבוע, מתכון מופלא..
תודה❣

השב
... 18 בינואר 2021 - 14:17

אפשר להעביר את הבצק התפחה ראשונה לילה במקרר? אם כן, צריך להוציא אותו "להפשיר" קצת לפני תחילת עבודה או לעבוד איתו ישר מהמקרר? ♡

השב
טיפה 24 בינואר 2021 - 19:05

עשיתי כבר מליון פעם וכל פעם מחדש התפעלתי מהתוצאה יצא מהממם וטעים ברמות אחרות עשיתי כמות כפולה
(אני יודעת שהמתכונים שלך 100 אז ישר הלכתי על גדול) יותר טעים מהחנות עם כיס תקשיבי אין דברים כאלו

השב
טיפה 24 בינואר 2021 - 19:06

איך מעלים תמונות

השב
נעמה 11 במרץ 2021 - 20:40

היי קרוטית! נגיד שאני בונה עליהן לכריכים לגן מחר, אני יכולה להכין בצק הערב ושישן במקרר ולאפות בבוקר? תודה!

השב
משה 13 באפריל 2021 - 21:07

יצא מעולה. תודה.
תנור על טורבו, פיתות על תבנית סיליקון רב פעמית, כמה מגשים במקביל וכולן נפתחו והצליחו

השב
הילה 14 באפריל 2021 - 15:48

אם אני הכנתי את הבצק הוא תפח וכבר קרצתי לעיגולים ולא מעוניינת לאפות עכשיו, איפה ניתן לשמור את הבצק?

השב
טלי 6 במאי 2021 - 23:15

וואווווו
יצא פשוט טעיםםםם….
הכנתי כמה פעמים מושלם.
בטוסטר אובן זה בערך 6 דקות.
תודה רבה!!!

השב
רחלי קרוט 8 במאי 2021 - 22:50

ממש ממש כיף לשמוע ♥

השב
רות 7 במאי 2021 - 11:18

רציתי לשאול אם אפשר להכין עם כוסמין לבן את אותו המתכון ואם חייב שמן זית?

השב
רחלי קרוט 8 במאי 2021 - 22:48

אפשר לגמרי. ולא חייב אם כי מומלץ 🙂

השב
ולריה 16 במאי 2021 - 19:44

עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה! תודה רבה 🙂

השב
עמית 17 ביוני 2021 - 20:22

היי רחלי
אני חייבת להגיד יצא לי להכין הרבה מתכוני פיתות ביתיות אף פעם בחיים לא יצא לי פיתה מושלמת כמו זאת בדיוק כמו פיתה קנויה אפילו טעימה יותר עם כיס שלא האמנתי שיצא לי את פשוט אלופה פעם ראשונה שאני עושה את המתכון שלך ועשיתי בדיוק כמו שרשום ויצא לי מושלם פיתה מדהימה עם כיס עסיסית מאוד איזה כיף שמצאתי מתכון שמצליח עשיתי 24 פיתות יהיה לילדים לגן השבוע איזה יופי תודה רבה לך

השב
נעמי 21 ביולי 2021 - 21:19

ווואי וואי איזה פיתות איך זה נפתח מהמם!!!!!!!!!1
תודה.
עשיתי בול לפי ההוראות ויצא טיללל
אגב אפיתי את זה על תבנית תנור אבל הפוכה. יוצא מטורףף

השב
ארז .ק. 13 באוגוסט 2021 - 11:50

לא ניתן לאפות פיתות כיס בטמפ' של 250 מעלות! צריך מינימום 320 מעלות! כל העניין שהאוויר החם יוצר בוסט לבצק וגורם
לבצק לפתח כיס מבלי שהפיתה תתפרק! אם ניסיתם את המתכון הזה יצא לכם פיתות שאהבתם זה מכיוון שבאותו הרגע הם נראות סבבה, אחרי שעתיים הם כבר לא שוות כלום ולא אכילות.. (רק אומר**)

השב
אלי 16 בספטמבר 2021 - 17:37

יצא פצצה….
עבדתי לפי המתכון, לשתי ביד בערך 5 או 6 דקות, אחרי שעה הבצק לא תפח מספיק, אז נתתי לו לנוח עוד שעה, ותפח יפה מאוד (בערך פי 3), הדלקתי את התנור על הכי גבוה עם תבנית הפוכה בפנים, עשיתי כדורים של 100 גרם, ונתתי להם לנוח 10 דקות, ואז על תבנית ההפוכה, כל פעם 5 פיתות….

תודה לך….

השב
אדווה דניאל 20 בספטמבר 2021 - 11:42

ניסיתי ויצא פיצוץ!!!
מתכון מעולה👌

השב
רחלי קרוט 28 בספטמבר 2021 - 21:18

ממש שמחה לשמוע ♥ שבוע מקסים

השב
דנה 30 בספטמבר 2021 - 12:43

היי אפשר להכין את הבצק היום ולשמור במקרר יום יומיים?

השב
בר 12 בנובמבר 2021 - 12:10

מתכון מעולה! ממש מפורט וברור 🙂

השב
בת-אל 10 במרץ 2022 - 20:57

נראה מעולה!
אפשר להשתמש במייפל במקום סוכר?

השב
ספיר מסיקה 30 באפריל 2022 - 22:43

הכנתי כבר פעם שנייה ופשוט ואווו
הפיתות מושלמות יפות וטעימות ללכת לפי המתכון

השב
נועה 2 במאי 2022 - 19:32

פעם שניה שאני מכינה את המתכון הנדיר הזה והפיתות פשוט יוצאות מושלמות בפעם הראשונה הבצק יצא דביק במיוחד והפיתות יצאו מצוינות בפעם השניה הבצק יצא רגיל והפיתות יצאו עוד יותר מצוינות קיצור מתכון אליפות אז גם אם יוצא לכן בצק דביק בטירוף פשוט תקמחו את המשטח ואת המערוך טוב טוב ויצא לכם מושלם

השב
רחלי קרוט 3 במאי 2022 - 13:20

מהממת שאת. שמחה לשמוע.

השב
איירין 23 ביוני 2022 - 12:43

הפיתות יוצאות מושלמות כל פעם! תודה!
רוצה להכין אותן בסופ"ש עם זעתר. יעבוד לי פשוט להבריש צד אחד בשמן זית וזעתר ולאפות כרגיל?

השב
הדס 13 באפריל 2023 - 14:05

הכנתי עכשיו יצא טירוף!!!
ממליצה בחום!!! 👍

השב
חמודה 25 ביולי 2023 - 11:30

היי להכין או לא?
בינתיים אני רואה תגובות שיוצא נוזלי אז אני מתלבטת.
מה אומרים?

השב
אילה 13 באוגוסט 2023 - 22:42

פשוט מתכון מדהיםםםם
כיף להכנה!!!!!!!
עם מלא מלא סיפוק ומלא מחמאותת
כולם פה בבית התלהבוו!!!
הבצק מעולה וכיפי!
בהתלחה היה קצת דביק הוספתי קצת שמן והסתדר.
תודה רבה!!!!

השב
מור 26 באוקטובר 2023 - 12:56

היי
הטעם מושלם אבל חלק מהפיתות עם קרעים כמו חריצים וחלק יצאו מושלם, מה הסיבה לקרעים?

השב
נועה 9 בדצמבר 2023 - 15:34

פעם ראשונה! הכנתי עם קמח 80% מלא כי זה מה שהיה והוספתי עוד טיפה מים
יצא 12 מיני פיתות מושלמות!!!
תודה על מתכון מצויין

השב
שרית הבשלנית :) 11 בפברואר 2024 - 18:31

תודה עזרת לי מאוד 🙂

השב
חיים ארז 16 בדצמבר 2023 - 23:58

גיליתי היום את מתכונך להכנת פיתות פלאפל בתנור וכבשת אותי. ניגשתי מייד לעבודה ויצא נפלא. עכשיו אני הולך ״להסתער״ על הטחינות שלך ואולי על כדורי הפלאפל (בהמשך).
תודה מקרב לב ומצרף לך תמונה של הפיתות שלך וגם שלי,,,, חחחחח

השב
ניצן 1 בינואר 2024 - 20:01

היי רחלי
הפיתות אש! מתכון קל להכנה והבצק מושלם.
אני גרה בארהב ופה התנור עובד או על חום עליון או על חום תחתון, אבל יכול להגיע לחום מאוד גבוה (הוא על גז).
עשיתי על חום תחתון 290 מעלות. לא יצא לי כיס. חום עליון עדיף?
תודה ושנה אזרחית טובה

השב
תהילה 7 בפברואר 2024 - 19:11

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
תודה!

השב
שרית הבשלנית :) 11 בפברואר 2024 - 18:26

האת כמות המים משתנה אם אני רוצה להכין מקמח מלא 80%?

השב
הדס 30 באפריל 2024 - 3:26

הכנתי ויצא פצצה
ממש כמו בחנות מבחינת הצורה, וטעם הרבה יותר טעים כמובן!

השב
Ehud 29 ביולי 2024 - 15:36

מאוג רוצה להכין .אפשר להניח במקרר אחרי ההתפחה הריאשונה?

השב
שקד 4 באוגוסט 2024 - 17:26

אני אגיד לך את האמת שהרגע הוצאתי את הפיתות האחרונות מהתנור ולא התאפקתי הייתי חייבת לטעום אחת והן יצאו פשוט פסיכיות. כמו פיתות מהמאפיה רק יותר טובות.

השב
נחמי 6 באוגוסט 2024 - 0:21

תודה רחלי, המתכון הזה פשוט מושלם
פעם ראשונה שאני מכינה פיתות והן נטרפות ברגעים אלו ממש
מתכון מדויק וברור, אלופה!!

השב
יעל ליבוביץ טננבאום 25 באוגוסט 2024 - 0:07

רחלי
יצא בצק מדהים
האם יכול לשמש ל…חלה?

השב
אוכל טוב 2 באוקטובר 2024 - 15:33

הכנתי עכשיו את הפיתות,
יצא יותר ממעולה!!!!!!!!!
מושלם,
ניראות כמו בחנותת,
תודה מאדד!!!
ואחלה שנה טובה!

השב
גיטי 25 בנובמבר 2024 - 0:38

הכנו היום
רציתי לתת לילדים משהו חם לכבוד החורף שנפל עלינו.
לפני האפייה מרחתי שמן וזעתר. יצא מושלם!!!
אמנם הפיתות לא נפתחו כי גם לא יכולתי להפוך אותם בתנור בגלל הציפוי.
אבל השארנו פיתה אחת בשביל לראות את הפלא. אז פיתה אחת בלי תיבול נאפה ונפתחה עם כיס מרשים
תודה ענקית!

השב
חיה 28 בנובמבר 2024 - 11:02

הפיתה יצא מושלמת ממש כמו בחנות ואדיף לאכול אותה ביום שמחינים אבל המתכון קל ומושלם

השב
אמה 19 בינואר 2025 - 23:22

אפיתי עם חצי קמח פיצה וחצי קמח רגיל ויצא מעולה!
תודה רבה 🙏

השב
רוני 2 במרץ 2025 - 10:40

מתכון מעולה!!! תודה! אחרי ההצלחה של פעם שעברה אני מכינה הםעם כמות כפולה ומקפיאה .

יש איך להכניס לתנור 2 מגשים ביחד שייצאו טוב??

השב
רוני 2 במרץ 2025 - 13:37

אם אני מרדדת ואז קורצת עיגולים זה ייצא טוב? אחרי האפיה הן יהיו פיתות עם כיס?

השב
רוני ל. 19 במרץ 2025 - 22:41

מרוני לרוני 😉
רצוי שלא לעשות את זה כי הרבה פעמים זה יוצר תפר בצדדים שגורם לפיתה להיפתח.

אבל אם את מצליחה – תעדכני פה, זה בהחלט יכול לחסוך זמן עבודה.

השב
רוני 19 במרץ 2025 - 22:39

גם ב2025, הפיתות שלך יוצאות הכי טעימות שיש 💜

השב

השאר תגובה

Send this to a friend