פיתות ביתיות מטורפות וקלות מאוד להכנה

Posted on

לפני חודש הכנתי 10 מתכונים בבית לקראת יום צילום למדורים הבאים שלי בידיעות אחרונות. היו שם עוגות ותבשילים, ממולאים וממרחים. ובסוף, המתכון שקצר הכי הרבה קריאות התפעלות היה המתכון הזה. הרגע הזה שהתבנית עם עיגולי הבצק השטוחים נכנסה לתנור ותוך 3 דקות נוצר כיס גדול באמצע. וכן, מדובר לגמרי בפלא.

והפיתות? אני אתן לכם לנסות ולספר לי אם הן לא טעימות פי מיליון מאלה הקנויות. והסיפוק, הו הסיפוק.

אגב, עכשיו כשהבידוד (קורונה מתי תלכי מפה?) הפך לנחלת רבים, אני מציעה לכם לתת גם לילדים להשתתף בהכנה. הם יכולים ללוש את הבצק, לקרוץ לעיגולים וגם לרדד. גם אם תצא פיתה קצת פחות עגולה זה עדיין יהיה טעים מאוד. ואל תשכחו לשים להם, ולכם, כיסא קטן ליד התנור ולהציץ איך היא תופחת.

אין כמו הגרסה הביתית. צילום: טל סיון ציפורין

פיתות ביתיות

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מ”ל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
– מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפל’ה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
– מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
– מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) – חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
– מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
– משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 ס”מ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפל’ה יותר עבה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט – זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
– מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב – התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
– כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.

פיתות ביתיות עם פלאפל (גם הוא ביתי), טחינה מתובלת וסלט קצוץ – ביס שהוא אושר. צילום: טל סיון ציפורין

הערות ושדרוגים
– הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה. אם רוצים לשמור ליום שאחרי פשוט שמים בשקית סגורה והכי טוב להקפיא בתוך קופסה/שקית ולחמם במיקרו או בטוסטר כשרוצים לאכול.
– כן, אפשר קמח כוסמין בהיר/לבן.
– רוצים פיתות עם שומשום כמו באבולעפיה? פשוט מברישים צד אחד של הבצק, אחרי הרידוד, במים וטובלים את הצד עם המים בתוך צלחת עם מלא שומשום. אופים כמו שכתוב במתכון.

64 תגובות

  1. מיה גיל says:

    איזה כיף! המון תודה. התנור צריך להיות על טורבו?

    1. ליאור says:

      לא ייווצר כיס על טורבו

    2. מיכל says:

      הפיתות יצאו מדהים.
      היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
      תודה מיכל

      1. רחלי קרוט says:

        ממש שמחה לשמוע

  2. ספיר says:

    שאלה-
    כשאת מניחה 4 פיתות במגש את מתפיחה אותם קודם?
    או אופים ישר אחרי רידוד?

    1. ליאור says:

      רצוי לתת לנוח כמה דקות כשהבצק מכוסה כדי שלא יתיבש

      1. מיכל says:

        הפיתות יצאו מדהים.
        היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
        תודה מיכל

  3. נגה says:

    אפשר בלי מיקסר?

    1. טל says:

      כן, אני לש ידנית. אבל ללוש טוב טוב לפחות עשר דקות.

  4. מורן says:

    הי. מה לגבי המרה לקמח כוסמין מלא?

  5. רותם says:

    היי, אפשר עם קמח מלא? אם כן מה היחס – קמח לבן+מלא?

    1. נועה says:

      אפשר שמן רגיל במקום זית ?

    2. אור says:

      היי :)אפשר עם שמרים טריים במקום השמרים היבשים?

    3. מיטל says:

      מצטרפת לשאלה

  6. נאוה אמיתי says:

    תודה

  7. יעל says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון. עבדתי עם מיקסר. יצא דביק מאוד, הוספתי עוד ועוד קמח וקמחתי גם את משטח העבודה אחרי ההתפחה. בלתי ניתן לעבוד עם הבצק. לדעתי כמו גדולה מדי של מים לשים מיד על ההתחלה. הכל נזרק לפח אשפה והמטבח נראה אזור אסון. מבאס.

    1. דבורי says:

      גם לי יצא ממממששש נוזלי, רחלי פליז תצילי תגידי מה פספסתי? בנינו על הפיתות ממש..

      1. יעל says:

        אין תגובה … אני זרקתי לצערי את כל הבצק.
        הצלחת להתמודד עם הבצק הנוזלי?

        1. רחל says:

          מוסיפים עוד קמח אין צורך לזרוק, וגם מלכתחילה שמים בהדרגה את המים, זה תלוי בקמח ובשאר המוצרים

      2. רחל says:

        מוסיפים עוד קמח

      3. רחל says:

        מוסיפים עוד קמח, לא קרה כלום.
        אני הכנתי את הפיתות האלו כבר 3 פעמים

    2. ללי says:

      למה לזרוק? לא חבל??
      אם יצא דביק – מוסיפים עוד קמח!

    3. דנה says:

      לא צריך להוסיף קמח , צריך לדעת לעבוד עם הבצק , יש בצקים גם עם יותר מים . (פה זה המינימום מים שזה 60% יש בצקים גם של 80%)
      צריך לעבוד עם קצות האצבעות למתוח ולקפל את הבצק עד שנוצר כדור
      ואם הוא דביק מידי לתת לו כמה דקות לנוח ולנסות שוב ליצר כדור
      תראי סרטון ביוטיוב איך לעבוד עם בצק ( זה דבר כללי של עבודה עם בצק שמרים )

  8. יפעת says:

    1. כמה פיתות בגודל סטנדרטי יוצא מהמתכון הזה?
    2. אפשר בבקשה עזרה בהמרה לקמח מלא או לקמח כוסמין?

  9. גל says:

    הבצק לא תפח לי בכלל, יש טעם להמשיך עם האפייה?

  10. מיכל says:

    הופכים את הפיתות באמצע האפייה?
    תודה

  11. דיקלה קרן says:

    גרים באוקספורד , נגמר הקמח הרגיל בגלל בהלת הקורונה. האם יתאים עם קמח תופח…?

  12. יהודה says:

    היי רחלי
    עבדתי בדיוק לפי המתכון הפיתות היו טעימים אבל לא נחצו ל 2 כמו כן כתוב מים קרים עם השמרים זה בסדר ?
    או שצריך מים פושרים?

    1. רחל says:

      אני שמתי מים פושרים

  13. ליטל כהן says:

    האם מתקבלות פיתות מוצלחות גם באפיה בסיר גריל ?

  14. שניידר says:

    מאוד רוצה גם לנסות ולאפות,
    אך ממתין לתשובה והסבר לשאלות וההערות
    על הבצק הנוזלי שנוצר אצל המגיבים.

  15. מיה says:

    אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים?

  16. סוזי says:

    הי יש לי שמרים – קוביה. איך להשתמש בהם ואיך היחס אם אני רוצה לעשות חצי כמות ?
    תודה.

    1. הילה says:

      היחס הוא פי 3 שמרים טריים ליבשים. פה מדובר ב15 גר’ יבשים – אז את צריכה להשתמש ב45 גר’ שמרים טריים לכמות המקורית. לחצי כמות את צריכה לחלק את זה בשניים, כלומר זה יוצא 22.5. תשקלי 22 גרם כי משקל ביתי לא מדייק עד כדי כך 🙂

      1. לימור says:

        הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

  17. אבי אברהמי says:

    היי, הכנתי עם 300 גרם קמח מלא ו600 גרם רגיל . שני כפות סוכר כף פחות קצת מלח כף וחצי שמרים יבשים שלוש כפות שמן ושני כוסות ושני שליש מים . יצא מצויין .במיקסר הבצק בחלק התחתון נראה נוזלי מעט זה בסדר . חלק מהפיתות לא תפחו בתנור . לפיתוח בשרניות אין צורך לרדד לפני התנור לחכות אפילו רבע שעה . לפיתוח דקות לרדד לפני הכנסה לתנור . לחמם תנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיתות הכנתי על רשת עם נייר אפיה בחלק התחתון יותר של התנור

  18. חן says:

    יצא מעולה!! הכנתי עם קמח לבן…
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא??
    מהן הכמויות??

  19. נועה says:

    אפשר שמן רגיל במקום זית ?

  20. מירי says:

    יצא מעולה! תודה רבה על הפלא

  21. רונית says:

    למה את לא עונה לשאלות? מתלבטת אם להכין

  22. אורטל says:

    יצא מעולה! מתכון מדויק, תודה רבה!

  23. עדי says:

    יצאו פיתות מדהימות! חצי דקה על האבן שמוט וכבר התנפחו-אווריריות ונהדרות, כל מתכון שלך- הצגה אמיתית!

  24. רעות says:

    אפשר להכין חצי מהכמות?
    מה הכוונה לאפות 3 דק מכל צד? צריך להפוך את הפיתות אחרי 3 דק?

  25. סיוון says:

    יצא מעולה. השתמשתי בחצי מהכמות. תודה….

    1. ליאת says:

      חושבת גם להכין חצי כמות. האם עשית שקילה של הגרמים שיהיה מדויק?

  26. אתי מ. says:

    יצא מצויין, בני הבית אהבו מאוד.
    בתנור שלי אפיתי את הפיתות במשך 6-7 דקות, בלי להפוך. יצא מושלם.
    תודה רבה על המתכון.

  27. נעמי says:

    תודה! מתכון מעולה וקל !

  28. רותם says:

    היי רחלי
    אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא? עם כן מה צריך לשנות במתכון? או שנשאר אותו הדבר..?

  29. מ says:

    היי , עושה בדיוק לפי ההוראות. הפיתות יוצאת מעולה אבל צד אחד יוצא הרבה יותר דק מהצד השני. מה יכולה להיות הבעיה?

  30. פלאפל כמו בפלאפליה | אז מה את עושה כל היום? says:

    […] באינסטגרם @Lichtenstadt 🙂 רוצים מתכון גם לפיתות ביתיות? לרחלי יש מתכון מהמם!! מחפשים מתכון לפלאפל אפוי > כנסו למתכון […]

  31. דנה says:

    האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
    במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
    תודה!

  32. מור says:

    פעם ראשונה שאני מכינה פיתות והן יצאו מושלמות. תודה רבה על המתכון הפשוט. בייחוד בתקופת הקורונה

  33. רוני מתוק says:

    היי רחלי, חג שמח🇮🇱
    הכנתי את הפיתות היום לארוחת החג והן יצאו טעימות בטירוף.
    הן היו קצת בשרניות, לא ממש נוצר כיס אבל זה לא מנע מהחברה לחסל אותן.
    אימצנו את המתכון, תודה💖🇮🇱

  34. רוני מתוק says:

    לא ברור לי למה השתנה 🙄לי הדגל….בחרתי בדגל ישראל

  35. טלי says:

    תודה רבה! עשינו מבצע משפחתי עם הילדים, וכולנו התלהבנו. המתכון היה פשוט וברור, וכיוון שיש לנו געגוע ניכר לפיתות ישראליות (אנחנו גרים ממש רחוק, ואי אפשר להשיג פה פיתות כאלה) נחזור אליו ממש בקרוב!

  36. עינב כהן says:

    מתכון מושלם!! הפיתות הכי טובות שטעמתי
    המלצה שלי תעבדו לפי משקל וגרמים יעבוד לכם טיל

  37. עדן says:

    יצא פשוט מטורף!! תודההה

  38. איה says:

    יצא כעת מהתנור. פשוט מושלם!!!

  39. עטרה says:

    הכנתי פעמיים- יצא מצוין.
    שתי שאלות
    א. הפיתות יוצאות לבנות ולא זהובות כמו בתמונה..
    ב.נוצר כיס בקלות אבל השכבה העליונה ככ דקה שהיא נקרעת (גם כאשר ניסיתי להכין פיתות עבות)
    איך אפשר לעבות ?

  40. מיכל says:

    אם עובדים בדיוק לפי הכמויות ומודדים – יוצא בצק מצויין!!
    הכנתי עכשיו ומחכה להתפחה. יצא לי בצק נעים נראה מעולה!

  41. לימורי says:

    הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

  42. ולה says:

    יכול היה להיות מדהים אם תוכלי לענות על אם אפשר להמיר לקמח כוסמין/ קמח מלא ואםכן מה הכמויות בבקשה.
    מלא שואלים ואין תגובה…..
    ממש רוצה להכין ומחכה לתשובה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר גם לכוסמין וגם למלא. אותם כמויות. קחי בחשבון שמאוד מאוד חם עכשיו אז הבצקים זקוקים ליותר או פחות מים תלוי איפה מתפיחים.

  43. דלר says:

    הי, אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? זה יצא טוב?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend