פיתות ביתיות מטורפות וקלות מאוד להכנה

Posted on

לפני חודש הכנתי 10 מתכונים בבית לקראת יום צילום למדורים הבאים שלי בידיעות אחרונות. היו שם עוגות ותבשילים, ממולאים וממרחים. ובסוף, המתכון שקצר הכי הרבה קריאות התפעלות היה המתכון הזה. הרגע הזה שהתבנית עם עיגולי הבצק השטוחים נכנסה לתנור ותוך 3 דקות נוצר כיס גדול באמצע. וכן, מדובר לגמרי בפלא.

והפיתות? אני אתן לכם לנסות ולספר לי אם הן לא טעימות פי מיליון מאלה הקנויות. והסיפוק, הו הסיפוק.

אגב, עכשיו כשהבידוד (קורונה מתי תלכי מפה?) הפך לנחלת רבים, אני מציעה לכם לתת גם לילדים להשתתף בהכנה. הם יכולים ללוש את הבצק, לקרוץ לעיגולים וגם לרדד. גם אם תצא פיתה קצת פחות עגולה זה עדיין יהיה טעים מאוד. ואל תשכחו לשים להם, ולכם, כיסא קטן ליד התנור ולהציץ איך היא תופחת.

אין כמו הגרסה הביתית. צילום: טל סיון ציפורין

פיתות ביתיות

מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מ”ל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
– מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפל’ה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
– מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
– מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) – חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
– מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
– משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 ס”מ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפל’ה יותר עבה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט – זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
– מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב – התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
– כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.

פיתות ביתיות עם פלאפל (גם הוא ביתי), טחינה מתובלת וסלט קצוץ – ביס שהוא אושר. צילום: טל סיון ציפורין

הערות ושדרוגים
– הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה. אם רוצים לשמור ליום שאחרי פשוט שמים בשקית סגורה והכי טוב להקפיא בתוך קופסה/שקית ולחמם במיקרו או בטוסטר כשרוצים לאכול.
– כן, אפשר קמח כוסמין בהיר/לבן.
– רוצים פיתות עם שומשום כמו באבולעפיה? פשוט מברישים צד אחד של הבצק, אחרי הרידוד, במים וטובלים את הצד עם המים בתוך צלחת עם מלא שומשום. אופים כמו שכתוב במתכון.

127 תגובות

  1. מיה גיל says:

    איזה כיף! המון תודה. התנור צריך להיות על טורבו?

    1. ליאור says:

      לא ייווצר כיס על טורבו

    2. מיכל says:

      הפיתות יצאו מדהים.
      היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
      תודה מיכל

      1. רחלי קרוט says:

        ממש שמחה לשמוע

        1. ליבי says:

          צריך דווקא תבנית אחת או אפשר שתיים ביחד (בתנור טורבו)

        2. אביטל says:

          יצאאאא מוששששששששש
          תודה רבה

        3. מיכל says:

          אני מכינה מתכונים מהאתר שלך הכל יוצא נהדר רב תודות לך

        4. אסף says:

          יצאו לי עם כיס טוב אבל צד אחד עבה ובשרני והצד שני דק מאוד… איפה טעיתי?

  2. ספיר says:

    שאלה-
    כשאת מניחה 4 פיתות במגש את מתפיחה אותם קודם?
    או אופים ישר אחרי רידוד?

    1. ליאור says:

      רצוי לתת לנוח כמה דקות כשהבצק מכוסה כדי שלא יתיבש

      1. מיכל says:

        הפיתות יצאו מדהים.
        היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
        תודה מיכל

        1. מיכל says:

          היי ,
          אני מתחילה במטבח וניסתי את המתכון הזה
          טבעות ההוראות המדויקות יצא פיתות ממש ממש טעימות
          נותן חשק לאפות עוד .
          תודה רבה

        2. ורד says:

          פעם ראשונה שהכנתי פיתות, והן יצאו מדהים

  3. נגה says:

    אפשר בלי מיקסר?

    1. טל says:

      כן, אני לש ידנית. אבל ללוש טוב טוב לפחות עשר דקות.

  4. מורן says:

    הי. מה לגבי המרה לקמח כוסמין מלא?

  5. רותם says:

    היי, אפשר עם קמח מלא? אם כן מה היחס – קמח לבן+מלא?

    1. נועה says:

      אפשר שמן רגיל במקום זית ?

    2. אור says:

      היי :)אפשר עם שמרים טריים במקום השמרים היבשים?

      1. רוני says:

        היחד בין שמרים יבשים לטריים הוא 1:3 כלומר 15 גר יבשים זה 45 טריים

    3. מיטל says:

      מצטרפת לשאלה

  6. נאוה אמיתי says:

    תודה

  7. יעל says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון. עבדתי עם מיקסר. יצא דביק מאוד, הוספתי עוד ועוד קמח וקמחתי גם את משטח העבודה אחרי ההתפחה. בלתי ניתן לעבוד עם הבצק. לדעתי כמו גדולה מדי של מים לשים מיד על ההתחלה. הכל נזרק לפח אשפה והמטבח נראה אזור אסון. מבאס.

    1. דבורי says:

      גם לי יצא ממממששש נוזלי, רחלי פליז תצילי תגידי מה פספסתי? בנינו על הפיתות ממש..

      1. יעל says:

        אין תגובה … אני זרקתי לצערי את כל הבצק.
        הצלחת להתמודד עם הבצק הנוזלי?

        1. רחל says:

          מוסיפים עוד קמח אין צורך לזרוק, וגם מלכתחילה שמים בהדרגה את המים, זה תלוי בקמח ובשאר המוצרים

          1. יעל says:

            יצא לי מעולה. אשמח לטיפ להכנה כמה שעות לפני הארוחה ויישארו רכות וטובות (אידוי בבמבוק לא רלוונטי כי נכנסות רק 2 כל פעם)

      2. רחל says:

        מוסיפים עוד קמח

      3. רחל says:

        מוסיפים עוד קמח, לא קרה כלום.
        אני הכנתי את הפיתות האלו כבר 3 פעמים

      4. טלי says:

        פשוט להוסיף קצת שמן זית…

    2. ללי says:

      למה לזרוק? לא חבל??
      אם יצא דביק – מוסיפים עוד קמח!

    3. דנה says:

      לא צריך להוסיף קמח , צריך לדעת לעבוד עם הבצק , יש בצקים גם עם יותר מים . (פה זה המינימום מים שזה 60% יש בצקים גם של 80%)
      צריך לעבוד עם קצות האצבעות למתוח ולקפל את הבצק עד שנוצר כדור
      ואם הוא דביק מידי לתת לו כמה דקות לנוח ולנסות שוב ליצר כדור
      תראי סרטון ביוטיוב איך לעבוד עם בצק ( זה דבר כללי של עבודה עם בצק שמרים )

    4. טלי says:

      פשוט להוסיף קצת שמן זית…

      1. סיגל says:

        יצא מושלם! הכנתי פיתות, פיתות פיצה, פיתות זעתר ופיתות שום. 😊 👍 👍 👍 תודה על המתכון, שומרת אותו לפעם הבאה ולעוד הרבה פעמים

  8. יפעת says:

    1. כמה פיתות בגודל סטנדרטי יוצא מהמתכון הזה?
    2. אפשר בבקשה עזרה בהמרה לקמח מלא או לקמח כוסמין?

  9. גל says:

    הבצק לא תפח לי בכלל, יש טעם להמשיך עם האפייה?

  10. מיכל says:

    הופכים את הפיתות באמצע האפייה?
    תודה

    1. אביטל says:

      אני אפיתי 3 דקות ואז הפכתי לעוד 3 דקות.

  11. דיקלה קרן says:

    גרים באוקספורד , נגמר הקמח הרגיל בגלל בהלת הקורונה. האם יתאים עם קמח תופח…?

  12. יהודה says:

    היי רחלי
    עבדתי בדיוק לפי המתכון הפיתות היו טעימים אבל לא נחצו ל 2 כמו כן כתוב מים קרים עם השמרים זה בסדר ?
    או שצריך מים פושרים?

    1. רחל says:

      אני שמתי מים פושרים

  13. ליטל כהן says:

    האם מתקבלות פיתות מוצלחות גם באפיה בסיר גריל ?

  14. שניידר says:

    מאוד רוצה גם לנסות ולאפות,
    אך ממתין לתשובה והסבר לשאלות וההערות
    על הבצק הנוזלי שנוצר אצל המגיבים.

  15. מיה says:

    אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים?

  16. סוזי says:

    הי יש לי שמרים – קוביה. איך להשתמש בהם ואיך היחס אם אני רוצה לעשות חצי כמות ?
    תודה.

    1. הילה says:

      היחס הוא פי 3 שמרים טריים ליבשים. פה מדובר ב15 גר’ יבשים – אז את צריכה להשתמש ב45 גר’ שמרים טריים לכמות המקורית. לחצי כמות את צריכה לחלק את זה בשניים, כלומר זה יוצא 22.5. תשקלי 22 גרם כי משקל ביתי לא מדייק עד כדי כך 🙂

      1. לימור says:

        הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

  17. אבי אברהמי says:

    היי, הכנתי עם 300 גרם קמח מלא ו600 גרם רגיל . שני כפות סוכר כף פחות קצת מלח כף וחצי שמרים יבשים שלוש כפות שמן ושני כוסות ושני שליש מים . יצא מצויין .במיקסר הבצק בחלק התחתון נראה נוזלי מעט זה בסדר . חלק מהפיתות לא תפחו בתנור . לפיתוח בשרניות אין צורך לרדד לפני התנור לחכות אפילו רבע שעה . לפיתוח דקות לרדד לפני הכנסה לתנור . לחמם תנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיתות הכנתי על רשת עם נייר אפיה בחלק התחתון יותר של התנור

  18. חן says:

    יצא מעולה!! הכנתי עם קמח לבן…
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא??
    מהן הכמויות??

  19. נועה says:

    אפשר שמן רגיל במקום זית ?

  20. מירי says:

    יצא מעולה! תודה רבה על הפלא

  21. רונית says:

    למה את לא עונה לשאלות? מתלבטת אם להכין

  22. אורטל says:

    יצא מעולה! מתכון מדויק, תודה רבה!

  23. עדי says:

    יצאו פיתות מדהימות! חצי דקה על האבן שמוט וכבר התנפחו-אווריריות ונהדרות, כל מתכון שלך- הצגה אמיתית!

  24. רעות says:

    אפשר להכין חצי מהכמות?
    מה הכוונה לאפות 3 דק מכל צד? צריך להפוך את הפיתות אחרי 3 דק?

    1. אביטל says:

      כן ככה אני עשיתי ויצא מוששש

  25. סיוון says:

    יצא מעולה. השתמשתי בחצי מהכמות. תודה….

    1. ליאת says:

      חושבת גם להכין חצי כמות. האם עשית שקילה של הגרמים שיהיה מדויק?

  26. אתי מ. says:

    יצא מצויין, בני הבית אהבו מאוד.
    בתנור שלי אפיתי את הפיתות במשך 6-7 דקות, בלי להפוך. יצא מושלם.
    תודה רבה על המתכון.

  27. נעמי says:

    תודה! מתכון מעולה וקל !

  28. רותם says:

    היי רחלי
    אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא? עם כן מה צריך לשנות במתכון? או שנשאר אותו הדבר..?

  29. מ says:

    היי , עושה בדיוק לפי ההוראות. הפיתות יוצאת מעולה אבל צד אחד יוצא הרבה יותר דק מהצד השני. מה יכולה להיות הבעיה?

  30. פלאפל כמו בפלאפליה | אז מה את עושה כל היום? says:

    […] באינסטגרם @Lichtenstadt 🙂 רוצים מתכון גם לפיתות ביתיות? לרחלי יש מתכון מהמם!! מחפשים מתכון לפלאפל אפוי > כנסו למתכון […]

  31. דנה says:

    האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
    במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
    תודה!

    1. תהילה says:

      מוושללםםםםם כולם עפו עליהן

    2. תהילה says:

      יודעת אולי?

  32. מור says:

    פעם ראשונה שאני מכינה פיתות והן יצאו מושלמות. תודה רבה על המתכון הפשוט. בייחוד בתקופת הקורונה

  33. רוני מתוק says:

    היי רחלי, חג שמח🇮🇱
    הכנתי את הפיתות היום לארוחת החג והן יצאו טעימות בטירוף.
    הן היו קצת בשרניות, לא ממש נוצר כיס אבל זה לא מנע מהחברה לחסל אותן.
    אימצנו את המתכון, תודה💖🇮🇱

  34. רוני מתוק says:

    לא ברור לי למה השתנה 🙄לי הדגל….בחרתי בדגל ישראל

  35. טלי says:

    תודה רבה! עשינו מבצע משפחתי עם הילדים, וכולנו התלהבנו. המתכון היה פשוט וברור, וכיוון שיש לנו געגוע ניכר לפיתות ישראליות (אנחנו גרים ממש רחוק, ואי אפשר להשיג פה פיתות כאלה) נחזור אליו ממש בקרוב!

  36. עינב כהן says:

    מתכון מושלם!! הפיתות הכי טובות שטעמתי
    המלצה שלי תעבדו לפי משקל וגרמים יעבוד לכם טיל

  37. עדן says:

    יצא פשוט מטורף!! תודההה

  38. איה says:

    יצא כעת מהתנור. פשוט מושלם!!!

  39. עטרה says:

    הכנתי פעמיים- יצא מצוין.
    שתי שאלות
    א. הפיתות יוצאות לבנות ולא זהובות כמו בתמונה..
    ב.נוצר כיס בקלות אבל השכבה העליונה ככ דקה שהיא נקרעת (גם כאשר ניסיתי להכין פיתות עבות)
    איך אפשר לעבות ?

    1. אמה says:

      גם לי יצאו ככה דופן אחד דקיק ממש כמעט שקוף וקרנצי וצד אחד עבה ורך, לא הבנתי איפה טעיתי …

  40. מיכל says:

    אם עובדים בדיוק לפי הכמויות ומודדים – יוצא בצק מצויין!!
    הכנתי עכשיו ומחכה להתפחה. יצא לי בצק נעים נראה מעולה!

  41. לימורי says:

    הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!

  42. ולה says:

    יכול היה להיות מדהים אם תוכלי לענות על אם אפשר להמיר לקמח כוסמין/ קמח מלא ואםכן מה הכמויות בבקשה.
    מלא שואלים ואין תגובה…..
    ממש רוצה להכין ומחכה לתשובה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר גם לכוסמין וגם למלא. אותם כמויות. קחי בחשבון שמאוד מאוד חם עכשיו אז הבצקים זקוקים ליותר או פחות מים תלוי איפה מתפיחים.

  43. דלר says:

    הי, אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? זה יצא טוב?

  44. ענבל says:

    שלמות של פיתות!!!!!

  45. קרן says:

    איזה אליפות של פיתות.
    הכנו יום אחרי יום…פעם אחת עם שווארמה ופעם אחת בעל-האש…
    מחמאות בלי סוף.
    קל,פשוט והכי מוצלח שתכינו.
    תודה רבה רחלי.

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך משמח לשמוע ♥

  46. סיגלית says:

    היי רחלי, הכל יצא מדהים. אז קודם כל תודה רבה!
    התבאסתי רק שלא יצא לי כיס.. את יודעת אולי למה?(וידאתי שהתנור רותח כמו שכתבת, חיממתי אותו מראש ל250 מעלות)

  47. משה says:

    שלום רב
    האם יש לך מתכון לפיתות עם מחמצת והאם אתה ממליץ להשתמש במחמצת לפיתות?

  48. מלכה כח says:

    שלום, האם אפשר לרדד את הבצק למשטח גדול ולקרוץ ממנו עיגולים קטנים עם ספל כדי להכין סביחונים קטנים אישיים למנת מזנון? האם הפיתה הקטנה תיפתח או תישאר פלטה?

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂 אני מבטיחה לנסות ולעדכן. מרגיש לי שיעבוד בסדר גמור אבל חייבת לבדוק לפני שאני שולחת אותך להכין ככה

  49. אמה says:

    הכנתי היום פעם ראשונה הבצק היה חלומי ממש
    אבל הפיתות יצאו לי לא משהו , צד אחד דקיק וצד שני עבה ..
    מה אפשר לעשות כדי שיצאו לי כמו בתמונה של המתכון שלך ?
    ממש התבאסתי

  50. עדי says:

    הי, אפשר להיעזר באבן שמוט?

  51. לי says:

    מתכון מצויין!!! הכנתי חצי כוסמין לבן חצי כוסמין מלא ויצא נהדר

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

  52. שרון says:

    היי, אשמח לדעת אם אפשר לעשות את הפיתות על המחבת??

  53. לאה says:

    מכינה כבר קבוע, מתכון מופלא..
    תודה❣

  54. says:

    אפשר להעביר את הבצק התפחה ראשונה לילה במקרר? אם כן, צריך להוציא אותו “להפשיר” קצת לפני תחילת עבודה או לעבוד איתו ישר מהמקרר? ♡

  55. טיפה says:

    עשיתי כבר מליון פעם וכל פעם מחדש התפעלתי מהתוצאה יצא מהממם וטעים ברמות אחרות עשיתי כמות כפולה
    (אני יודעת שהמתכונים שלך 100 אז ישר הלכתי על גדול) יותר טעים מהחנות עם כיס תקשיבי אין דברים כאלו

  56. טיפה says:

    איך מעלים תמונות

  57. נעמה says:

    היי קרוטית! נגיד שאני בונה עליהן לכריכים לגן מחר, אני יכולה להכין בצק הערב ושישן במקרר ולאפות בבוקר? תודה!

  58. משה says:

    יצא מעולה. תודה.
    תנור על טורבו, פיתות על תבנית סיליקון רב פעמית, כמה מגשים במקביל וכולן נפתחו והצליחו

  59. הילה says:

    אם אני הכנתי את הבצק הוא תפח וכבר קרצתי לעיגולים ולא מעוניינת לאפות עכשיו, איפה ניתן לשמור את הבצק?

  60. טלי says:

    וואווווו
    יצא פשוט טעיםםםם….
    הכנתי כמה פעמים מושלם.
    בטוסטר אובן זה בערך 6 דקות.
    תודה רבה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע ♥

  61. רות says:

    רציתי לשאול אם אפשר להכין עם כוסמין לבן את אותו המתכון ואם חייב שמן זית?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי. ולא חייב אם כי מומלץ 🙂

  62. ולריה says:

    עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה! תודה רבה 🙂

  63. עמית says:

    היי רחלי
    אני חייבת להגיד יצא לי להכין הרבה מתכוני פיתות ביתיות אף פעם בחיים לא יצא לי פיתה מושלמת כמו זאת בדיוק כמו פיתה קנויה אפילו טעימה יותר עם כיס שלא האמנתי שיצא לי את פשוט אלופה פעם ראשונה שאני עושה את המתכון שלך ועשיתי בדיוק כמו שרשום ויצא לי מושלם פיתה מדהימה עם כיס עסיסית מאוד איזה כיף שמצאתי מתכון שמצליח עשיתי 24 פיתות יהיה לילדים לגן השבוע איזה יופי תודה רבה לך

  64. נעמי says:

    ווואי וואי איזה פיתות איך זה נפתח מהמם!!!!!!!!!1
    תודה.
    עשיתי בול לפי ההוראות ויצא טיללל
    אגב אפיתי את זה על תבנית תנור אבל הפוכה. יוצא מטורףף

  65. ארז .ק. says:

    לא ניתן לאפות פיתות כיס בטמפ’ של 250 מעלות! צריך מינימום 320 מעלות! כל העניין שהאוויר החם יוצר בוסט לבצק וגורם
    לבצק לפתח כיס מבלי שהפיתה תתפרק! אם ניסיתם את המתכון הזה יצא לכם פיתות שאהבתם זה מכיוון שבאותו הרגע הם נראות סבבה, אחרי שעתיים הם כבר לא שוות כלום ולא אכילות.. (רק אומר**)

  66. אלי says:

    יצא פצצה….
    עבדתי לפי המתכון, לשתי ביד בערך 5 או 6 דקות, אחרי שעה הבצק לא תפח מספיק, אז נתתי לו לנוח עוד שעה, ותפח יפה מאוד (בערך פי 3), הדלקתי את התנור על הכי גבוה עם תבנית הפוכה בפנים, עשיתי כדורים של 100 גרם, ונתתי להם לנוח 10 דקות, ואז על תבנית ההפוכה, כל פעם 5 פיתות….

    תודה לך….

  67. אדווה דניאל says:

    ניסיתי ויצא פיצוץ!!!
    מתכון מעולה👌

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע ♥ שבוע מקסים

  68. דנה says:

    היי אפשר להכין את הבצק היום ולשמור במקרר יום יומיים?

  69. בר says:

    מתכון מעולה! ממש מפורט וברור 🙂

  70. בת-אל says:

    נראה מעולה!
    אפשר להשתמש במייפל במקום סוכר?

  71. ספיר מסיקה says:

    הכנתי כבר פעם שנייה ופשוט ואווו
    הפיתות מושלמות יפות וטעימות ללכת לפי המתכון

  72. נועה says:

    פעם שניה שאני מכינה את המתכון הנדיר הזה והפיתות פשוט יוצאות מושלמות בפעם הראשונה הבצק יצא דביק במיוחד והפיתות יצאו מצוינות בפעם השניה הבצק יצא רגיל והפיתות יצאו עוד יותר מצוינות קיצור מתכון אליפות אז גם אם יוצא לכן בצק דביק בטירוף פשוט תקמחו את המשטח ואת המערוך טוב טוב ויצא לכם מושלם

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת. שמחה לשמוע.

  73. איירין says:

    הפיתות יוצאות מושלמות כל פעם! תודה!
    רוצה להכין אותן בסופ”ש עם זעתר. יעבוד לי פשוט להבריש צד אחד בשמן זית וזעתר ולאפות כרגיל?

  74. הדס says:

    הכנתי עכשיו יצא טירוף!!!
    ממליצה בחום!!! 👍

  75. חמודה says:

    היי להכין או לא?
    בינתיים אני רואה תגובות שיוצא נוזלי אז אני מתלבטת.
    מה אומרים?

  76. אילה says:

    פשוט מתכון מדהיםםםם
    כיף להכנה!!!!!!!
    עם מלא מלא סיפוק ומלא מחמאותת
    כולם פה בבית התלהבוו!!!
    הבצק מעולה וכיפי!
    בהתלחה היה קצת דביק הוספתי קצת שמן והסתדר.
    תודה רבה!!!!

  77. מור says:

    היי
    הטעם מושלם אבל חלק מהפיתות עם קרעים כמו חריצים וחלק יצאו מושלם, מה הסיבה לקרעים?

  78. נועה says:

    פעם ראשונה! הכנתי עם קמח 80% מלא כי זה מה שהיה והוספתי עוד טיפה מים
    יצא 12 מיני פיתות מושלמות!!!
    תודה על מתכון מצויין

    1. שרית הבשלנית :) says:

      תודה עזרת לי מאוד 🙂

  79. חיים ארז says:

    גיליתי היום את מתכונך להכנת פיתות פלאפל בתנור וכבשת אותי. ניגשתי מייד לעבודה ויצא נפלא. עכשיו אני הולך ״להסתער״ על הטחינות שלך ואולי על כדורי הפלאפל (בהמשך).
    תודה מקרב לב ומצרף לך תמונה של הפיתות שלך וגם שלי,,,, חחחחח

  80. ניצן says:

    היי רחלי
    הפיתות אש! מתכון קל להכנה והבצק מושלם.
    אני גרה בארהב ופה התנור עובד או על חום עליון או על חום תחתון, אבל יכול להגיע לחום מאוד גבוה (הוא על גז).
    עשיתי על חום תחתון 290 מעלות. לא יצא לי כיס. חום עליון עדיף?
    תודה ושנה אזרחית טובה

  81. תהילה says:

    האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
    במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
    תודה!

  82. שרית הבשלנית :) says:

    האת כמות המים משתנה אם אני רוצה להכין מקמח מלא 80%?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend