לפני חודש הכנתי 10 מתכונים בבית לקראת יום צילום למדורים הבאים שלי בידיעות אחרונות. היו שם עוגות ותבשילים, ממולאים וממרחים. ובסוף, המתכון שקצר הכי הרבה קריאות התפעלות היה המתכון הזה. הרגע הזה שהתבנית עם עיגולי הבצק השטוחים נכנסה לתנור ותוך 3 דקות נוצר כיס גדול באמצע. וכן, מדובר לגמרי בפלא.
והפיתות? אני אתן לכם לנסות ולספר לי אם הן לא טעימות פי מיליון מאלה הקנויות. והסיפוק, הו הסיפוק.
אגב, עכשיו כשהבידוד (קורונה מתי תלכי מפה?) הפך לנחלת רבים, אני מציעה לכם לתת גם לילדים להשתתף בהכנה. הם יכולים ללוש את הבצק, לקרוץ לעיגולים וגם לרדד. גם אם תצא פיתה קצת פחות עגולה זה עדיין יהיה טעים מאוד. ואל תשכחו לשים להם, ולכם, כיסא קטן ליד התנור ולהציץ איך היא תופחת.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי איך יצא בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק.
- אל תפספסו את המתכון לקציצות פלאפל אפויות שהן הכי סופר פוד.
- וגם את המתכון ל-4 סוגי טחינה מתובלת

פיתות ביתיות
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מ”ל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
– מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפל’ה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
– מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
– מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) – חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
– מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
– משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 ס”מ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפל’ה יותר עבה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט – זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
– מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב – התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
– כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.

הערות ושדרוגים
– הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה. אם רוצים לשמור ליום שאחרי פשוט שמים בשקית סגורה והכי טוב להקפיא בתוך קופסה/שקית ולחמם במיקרו או בטוסטר כשרוצים לאכול.
– כן, אפשר קמח כוסמין בהיר/לבן.
– רוצים פיתות עם שומשום כמו באבולעפיה? פשוט מברישים צד אחד של הבצק, אחרי הרידוד, במים וטובלים את הצד עם המים בתוך צלחת עם מלא שומשום. אופים כמו שכתוב במתכון.
איזה כיף! המון תודה. התנור צריך להיות על טורבו?
לא ייווצר כיס על טורבו
הפיתות יצאו מדהים.
היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
תודה מיכל
ממש שמחה לשמוע
שאלה-
כשאת מניחה 4 פיתות במגש את מתפיחה אותם קודם?
או אופים ישר אחרי רידוד?
רצוי לתת לנוח כמה דקות כשהבצק מכוסה כדי שלא יתיבש
הפיתות יצאו מדהים.
היתה לי חוויה לאפות אותם לפי המתכון המדויק שלך.
תודה מיכל
אפשר בלי מיקסר?
כן, אני לש ידנית. אבל ללוש טוב טוב לפחות עשר דקות.
הי. מה לגבי המרה לקמח כוסמין מלא?
היי, אפשר עם קמח מלא? אם כן מה היחס – קמח לבן+מלא?
אפשר שמן רגיל במקום זית ?
היי :)אפשר עם שמרים טריים במקום השמרים היבשים?
מצטרפת לשאלה
תודה
הכנתי בדיוק לפי המתכון. עבדתי עם מיקסר. יצא דביק מאוד, הוספתי עוד ועוד קמח וקמחתי גם את משטח העבודה אחרי ההתפחה. בלתי ניתן לעבוד עם הבצק. לדעתי כמו גדולה מדי של מים לשים מיד על ההתחלה. הכל נזרק לפח אשפה והמטבח נראה אזור אסון. מבאס.
גם לי יצא ממממששש נוזלי, רחלי פליז תצילי תגידי מה פספסתי? בנינו על הפיתות ממש..
אין תגובה … אני זרקתי לצערי את כל הבצק.
הצלחת להתמודד עם הבצק הנוזלי?
מוסיפים עוד קמח אין צורך לזרוק, וגם מלכתחילה שמים בהדרגה את המים, זה תלוי בקמח ובשאר המוצרים
מוסיפים עוד קמח
מוסיפים עוד קמח, לא קרה כלום.
אני הכנתי את הפיתות האלו כבר 3 פעמים
למה לזרוק? לא חבל??
אם יצא דביק – מוסיפים עוד קמח!
לא צריך להוסיף קמח , צריך לדעת לעבוד עם הבצק , יש בצקים גם עם יותר מים . (פה זה המינימום מים שזה 60% יש בצקים גם של 80%)
צריך לעבוד עם קצות האצבעות למתוח ולקפל את הבצק עד שנוצר כדור
ואם הוא דביק מידי לתת לו כמה דקות לנוח ולנסות שוב ליצר כדור
תראי סרטון ביוטיוב איך לעבוד עם בצק ( זה דבר כללי של עבודה עם בצק שמרים )
1. כמה פיתות בגודל סטנדרטי יוצא מהמתכון הזה?
2. אפשר בבקשה עזרה בהמרה לקמח מלא או לקמח כוסמין?
הבצק לא תפח לי בכלל, יש טעם להמשיך עם האפייה?
הופכים את הפיתות באמצע האפייה?
תודה
גרים באוקספורד , נגמר הקמח הרגיל בגלל בהלת הקורונה. האם יתאים עם קמח תופח…?
היי רחלי
עבדתי בדיוק לפי המתכון הפיתות היו טעימים אבל לא נחצו ל 2 כמו כן כתוב מים קרים עם השמרים זה בסדר ?
או שצריך מים פושרים?
אני שמתי מים פושרים
האם מתקבלות פיתות מוצלחות גם באפיה בסיר גריל ?
מאוד רוצה גם לנסות ולאפות,
אך ממתין לתשובה והסבר לשאלות וההערות
על הבצק הנוזלי שנוצר אצל המגיבים.
אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים?
הי יש לי שמרים – קוביה. איך להשתמש בהם ואיך היחס אם אני רוצה לעשות חצי כמות ?
תודה.
היחס הוא פי 3 שמרים טריים ליבשים. פה מדובר ב15 גר’ יבשים – אז את צריכה להשתמש ב45 גר’ שמרים טריים לכמות המקורית. לחצי כמות את צריכה לחלק את זה בשניים, כלומר זה יוצא 22.5. תשקלי 22 גרם כי משקל ביתי לא מדייק עד כדי כך 🙂
הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!
היי, הכנתי עם 300 גרם קמח מלא ו600 גרם רגיל . שני כפות סוכר כף פחות קצת מלח כף וחצי שמרים יבשים שלוש כפות שמן ושני כוסות ושני שליש מים . יצא מצויין .במיקסר הבצק בחלק התחתון נראה נוזלי מעט זה בסדר . חלק מהפיתות לא תפחו בתנור . לפיתוח בשרניות אין צורך לרדד לפני התנור לחכות אפילו רבע שעה . לפיתוח דקות לרדד לפני הכנסה לתנור . לחמם תנור לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיתות הכנתי על רשת עם נייר אפיה בחלק התחתון יותר של התנור
יצא מעולה!! הכנתי עם קמח לבן…
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא??
מהן הכמויות??
אפשר שמן רגיל במקום זית ?
יצא מעולה! תודה רבה על הפלא
למה את לא עונה לשאלות? מתלבטת אם להכין
יצא מעולה! מתכון מדויק, תודה רבה!
יצאו פיתות מדהימות! חצי דקה על האבן שמוט וכבר התנפחו-אווריריות ונהדרות, כל מתכון שלך- הצגה אמיתית!
אפשר להכין חצי מהכמות?
מה הכוונה לאפות 3 דק מכל צד? צריך להפוך את הפיתות אחרי 3 דק?
יצא מעולה. השתמשתי בחצי מהכמות. תודה….
חושבת גם להכין חצי כמות. האם עשית שקילה של הגרמים שיהיה מדויק?
יצא מצויין, בני הבית אהבו מאוד.
בתנור שלי אפיתי את הפיתות במשך 6-7 דקות, בלי להפוך. יצא מושלם.
תודה רבה על המתכון.
תודה! מתכון מעולה וקל !
היי רחלי
אפשר להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא? עם כן מה צריך לשנות במתכון? או שנשאר אותו הדבר..?
היי , עושה בדיוק לפי ההוראות. הפיתות יוצאת מעולה אבל צד אחד יוצא הרבה יותר דק מהצד השני. מה יכולה להיות הבעיה?
[…] באינסטגרם @Lichtenstadt 🙂 רוצים מתכון גם לפיתות ביתיות? לרחלי יש מתכון מהמם!! מחפשים מתכון לפלאפל אפוי > כנסו למתכון […]
האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולמחרת רק לאפות?
במידה וכן איך מומלץ לשמור את הבצק?
תודה!
מוושללםםםםם כולם עפו עליהן
פעם ראשונה שאני מכינה פיתות והן יצאו מושלמות. תודה רבה על המתכון הפשוט. בייחוד בתקופת הקורונה
היי רחלי, חג שמח🇮🇱
הכנתי את הפיתות היום לארוחת החג והן יצאו טעימות בטירוף.
הן היו קצת בשרניות, לא ממש נוצר כיס אבל זה לא מנע מהחברה לחסל אותן.
אימצנו את המתכון, תודה💖🇮🇱
לא ברור לי למה השתנה 🙄לי הדגל….בחרתי בדגל ישראל
תודה רבה! עשינו מבצע משפחתי עם הילדים, וכולנו התלהבנו. המתכון היה פשוט וברור, וכיוון שיש לנו געגוע ניכר לפיתות ישראליות (אנחנו גרים ממש רחוק, ואי אפשר להשיג פה פיתות כאלה) נחזור אליו ממש בקרוב!
מתכון מושלם!! הפיתות הכי טובות שטעמתי
המלצה שלי תעבדו לפי משקל וגרמים יעבוד לכם טיל
יצא פשוט מטורף!! תודההה
יצא כעת מהתנור. פשוט מושלם!!!
הכנתי פעמיים- יצא מצוין.
שתי שאלות
א. הפיתות יוצאות לבנות ולא זהובות כמו בתמונה..
ב.נוצר כיס בקלות אבל השכבה העליונה ככ דקה שהיא נקרעת (גם כאשר ניסיתי להכין פיתות עבות)
איך אפשר לעבות ?
גם לי יצאו ככה דופן אחד דקיק ממש כמעט שקוף וקרנצי וצד אחד עבה ורך, לא הבנתי איפה טעיתי …
אם עובדים בדיוק לפי הכמויות ומודדים – יוצא בצק מצויין!!
הכנתי עכשיו ומחכה להתפחה. יצא לי בצק נעים נראה מעולה!
הפיתות יצאו מושלמות!!! כולנו נהנינו מאד!! תודה רבה!!!
יכול היה להיות מדהים אם תוכלי לענות על אם אפשר להמיר לקמח כוסמין/ קמח מלא ואםכן מה הכמויות בבקשה.
מלא שואלים ואין תגובה…..
ממש רוצה להכין ומחכה לתשובה.
אפשר להמיר גם לכוסמין וגם למלא. אותם כמויות. קחי בחשבון שמאוד מאוד חם עכשיו אז הבצקים זקוקים ליותר או פחות מים תלוי איפה מתפיחים.
הי, אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? זה יצא טוב?
שלמות של פיתות!!!!!
איזה אליפות של פיתות.
הכנו יום אחרי יום…פעם אחת עם שווארמה ופעם אחת בעל-האש…
מחמאות בלי סוף.
קל,פשוט והכי מוצלח שתכינו.
תודה רבה רחלי.
כל כך משמח לשמוע ♥
היי רחלי, הכל יצא מדהים. אז קודם כל תודה רבה!
התבאסתי רק שלא יצא לי כיס.. את יודעת אולי למה?(וידאתי שהתנור רותח כמו שכתבת, חיממתי אותו מראש ל250 מעלות)
שלום רב
האם יש לך מתכון לפיתות עם מחמצת והאם אתה ממליץ להשתמש במחמצת לפיתות?
שלום, האם אפשר לרדד את הבצק למשטח גדול ולקרוץ ממנו עיגולים קטנים עם ספל כדי להכין סביחונים קטנים אישיים למנת מזנון? האם הפיתה הקטנה תיפתח או תישאר פלטה?
שאלה מעולה 🙂 אני מבטיחה לנסות ולעדכן. מרגיש לי שיעבוד בסדר גמור אבל חייבת לבדוק לפני שאני שולחת אותך להכין ככה
הכנתי היום פעם ראשונה הבצק היה חלומי ממש
אבל הפיתות יצאו לי לא משהו , צד אחד דקיק וצד שני עבה ..
מה אפשר לעשות כדי שיצאו לי כמו בתמונה של המתכון שלך ?
ממש התבאסתי
הי, אפשר להיעזר באבן שמוט?
מתכון מצויין!!! הכנתי חצי כוסמין לבן חצי כוסמין מלא ויצא נהדר
ממש משמח לשמוע!
היי, אשמח לדעת אם אפשר לעשות את הפיתות על המחבת??
מכינה כבר קבוע, מתכון מופלא..
תודה❣